Tuesday, September 7, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


A doua rundă a bacalaureatului - proba scrisă la limba română

Posted: 29 Aug 2010 09:14 PM PDT

Sesiunea a doua a bacalaureatului continuă astăzi cu proba scrisă la limba şi literatura română. Sunt aşteptaţi la examen peste 66 de mii de absolvenţi de liceu care nu au fost admişi la prima sesiune. Din acest an, bacalaureatul se susţine într-o formulă nouă: probele orale se dau în timpul anului şcolar şi nu sunt recompensate cu note, iar probele scrise se dau doar la 3 materii. Primele rezultate vor fi afişate pe 5 septembrie.


"Alege şcoala!" - o misiune pentru comunitate

Posted: 01 Sep 2010 05:03 AM PDT

Patriarhia Română şi World Vision România continuă parteneriatul pentru combaterea abandonului şcolar. Campania "Alege şcoala" se va desfăşura în toate eparhiile Bisericii Ortodoxe Române. Preoţii sunt cei care vor veni cu soluţii educaţionale altenative pentru a combate acest fenomen.  


Ora de Ştiri: Diferenţe între sistemele de educaţie public şi privat

Posted: 01 Sep 2010 12:40 PM PDT

Specialiştii în educaţie au constatat pentru prima oară în ultimii ani, că după sesiunea din vară, facultăţile au ramas cu multe locuri finanţate de la buget, neocupate. Cele cu taxă nu au fost nici pe jumătate acoperite.În România, peste 60 de mii de copii învaţă în grădiniţe, şcoli şi licee private. Diferenţele dintre sistemele de educaţie public şi privat sunt analizate de invitata Orei de Ştiri - Crenguţa Pascale, inspector şcolar.  


Ai bani, ai şcoală! Cheltuielile ascunse ale educaţiei

Posted: 03 Sep 2010 04:58 AM PDT

Deşi învăţământul de 10 clase este gratuit, pe părinţi îi costă o mică avere! Adulţii alocă sume importante din bugetul familiei pentru a-şi trimite copiii la şcoală. Un studiu realizat de organizaţia "Salvaţi Copiii" arată că o familie cheltuieşte, în medie, aproximativ 1.500 de lei anual pentru şcoală, dar sumele pot fi mult mai mari. Plătesc mai ales cei care vor performanţă de la copiii lor, dar au şi bani.  


Zebre şi cai deghizaţi în zebre pe străzile Moscovei

Posted: 04 Sep 2010 05:22 AM PDT

Pe străzile Moscovei şi-au facut apariţia... zebrele. Şi nu vorbim despre marcajele de circulaţie care există deja, ci simpaticele animale îmbrăcate în dungi.Astfel s-au gandit edilii capitalei ruse să le amintească şoferilor cât de importantă este respectarea regulilor de circulaţie. Cei mai mici participanţi la trafic au avut şansa să călărească animalele şi, între timp, să înveţe câte ceva despre regulile de circulaţie.


Noi reguli la început de an şcolar

Posted: 04 Sep 2010 09:37 AM PDT

Candidaţii prinşi copiind la examenul de bacalaureat vor sta pe tuşă două etape. Iar în prima zi de şcoală, 13 septembrie, profesorii şi elevii nu vor pierde vremea pe la festivităţi, ci vor face ore. Sunt principalele norme pe care ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, intenţionează să le impună la început de an şcolar.


Ministrul Funeriu vrea condiţii mai bune în şcoli

Posted: 05 Sep 2010 09:55 AM PDT

Dacă o şcoală nu are autorizaţie sanitară, iar elevii înscrişi acolo pot fi transportaţi la alte unităţi de învăţământ, atunci acea şcoală va fi desfiinţată. Este declaraţia ministrul învăţământului, Daniel Funeriu, care le-a atras atenţia primarilor care au şcoli în zone izolate să se implice în rezolvarea problemelor privind educaţia elevilor.


Pe ultimul loc în Europa la educaţie

Posted: 05 Sep 2010 09:59 AM PDT

Ne lăudăm că avem un învăţământ la standarde europene, dar toate ţările din Uniune sunt peste România cand vine vorba despre procesul continuu de învăţare. Zicala "Omul cât trăieşte, învaţă" nu se aplică şi la noi. Luăm lecţii de la Slovenia, Cehia sau Estonia - care ating un nivel net superior ţării noastre, la calitatea învăţământului şi perseverenţa în educare, indiferent de vârstă.


Dascălii ieşeni preferă concediile fără plată

Posted: 06 Sep 2010 05:37 AM PDT

Zeci de cadre didactice din judeţul Iaşi au renunţat la meseria de dascăl pentru un câştig mai mare în occident. Statutul permite dascălilor ca o dată la 10 ani să beneficieze de concediu fără plată vreme de un an.Numai că în acest timp, catedrele nu pot fi ocupate de personal calificat. La început de an şcolar, în judeţul Iaşi mai multe şcoli nu au profesori. Numai în ultimele zile, Inspectoratul Şcolar a aprobat 40 de cereri de concedii fără plată.


Promovabilitate scăzută la Bacalaureat. Analiza Orei de ştiri

Posted: 06 Sep 2010 05:47 AM PDT

Ministrul Educaţiei este nemulţumit de procentul de promovabilitate la Bacalaureat. Rezultatele slabe din sesiunea de toamnă se datorează în special reformelor Marga, Andronescu şi Adomniţei şi a instabilităţii din sistem. Aproximativ 65.000 de elevi au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă. Ministrul a anunţat schimbări în calendarul de desfăşurare a examenului de Bacalaureat. Elevii vor avea două săptămâni înainte de Bacalaureat, pentru pregătire. În plus, examenul de anul viitor va beneficia de o organizare mai bună şi de o exigenţă sporită.Invitatul Orei de ştiri - Ştefan Vlaston, preşedinte EDU CER


No comments:

Post a Comment