Saturday, August 17, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cererea de eliberare provizorie a fostei directoare de la "Bolintineanu", respinsa

Posted: 17 Aug 2013 12:28 AM PDT

Cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de fosta directoare a liceului bucurestean "Dimitrie Bolintineanu", Costica Varzaru, a fost respinsa ca neîntemeiata, vineri, de Tribunalul Bucuresti.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, August 16, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


BACALAUREAT 2013: Avertismentul DUR al ministrului pentru sesiunea de toamna

Posted: 16 Aug 2013 06:23 AM PDT

BACALAUREAT 2013. Pricopie cere respectarea metodologiei si a legii la sesiunea de toamna a bacalaureatului.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rezultatele repartizarii posturilor didactice pentru suplinire: 15.879 de posturi au fost ocupate

Posted: 16 Aug 2013 02:39 AM PDT

15.879 de posturi didactice pentru angajare pe perioadă determinată (suplinire) au fost repartizate miercuri, 14 august, candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 5 (cinci), atât la proba scrisă din 30 iulie, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Wednesday, August 14, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


In data de 16 august, toate persoanele implicate in activitati scolare si institutionale, aflate in derulare, isi vor desfasura programul in mod normal

Posted: 14 Aug 2013 06:19 AM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că toate persoanele implicate în activităţi şcolare şi instituţionale - elevi, cadre didactice, personal administrativ etc. - îşi vor desfăşura programul în mod normal pentru data de 16 august, aşa cum a fost deja prevăzut în calendarele aprobate de minister.

BACALAUREAT 2013, SESIUNE DE TOAMNA: 87.000 de inscrisi

Posted: 14 Aug 2013 02:21 AM PDT

BACALAUREAT 2013 EDU.RO: Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba si literatura româna.
Citește mai departe...
    





This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BAC 2013. Aproape 87.000 de candidati inscrisi la a doua sesiune.

Posted: 13 Aug 2013 11:41 PM PDT

Aproape 87.000 de candidati au fost inscrisi la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, 67 la suta dintre acestia fiind din promotia curenta, potrivit datelor centralizate de inspectoratele scolare judetene si cel al municipiului Bucuresti, transmite Mediafax. La a doua sesiune a examenului de bacalaureat au fost inscrisi 86.955 de candidati, dintre care 58.291 (67 la suta) din promotia curenta si 28.664 (33 la suta) din promotiile anterioare, conform datelor centralizate de inspectoratele ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, August 13, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


TITULARIZARE 2013. 59,60% din posturile didactice titularizabile au fost repartizate

Posted: 12 Aug 2013 11:37 AM PDT

TITULARIZARE 2013. Vineri, 9 august, si luni, 12 august, a avut loc, la nivelul centrelor de concurs, repartizarea cadrelor didactice care au obtinut cel putin nota 7 (sapte), atât la proba scrisa, cât si la proba practica/inspectia speciala la clasa în
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, August 12, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei Nationale nu tolereaza abaterile de la normele de conduita profesionala in sistemul national de invatamant

Posted: 12 Aug 2013 07:48 AM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de decizia Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a începe urmărirea penală împotriva unor cadre didactice din judeţul Ialomiţa, suspectate de fapte de corupţie în organizarea examenului de bacalaureat din anul 2012.

FRAUDA BAC. Ministerul Educatiei despre cazul din Ialomita: NU TOLERAM abaterile de la ...

Posted: 12 Aug 2013 05:21 AM PDT

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a precizat, luni, intr-un comunicat remis redactiei, ca "nu tolereaza abaterile de la normele de conduita profesionala in sistemul national de invatamant". "Ministerul Educatiei Nationale a luat act de decizia Directiei Nationale Anticoruptie de a incepe urmarirea penala impotriva unor cadre didactice din judetul Ialomita, suspectate de fapte de coruptie in organizarea examenului de bacalaureat din anul 2012. MEN analizeaza situatia juridica aparuta, in ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FRAUDA LA BAC. DNA: 96 de persoane, intre care seful ISJ Ialomita si profesori, cercetate

Posted: 12 Aug 2013 03:08 AM PDT

Un numar de 96 de persoane sunt cercetate de procurorii DNA pentru fraude la examenul de Bacalaureat sustinut în iunie-iulie 2012, în judetul Ialomita, informeaza MEDIAFAX.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

TITULARIZARE 2013 REPARTIZARE CANDIDATI. ULTIMA ZI pentru posturile pe perioada nedeterminata

Posted: 12 Aug 2013 01:04 AM PDT

TITULARIZARE 2013. Candidatii care au participat în data de 30 iulie la concursul pentru ocuparea posturilor didactice si au fost admisi vor fi repartizati în zilele de 12 si 14 august.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lectori universitari, acuzati ca vindeau lucrari de licenta

Posted: 12 Aug 2013 12:53 AM PDT

Doi lectori de la Universitatea "Vasile Goldis" din Arad, Mihaela Pop si Sorin Fildan, au fost trimisi în judecata de procurorii Parchetului General, fiind acuzati ca fraudau examene si vindeau lucrari de licenta studentilor.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lector de la Universitatea din Arad, judecat pentru ca a VANDUT lucrari de licenta ...

Posted: 12 Aug 2013 12:41 AM PDT

Un lector de la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad a fost trimis in judecata, alaturi de alte patru persoane, fiind acuzat ca a ajutat studenti sa primeasca note fara sa se prezinte la examene si le-a dat lucrari de licenta, pentru care a primit cate 300 de euro, transmite Mediafax. Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au trimis-o in judecata pe Mihaela Pop, lector la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad, in ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sute de locuri bugetate si mii de locuri cu taxa au ramas neocupate in universitati

Posted: 11 Aug 2013 10:33 PM PDT


universitati

După prima etapă de înscriere, universitățile au rămas cu sute de locuri libere la buget și de ordinul miilor din cele cu taxă.

La Universitatea Politehnică din Capitală au rămas libere aproape 800 de locuri, dintre care peste 300 la buget și mai mult de 400 la taxă.  Cea de-a doua sesiune din toamnă își va menține admiterea pe bază de examen, așa cum a fost în prima etapă la majoritatea facultăților de aici.

În schimb, Academia de Studii Economice a decis să nu mai organizeze examen și să îi primească pe studenți doar pe baza dosarului.

La Universitatea București au rămas, după prima sesiune, aproximativ 300 de locuri libere bugetate și tot atâtea cu taxă. Sesiunile din toamnă vor respecta însă aceeași metodă de admitere ca în prima sesiune.

În Cluj-Napoca, la Universitatea Babeș-Bolyai, au rămas libere peste 700 locuri bugetate. Iar la Universitatea din Craiova au rămas neocupate 215 la buget și aproape 1.400 la taxă.

Ministrul delegat pentru învățământ superior, Mihnea Costoiu, vrea ca, de anul viitor, universitățile să primească banii în funcție de numărul absolvenților care reușesc să se angajeze în domeniul studiat. E vorba de facultăți care pregătesc absolvenți specializați în domenii precum nanomateriale sau energetica cosmosului, domenii în care angajarea nu este imediată.

The post Sute de locuri bugetate și mii de locuri cu taxă au rămas neocupate în universități appeared first on Edu-News.ro.

ANALIZA Invatamantul superior in cifre: abandon si taxe in crestere, finantare redusa

Posted: 11 Aug 2013 10:33 PM PDT


ANOSR 2013 2014

O analiză a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) arată că subfinanțarea din educație a afectat și învățământul superior.

Astfel,  rata de abandon după primul an de studiu a ajuns la aproape 50%, iar numărul de studenți a scăzut, după ce taxele de studiu au crescut în ultimii ani în mai toate universitățile. ANOSR solicită așadar alocarea celor 6% din PIB pentru Educație.

Ce arată cercetările internaționale:

  • statele analizate de OECD în 2011 câștigă, în medie, o sumă de 91.036 de dolari de pe urma fiecărui absolvent de sex masculin, la care se adaugă noi locuri de muncă create de absolvenți și dezvoltarea generală a economiei prin inovațiile aduse
  • strategia Comisiei Europene "Europa 2020"3 arată faptul că până în 2020 circa 16 milioane de noi locuri de muncă vor necesita calificări superioare, în timp ce cererea de personal necalificat va scădea cu aproximativ 12 milioane
  • un alt studiu OECD arată că, în statele analizate în ianuarie 2013, speranța de viața a unui bărbat de 30 de ani care a absolvit un ciclu de învățământ superior este cu 8 ani mai mare decât în cazul unui bărbat de aceeași vârstă fără studii superioare
  • mai mult, studiul arată că participarea la vot în rândul populației cu studii superioare este mai mare cu 15% decât în cazul populației fără studii, acestă diferență crescând chiar până la 27% în cazul tinerilor cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani
  • inclusiv nivelul de satisfacție asupra vieții este influențat de nivelul de educație, datele studiului arătând că diferența în acest sens între populația cu studii superioare și populația fără studii este de 18%.

Consecințele subfinanțării educației în România:

  • au crescut taxele de studiu și taxele de cămin
  • bursele nu acoperă necesarul de masă și cazare, fiind de două sau chiar și de trei ori mai mici decât prevede legea
  • jumătate dintre studenții din România renunță la studii în mare parte datorită alegerii greșite/neinformate a facultății și a lipsei resurselor financiare și a creșterii constante a taxelor
  • România este pe penultimul loc în Europa ca rată a absolvirii studiilor superioare
  • durata medie de școlarizare în învățământul superior este de 1,3 ani
  • în România învață de două ori mai puțini studenți față de acum patru ani

Ce soluții le propun studenții guvernanților:

  • alocarea unui procent de minimum 6% din PIB pentru educație, direcționat către finanțarea de bază a universităților și reducerea abandonului universitar
  • să fie consultați în procesul de elaborare a strategiei Ministerului Educației Naționale privind modul de utilizare a fondurilor europene ce vor fi alocate în perioada 2014 – 2020
  • modificări ale Legii Educației Naționale.

The post ANALIZĂ Învățământul superior în cifre: abandon și taxe în creștere, finanțare redusă appeared first on Edu-News.ro.