Saturday, October 16, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Mesajul lui Funeriu către profesori: "Sunt în minister!"

Posted: 14 Oct 2010 09:05 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a părăsit joi sediul instituţiei pe care o conduce cu ajutorul forţelor de ordine întrucât ministerul a fost luat cu asalt de dascăli. După aproximativ două ore, ministrul s-a întors "să se asigure că lucrurile pentru profesori merg bine".
Citește mai departe...



Ministrul Funeriu a refuzat să discute cu protestatarii

Posted: 14 Oct 2010 09:25 AM PDT

Sindicaliştii din învăţământ s-au declarat nemulţumiţi de faptul că ministrul Daniel Funeriu a refuzat să discute cu ei pentru că sunt nereprezentativi, liderii sindicali urmând să analizeze posibilele acţiuni de protest.
Citește mai departe...



Profesorii copiază finanţiştii. Sindicalişti şi studenţi cer demisia ministrului Funeriu VIDEO

Posted: 14 Oct 2010 11:30 AM PDT

După Ministerul Finanţelor, protestele s-au mutat la Ministerului Educaţiei. Mai mulţi profesori şi studenţi s-au strâns în faţa sediului instituţiei şi au cerut demisia ministrului Daniel Funeriu. URMĂREŞTE DESFĂŞURAREA EVENIMENTELOR LIVE PE REALITATEA.NET
Citește mai departe...



Profesorii din mai multe şcoli din Ialomiţa intră în grevă japoneză

Posted: 14 Oct 2010 11:46 PM PDT

Cadrele didactice din mai multe şcoli ialomiţene sunt solidare cu învăţătoarea din Caracal ajunsă în cea de a 53-a zi de greva foamei. Pentru a-şi arăta sprijinul, dascălii intră astăzi în grevă japoneză.
Citește mai departe...



Dascălii s-au revoltat şi au cerut demisia ministrului Educaţiei. Studenţii îi susţin

Posted: 15 Oct 2010 12:37 AM PDT

Peste o sută de profesori din Bucureşti şi din alte judeţe, precum şi studenţi de la UNSR au protestat în faţa ministerului Educaţiei. Dascălii sunt nemulţumiţi de decizia Executivului de a-şi asuma răspunderea pe Legea Educaţiei şi de politica salarială.
Citește mai departe...



În timp ce sindicaliştii îi cer demisia, Funeriu proclamă pacea în Educaţie

Posted: 15 Oct 2010 06:49 AM PDT

Ministerul Educaţiei e deschis la discuţii cu profesorii şi este alături de aceştia, a anunţat ministrul Daniel Funeriu în cadrul unei conferinţe de presă. În plus, acesta susţine că elevii au participat vineri la ore, deşi unii dascălii erau în grevă.
Citește mai departe...



Inspectorul şcolar Bucureşti: Folosirea elevilor de către profesori la proteste e ilegală

Posted: 15 Oct 2010 07:29 AM PDT

Inspectorul general şcolar al municipiului Bucureşti, Cristian Alexandrescu, critică gestul unui profesor de la Colegiul Sf. Sava de a duce elevii la un protest în faţa Ministerului Educaţiei.
Citește mai departe...



Negocierile sindicatelor cu Ministerul Muncii pe Legea salariilor unitare, amânate până luni

Posted: 15 Oct 2010 07:55 AM PDT

Negocierile sindicatelor cu Ministerul Muncii pe tema Legii salarizării unitare vor fi reluate luni. În cazul în care cadrele didactice vor avea câştig de cauză şi vor primi o majorare salarială, decizia nu va fi luată din cauza presiunii din stradă, ci pentru că ministrul Daniel
Citește mai departe...



Funeriu a acceptat o parte din amendamentele la Legea educaţiei propuse de studenţi

Posted: 16 Oct 2010 09:13 AM PDT

Studenţii s-au întâlnit, sâmbătă, cu ministrul Daniel Funeriu, pentru a discuta amendamentele pe care le au la Legea educaţiei, o parte dintre acestea fiind acceptate în vederea includerii în actul normativ, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanţi ai studenţilor.
Citește mai departe...



Învăţătoarea grevistă a foamei îi răspunde lui Iliescu: Nu pot să renunţ

Posted: 16 Oct 2010 11:16 AM PDT

Cristina Anghel, învăţătoarea aflată în greva foamei, îi răspunde lui Ion Iliescu, cel care a făcut un apel către ea să renunţe la gestul său, că nu va renunţa.
Citește mai departe...