Saturday, May 10, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Perfectionarea ofiterilor Politiei Romane continua la FUNDATIA COLLEGIUM XXI

Posted: 10 May 2014 07:20 AM PDT

FUNDATIA COLLEGIUM XXI a organizat si a derulat pe parcursul acestei saptamâni – în parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Române – Seminarul national cu tema Cooperarea interinstitutionala, metode si tehnici de investigare a

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Friday, May 9, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


DOCUMENT Romania a urcat o pozitie in topul mondial pe educatie: locul 31 din 40

Posted: 09 May 2014 10:28 AM PDT

Daca in 2012, Romania ocupa locul 32 in clasamentul Pearson ce ierarhiza sistemele de educatie din 40 de tari, in functie de rezultatele la testele internationale, de alfabetizare si de rata de absolvire, in 2014 suntem pe locul 31, inca in urma Bulgariei, dar luand locul Greciei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studiu UNICEF: Jumatate dintre scoli sustin ca veniturile de care dispun sunt insuficiente

Posted: 09 May 2014 04:59 AM PDT

Jumatate dintre scoli sustin ca veniturile de care dispun sunt insuficiente pentru a acoperi nevoile, iar 60% dintre directori considera, de asemenea, insuficient nivelul veniturilor asigurat prin formula de finantare pe baza de cost standard pentru prescolar sau elev, potrivit unui studiu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studiu UNICEF arata un adevar cunoscut de toti romanii: sistemul de invatamant este subfinantat

Posted: 09 May 2014 04:44 AM PDT

Jumătate dintre şcoli susţin că veniturile de care dispun sunt insuficiente pentru a acoperi nevoile, iar 60% dintre directori consideră, de asemenea, insuficient nivelul veniturilor asigurat prin formula de finanţare pe bază de cost standard pentru preşcolar sau elev, potrivit unui studiu UNICEF, anunță Mediafax.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Adevarul Live, despre prima campanie anti-bullying in scolile din Romania: „Este un fenomen. Am ajuns deja la o boala care trebuie tratata”

Posted: 09 May 2014 01:41 AM PDT

In jur de 3.000 de cazuri de hartuire sau agresivitate petrecute la scoala au fost raportate de copii sau de adulti, in ultimii doi ani, la Telefonul Copilului 116 111, iar peste 15% dintre elevii agresati s-au gandit sa se sinucida. Despre fenomenul de „bullying" in Romania si solutiile gasite de cei de la Asociatia Telefonul Copilului, intr-un proiect unic implementat in 20 de scoli, s-a discutat vineri la Adevarul Live.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii romani invata sa predea lectii cu ajutorul aplicatiilor Google

Posted: 08 May 2014 11:11 PM PDT

    Profesorii romani invata sa predea lectii cu ajutorul aplicatiilor Google.     Asta dupa ce Ministerul Educatiei si Google Romania au semnat un parteneriat national. In cadrul acestuia elevii si studentii din toate scolile si facultatile din tara pot folosi, gratuit, suita de aplicatii Google Apps for Education. […] The post Profesorii romani invata sa predea lectii cu ajutorul aplicatiilor Google .

Ministrul Educatiei vrea evaluare nationala de clasa a VIII-a si la o limba straina

Posted: 08 May 2014 02:42 PM PDT

    Ministrul Educatiei vrea evaluare nationala de clasa a VIII-a si la o limba straina.     Remus Pricopie a anuntat ca intentioneaza sa introduca testarea acestei competente, insa nu in 2014 si nici anul viitor. Ministrul Educatiei e de parere ca acest tip de evaluare trebuie sa fie facuta gradual, […] The post Ministrul Educatiei vrea evaluare nationala de clasa a VIII-a si la o limba straina .

Thursday, May 8, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Pricopie: Evaluarea elevilor de clasa a VIII-a ar trebui sa cuprinda si o limba straina

Posted: 08 May 2014 10:34 AM PDT

Evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a trebuie sa vizeze si o limba straina, iar Ministerul Educatiei intentioneaza sa introduca testarea acestei competente, însa nu în 2014 si nici anul viitor, a declarat, joi, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Protejarea mediului i-a dus din Cogealac in Granada

Posted: 08 May 2014 10:11 AM PDT

În urma depunerii candidaturii în cadrul apelului de proiecte Leonardo da Vinci IVT 2013, finanţate de către Uniunea Europeană, Liceul Tehnologic Cogealac a obţinut o finanţare de 49.136 euro pentru proiectul cu titlul "Un mediu mai curat, o viaţă mai curată!", clasându-se pe primul loc din cele 150 de proiecte câştigătoare la nivel naţional.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Constanta. Locuri de munca vacante in invatamant

Posted: 08 May 2014 10:08 AM PDT

Concursul pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante în învățământul preuniversitar va avea loc în data de 21 iulie 2014, în cinci centre de concurs, organizate pe discipline: Liceul Teoretic „George Călinescu" (limba română, limbi moderne, limba latină, limbi materne și arte), Liceul Teoretic „Ovidius" (matematică, fizică, chimie, biologie și informatică), Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru" (istorie, geografie, ştiinţe socio-umane, religie și educație fizică și învăţământ special), Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman" (educație tehnologică, discipline de specialitate) și Şcoala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand" (învăţământ preşcolar şi primar).

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lectii la scoala cu Google Apps for Education. Pricopie: „O sa cumparam tablete cand vom avea softuri educationale si conectivitate“

Posted: 08 May 2014 09:07 AM PDT

Tinerii invata mai usor cu ajutorul noilor tehnologii dintr-o clasa digitala, sunt mai atenti la ore, nu trebuie sa ia notite tot timpul si vizualizeaza mai bine lectiile, spun atat profesorii, cat si elevii de la Liceul tehnologic „Doamna Chiajna" din Comuna Chiajna de langa Bucuresti, care au luat parte la un program pilot de digitalizare a clasei, initiat de Google.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: In viitor, profesorii vor sti inainte sa intre in clasa daca elevii nu si-au facut tema

Posted: 08 May 2014 08:49 AM PDT

Introducerea managementului digital al clasei va permite profesorilor sa afle înainte de a intra la ore daca elevii si-au facut tema si sa se comporte în consecinta, a declarat, ministrul Educatiei, Remus Pricopie cu ocazia semnarii unui parteneriat cu Google.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FSLI: Programele scolare sunt invechite si trebuie sa puna accent pe partea aplicativa. Pricopie: evaluarile trebuie sa cuprinda si o limba straina

Posted: 08 May 2014 03:31 AM PDT

Programele scolare trebuie regandite complet, astfel incat sa puna accent pe partea practica, pentru ca Romania sa aiba absolventi cu calificare corespunzatoare cerintelor pietei muncii, a declarat, joi, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, intr-o dezbatere despre politicile educationale actuale, potrivit Agerpres. Specialistii din educatie au concluzionat ca scopul nu este sa predai, ci sa educi.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Despre dezvoltarea personala la scoala: "Şcoala ne invata sa ne temem. E naucitor ca putem lua Insuficient la desen in clasa I"

Posted: 08 May 2014 01:57 AM PDT

Ce ar insemna daca elevii ar invata la scoala despre dezvoltarea personala, despre visuri si tinte stabilite si atinse, si cum i-ar ajuta mai tarziu sa devina adulti de succes? Despre aceasta initiativa, pe care cel mai tanar speaker din tara o impartaseste romanilor printr-un cross in 50 de orase, discutam azi, la Adevarul Live, de la ora 14.00.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul se razgandeste si revine asupra propunerii ca parintii sa aiba zi libera la inceperea scolii

Posted: 07 May 2014 10:48 PM PDT

    Guvernul se razgandeste si revine asupra propunerii ca parintii sa aiba zi libera la inceperea scolii.     Executivul  a emis un aviz favorabil dupa ce, in aprilie, nu a fost de acord cu legea.    Proiectul, initiat de senatorul Constantin Popa, prevede ca ziua de incepere a fiecarui an scolar […] The post Guvernul se razgandeste si revine asupra propunerii ca parintii sa aiba zi libera la inceperea scolii .

Ministerul Educatiei a publicat criteriile dupa care se vor face noile manuale de religie

Posted: 07 May 2014 10:13 PM PDT

    Ministerul Educatiei a publicat criteriile dupa care se vor face noile manuale de religie.      E vorba de manualele de religie pentru clasele I si a II-a.    Criteriile au fost stabilite in urma discutiilor purtate de Ministerul Educatiei cu reprezentantii a 11 culte religioase. Astfel, vor fi elaborate […] The post Ministerul Educatiei a publicat criteriile dupa care se vor face noile manuale de religie .

Wednesday, May 7, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Mihnea Costoiu: In iunie s-ar putea inaugura un laser de mare putere la Magurele

Posted: 07 May 2014 07:01 AM PDT

Un laser de mare putere de 1 petawatt ar putea intra in functiune in iunie anul acesta, la Magurele, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Invatamant Superior si Cercetare, Mihnea Costoiu, prezent la deschiderea celui de-al 30-lea Congres al Asociatiei Romane de Urologie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Simularile la Evaluarile Nationale au inceput in scolile din Bucuresti

Posted: 07 May 2014 06:11 AM PDT

Elevii din Bucuresti sustin in perioada aceasta simulari organizate la nivelul scolilor pentru Evaluarile Nationale de la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a si pentru Evaluarea Nationala de la sfarsitul clasei a VIII-a, potrivit unei recomandari trimise de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO BACALAUREAT 2014 A cincea lectie video la Matematica, pentru profilul Pedagogic, la Adevarul Live

Posted: 07 May 2014 01:05 AM PDT

Campania „Adevarul te mediteaza si te premiaza" a continuat si miercuri cu o noua lectie la Matematica pentru cei de la profilul Pedagogic, filiera Vocationala. Lectia a fost sustinuta de profesorul Costel Chites, de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu", de asemenea lector dr. la Universitatea „Dimitrie Cantemir" din Bucuresti.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tuesday, May 6, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


7 studenti romani – Sursa de inspiratie pentru Guvernul Danez

Posted: 06 May 2014 09:05 AM PDT

Weekendul trecut, 7 studenti romani in Danemarca au avut o oportunitate inedita. Fiind membri devotati ai unei organizatii internationale, "Youth Goodwill Ambassador Corps", cei 7 au avut ocazia de a actiona drept consilieri ai Guvernului Danemarcei, in legatura cu cele mai eficiente metode de atractie ale talentelor internationale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii romani au obtinut sase medalii la Olimpiada Balcanica de Matematica

Posted: 06 May 2014 08:06 AM PDT

Lotul olimpic de matematică al României a cucerit șase medalii - două medalii de aur, trei medalii de argint şi o medalie de bronz -, la a XXXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 2 - 6 mai, în Bulgaria (Pleven).

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Şase medalii pentru elevii romani participanti la Olimpiada Balcanica de Matematica (seniori)

Posted: 06 May 2014 07:01 AM PDT

Lotul olimpic de matematică al României a cucerit 6 medalii - două medalii de aur, trei medalii de argint şi o medalie de bronz -, la a XXXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfăşurată în perioada 2 - 6 mai, în Bulgaria (Pleven).

Elevii romani au obtinut sase medalii la Olimpiada Balcanica de Matematica

Posted: 06 May 2014 05:57 AM PDT

    Elevii romani au venit acasa cu doua medalii de aur, trei de argint si una de bronz la ultima editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica.       Competitia a avut loc in Bulgaria, la Pleven, in perioada 2 – 7 mai.     Medaliile de aur au […] The post Elevii romani au obtinut sase medalii la Olimpiada Balcanica de Matematica .

ADMITERE LICEU 2014 Inspectoratul Şcolar Bucuresti a publicat brosura admiterii la liceu de anul acesta

Posted: 06 May 2014 04:40 AM PDT

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti a publicat brosura cu informatiile pentru admiterea la liceu de anul acesta. In brosura se afla calendarul admiterii, lista cu liceele din Bucuresti, cate locuri sunt la fiecare specializare si care sunt ultimele medii de admitere de anul trecut. Cifrele arata ca pretentiile liceelor au crescut, avand in vedere mediile mai mari de admitere de anul trecut.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ADMITERE LICEU 2014. ISMB, anunt important: DESCARCA BROŞURA ADMITERE LICEU 2014

Posted: 06 May 2014 04:12 AM PDT

ADMITERE LICEU 2014 Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, prin Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti, a realizat brosura ,,Admiterea în învatamântul liceal si Admiterea în învatamântul profesional de stat cu

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lectie la Matematica, pentru profilul Tehnologic, la Adevarul Live

Posted: 06 May 2014 12:30 AM PDT

Campania „Adevarul te mediteaza si te premiaza" continua cu o noua lectie la Matematica, a patra, pentru cei de la profilul Tehnologic, sustinuta de profesorul Costel Chites, de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu", de asemenea lector dr. la Universitatea „Dimitrie Cantemir" din Bucuresti.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Monday, May 5, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Lotul olimpic al Romaniei participa, in premiera, la Olimpiada de Fizica din Asia

Posted: 05 May 2014 01:22 AM PDT

Lotului olimpic al Romaniei la fizica participa, in premiera, la competitia Asian Physics Olympiad (AphO) organizata in perioada 11-18 mai 2014 in Singapore. Romania devine astfel singura tara din Europa reprezentata la AphO ca urmare a invitatiei exclusive primite din partea organizatorilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Despre relatia parinte-elev si granita fina dintre control si ajutor, la Adevarul Live: „Este bine ca parintele sa fie un indrumator al copilului, nu un jandarm”

Posted: 05 May 2014 01:15 AM PDT

Ce ar trebui sa insemne ajutorul parintilor in educatia copiilor si ce se intampla cand controlul e exagerat, iar standardele prea inalte? Despre rolul parintilor in educatia copiilor si cum ar trebui sa intervina profesorii am discutat la Adevarul Live cu profesorul de Istorie Corneliu Riegler, de la Colegiul National „George Cosbuc" si cu psihologul Diana Ioanes, psiholog si consilier scolar la acelasi liceu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sunday, May 4, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ANALIZA Mai cade un mit: controlul asiduu exercitat de parinti dauneaza grav educatiei copiilor

Posted: 04 May 2014 10:17 AM PDT

Un studiu realizat de sociologii americani darama mitul temelor facute sub supravegherea parintilor: performanta nu este stimulata de acest tip de ajutor, nici de control, ci de modelul din familie, de standardele ridicate si de profesorii dedicati. Specialistii le recomanda parintilor sa traseze o granita clara in ceea ce priveste controlul exercitat asupra educatiei celor mici.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum i-a pacalit Ecaterina Andronescu pe elevi

Posted: 04 May 2014 09:41 AM PDT

Ca ministru a promis un lucru, ca președinte al comisiei de învățământ din Senat nu a fost de acord. Consiliul Judeţean al Elevilor Cons­tanţa, organizaţie reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, consideră ca fiind inacceptabilă atitudinea Ecaterinei Andronescu, preşedintele comisiei de învăţământ din Senatul României şi fost ministru al educaţiei în privința unor proiecte de lege privind modificarea legii Educației.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Luni elevii revin la scoala. Incep emotiile pentru evaluarile nationale

Posted: 04 May 2014 08:07 AM PDT

    De luni, elevii revin la cursuri, dupa minivacanta de 1 Mai.  Aceasta a fost a treia din ultima perioada, dupa cea de primavara si cea de Paste.     Elevii vor fi insa nevoiti sa recupereze ziua de 2 mai. Asta in functie de cum decid directorii unitatilor […] The post Luni elevii revin la scoala. Incep emotiile pentru evaluarile nationale .

Lectorii de romana care vor preda la universitati din strainatate vor primi salarii intre 1.200 si 2.400 de euro

Posted: 04 May 2014 07:03 AM PDT

    Lectorii de romana care vor preda la universitati din strainatate vor avea salariul intre 1.200 si 2.400 de euro.       Asa prevede un proiect de hotarare de Guvern     De asemenea, profesorii de limba romana vor fi incadrati pe durata misiunii in strainatate la Institutul […] The post Lectorii de romana care vor preda la universitati din strainatate vor primi salarii intre 1.200 si 2.400 de euro .