Sunday, July 18, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Fraudă la Bacalaureat: 42 de lucrări identice

Posted: 02 Jul 2010 04:55 AM PDT

Patruzeci şi două de lucrări de bacalaureat la limba romană au fost anulate, la Cluj pentru că sunt... identice. Tezele provin din acelaşi centru de examinare. Centrul de Bacalaureat unde au fost descoperite lucrările se află la Grupul Şcolar "Alexandru Borza". Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului şcolar din Cluj, lucrările anulate pot fi xerocopii ale aceleiaşi lucrări. În prezent, cele 42 de lucrări sunt cercetate de o comisie a Inspectoratului Şcolar Clujean şi de procurori. La grupul şcolar au susţinut examenul aproape 500 de candidaţi de la trei licee. Şeful comisiei spune că la centru sunt înscrişi candidaţi din mai multe generaţii, unii chiar trecuţi de 40 de ani.


Ora de ştiri: Universitatea în Societate. Avantajele economice ale învăţării

Posted: 04 Jul 2010 11:07 PM PDT

Educaţia de calitate înseamnă nu numai oameni inteligenţi, ci şi o societate pregătită. Pe asta mizează proiectele majore care propun dialogul dintre universităţi şi partenerii economici care să investească în educaţie. Unul dintre ele este şcoala de vară Universitatea în Societate care începe săptămâna viitoare şi care va aduce în discuţie avantajele economice ale învăţării pe parcursul întregii vieţi. Programul este organizat de Agenţia Naţională pentru Calificările din Învăţământul Superior, iar unul dintre parteneri este Universitatea din Versailles, Paris. Invitatul Orei de Ştiri: prof.dr.ing. Petru Andea


Rezultatele slabe la Bacalaureat, semn al creşterii calităţii învăţământului?

Posted: 05 Jul 2010 09:36 AM PDT

Rata scăzută a promovabilităţii la bacalaureat este un semn al creşterii calităţii învăţământului! Paradoxala declaraţie îi aparţine chiar ministrului Educaţiei. În schimb, specialiştii au îndoieli alimentate, de exemplu, de rata mare de promovare în judeţe precum Suceava sau Bihor, în comparaţie cu numărul mic de absolvenţi din Călăraşi sau Ialomiţa.


Greu cu tehnica la titularizare!

Posted: 06 Jul 2010 04:21 AM PDT

Cozi interminabile, ore pierdute, agitaţie şi nervi la centrele de titularizare a cadrelor didactice din Iaşi. Dascălii au venit de la zeci de kilometri distanţă ca să-şi valideze înscrierea făcută deja cu două săptămâni înainte. Deşi s-au facut programări, problemele tehnice cu programul de calculator conceput de Ministerul Educaţiei au făcut ca aşteptarea să se prelungească şi până la 7 ore.


Lecţia de scriitură, lecţia de actorie

Posted: 06 Jul 2010 08:42 AM PDT

Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş organizează tabere teatrale estivale pentru începători şi profesionişti. Programul se întinde pe lunile iulie, august, septembrie şi cupride o tabără internaţională de scriere dramatică, trei de arta actorului şi regie cu profesori din străinătate. Tabăra internaţională de scriere dramatică este organizată în parteneriat cu Teatrul Lark din New York şi se desfăşoară între 16 şi 25 iulie. Un workshop de arta actorului, bazat pe tehnici noi de teatru, se desfăşoară între 10 şi 22 august.Alte două tabere de actorie şi regie vor avea loc la Preluca, în judeţul Maramureş, în perioadele 14-23 august şi 25 august-5 septembrie.


A început goana înscrierilor la facultăţi!

Posted: 09 Jul 2010 05:45 AM PDT

Universităţile Bucureşti şi Politehnica îi aşteaptă pe absolvenţii de liceu cu peste 17 mii de locuri.Universitatea Politehnica a scos la concurs aproape 6 mii de locuri. Cel mai mare număr - la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (630 - fără taxă şi alte 50 cu taxă). La Universitatea Bucureşti sunt peste 12 mii de locuri. Facultatea cu cel mai mare număr de locuri este cea de Litere - aproape o mie. La polul opus se situează Teologie Baptistă, cu 50 de locuri, jumătate de la buget şi jumătate cu taxă. Înscrierile la Universitatea Bucureşti au început de ieri, iar la Politehnica azi-dimineaţă.  


Calculatorul, mama învăţăturii? Deloc!

Posted: 13 Jul 2010 11:43 AM PDT

Copiii români care au primit bani de la stat pentru calculatoare au, culmea, rezultate mai proaste la învăţătură. Concluzia aparţine unor specialişti din Statele Unite, care au constatat că şcolarii folosesc mai degrabă calculatoarele pentru jocuri şi nu pentru studiu. Cercetarea a fost realizată în rândul unor familii din 7 judeţe, unde profesorii americani au testat aptitudinile şi deprinderile elevilor în materie de calculatoare.


Directori de liceu, arestaţi pentru fraudă la Bacalaureat

Posted: 14 Jul 2010 09:27 PM PDT

Un director de liceu şi un adjunct au fost arestaţi preventiv în cazul fraudei la bacalaureat. Cei doi au fost arestaţi pentru trafic de influenţă şi luare de mită, după ce au fost găsite lucrări de examen xeroxate. Directorul Grupului Şcolar "Alexandru Borza" a fost arestat pentru 29 de zile, iar directorul adjunct al Liceului "Edmond Nicolau" , pentru 20 de zile. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, care se va judeca la Curtea de Apel Cluj.


Olimpicii români s-au întors din Rusia cu 12 medalii

Posted: 14 Jul 2010 09:31 PM PDT

Rezultate de exceptie pentru România la Olimpiada internaţională pluri-disciplinară din Rusia! Lotul olimpic s-a întors azi-noapte în ţară, cu 12 medalii dintre care două de aur! După ce vor termina liceul, premianţii vor să-şi continue studiile în străinătate. În Campusul olimpic de la Yakutia, ţara noastră a demonstrat că românii sunt talentaţi la matematică, chimie, informatică şi fizică. Elevii au câştigat o medalie de aur la matematică şi încă una, tot de aur, la informatică. Olimpicii au obţinut şi cinci medalii de argint: două la chimie şi câte una la matematică, informatică şi fizică. Palmaresul a fost completat de încă cinci medalii de bronz dintre care două la fizică.  


Universitatea Hyperion Caransebeş: lanţul slăbiciunilor se lasă cu arestarea unui profesor

Posted: 15 Jul 2010 09:58 AM PDT

Încă un cadru universitar a fost reţinut de procurorii DNA Timişoara, în scandalul mitei la examenul de licenţă la Universitatea Hyperion din Caransebeş. După audieri maraton, profesorul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.Gheorghe Stancu este profesor de drept civil şi este din Bucureşti. La el ar fi trebuit să ajungă banii adunaţi de la studenţi pentru a-i promova examenul de licenţă. În acest dosar a fost arestat deja studentul Eugen Tacota. El strânsese aproape 50 de mii de euro de la colegi, bani pe care i-a dat Nicoletei Guma, şefa filialei Hyperion Caransebeş, arestată şi ea. Aceasta i-ar fi dat mai departe profesorului Gheorghe Stancu, membru în comisia de licenţă. Astăzi, Stancu a fost prezentat procurorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru luare de mită.  


No comments:

Post a Comment