Saturday, April 19, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Perioada de reinscriere la gradinita s-a prelungit pana pe 25 aprilie

Posted: 19 Apr 2014 08:30 AM PDT

Perioada de reînscriere în învatamântul prescolar a fost prelungita pâna pe data de 25 aprilie având în vedere ca o parte din perioada de reînscriere s-a suprapus cu vacanta de Paste, prevede o nota a
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, April 18, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei va avea subsecretar de stat pentru evaluari, Bac si manuale scolare

Posted: 18 Apr 2014 02:32 AM PDT

    Ministerul Educatiei va avea subsecretar de stat pentru evaluari, Bac si manuale scolare.    Decizia a fost luata de catre Executiv.    Practic, subsecretarul de stat va fi responsabil cu operatiunea de coordonare a evaluarilor de la finalul clasei a II-a, a IV-a si a VI-a, a evaluarii […] The post Ministerul Educatiei va avea subsecretar de stat pentru evaluari, Bac si manuale scolare appeared first on Edu-News.ro.

Thursday, April 17, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei a modificat metodologia privind titularizarea profesorilor

Posted: 16 Apr 2014 11:16 PM PDT

    Ministerul Educatiei a modificat metodologia privind titularizarea profesorilor.     Potrivit schimbarilor aduse calendarului de titularizare, cererile de repartizare se depun direct la inspectorate de catre cadrele didactice care folosesc note din ani anteriori, pana pe 23 aprilie 2014.    In perioada 24-28 aprilie 2014, are loc verificarea dosarelor […] The post Ministerul Educatiei a modificat metodologia privind titularizarea profesorilor appeared first on Edu-News.ro.

Wednesday, April 16, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Au inceput inscrierile in etapa a II-a pentru Mirunette Language Competition!

Posted: 16 Apr 2014 06:34 AM PDT

Mirunette International Education a dat startul celei de-a II-a etape a concursului național de limbă engleză Mirunette Language Competition, ediția 2014, având ca mari premii 2 tabere educaționale în Anglia, la școli și Universități renumite din Oxford și Londra!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Echipa Romaniei a urcat pe podium la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete

Posted: 15 Apr 2014 01:45 PM PDT

    Echipa Romaniei a urcat pe podium la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete.     A cucerit patru medalii: doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz.  Astfel, Romania a ocupat locul 3 in clasamentul pe natiuni.   Echipa tarii noastre a fost […] The post Echipa Romaniei a urcat pe podium la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete appeared first on Edu-News.ro.

Romania, patru medalii si locul trei pe natiuni la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete

Posted: 15 Apr 2014 01:23 PM PDT

Patru eleve de la Liceul International de Informatica din Capitala, prezente la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete, au câstigat patru medalii - doua de aur, una de argint si una de bronz -, performanta gratie careia România a ocupat locul 3
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, April 15, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


CAINI special DRESATI, folositi in scolile din Elvetia, pentru a aduce LINIŞTE in clasa

Posted: 15 Apr 2014 08:05 AM PDT

În prezent 45 de cadre didactice din Elvetia folosesc câini în timpul orelor de clasa, iar oamenii de stiinta confirma efectul pozitiv al patrupedelor asupra elevilor, scrie 20minutes.ch, citat de Agerpres. 
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2014. A fost lansata prima platforma de pregatire live

Posted: 15 Apr 2014 05:12 AM PDT

BACALAUREAT 2014. BacLive - prima platforma de pregatire live, la distanta, pentru Bacalaureat, pentru elevii din România, a fost lansata, marti, de Centru Pregatire Bac si Live Studies, la Sala Elvira Popesco a Institutului Francez.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Zeci de liceeni din Bucuresti vor lucra la programarea unor mini-roboti

Posted: 14 Apr 2014 11:37 PM PDT

    Zeci de liceeni din Bucuresti vor lucra la programarea unor mini-roboti.   Totul se intampla in cadrul unui proiect educational destinat copiilor pasionati de robotica si programare. Acesta este sustinut de  Freescale Romania si Junior Achievement Romania.   Practic, la proiect vor participa opt echipe de liceeni selectate de la 10 […] The post Zeci de liceeni din Bucuresti vor lucra la programarea unor mini-roboti appeared first on Edu-News.ro.

Atentie, studenti! CFR anunta trenuri suplimentare de Paste si 1 Mai

Posted: 14 Apr 2014 11:35 PM PDT

    Studenti, fiti pe faza! De Paste si de 1 Mai vor circula sumplimentar 17 trenuri Regio si Inter-Regio.     Programul special intra in vigoare de joi si ramane valabil pana pe 5 mai.     Astfel, in perioada 29-30 aprilie si 3-4 mai vor circula suplimentar trenurile Inter-regio Timisoara […] The post Atentie, studenti! CFR anunta trenuri suplimentare de Paste si 1 Mai appeared first on Edu-News.ro.

Vezi daca ai sanse sa intri la Medicina! Participa la simularea examenului de admitere la UMF “Carol Davila”

Posted: 14 Apr 2014 11:27 PM PDT

    Elevii care vor sa  afle care sunt sansele sa fie admisi la facultatile UMF “Carol Davila” pot participa la simularea examenului de admitere.     Evenimentul are loc in zilele de 10, 11 si 17 mai.    Inscrierile la simulare se fac pana pe 30 aprilie, in functie de facultate.    Pentru simularea […] The post Vezi daca ai sanse sa intri la Medicina! Participa la simularea examenului de admitere la UMF “Carol Davila” appeared first on Edu-News.ro.

Monday, April 14, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei, ANUNT IMPORTANT pentru TOTI ELEVII despre vacanta de primavara

Posted: 14 Apr 2014 05:22 AM PDT

Ministerul Educatiei Nationale a precizat luni prin intermediul unui comunicat remis presei ca vacanta de primavara a elevilor din sistemul de învatamânt preuniversitar nu s-a prelungit, ci se desfasoara în perioada 12 - 22 aprilie.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport organizeaza examen de simulare a admiterii 2014

Posted: 13 Apr 2014 10:20 PM PDT

    Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport (UNEFS) organizeaza examen de simulare a admiterii 2014.     E vorba de doua simulari ce se vor desfasura pe 25 aprilie si 11 iulie 2014.    Inscrierea se face la casieria UNEFS de luni pana vineri intre orele 9.00 – 16.00. […] The post Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport organizeaza examen de simulare a admiterii 2014 appeared first on Edu-News.ro.

Universitatea Bucuresti a anuntat cand va organiza examenele de admitere

Posted: 13 Apr 2014 10:17 PM PDT

    Facultatile Universitatii din Bucuresti vor organiza examenele de admitere in jurul perioadei 21-25 iulie. Pe de alta parte, inscrierile incep in jurul datei de 10 iulie.     Anuntul a fost facut de prorectorul Universitatii Bucuresti, Romita Iucu.    Pentru studiile universitare de licenta 2014-2015, Universitatea din Bucuresti […] The post Universitatea Bucuresti a anuntat cand va organiza examenele de admitere appeared first on Edu-News.ro.

Sunday, April 13, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Un examen valabil pentru sase ani

Posted: 13 Apr 2014 09:40 AM PDT

Guvernul a modificat un articol din ­Legea educației pe care Curtea Constituțională l-a declarat în contradicție cu Constituția României. Documentul va permite câtorva mii de profesori să se înscrie la repartizarea națională, chiar dacă în acel an nu au dat examenul de titularizare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cine ii ajuta pe elevii premiati de NASA?

Posted: 13 Apr 2014 08:04 AM PDT

Matei Popovici, elev al Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța, a trimis un scrisoare publică emoționantă. Anul acesta a câștigat premiul I la concursul „NASA Space Settlement Competition" cu proiectul „Helios – Celestial Pioneer", împreună cu alți șapte colegi. Concursul constă în elaborarea unui proiect științific având ca subiect crearea unei stații spațiale inovatoare. Anual, la concurs participă în jur de 500 de echipe din toată lumea.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul delegat Mihnea Costoiu, invitat la dezbaterea privind introducerea uniformelor scolare in regim obligatoriu in scolile din Sectorul 6

Posted: 13 Apr 2014 06:39 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, participă luni, 14 aprilie 2014, începând cu ora 13.00, la dezbaterea organizată de Primăria Sectorului 6 pe tema iniţiativei introducerii uniformelor în şcolile din sector.