Wednesday, March 17, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


PepsiCo promite să nu mai vândă băuturi cu zahăr în şcoli

Posted: 17 Mar 2010 09:10 AM PDT

Compania americană de băuturi răcoritoare PepsiCo promite să elimine băuturile cu zahăr din şcoli, la...

Ce noutăţi ne mai serveşte Funeriu, în Legea Educaţiei

Posted: 17 Mar 2010 09:05 AM PDT

Directorii şcolari nu vor avea voie să fie membrii de partid, rectorii universitari vor fi desemnaţi prin concurs, profesorii vor studia şase ani înainte de a intra în pâine, iar educatorii şi învăţătorii se vor numi „profesori", potrivit proiectului de Lege al Educaţiei, în varianta Funeriu.

Marica nu e anunţat titular în Barcelona - Stuttgart

Posted: 17 Mar 2010 08:45 AM PDT

Drumul lui Stuttgart în Liga Campionilor, început la Timişoara, ar putea să ajungă la final în această seară dacă elevii lui Christian Gross nu vor reuşi cel puţin să marcheze pe Camp Nou. După 1-1 acasă, nemţii sînt

Stagii pe Bune a demarat înscrierile pentru cea de-a şasea ediţie!

Posted: 17 Mar 2010 08:30 AM PDT

Stagii pe Bune a demarat înscrierile pentru cea de-a şasea ediţie!Asociaţia Studenţi şi Profesionişti IT&C (ASPI) lansează cea de-a şasea ediţie a programului Stagii pe Bune. Programul propune plasarea studenţilor şi masteranzilor din facultăţile cu profil IT&C în stagii de practică, desfăşurate pe durata verii, în marile companii din domeniul IT&C. Studenţii se pot înscrie la stagii în perioada 15 martie - 30 mai pe site-ul www.stagiipebune.ro.

Peste 1.000 de profesori au protestat la Iaşi

Posted: 17 Mar 2010 08:23 AM PDT

În timpul şedinţei de guvern, peste 1.300 de cadre didactice din şaptesprezece judeţe, afiliate Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, au protestat în faţa Univeristăţii „Alexandru Ioan Cuza" Iaşi.

Profesoara care a pălmuit un poliţist va fi dată afară din învăţământ (VIDEO)

Posted: 17 Mar 2010 08:08 AM PDT

Cătălina Domnui, profesoara care l-a pălmuit pe un poliţist în comuna Sânpaul va fi exclusă din învăţământ....

LIVE de la Iasi: Profesorii in strada!

Posted: 17 Mar 2010 07:22 AM PDT

LIVE de la Iasi: Profesorii in strada!CLICK AICI PENTRU LIVE! Guvernul Emil Boc s-a mutat pentru doua zile in zona Moldovei, insa sedintele nu se anunta a fi deloc linistite. Premierul a fost intampinat de la prima ora de cateva sute de sindicalisti, care au inceput sa-l huiduie.

Zona Champions League Vezi programul transmisiunilor!

Posted: 17 Mar 2010 07:08 AM PDT

Barcelona a obţinut un rezultat de egalitate pe terenul celor de la Stuttgart, scor 1-1, iar trupa catalană porneşte ca favorită în confruntarea de pe Nou Camp. Dincolo de rezultatul înregistrat în prima manşă, forma devoalată de elevii lui Guardiola în acest sezon poziţionează...

Paradisul nudiştilor transformat în iad! Nu mai au voie să se dezbrace în India.

Posted: 17 Mar 2010 06:46 AM PDT

Autorităţile au decretat: nimeni nu mai are voie să se dezbrace pe plajă! Asta în ciuda faptului că plajele din Goa atrăgeau anual 40.000 de turişti dornici să facă nudism. Parlamentarul Shantaram Naik a declarat că "nudiştii au corupt minţile localnicilor şi au reuşit să îi îngrozească pe copiii de şcoală" prin modul lor de a face plajă. Aşa că este strict interzis mesrul pe plajă topless sau condusul scuterelor fără costum de baie.

Federaţia "Spiru Haret" cere sesizarea CC în cazul ordonanţei privind eşalonarea restanţelor salariale

Posted: 17 Mar 2010 06:42 AM PDT

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" consideră că OUG 18/2010 privind amânarea plăţii unor drepturi salariale câştigate în instanţă este neconstituţională şi a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în cazul actului normativ.

VIDEO Trei elevi din ciclul primar sunt batjocoriţi de colegii lor mai mari pe holurile şcolii.

Posted: 17 Mar 2010 06:10 AM PDT

În clipul de mai jos, prezentat de antena3.ro, trei elevi din ciclul primar sunt filmaţi pe holurile unei şcoli, stând în genunchi şi cu mâinile ridicate, sub o ploaie de priviri şi comentarii batjocoritoare ale unor colegi mai mari.

Ascultă aici înregistrarea în care Cornel Dinu spune că nişte apropiaţi ai Stelei au încercat să corupă un jucător dinamovist

Posted: 17 Mar 2010 06:00 AM PDT

Ascultă aici înregistrarea în care Cornel Dinu spune că nişte apropiaţi ai Stelei au încercat să corupă un jucător dinamovistUn nou scandal la Dinamo! Înaintea derby-ului cu Steaua, Cornel Dinu a făcut o dezvăluire care ar putea dinamita jocul din Ştefan cel Mare. Directorul tehnic al alb-roşiilor a spus la Fabrica de Sport de la Telesport că a existat o tentativă de corupere a unuia dintre elevii lui Cornel Ţălnar, din partea unor apropiaţi ai Stelei

Profesorii din 17 judeţe participă la mitingul din Iaşi

Posted: 17 Mar 2010 05:48 AM PDT

Peste 1.500 de profesorii afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, din 17 judeţe, participă, astăzi, la mitingul de protest organizat între orele 14.00 şi 17.00 la Iaşi, în timpul şedinţei de Guvern.

Umilinţă în şcoală: Trei elevi, obligaţi să stea în genunchi şi să ţină mâinile ridicate (VIDEO)

Posted: 17 Mar 2010 05:43 AM PDT

ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Să-ţi trimiţi copilul la şcoală în România a devenit un act de curaj....

Invatamantul obligatoriu va fi de zece ani!

Posted: 17 Mar 2010 05:26 AM PDT

Invatamantul obligatoriu va fi de zece ani!Noul proiect al legii educatiei introduce, pentru prima data in Romania, finantarea per elev.

Vasile Turcu: "Dacă Ţălnar va observa ceva necurat la un jucător, îl scoate imediat"

Posted: 17 Mar 2010 05:15 AM PDT

Acţionarul dinamovist Vasile Turcu se arată încrezător înaintea derby-ului cu Steaua de azi şi spune că nici unul dintre elevii lui Cornel Ţălnar nu poate fi suspectat de ceva necurat tocmai împotriva marii rivale. Turcu

Steliştii s-au relaxat la biliard înaintea marelui derby

Posted: 17 Mar 2010 05:15 AM PDT

Elevii lui Mihai Stoichiţă au mers în această dimineaţă în Club IDM, pentru a se destinde înainte de confruntarea din Ştefan cel Mare. După două ore de biliard, roş-albaştrii au făcut poze cu fanii şi au acordat autografe.

Grigoras: "Pentru multi ar fi o surpriza daca batem Vasluiul!"

Posted: 17 Mar 2010 05:15 AM PDT

Antrenorul Politehnicii spune ca elevii sai trebuie sa nu le lase spatii atacantilor adversi."Chiar daca avem multe absente, eu cred ca putem bate Vasluiul. Cu toate ca pentru multi acest lucru ar fi o surpriza, pentru ca oaspetii ne sint

incep inscrierile pentru Effie 2010

Posted: 17 Mar 2010 05:10 AM PDT

Incepand din 24 martie si pana la data de 26 mai 2010 se desfasoara perioada de inscrieri pentru cea de-a saptea editie a festivalului Effie. Documentele de participare, precum si informatii detaliate privind inscrierea pot fi gasite pe site-ul oficial al festivalului, www.effie.ro.

Funeriu s-a răzgândit şi nu mai concediază 15.000 de profesori

Posted: 17 Mar 2010 04:59 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, astăzi, la Iaşi, că numărul de disponibilizări în sistemul educaţional va fi mai mic decât cele 15.000 de posturi anunţate "alarmist" de presă.

Funeriu s-a răzgândit şi nu mai concediază 15.000 de profesori

Posted: 17 Mar 2010 04:59 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, astăzi, la Iaşi, că numărul de disponibilizări în sistemul educaţional va fi mai mic decât cele 15.000 de posturi anunţate "alarmist" de presă.

Patru eleve din Bacău, intoxicate cu monoxid de carbon în şcoală (VIDEO)

Posted: 17 Mar 2010 04:57 AM PDT

Patru eleve de 15 ani din Moineşti, judeţul Bacău s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Coşul sobei din...

Feldstein, Harvard: Grecia ar putea părăsi zona euro

Posted: 17 Mar 2010 04:53 AM PDT

Profesorul universitar la Harvard, Martin Feldstein, cel care în urma cu două decenii a declarat că euro se va dovedi a fi o "slăbiciune economică", a afirmat că planul de austeritate al Greciei va eşua, iar ţara ar putea fi nevoită să părăsească zona euro pentru a se ocupa de criza fiscală, potrivit Bloomberg.

Doar 10% din unităţile de învăţământ au expertiza antiseismică

Posted: 17 Mar 2010 04:40 AM PDT

Piccolo: "Un campionat se cîştigă în partidele cu echipele mici"

Posted: 17 Mar 2010 04:30 AM PDT

Piccolo: Clujenii au planul bine stabilit. "Pentru a obţine al doilea titlu din istorie, trebuie să cîştigăm meciurile cu echipele mici", spun elevii lui Mandorlini

Funeriu: Restanţele au fost eşalonate pentru a putea fi achitate, cifra concedierilor este alarmistă

Posted: 17 Mar 2010 04:22 AM PDT

Guvernul a decis eşalonarea la plată a restanţelor salariale câştigate în instanţă de către bugetari, inclusiv de cadrele didactice, ţinând cont de realităţile economice şi pentru a fi în măsură să achite aceste drepturi, a declarat, miercuri, la Iaşi, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Deficit de locuri în grădiniţele bucureştene

Posted: 17 Mar 2010 03:52 AM PDT

Deficitul de locuri în grădiniţele din Bucureşti se menţine, şi în 2010, la 10.000, cartierele cele mai afectate fiind Militari, Drumul Taberei, Berceni, Giurgiului, Crângaşi, Cotroceni, Colentina, Ferentari şi Rahova, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, la Realitatea FM.

Feldstein, Harvard: Grecia ar putea părăsi zona euro

Posted: 17 Mar 2010 03:17 AM PDT

Profesorul universitar la Harvard, Martin Feldstein, cel care în urma cu două decenii a declarat că euro se va dovedi a fi o "slăbiciune economică", a afirmat că planul de austeritate al Greciei va eşua, iar ţara ar putea fi nevoită să părăsească zona euro pentru a se ocupa de criza fiscală, potrivit Bloomberg.

Jucătorii lui Poli Timişoara, alături de copiii cu dizabilităţi

Posted: 17 Mar 2010 03:15 AM PDT

Elevii lui Neluţu Sabău au fost la un centru de copii din Recaş unde au făcut cadouri. Jucătorii lui Poli şi-au făcut astăzi timp pentru a fi alături de mai mulţi copii cu dizabilităţi din Recaş, care se află într-un

Feldstein: Planul de austeritate al Greciei va eşua, iar ţara ar putea fi nevoită să părăsească zona euro

Posted: 17 Mar 2010 03:06 AM PDT

Profesorul universitar la Harvard, Martin Feldstein, cel care în urma cu două decenii a declarat că euro se va dovedi a fi o "slăbiciune economică", a afirmat că planul de austeritate al Greciei va eşua, iar ţara ar putea fi nevoită să părăsească zona euro pentru a se ocupa de criza fiscală, potrivit Bloomberg.

Profesioniştii în marketing din România au şansa de a obţine recunoaşterea internaţională

Posted: 17 Mar 2010 02:44 AM PDT

The ExP Group, companie multinaţională de training profesional, cunoscută pe piaţa locală prin echipa care acum 11 ani a contribuit direct în a aduce ACCA în România, a lansat, în exclusivitate pentru piaţa locală, prima calificare profesională de marketing - CIM (Chartered Institute of Marketing), recunoscută la nivel mondial. CIM din Marea Britanie, cu o longevitate şi recunoaştere globală care rivalizează cu şcoli de afaceri de top, precum London ...

Sute de sindicalişti din învăţământ protestează în faţa Prefecturii Iaşi, unde se află premierul Boc

Posted: 17 Mar 2010 02:13 AM PDT

Câteva sute de sindicalişti de la Federaţia "Spiru Haret", Sanitas Iaşi, Sindicatul "Energetica" şi Federaţia Educaţiei Naţionale protestează, miercuri, în faţa Prefecturii , unde premierul Emil Boc are o întâlnire cu autorităţile locale şi şefi ai serviciilor deconcentrate din judeţ.

Proiectul Legii educaţiei: Directorul şi adjunctul şcolii nu pot fi membri de partid

Posted: 17 Mar 2010 01:38 AM PDT

Directorul şi directorul adjunct al unităţii de învăţământ preuniversitar nu pot fi membri de partid pe perioada mandatului, iar în mediul academic ocuparea simultană a unei funcţii de conducere în universitate şi a uneia de demnitate publică este interzisă, potrivit proiectului Legii educaţiei.

Proiectul Legii educaţiei: Pregătirea unui profesor va dura obligatoriu şase ani

Posted: 17 Mar 2010 12:52 AM PDT

Titulaturile de educator şi învăţător vor dispărea, toate cadrele didactice fiind numite profesori, iar formarea profesională se va face obligatoriu în mai multe etape, ce cuprind studii de licenţă de trei ani într-o specializare ştiinţifică, masterat didactic de doi ani şi stagiu practic de un an.

Editorii români consideră nerealist termenul ministrului Educaţiei pentru apariţia de noi manuale

Posted: 17 Mar 2010 12:47 AM PDT

Uniunea Editorilor din România (UER) consideră nerealist termenul promis de ministrul Educaţiei pentru apariţia manualelor noi, anul şcolar 2011-2012, deoarece încă nu au fost demarate lucrările la noile programe şi metodologii, astfel că elevii români nu vor avea cărţi noi înainte de 2012-2013.

Bianca: "Pentru un miliard de euro poate aş juca într-un film erotic".

Posted: 17 Mar 2010 12:30 AM PDT

Într-un interviu acordat revistei Tabu, Bianca Drăguşanu a recunoscut că pentru o sumă foarte mare de bani s-ar lăsa convinsă să joace într-un film erotic şi adaugă că primii bani câştigaţi de ea i-a făcut în liceu vânzându-şi hainele."Nu aş juca într-un film erotic nici pentru 5, nici pentru 10 milioane de euro, dar la un miliard de euro poate m-aş mai gândi", a spus blonda lui Botezatu. "Sunt cerută în căsătorie ...

Proiectul Legii educaţiei introduce un nou tip de evaluare a elevilor

Posted: 17 Mar 2010 12:23 AM PDT

Proiectul legii educaţiei introduce un nou tip de evaluare a elevilor, numit "potrofoliu educaţional", care va reprezenta o carte de identitate educaţională, cuprinzând totalitatea diplomelor, certificatelor sau a altor înscrisuri obţinute de şcolari.

Ce numere au oare microbuzele care transporta elevi?

Posted: 16 Mar 2010 11:57 PM PDT

Pai uitati aici ce am vazut eu zilele astea si trageti singuri concluziile. Posturi Simmilare:Azi in drum spre Ranca - prima data in 2010Drum european in RomaniaIeri la Ranca - pe partie si peisajeDrumurile din Romania - continuareDeja incepe aglomeratia

<p>Evenimentul Zilei: Elevii ecologisti, premiati</p>

Posted: 16 Mar 2010 11:54 PM PDT

Elevii din 90 de scoli din Romania vor avea posibilitatea sa participe la “Vanatoarea de monstri”, o campanie cu premii derulata de organizatia ECOTIC impreuna cu Junior Achievement (JARO) pentru educarea tinerilor in ceea ce priveste reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si implicarea acestora in activitatea de colectare. Pe parcursul a trei luni (martie - iunie 2010), elevii inclusi in program vor putea sa aduca la scoala aparate elecrocasnice...

Noua lege a educaţiei: examen în clasa a VI-a şi bani de liceu

Posted: 16 Mar 2010 09:42 PM PDT

REFORMĂ. O programă aerisită, examene care cumulează mai multe materii şi ajutor de la stat pentru copiii săraci care vor să meargă la liceu. Asta promit, prin noua lege, mai-marii Ministerului Educaţiei.

Legea educaţiei, în dezbaterea Guvernului: Directorii şcolari nu au voie să fie membri de partid. Rectorii universitari, sub controlul Senatului. Şase ani de studiu pentru a deveni profesor

Posted: 16 Mar 2010 05:00 PM PDT

Directorii şi directorii adjuncţi ai şcolilor şi liceelor nu vor avea voie să fie membri ai unui partid politic pe perioada în care îndeplinesc acest mandat şi vor încheia contracte de management cu primarii localităţilor în care îşi desfăşoară activitatea, prevede proiectul Legii educaţiei, intrat miercuri în dezbaterea Guvernului.

Legea educaţiei, în dezbaterea Guvernului: Directorii şcolari nu au voie să fie membri de partid. Rectorii universitari, desemnaţi prin concurs. Şase ani de studiu pentru a deveni profesor

Posted: 16 Mar 2010 05:00 PM PDT

Directorii şi directorii adjuncţi ai şcolilor şi liceelor nu vor avea voie să fie membri ai unui partid politic pe perioada în care îndeplinesc acest mandat şi vor încheia contracte de management cu primarii localităţilor în care îşi desfăşoară activitatea, prevede proiectul Legii educaţiei, intrat miercuri în dezbaterea Guvernului.

Comunicat de presă: Tăşuleasa Social oferă Paşaportul Verde localnicilor din Dorna-Candrenilor

Posted: 16 Mar 2010 03:40 PM PDT

Asociaţia Tăşuleasa Social, alături de Coca-Cola HBC România, lansează proiectul educaţional Paşaportul verde, susţinut de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Parcul Naţional Călimani, care va implica 160 de tineri din Dorna-Candrenilor. Cei 160 de voluntari vor participa ...

Niculae: "Lăsaţi-mă să intru!"

Posted: 16 Mar 2010 03:10 PM PDT

Prezența lui Marius Niculae pe teren la meciul cu Steaua, de azi, rămâne incertă în ciuda ambiției nemărginite a dinamovistului. Ieri, la jocul-şcoală pe care Cornel Ţălnar l-a avut programat la Săftica, „Săgeată" a resimţit dureri. „Se vede clar că nu este refăcut, s-a...

Niculae: "Lăsaţi-mă să intru!"

Posted: 16 Mar 2010 03:10 PM PDT

Prezența lui Marius Niculae pe teren la meciul cu Steaua, de azi, rămâne incertă în ciuda ambiției nemărginite a dinamovistului. Ieri, la jocul-şcoală pe care Cornel Ţălnar l-a avut programat la Săftica, „Săgeată" a resimţit dureri. „Se vede clar că nu este refăcut, s-a...

Elevi şi părinţi, într-o nouă viaţă

Posted: 16 Mar 2010 03:00 PM PDT

Primele examene serioase, care să cumuleze, pe de o parte limba română şi limbile străine, iar pe de altă parte ştiinţele (matematică, fizică, chimie, biologie), ar urma să fie susţinute la finalul clasei a VI-a, urmând ca, până în clasa a IX-a, copiii să adune suficiente competenţe pentru a decide dacă aleg munca sau continuarea studiilor.

Românii învaţă ospitalitatea în Elveţia

Posted: 16 Mar 2010 03:00 PM PDT

Cea mai veche şcoală de ospitalitate din lume, înfiinţată în 1893 la Lausanne, în Elveţia, atrage, de la an la an, din ce în ce mai mulţi români.

Copiii de azi răscolesc prin „Martie negru” | VIDEO

Posted: 16 Mar 2010 03:00 PM PDT

Tinerii născuţi la Târgu-Mureş după conflictele interetnice din martie 1990 cred că istoria acelor zile ar trebui să le fie explicată. Într-o sală a Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian", din Târgu-Mureş, tinerii români şi maghiari Andrei, Gero, Vlad, Ildiko şi Bernadett, toţi elevi în clasa a IX-a, stau în jurul unei mese aproape rotunde şi privesc, cu ochii mari, către un subiect ce li s-a refuzat parcă încă de la naştere: zilele din martie 1990, când...

Barbatul care şi-a găsit soţia şi fiica împuşcate în cap: "Moarte pentru moarte! ...

Posted: 16 Mar 2010 03:00 PM PDT

"A trecut o lună şi mă gândesc tot timpul la ce a fost. Nu cred în asasinat, ci că au vrut să mă jefuiască. Probabil că au căutat sume mari de bani. Credeţi-mă, nu am fost şi nici nu sunt bogat", a declarat, pentru"Adevărul de Seară", bărbatul. Acum, Vasile Hriţcu are grijă de fiul său ca de ochii din cap, copil care are nevoie de consiliere psihologică. "Îl duc şi-l aduc în fiecare zi de la şcoală. Vreau să-l protejez pe băiat. Are tot ...

Criminalul de la Medicină, despre iubita lui: "Carmen m-a fascinat cu inocenţa ei".

Posted: 16 Mar 2010 03:00 PM PDT

Cei doi, acuzaţi pentru uciderea şi tranşarea unui bărbat, în camera căminului de la Facultatea de Medicină, au o relaţie din martie 2009. Băiatul a povestit de după gratii, într-o confesiune făcută psihologului de la Serviciului de Probaţiune Timiş, că a fost cucerit de chipul angelic al lui Carmen Bejan. "Spre deosebire de prietenele avute anterior, deşi considera că nu e una dintre cele mai frumoase colege, Sergiu a fost în mod deosebit atras de Carmen ...

Andronescu: Profesorii titulari nu isi vor pierde locurile de munca

Posted: 19 May 2009 11:09 AM PDT

Posturile detinute de profesorii titulari nu vor fi puse in pericol, daca programa scolara va fi redusa incepand cu anul viitor. Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a afirmat ca interesul elevului trebuie sa fie pus pe primul loc, in planul de restructurare a invatamantului, informeaza Amos News. "Nu sunt probleme cu posturile. In sistemul de invatamant sunt 34.000 de suplinitori, 12.000 de necalificati, 6.700 de profesori pensionari care fac plata cu ora, deci nu se pune problema ca cineva care e titular, activ, sa isi piarda locul de munca", a declarat Andronescu. In acelasi timp, profesorii au acuzat ministerul ca doreste reducerea posturilor, prin restructurarea invatamantului. "Nu este firesc sa avem clase sub efectiv si profesori necalificati care sa predea. Mi-as dori sa dimensionam clasele astfel incat sa avem la toate clasele profesori calificati", a adaugat ministrul Educatiei. Ecaterina Andronescu a precizat ca doreste sa reduca numarul orelor de sport, limbi straine si chimie, incepand cu anul viitor, pentru ca programa scolara sa ajunga la 30 de ore pe saptamana.

Andronescu a discutat cu sindicatele despre descentralizare

Posted: 19 May 2009 11:09 AM PDT

Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu a anuntat marti, dupa intalnirea cu liderii sindicali ca s-a discutat propunerea unei ordonante de urgenta prin care sa se reglementeze anumite drepturi ale cadrelor didactice, dar si despre descentralizare. "Vor fi precizate drepturile salariale ce se cuvin absolventilor de licenta Bologna pentru invatamantul primar, conditiile in care se realizeaza transferarile si pretransferarile intre mediul urban si cel rural, intre cicluri, cu conditia sa indeplineasca studiile", a explicat Andronescu. Ministrul a mai precizat ca s-au discutat si principiile descentralizarii si, in acest sens, va fi redactat un document pe marginea caruia se va dezbate la urmatoarea intalnire. "Am discutat si principiile descentralizarii. Sambata a fost o sedinta de Guvern care a avut drept obiectiv discutarea descentralizarii in domeniile importante. Am convenit ca noi, Ministerul, sa realizam un document scris pana joi, iar in intalnirea noastra de joi sa discutam acest document", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Romania, la Expozitia Internationala de Educatie de la Beijing

Posted: 12 May 2009 11:09 AM PDT

Comisia de Educatie a Municipalitatii Beijing va organiza, in perioada 13 - 15 iunie, Expozitia Internationala de Educatie Beijing (BIEE 2009). La eveniment ar putea sa isi expuna oferta educationala si Romania, informeaza site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), arata Agerpres. Promovand tematica 'Deschiderea spre Dezvoltare si Cooperare', expozitia va avea un program vast de evenimente culturale si forumuri de cooperare si negociere, conferinte si seminare, inclusiv Conferinta Internationala de Cooperare si Dezvoltare in domeniul Educatiei.

Scolarii au nevoie de mai multe ore de somn dimineata

Posted: 12 May 2009 11:09 AM PDT

In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca copiii au nevoie de mai multe ore de somn dimineata pentru a avea un randament si o concentrare mai buna la scoala, deoarece creierul lor functioneaza diferit de cel al adultilor, sunt mult mai activi dupa orele pranzului. Se pare ca ora ideala pentru a incepe cursurile este 11.00 dimineata, anunta profesorul Russell Foster, de la sectia de Neuorologie a Universitatii Oxford, anunta The Telegraph. Astfel ca multi copii merg la culcare mai tarziu pentru ca asa este programat ritmul lor biologic nu pentru ca sunt lenesi. Astfel ca ritmul biologic al copiilor este decalat cu doua ore fata de cel adultilor. In urma acestui studiu cercetatorii recomanda ca elevii sa invete dupa masa, nu de la primele ore ale diminetii, astfel ca rezultatele la invatatura ale acestora se vor imbunatati simtitor. De asemenea acelasi studiu arata ca de cele mai multe ori elevii isi imbunatatesc notele daca spun o minciuna.

Lectii de virtute pentru elevi la Facultatea de Filosofie

Posted: 28 Apr 2009 11:09 AM PDT

Pentru un numar restrans de liceeni bucuresteni, saptamana de scoala numara sase zile, iar sambata lor incepe la 8 dimineata si cuprinde materii precum filosofia, logica si limba greaca. In fiecare sambata, intre 8 si 17, intr-un amfiteatru de la etajul intai al cladirii Facultatii de Filosofie, din zona Grozavesti, cativa tineri dezbat problema virtutii, pe baza unor texte citite cu o seara inainte. Se aud nume grele, precum Platon sau Socrate, nume ce par intrate deja in vocabularul de zi cu zi al discipolilor de 16-17 ani. Cei aproximativ 20 de elevi au ales sa participe la cursurile oferite de Centrul de Excelenta (mai simplu, CEX), cursuri care incep, la ora 8, cu seminarul de logica si se incheie, cateodata, chiar la 6 seara. Unii se pregatesc deja pentru admiterea la facultate, altii participa doar pentru ca sunt interesati de subiect. Centrul de Excelenta a aparut in anul 2001, datorita unui act normativ ce stipula infiintarea a noua centre regionale pentru tinerii capabili de performanta. Profesorului Gabriel Sandoiu, de la Colegiul National Sfantul Sava, i s-a propus sa se ocupe de acest proiect. "Mi s-a spus limpede ca inca nu sunt bani, dar probabil ca o sa vina, ceea ce mi s-a parut OK. Intre timp, nu au venit si probabil ca nici nu o sa vina", crede profesorul. In afara cursului de filosofie, s-a desfasurat, timp de doi-trei ani, unul de fizica, insa, din cauza lipsei de bani, acesta din urma a fost intrerupt. Ceea ce s-ar putea traduce si prin avantaje. "Unde sunt bani, sunt si probleme de oameni adulti, pe care eu nu le inteleg", mai spune profesorul Sandoiu, convins, pe de alta parte, ca profesorii care nu sunt platiti nu vor mai veni sa predea "de dragul gloriei". Si Nora Grigore, doctoranda in anul I in cadrul Facultatii de Filosofie, pe care am gasit-o predand de la 8 la 9 un seminar de Logica, crede ca exista "avantaje nebanuite" ale faptului ca munca celor de acolo este pro bono. "Exista un climat de lucru mult mai curat si destins: nefiind nimic de castigat afara de stiinta, suntem ocoliti de profitori, incompetenti si trisori. In fond, de ce sa trisezi sau sa pui pile, daca nu e nimic de castigat?". Prima data, cursurile s-au tinut intr-o sala din Colegiul Gheorghe Lazar. Conducerea acestui liceu a cerut insa chirie, astfel ca, dupa doar un an, cursurile s-au mutat la Scoala Centrala, iar la scurt timp CEX-ul a ramas din nou pe drumuri. Salvarea a venit, in cele din urma, din partea Facultatii de Filosofie. Activitatea didactica incepe in prima sambata din octombrie si se sfarseste in ultima din mai. Invitatia pentru a lua parte la cursuri este deschisa oricui, dar numai cei care trec examenele pot intra si raman in catalogul oficial. Liceenii amatori, indiferent de varsta, trebuie sa dea un examen scris de admitere, care consta in trei intrebari, si anume comentarea unui text, un exercitiu simplu de logica si un eseu liber pe o tema data. "Este un test de aptitudini si atitudini pe care noi incercam sa le masuram cum ne pricepem, iar daca vreunul dintre candidati are si cunostinte, apreciem asta, dar nu este o conditie necesara", spune profesorul Sandoiu. De obicei, la examen se inscriu aproximativ 60-70 de elevi in fiecare an. Cei admisi intra in catalogul oficial. Pe parcursul anului, ei mai sustin doua teste eliminatorii, pentru ca, la sfarsit, in urma testului din mai, sa primeasca o diploma onorifica. Mai pot intra in catalogul oficial si cei care trec de faza pe sector a olimpiadei de filosofie sau logica.

Andronescu: Nu am redus numarul orelor de sport

Posted: 21 Apr 2009 11:09 AM PDT

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a precizat, vineri, ca numarul de ore de sport la elevii de liceu nu a fost redus. Potrivit explicatiilor ministrului, o ora va ramane in programa scolara, iar doua vor fi alocate activitatilor scolare extracurriculare pe echipe. "De la trei ore de sport, cate aveau elevii de liceu inainte, in trunchiul comun va ramane o singura ora, iar celelalte doua ore nu vor fi eliminate, ci vor fi trecute la activitati extra-curriculare si vor fi cuprinse in norma profesorilor, a spus Ecaterina Andronescu. "S-a inteles ca am redus numarul orelor de sport, ceea ce este incorect. (...) Ramane in trunchiul comun o ora de educatie fizica al carui continut se desfasoara potrivit continutului normal al unei lectii de sport si trec doua ore in activitatea extracurriculara, care se normeaza profesorilor de educatie fizica. Le vom cere elevilor sa-si exprime optiunea si sa constituie echipe ale scolii", a declarat Ecaterina Andronescu. Ministrul Educatiei motiveaza schimbarea prin faptul ca modul in care se desfasoara orele de sport in licee este nesatisfacator, ducand la tot mai putini elevi performanti si prin necesitatea dezvoltarii spiritului competitional al elevilor. "Este absolut necesar sa dezvoltam spiritul competitional al elevilor din licee. (...) Profesorii au un numar de doua ore pe saptamana sa dezvolte activitati extracurriculare sportive sau artistice, ei vor avea aceste optiuni. Vrem sa reintroducem competitiile sportive scolare si competitiile de performanta intre cluburile scolare", a precizat ministrul Educatiei. Mariana Bitang, consilierul prezidential pe probleme de promovare a sportului, a sustinut ideea promovarii competitiilor pe echipe. "Pentru noi este extrem de importanta reintroducerea competitiilor scolare. Am convingerea ca vom reinfiinta candva acea mare competitie care a adus atatea beneficii sportului de performanta, respectiv "Daciada", pe mine nu ma deranjeaza aceasta denumire, desi stiu ca unii sunt mai sensibili la trecut", a declarat Mariana Bitang.

Desenele animate ii fac pe copii sa fie agresivi

Posted: 21 Apr 2009 11:09 AM PDT

Agresivitatea copiilor poate creste daca se uita la emisiuni de desene animate, arata un studiu al cercetatorilor din Iowa. Se pare ca cei mici identifica personajele de desene animate cu actorii de film, iar majoritatea emisiunilor de desene animate contin mai multa violenta decat filmele destinate adolescentilor, arata The Telegraph. Psihologii au analizat programe indragite de fetite in varsta de 10 si 11 ani, printre care Lost, Buffy The Vampire Slayer, American Idol, Scooby-Doo si Pokemon. S-a descoperit ca desenele animate contineau mai multe incidente agresive decat programele pentru adolescenti. "Exista dovezi potrivit carora violenta animata are un efect asupra copiilor", potrivit autorilor studiului, citati de Daily Mail. Jocurile video pentru copii, care contin personaje animate, au efecte similare asupra copiilor ca si emisiunile televizate.

GALA BALURILOR 2010 ALEGE O LOCATIE ULTRA-FRESH: JET SET EVENTS HALL!

Posted:

Gala Balurilor 2010, mega-evenimentul anului destinat liceenilor, isi schimba locul de desfasurare, optand pentru cea mai "tanara" locatie de evenimente din Bucuresti: Jet Set Events Hall - deschisa oficial pe 19 februarie 2010. Cei 20.000 W si aproape ...

FUNERIU: NUMARUL CONCEDIERILOR DIN EDUCATIE VA FI SEMNIFICATIV MAI MIC

Posted:

In urma unei intalniri dintre ministrul Daniel Funeriu, si� reprezentantii sindicalistilor din educatie, care au protestat in fata Prefecturii Iasi, acesta a declarat ca desi initial au fost estimate 15.000 de disponibilizari in invatamant se pare, ...

LEGEA FUNERIU INTRODUCE PREGATIREA OBLIGATORIE A UNUI PROFESOR TIMP DE 6 ANI

Posted:

Dupa ce a hotarat ca in noua lege educatiei sa apara invatamantul obligatoriu pana in clasa a zecea, reintroducerea admiterii la liceu, sustinerea a doar doua probe scrise in cadrul examenului de bacalaureat si scoaterea titularizarii, ministrul ...

REVOLUTIA ECO

Posted:

Pe 19 martie 1953, ceremonia decernarii Premiilor Oscar a fost transmisa pentru prima data live. Pe 19 martie 2010, tot live, are loc al doilea eveniment� Revolutia ECO. Acesta sustine sloganul "Lumea nu dispare cand inchidem ochii" in fata unui ...

ELEVII DIN GIURGIU VOR PUTEA INVATA LIMBA CHINEZA

Posted:

Marti, 16 martie 2010, ambasadorul Republicii Populare Chineze, Liu Zengwen, a venit in Romania si s-a intalnit� la sediul Primariei Giurgiu cu reprezentantii autoritatilor locale si judetene . Principalul scop al acestei intrevederi a fost ...

No comments:

Post a Comment