Monday, April 5, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Prima carte românească de branding

Posted: 03 Apr 2010 12:03 PM PDT

Prima carte românească de branding a apărut într-o serie limitată, de 200 de exemplare. Volumul se adresează, în special, oamenilor de afaceri şi managerilor, dar nu numai. În curând va apărea pe piaţă o nouă ediţie, de data aceasta, accesibilă marelui public. Detalii la Telecultura!


Despre matematică şi viaţă

Posted: 02 Apr 2010 12:38 AM PDT

Se spune că matematica este muzica raţiunii. O raţiune a numerelor şi a formelor, apărute din dorinţa oamenilor de a înţelege mai bine lumea înconjurătoare. Ştiaţi, de exemplu, că matematica poate fi folosită şi pentru a descrie armonia care creează, în final, muzica? Ştiinţa este şi ea o artă. Una cu tradiţie. În 2010, Societatea de Ştiinte Matematice din România împlineşte 100 de ani. Aşa că instituţia a iniţiat o amplă campanie de promovare a valorilor matematicii şi a legăturilor strânse pe care le are cu celelalte domenii.Prin acţiunile derulate sub egida Anului Matematicii în Şcoala Românească, organizatorii doresc, sau cel puţin încearcă, să schimbe mentalitatea copiilor şi a părinţilor asupra rolului matematicii în şcoală. Proiectul vrea să demonstreze că scopul educaţiei matematice nu este acela de a realiza un transfer al cunoştintelor de la profesor la elev, ci şi de a contribui la formarea unei gândiri coerente, analitice şi eficiente.Denumită iniţial Societatea "Gazeta Matematică", nume purtat, de altfel, de una dintre cele mai vechi reviste de matematică, cu apariţii chiar şi în timpul războiului, actuala Societate de Ştiinte Matematice din România activează sub acest nume din 1995.


România, țara corupției. Site pentru denunțarea actelor de corupție

Posted: 31 Mar 2010 12:50 PM PDT

Liceenii români vor avea la dispoziție un site unde sa posteze fotografii, filme sau documente care sa demonstreze acte de corupție. Un program inițiat de Asociația Pro Democrația vizează informarea și sensibilizarea tinerilor liceeni în ceea ce privește actele de corupție din România. În România, fiecare săptămână marchează o afacere de corupție. Mica sau mare corupție este la ordinea zilei. Politicienii sunt frecvent suspectați de înțelegeri imorale sau obscure. Instituțiile publice sunt văzute ca o resursă inepuizabilă de favoritisme și nepotism. Tinerii, ca și maturii, văd aceeași imagine urâtă a unei țări năpădită de corupție. Suntem o țară coruptă sau asistăm doar la diversiuni de abatere a atenției? Discută despre toate acestea Claudiu Lucaci și invitatul său la "Tema Zilei", politologul Cristian Pârvulescu.


Mamele care studiază vor primi indemnizaţii pentru creşterea copiilor

Posted: 31 Mar 2010 05:17 AM PDT

Senatul a adoptat în unanimitate un proiect de lege care permite acordarea de indemnizaţii pentru creşterea copilului tuturor mamelor care studiază, potrivit Hotnews.Mamele doctorande sau masterande, dar şi cele care desfaşoară activităţi de cercetare în România sau într-un stat membru al Uniunii Europene ar putea beneficia de această indemnizaţie.Proiectul vizează corectarea legii actuale, care a exclus această categorie din rândul beneficiarelor indemnizaţiei pentru creşterea copilului.Proiectul legislativ a fost iniţiat de senatorul democrat-liberal Gheorghe Bârlea.


Dascăli şi personal nedidactic, în stradă

Posted: 30 Mar 2010 10:57 AM PDT

Peste 1500 de dascăli buzoieni au pichetat marţi Inspectoratul Şcolar judeţean, în încercarea disperată de a li se recunoaşte drepturile salariale câştigate în instanţă. Profesorii refuză în continuare să intre la ore, supăraţi că au primit pe luna trecută salariu diminuat chiar şi cu 70 la sută.Dascălii spun că nu au ce pune pe masa de Paşti şi îl invită pe ministrul Educaţiei să se descurce dintr-o leafă de profesor. Şi la Timişoara, profesorii au manifestat în stradă.Angajaţii din învăţământ au protestat şi în Capitală. De această dată, a ieşit în stradă personalul nedidactic şi cel didactic auxiliar. Sindicaliştii au pichetat sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, nemulţumiţi de salariile micşorate de la 1 ianuarie şi de faptul că ar putea rămâne fără locuri de muncă.


Legea educaţiei - dezbateri furtunoase la Timişoara

Posted: 30 Mar 2010 10:32 AM PDT

Păreri pro şi contra, propuneri, critici şi dialog aprins marţi la Timişoara, pe subiectul legii educaţiei. Studenţii şi profesorii s-au aflat faţă în faţă cu ministrul de resort, Daniel Funeriu, şi au disecat propunerea legislativă.


Dezbateri pe marginea Legii Educaţiei. Clasa politică, divizată

Posted: 29 Mar 2010 10:27 AM PDT

România are unul dintre cele mai slabe sisteme educaţionale, care trebuie reformat chiar pe timp de criză. Este una dintre opiniile exprimate de şeful statului, Traian Băsescu, la dezbaterile organizate luni pe marginea proiectului noii legi a Educaţiei. La dezbaterea ajunsă în Parlament a lipsit o mare parte a Opoziţiei, care ameninţă cu o moţiune simplă pe Educaţie.  


Preşedintele Băsescu face precizări asupra declaraţiei privind pregătirea medicilor

Posted: 29 Mar 2010 08:18 AM PDT

Preşedintele Traian Băsescu regretă "neclarităţile rezultate" în urma discursului susţinut, luni, în cadrul dezbaterii publice pe tema noii legi a Educaţiei, se arată în cadrul unui comunicat al Administraţiei Prezidenţială. "Preşedintele Traian Băsescu a avut în vedere, în primul rând, nevoia creşterii calităţii educaţiei noilor generaţii de medici. Preşedintele a plecat de la concluziile Raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din Domeniul Sănătăţii Publice din România, care arată că ţara noastră se află pe primul loc în interiorul Uniunii Europene în ceea ce priveşte decesele evitabile (decese care prin acţiunea medicală, de regulă sunt evitate în celelalte ţări membre UE)", se arată în comunicatul instituţiei prezidenţiale. Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că una dintre cauzele ratei mari de greşeli în diagnosticul pronunţat de medici este sistemul de educaţie neperformant. "O afirmaţie făcută foarte de curând de unul dintre statele importante din UE şi care începe să demonteze un mit al medicilor pregătiţi în universităţile româneşti: este vorba de proaspetele afirmaţii venite din Franţa, care spun negru pe alb că medicii români sunt slab pregătiţi", a declarat preşedintele, la dezbaterea pe legea educaţiei. Comunicatul precizează că, potrivit Raportului Comisiei Prezidenţiale, există o aglomerare a spitalelor "ca urmare a diagnosticelor incomplete sau incorecte", şi că în România multe afecţiuni care sunt tratate în cadrul spitalelor ar putea fi soluţionate la nivelul asistenţei primare sau în ambulator. "Astfel, în document se precizează că până la 57% din cazurile tratate în spital ar trebui tratate în afara acestuia conform practicii europene. Acelaşi document arată că numărul intervenţiilor chirurgicale asupra persoanelor spitalizate este de aproape trei ori mai mare decât media UE", se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială. Potrivit comunicatului, preşedintele nu a dorit să minimalizeze eforturile extraordinare depuse de medicii români în locurile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, însă consideră că sistemul nu poate fi îmbunătăţit în absenţa unei creşteri solide a calităţii educaţiei în universităţile de profil.  


Legea Educaţiei, discutată în prezenţa Preşedintelui, dar fără opoziţie

Posted: 28 Mar 2010 11:50 PM PDT

Dezbaterea "Legea Educaţiei Naţionale - un pas înainte pentru România" este în curs de desfăşurare la Palatul Parlamentului. Discuţiile au fost organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. La dezbatere este prezent preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, liderii grupurilor parlamentare şi semnatarii Pactului Naţional pentru Educaţie. Liderii PSD şi PNL au refuzat să participe la şedinţă. Proiectul se afla în dezbatere publică până pe 31 martie.Preşedintele Traian Băsescu a apreciat că sistemul educaţiei din România este unul din cele mai slabe din Europa şi cel mai slab din interiorul UE, din punctul de vedere al performanţelor absolvenţilor. Acest lucru, a declarat preşedintele, reclamă o intervenţie urgentă de adaptare a sistemului la realităţile economiei şi competiţiei. Traian Băsescu a susţinut de asemenea că o reformă a educaţiei poate ajuta la ieşirea din criză şi aceasta este soluţia care sa prevină intrarea României în viitoare crize economice.Propunerea preşedintelui a fost ca dezbaterile sa fie depolitizate faţă de priorităţile educaţiei, pentru a se ajunge la o bună lege a educaţiei. Preşedintele a mai accentuat şi faptul că România nu poate fi competitivă fără un sistem de educaţie modern, care să dea tinerilor competenţe.  


Cercetătorii protestează la Cotroceni

Posted: 29 Mar 2010 02:23 AM PDT

Aproximativ 500 de cercetatori protestează în faţa Palatului Cotroceni. Cercetătorii organizează mitingul şi pichetează sediile Ministerului Educatiei si a Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică între orele 10 şi 13, anunţă Hotnews.Sindicaliştii solicită separarea Cercetării Ştiinţifice - Dezvoltării Tehnologice de Ministerul Educaţiei, obligativitatea prevederii Cartei Europene a Cercetătorului, respectarea prevederilor bugetului Contractelor de finanţare la proiectele de cercetare încheiate multianual, respectarea prevederilor legale referitoare la bugetul de cercetare, reînfiinţarea Comisiei de dialog social pentru cercetare, precum şi stoparea încălcarii drepturilor sindicale şi a hărţuirii liderilor de sindicat.


Funeriu: "Legea Educaţiei este pe placul autorităţilor locale"

Posted: 28 Mar 2010 03:08 PM PDT

Ministrul Daniel Funeriu a declarat la Ora de Ştiri că, din discuţiile pe care le-a avut, autorităţile locale s-au declarat mulţumite de noua Lege a Educaţiei.Totuşi, referitor la numeroasele demonstraţii ale cadrelor didactice buzoiene, ministrul a afirmat că există bani pentru salarii, adăugând că, în Buzău, numeroase încadrări s-au făcut ilegal.Nu în ultimul rând, Daniel Funeriu a explicat mai pe larg modificările pe care le va aduce în şcoli acest proiect de lege.


Din Legea Educaţiei: amendă pentru părinţii care nu-şi trimit copii la şcoală şi programul "şcoală după şcoală"

Posted: 27 Mar 2010 11:47 AM PDT

5.000 de lei amendă sau muncă în folosul comunităţii sunt pedepsele prevazute în proiectul Legii Educaţiei pentru părinţii care nu îşi trimit copiii la şcoală. Dascălii spun că măsura este bună, pentru că exista numeroase cazuri în care elevii nu dau pe la ore şi nici părinţii lor nu se interesează de soarta lor. Proiectul Legii Educaţiei prevede şi dezvoltarea sistemului de şcoală după şcoală. Practic, la finalul orelor, elevii vor fi ţinuţi în unităţile de învăţământ, unde vor primi hrana şi îşi vor face temele sub supravegherea unui dascăl. Cadrele didactice speră ca, prin această măsura, vor reuşi să-i atragă pe elevi la şcoala, în special pe cei săraci pentru care va fi foarte important să primească o masă caldă şi gratuită. Doar că aplicarea acestui program-şcoala presupune dezvoltarea infrastructurii şi investiţii substanţiale inclusiv în personal. Adică timp şi bani. Date recente arată că România ocupa un loc fruntaş în rândul ţărilor cu abandon şcolar crescut. Din 100 de copii care intră în clasa I, 20 se pierd pe parcurs.


Geometrie politică la clasa a VII-a!

Posted: 26 Mar 2010 12:54 PM PDT

Elevii de clasa a VII-a învaţă, odată cu geometria, şi câte ceva despre viaţa politică din România. Asta pentru că în problemele dintr-o culegere de matematică apărută la Paralela 45, triunghiurile au nume de partide politice. Astfel, elevii trebuie să calculeze ipotenuza din triunghiul PSD, PNL sau PDL şi aplică teorema catetei bazându-se pe valoare dată a laturii PD. "În triunghiul dreptunghic PSD, cu măsura unghiului P de 90 de grade, PR perpendicular pe SD, se dă: RD=19,2 cm şi PD=24 cm. Calculaţi SD, SR şi PS" - aceasta este o problemă de matematică de clasa a VII-a, din culegerea "Mate 2000". Culegerea a fost avizată de Comisia Naţională de Matematică din Ministerul Educaţiei şi Cercetării.Premierul Emil Boc a criticat manualul în care geometria este politizată. "Cred ca ar trebui să punem politica deoparte, atât în clasă, cât şi în afara ei ", a declarat premierul Emil Boc, la Cluj. 


Negocieri eşuate

Posted: 26 Mar 2010 11:07 AM PDT

Prima rundă de discuţii dintre sindicalişti şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, pe tema legii educaţiei, a eşuat. Liderii sindicali au ieşit de la întâlnire, pe motiv că au fost invitaţi alături de studenţi, elevi şi de părinţi. Dascălii susţin că mai înâai trebuie să se poarte discuţii separate, pentru a intra în miezul problemelor.


Profesorii continuă protestele în stradă

Posted: 26 Mar 2010 05:52 AM PDT

Profesorii au ieşit din nou în stradă. Câteva sute de dascăli din Galaţi protestează faţă de legea salarizarii unice. Cadrele didactice nu sunt de acord nici cu reducerea a 15.000 de posturi din învăţământ, de la 1 septembrie.Detalii, în materialul alăturat!


Cum ar trebui să arate portofoliul educaţional al elevului?

Posted: 26 Mar 2010 05:57 AM PDT

Portofoliul educaţional al elevului, concept nou introdus de proiectul Legii Educaţiei, iscă discuţii în rândul dascălilor şi al prinţilor. Acesta ar urma sa reflecte nivelul de pregătire al elevului, mai obiectiv decât notele, dar să-l şi ajute în admiterea la liceu. O posibilitate văzută cu ochi nu tocmai buni de profesorii de liceu, care cer o triere prin examen de admitere.


"Dacă mărim salariile profesorilor cu 33%, va creşte inflaţia"

Posted: 26 Mar 2010 01:47 AM PDT

Bugetul de stat nu poate suporta creşterea salariilor profesorilor cu încă 33%, a spus ieri premierul Emil Boc, argumentând că actualele condiţii economice nu permit o astfel de majorare, care ar duce doar la creşterea inflaţiei şi dublarea preţurilor unor produse."Salariile profesorilor, aşa cum au fost mărite în 2008, cu 17%, se vor plăti în continuare la toţi, dar majorarea suplimentară, cu 33%, astăzi economia românească nu are banii necesari s-o facă. Sau aş putea să am un pix cu care să majorez salariile cu 33%, dar vă garantez că săptămâna viitoare se vor regăsi în inflaţiei. Ce cumpăram astăzi cu 10 lei, săptămâna viitoare vom cumpăra cu 20 de lei", a spus Boc.Declaraţia premierului a venit la scurt timp după amplele proteste de ieri, din Capitală. Profesorii au ieşit în stradă, nemulţumiţi, în principal, de scăderea veniturilor în urma aplicării legii de salarizare unitară, dar şi de concedierile anunţate. Liderii de sindicat spun că protestele vor continua, pentru că negocierile cu guvernul nu au avut niciun rezultat. "A rămas stabilit pe săptămâna viitoare să încercăm să discutăm atât cu Ministerul Muncii, cât şi cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, dar dacă ei vor avea aceeaşi poziţie ca şi până acum, înseamnă că noi vom avea o perioadă foarte grea şi avem nevoie de sprijinul tuturor celor care lucrează în învăţământ, pentru a învinge această aroganţă şi acest dispreţ pe care îl manifestă Guvernul României, actual, faţă de învăţământ", a declarat preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu.


Dascălii, în stradă. Greva generală - inevitabilă!

Posted: 25 Mar 2010 11:09 AM PDT

Profesorii au protestat joi în Bucuresti şi în câteva oraşe din ţară, însă nu au reuşit să-i convingă pe guvernanţi să le accepte cererile. Mii de cadre didactice au pichetat sediul Guvernului şi au mărşăluit prin centrul Capitalei. Discuţiile cu miniştrii nu au dus la niciun rezultat, prin urmare, spun sindicaliştii, greva generală este inevitabilă. De la Cluj, premierul Emil Boc le transmite profesorilor că economia ţării nu permite în acest moment mărirea salariilor.Aproximativ 200 de cadre didactice au protestat şi la Craiova şi au cerut majorarea salariilor. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de adoptarea de către guvern a actelor normative privind reducerea cu 15 mii a posturilor din învăţământ. Şi la Sibiu, peste 100 de dascăli, ajunşi la limita disperării, s-au alăturat colegilor care au protestat la Bucureşti. Profesorii au pichetat Prefectura. Şi în judeţul Neamţ, peste 200 de dascăli şi-au strigat nemulţumirile în stradă.


Ministrul Educaţiei solicită profesorilor din judeţul Buzău să revină în sălile de clasă

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei cadrelor didactice care au declanşat greva în unităţile de învăţământ din judeţul Buzău. Ministrul Daniel Petru Funeriu a ţinut în...


Secretarul de Stat Oana Badea participă, în municipiul Constanţa, la dezbaterea proiectului Legii Educaţiei Naţionale

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, doamna Oana Badea, va participa vineri, 26 martie 2010, la dezbaterea pe marginea proiectului legislativ în domeniul educaţiei.În prima parte a zilei, Secretarul de stat va participa la evenimentele prilejuite de „Zilele porţilor...


A doua zi de dezbateri pe tema proiectului Legii Educaţiei Naţionale

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a organizat astăzi, 26 martie, a treia dezbatere de lucru pe marginea proiectului Legii Educaţiei Naţionale. La întâlnire au participat sindicatele reprezentative din învăţământ (FSLI, FEN, FS „Alma...


MECTS a continuat dezbaterea proiectului Legii Educaţiei Naţionale cu reprezentanţii patronatelor şi autorităţilor locale din România

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a organizat astăzi, 26 martie 2010, cea de-a patra dezbatere de lucru pe marginea proiectului noii Legi a Educaţiei Naţionale la care au participat reprezentanţii patronatelor şi autorităţilor locale din...


MECTS continuă dezbaterea proiectului Legii Educaţiei Naţionale cu partenerii sociali

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) continuă seria consultărilor cu partenerii sociali pe marginea proiectului noii Legi a Educaţiei Naţionale. Astfel, marţi, 30 martie, şi miercuri, 31 martie, secretarii de stat Oana Badea şi Cătălin Baba, se...


„Legea Educaţiei Naţionale - un pas înainte pentru România”: dezbatere la Palatul Parlamentului

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

Sub patronajul preşedintelui Camerei Deputaţilor, doamna Roberta Anastase, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a organizat astăzi, 29 martie, la Palatul Parlamentului dezbaterea publică „Legea Educaţiei Naţionale - un pas înainte pentru...


Poziţia ministrului Educaţiei, Daniel Petru Funeriu, în legătură cu declaraţiile domnului Victor Ponta

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

În legătură cu opiniile exprimate pe tema proiectului Legii Educaţiei Naţionale de preşedintele Partidului Social Democrat, domnul Victor Ponta, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu, declară:„Domnul Victor Ponta ne-a...


MECTS continuă discuţiile privind proiectul Legii Educaţiei Naţionale cu toţi reprezentanţii sistemului de învăţământ

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

Ministerul EducaÅ£iei, Cercetării, Tineretului ÅŸi  Sportului a găzduit marÅ£i, 30 martie 2010, o dezbatere publică privind proiectul Legii EducaÅ£iei NaÅ£ionale la care au participat reprezentanÅ£i ai inspectoratelor ÅŸcolare judeÅ£ene, directori, cadre didactice,...


3 - 11 aprilie: vacanţa de primăvară

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

Conform structurii anului şcolar 2009-2010, începând de sâmbătă, 3 aprilie şi până duminică, 11 aprilie, cei peste 3.000.000 de elevi din învăţământul preuniversitar vor fi în vacanţa de primăvară prilejuită de sărbătorile pascale. Cursurile semestrului al II-lea...


Întâlnire ministerială privind colaborarea în domeniul educaţiei între România şi Republica Moldova

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

În cadrul vizitei de lucru efectuate alături de premierul Emil Boc la Chişinău, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dl. Daniel Petru Funeriu, s-a întâlnit miercuri, 31 martie, cu ministrul Educaţiei din Republica Moldova, domnul Leonid Bujor.Cei doi...


Dialog bilateral în domeniul educaţiei între România şi Federaţia Rusă

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu, s-a întâlnit astăzi, 1 aprilie, cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Alexander Churilin.Cei doi demnitari au reiterat faptul că bunele relaţii de colaborare...


MECTS nu a primit din partea Consiliului Naţional al Rectorilor nici o cerere oficială de retragere a proiectului de Lege a Educaţiei

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a luat act cu surprindere de unele informaţii vehiculate în presă, conform cărora Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) ar fi adoptat în unanimitate un document prin care solicită retragerea din dezbaterea publică a...


Dezbaterea publică dedicată proiectului Legii Educaţiei Naţionale continuă

Posted: 05 Apr 2010 11:10 AM PDT

La prima etapă a dezbaterilor de lucru organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pe marginea proiectului de Lege a Educaţiei Naţionale au participat 54 de structuri asociative cu profil educaţional (asociaţii profesionale, federaţii sindicale,...


Universitatile din Romania, raiul studentilor francezi slab pregatiti!

Posted: 05 Apr 2010 09:57 AM PDT

Universitatile din Romania, raiul studentilor francezi slab pregatiti!Ziaristii din Franta spun ca 85% dintre studentii lor la medicina abandoneaza dupa primul an de studiu, iar salvarea lor sunt universitatile de la noi, care ii primesc doar pe baza de dosar.


Rudolf Schenker: "Vrem să petrecem cu toţi fanii noştri, chiar şi cu Dracula"

Posted: 05 Apr 2010 07:54 AM PDT

Cu sprijinul Nova Music/Sony-BMG, am realizat un interviu telefonic, în exclusivitate pentru cititorii Jurnalului Naţional, cu Rudolf Schenker, chitaristul şi compozitorul grupului Scorpions.● Jurnalul Naţional: Titulatura


Lipsă de fair-play la elevii lui Napoli » Au înjurat Unirea Urziceni în loc să o aplaude

Posted: 05 Apr 2010 07:30 AM PDT

Unirea vrea să se bucure din nou peste două zile, cum s-a bucurat la Ploieşti etapa trecută. În direct la gspTV, ialomiţenii încearcă a treia victorie din mandatul lui Ronny Levy, cu Gaz Metan, miercuri de la ora 14:30. Cu Astra


Armata, obligată să ia vechituri nemţeşti

Posted: 05 Apr 2010 07:29 AM PDT

Afacerea dotării Armatei României în cursul anului trecut cu trei blindate nemţeşti fabricate acum mai bine de 40 de ani a fost bine ascunsă la Ministerul Apărării Naţionale. Se ignoră cu bună ştiinţă faptul că


Ştiri pe scurt

Posted: 05 Apr 2010 07:26 AM PDT

INCIDENTEPoliţia Rutieră a anunţat că în pe­ri­oa­da Paştilor s-au înregistrat cu 40 de accidente mai puţin faţă de anul trecut. Şi numărul infrac­ţi­u­ni­lor în perioada Paştilor a


Carla Bruni, fără rolul vieţii ei

Posted: 05 Apr 2010 07:22 AM PDT

Celebrul regizor american Woody Allen, care-i propusese soţiei preşedintelui francez să joace în viitoarea lui producţie, în care să-şi interpreteze propriul rol de "Primă Doamnă", a umilit-o pur şi simplu,


Ştiri pe scurt

Posted: 05 Apr 2010 07:20 AM PDT

DISNEYLAND SINUCIGAŞPersonalul de la parcul de distracţii Disneyland din Paris are în vedere o acţiune pentru îmbună­tă­ţi­rea con­di­ţiilor de muncă, după seria de sinucideri de la începutul


Ştiri pe scurt

Posted: 05 Apr 2010 07:20 AM PDT

UN NOU CUTREMURUn cutremur cu magnitudinea de 7,2 gra­de pe scara Richter a zguduit în noaptea de duminică spre luni nordul Mexicului şi sudul Statelor Unite. Potrivit Institutului de geofizică din SUA, epicentrul a fost


Atentat la Consulatul SUA

Posted: 05 Apr 2010 07:18 AM PDT

Cinci explozii puternice şi numeroase tiruri de armă automată au zguduit ieri oraşul pakis­ta­nez Peshawar, la câteva ore după ce un atentat din nordul ţării s-a soldat cu moartea a 38 de persoane. Consulatul american


Favoritele, fără greşeală

Posted: 05 Apr 2010 07:13 AM PDT

Runda programată înaintea Paştelui a avut un numitor comun. Toate cele şase echipe cu şanse reale pentru titlu, CFR Cluj, FC Vaslui, FC Timişoara, Steaua, Dinamo şi Unirea Urziceni, au câştigat. În etapa care


Steaua, în semifinale

Posted: 05 Apr 2010 07:11 AM PDT

Din cele patru echipe masculine româneşti care au evoluat în Sâmbăta Mare în competiţiile europene, doar Steaua, în Cupa Cupelor, s-a calificat în fazele superioare. Steliştii au avut parte de un


Meciul anului pentru Barça

Posted: 05 Apr 2010 07:10 AM PDT

După 2-2 la Londra, catalanii se bat cu Arsenal pe "Camp Nou", într-o partidă pe care Guardiola o consi­deră "o autentică finală".Pentru Barcelona, săptămâna care tocmai a în­ce­put este una de


Marţi 6 aprilie 2010

Posted: 05 Apr 2010 07:05 AM PDT

SoareleRăsare la 6:48 ● Apune la 19:49LunaRăsare la 2:49 ● Apune la 11:49● Ultimul pătrar (Luna în descreştere) 6 aprilie ● Lună nouă 14 aprilie ● Primul pătrar (Luna în creştere) 21 aprilie ● Lună plină


Astăzi e ziua ta... Manuela Hărăbor!

Posted: 05 Apr 2010 07:01 AM PDT

"Anevoios drum, dar cât de frumos!""Dumnezeu a fost din nou Bun cu mine şi mi-a dăruit încă un dar de nepreţuit: o zi în plus. În Vinerea Mare, creştinul posteşte şi îşi plânge


Omul zilei: Dorian Boguţă

Posted: 05 Apr 2010 07:00 AM PDT

Scurtmetrajul "10", debutul în regie de film al actorului Dorian Boguţă, a fost selecţionat în secţiunea Short Film Corner din cadrul Festivalului de la Cannes. Proiecţiile în­scrise în această secţiune


Arenele Romane - Concert Cesaria Evora

Posted: 05 Apr 2010 06:47 AM PDT

Celebra interpretă revine în România pentru un spectacol programat la 15 mai în Bucureşti. Concertul de la Arene face parte din turneul de promovare al celui mai recent album al ar­tis­tei, "Nha Sentimento". La


Ascensiunea elitelor de discotecă

Posted: 05 Apr 2010 06:38 AM PDT

În Sâmbăta Mare, logodnicul Elenei Băsescu a transmis naţiunii un comunicat sfâşietor: a fost victima unui linşaj mediatic! Era decis să-şi servească ţara la Paris, dar acum s-a răzgândit. De vină e


Nimic nu a existat înainte de a fi făcut

Posted: 05 Apr 2010 06:38 AM PDT

● Usturoiul, dacă îl mănânci zilnic, e un medicament, iar ca medicament ajunge să consumi doar un căţel de usturoi. Cititul zilnic e ca usturoiul, ajunge o pagină pe zi. Deşi ce spun mai departe pare o eroare


Ca un drob de miel, Paştele

Posted: 05 Apr 2010 06:36 AM PDT

Vin spre Bucureşti, în Vinerea Mare, invitat la o emisiune a Antenei 3. Plec de la Sângeru dintr-un fel de inerţie a incapacităţii de a refuza. Rămân la Ploieşti un răgaz pentru revizia tehnică a autoturismului,


Cancer ovarian, la numai 16 ani! Ajut-o pe Diana sa se traiasca

Posted: 05 Apr 2010 06:35 AM PDT

Cancer ovarian, la numai 16 ani! Ajut-o pe Diana sa se traiascaDiana are 16 ani si este eleva la Scoala Centrala din Bucuresti. Viata ei se desfasura ca a oricarui alt adolescent, intre micile griji pentru teza de la mate si marile visuri de implinit.


7 milioane de lei pentru avocaţi

Posted: 05 Apr 2010 06:32 AM PDT

O Hotărâre de Guvern semnată de Berceanu arată filosofia unui buget de succes: 500.000 de lei vor fi încasaţi din privatizare la Transporturi, iar 7 milioane de lei vor fi plătiţi firmelor de avocatură ale


SUA - Paşti de 14 miliarde $

Posted: 05 Apr 2010 06:29 AM PDT

Anul acesta, americanii au cheltuit pentru miel, ouă şi dulciurile de Paşti până la 14 miliarde de dolari, potrivit estimărilor IBISWorld, o companie de cercetare a pieţei din Los Angeles. Acestea au fost practic primele semne


Efectele crizei - Turişti puţini de Paşti

Posted: 05 Apr 2010 06:26 AM PDT

Criza financiară şi bugetul redus au determinat o scădere a numărului de turişti care au petrecut Sărbătorile Pascale în altă parte decât acasă. În pensiunile rurale şi în hotelurile de la noi din ţară


Gogoaşa, pe cale de lichidare

Posted: 05 Apr 2010 06:23 AM PDT

Asociaţia producătorilor şi importatorilor de automobile a anunţat rezultatele vânzărilor pe 2009: piaţa s-a întors în 2003! Anunţul a venit nu la mult timp după ce, pe baza preliminărilor, principalii retaileri


Marea famiglie de la drumuri

Posted: 05 Apr 2010 06:10 AM PDT

Cea mai mare familie din România poartă denumirea de cod: CNADNR. 400 de angajaţi legaţi strâns de relaţii de rudenie sau de afa­ceri, unii dintre ei ocupându-se de-o viaţă de distribuirea de bani publici,


VIDEO O elevă de 12 ani a fost dusă cu cătuşe la secţia de poliţie pentru că a ...

Posted: 05 Apr 2010 05:57 AM PDT

Familia fetei spune că a dat în judecată poliţia din New York şi cere daune în valoare de un milion de dolari. "Când am văzut că scoate cătuşeşe nu mi-a venit să cred! Când mi s-a spus că voi fi arestatăm am început să plâng", a declarat eleva.


Sportivi - Recuperare cu cireşe

Posted: 05 Apr 2010 05:47 AM PDT

Un studiu realizat de cercetătorii britanici pe atleţi care au participat la maratonul de la Londra a arătat că cei care au băut înainte şi după concurs suc de cireşe şi-au revenit mult mai repede. Alergarea pe


Sănătatea oraşelor

Posted: 05 Apr 2010 05:46 AM PDT

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o campanie de sensibilizare a opiniei publice la riscurile pentru să­nă­tate ale vieţii de la oraş. Intitulată "1.000 de oraşe", campania OMS îi încurajează


Studiile cer... băutură

Posted: 05 Apr 2010 05:46 AM PDT

Femeile cu studii superioare consumă mult mai mult al­co­ol decât cele care nu s-au omorât cu şcoala, arată un studiu făcut de London School of Economics. Cer­ce­tă­to­rii au urmărit vieţile a mii


Varianta doctorului acuzat: Michael Jackson s-ar fi sinucis

Posted: 05 Apr 2010 05:44 AM PDT

Se înmulţesc teoriile privind moartea regelui muzicii pop, megastarul Mi­cha­el Jackson. Cea mai recentă teorie, lan­sa­tă de avo­ca­ţii medicului Conrad Murray, este cea a sinuciderii. Medicul


Istoria Dobrogei, sub agresiunea betoanelor

Posted: 05 Apr 2010 05:23 AM PDT

Elemente antice trimise la export, lăcaşe de cult - mo­numente istorice care se dărâmă ca ofrandă adusă Zeului Ban. Un patrimoniu valoros strivit de plus-valoare, la semnătura oamenilor care ar trebui să-l protejeze.


Ruşine celor care răspund de cultura românească!

Posted: 05 Apr 2010 05:15 AM PDT

SCRISOARE ADRESATĂ ROMÂNIEI"Ora 2:00 a.m. Ne zgâiam la două ceşti de ca­fea, amuzându-ne teribil de formele acestora. Jos, în faţa blocului, a oprit o maşină. Şi-a deschis larg portierele, şi în


Aspartam - Aviz pozitiv pentru E951

Posted: 05 Apr 2010 05:00 AM PDT

Aspartamul, E951, este unul dintre cei mai controversaţi aditivi alimentari. De ani întregi se fac sute de studii care nici până acum nu au reuşit să arate clar dacă este sau nu nociv pentru consum. Nu o dată s-a pus


Fulga cu E-uri

Posted: 05 Apr 2010 04:58 AM PDT

Laptele cu gust de căpşuni Fulga are în compoziţie o cantitate mare de zaharuri, fiind dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, ne spune profesorul doctor Gh. Mencinicopschi. Pe lângă zaharuri, produsul mai conţine


Scandalul întoarcerii lui Teoctist în scaunul Patriarhiei

Posted: 05 Apr 2010 04:50 AM PDT

La 6 aprilie 1990, la Catedrala Patriarhală, Prea Fericitul Patriarh Teoctist, însoţit de Gherasim, episcop al Râm­ni­cului şi Argeşului, de Nifon Ploieştea­nul, vicar patriarhal, şi de Damaschin Severineanul,


Ion Raţiu – candidatul ţărănist la Preşedinţie

Posted: 05 Apr 2010 04:47 AM PDT

La 6 aprilie 1990, în şedinţa extraordinară a de­legaţiei permanente a PNŢCD, Ion Raţiu a fost desemnat candidatul partidului în alegerile prezidenţiale. Votul a fost secret, însă din însemnările


Cămaşa din denim face legea în modă

Posted: 05 Apr 2010 04:15 AM PDT

Cămăşi, fuste, pantaloni, paltoane şi chiar încălţări. Toate din denim. E aproape imposibil ca un om să nu fi purtat vreodată măcar un obiect de îmbrăcăminte din apreciatul material. Şi dacă pantalonii din denim,


„Invierea” romaneasca de la Cambridge. 50 de romani au ajuns la una dintre cele mai tari universitati din lume

Posted: 05 Apr 2010 04:13 AM PDT

„Invierea” romaneasca de la Cambridge. 50 de romani au ajuns la una dintre cele mai tari universitati din lumeOrice absolvent al unei universitati romanesti are nevoie, pentru a se elibera de complexe academice, de un stagiu la o universitate respectabila din Occident. Oricat de serioase ar fi studiile tale in Romania, faptul ca universitatea pe care ai absolvit-o se afla pe locul 500+ in lume este de natura sa te inhibe intelectual,


Schimbare la faţă de primăvară

Posted: 05 Apr 2010 04:06 AM PDT

Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, te sfătuieşte să apelezi la remediile naturiste pentru a avea un ten frumos şi hidratat.TENUL GRAS ŞI INFUZIA DE BRUSTURETenului gras îi fac bine măştile care reduc


400 de elevi fac naveta zeci de km zilnic pentru că internatul Colegiului Economic din Vaslui este în paragină - VEZI VIDEO

Posted: 05 Apr 2010 03:51 AM PDT

Internatul Colegiului Economic Anghel Rugină din Vaslui zace de ani buni în ruină. Lucrările de consolidare, începute acum mai bine de zece ani, au stagnat, din lipsă de bani. În tot acest timp, sute de elevi sunt nevoiţi să facă naveta sau să plătească chirii în oraş. Citește mai departe...


Sucul de pătrunjel, contra pistruilor

Posted: 05 Apr 2010 03:43 AM PDT

Pistruii sunt pete mici, neregulate, de culoare galben-brun.Pe cale naturistă, puteţi scăpa de pistrui cu:● acupunctură● reflexoterapie● masaj terapeutic● aplicaţii de lumină polarizată● tratament homeopat● tratament


Tratamente blânde contra asteniei

Posted: 05 Apr 2010 03:32 AM PDT

Trecerea de la un anotimp la altul înseamnă pentru unii dintre noi in­sta­­larea asteniei. Şi pentru că este vremea când creşte frecvenţa cazurilor de astenie, Cristina Bălă­nescu, medic primar medicină


Toxine? Te scapă urzica!

Posted: 05 Apr 2010 03:23 AM PDT

Vitaminele şi mineralele din compoziţie recomandă urzica în caz de anemie. Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, ne asigură că


Alcoolul şi drogurile pe şoselele UE

Posted: 05 Apr 2010 02:48 AM PDT

Potrivit unor investigaţii derulate în ultimii ani în statele membre ale Uniunii Europene, numeroase accidente şi decese ce au avut loc pe şoselele europene sunt provocate de şoferi aflaţi sub influenţa substanţelor


Apa: ce şi cât în fiecare zi

Posted: 05 Apr 2010 02:31 AM PDT

"Apa este singurul lichid care hidratează eficient organismul şi potoleşte fiziologic setea, asigurându-i, totodată, şi un aport semnificativ de mi­nerale. Nici un alt aliment lichid - bău­turi industriale, lapte etc. -


Sabrina Ferilli face strip-tease dacă Roma ia titlul!

Posted: 05 Apr 2010 02:00 AM PDT

În capitala Italiei se face deja pregătiri pentru ca AS Roma să sărbătorească detronarea lui Inter. Tifosii giallorossii sînt încrezători că după 9 ani, tilul va ajunge pe "Olimpico". Pentru a-i motiva suplimentar pe elevii lui


Senatorii dezbat miercuri moţiunea simplă pe Educaţie

Posted: 05 Apr 2010 01:35 AM PDT

Senatorii şi deputaţii au liber până miercuri, când vin la lucru pentru a dezbate moţiunea simplă pe Educaţie depusă de PNL. De joi sunt iar liberi până lunea viitoare.


No comments:

Post a Comment