Thursday, October 14, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Sindicaliştii din învăţământ nu sunt de acord cu asumarea răspunderii pe Legea educaţiei

Posted: 12 Oct 2010 09:43 AM PDT

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat că asumarea răspunderii de către guvern pe Legea educaţiei naţionale este dovada faptului că "mintea premierului Emil Boc refuză să mai gândească".
Citește mai departe...



Ce prevede noua lege a Educaţiei, pe care Guvernul îşi asumă răspunderea VEZI DOCUMENTUL

Posted: 12 Oct 2010 10:29 AM PDT

Învăţământ obligatoriu de 10 clase, religie, şi ea obligatorie, rectori care pot fi demişi de ministru, geografie şi istorie cu predare în limba minorităţilor – sunt doar câteva din prevederile legii pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului.
Citește mai departe...



Funeriu acuză opoziţia că a blocat dezbaterea Legii educaţiei la Senat

Posted: 12 Oct 2010 11:50 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a afirmat marţi că Executivul a fost nevoit să recurgă la asumarea răspunderii pe Legea educaţiei din cauza faptului că senatori ai opoziţiei au tărăgănat dezbaterile, parlamentari pe care Funeriu i-a caracterizat ca "pescuitori în apele
Citește mai departe...



Funeriu: E un afront la adresa românilor să blochezi o lege care loveşte interesele universitarilor

Posted: 13 Oct 2010 06:51 AM PDT

"Este un afront la adresa tuturor românilor să blochezi o lege, doar pentru că ea loveşte în interesele nelegitime din mediul universitar", a spus la RFI ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.
Citește mai departe...



Grevă la o şcoală din Suceava, din cauză că profesorii nu au primit salariile

Posted: 14 Oct 2010 03:24 AM PDT

Profesorii şi personalul auxiliar de la o şcoală din judeţul Suceava au anunţat că vor intra în grevă generală începând de vineri, 15 octombrie, pentru că nu şi-au primit salariile, contul primăriei fiind blocat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava.
Citește mai departe...



Zeci de cadre didactice din Capitală protestează la sediul Ministerului Educaţiei

Posted: 14 Oct 2010 05:30 AM PDT

Zeci de cadre didactice din Capitală protestează, joi, la sediul Ministerului Educaţiei, în semn de solidaritate cu colegii din toate domeniile de activitate, aceştia cerându-i ministrului Daniel Funeriu să îşi dea demisia şi strigând "Daţi-ne banii".
Citește mai departe...



Ministrul Daniel Funeriu, scos cu jandarmii din sediul Ministerului Educaţiei VIDEO

Posted: 14 Oct 2010 07:45 AM PDT

După ce ministrul Gheorghe Ialomiţianu a fost scos miercuri de SPP cu ajutorul jandarmilor din sediului Mnisterului Finaţelor, astăzi a fost rândul celui de la Educaţie. Ministrul Daniel Funeriu a fost scos din clădire tot cu ajutorul forţelor de ordine.
Citește mai departe...



Mesajul lui Funeriu către profesori: "Sunt în minister!"

Posted: 14 Oct 2010 09:05 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a părăsit joi sediul instituţiei pe care o conduce cu ajutorul forţelor de ordine întrucât ministerul a fost luat cu asalt de dascăli. După aproximativ două ore, ministrul s-a întors "să se asigure că lucrurile pentru profesori merg bine".
Citește mai departe...



Ministrul Funeriu a refuzat să discute cu protestatarii

Posted: 14 Oct 2010 09:25 AM PDT

Sindicaliştii din învăţământ s-au declarat nemulţumiţi de faptul că ministrul Daniel Funeriu a refuzat să discute cu ei pentru că sunt nereprezentativi, liderii sindicali urmând să analizeze posibilele acţiuni de protest.
Citește mai departe...



Profesorii copiază finanţiştii. Sindicaliştii merg acum la minister să ceară demisia lui Funeriu

Posted: 14 Oct 2010 11:30 AM PDT

Preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr a spus că pe oameni nu-i interesează dacă ministrul mai este sau nu în cadrul instituţiei. Ei sunt hotărâţi să meargă acolo să îşi spună nemulţumirile "indiferent dacă strigă la pereţi sau la ziduri".
Citește mai departe...



No comments:

Post a Comment