Sunday, November 21, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Tinerii sub 14 ani ar putea avea acces gratuit la competiţiile sportive publice

Posted: 17 Nov 2010 03:31 AM PST

Plenul Senatului a adoptat miercuri cu 57 de voturi pentru şi o abţinere o iniţiativă legislativă a senatorului PDL, Mihaela Popa, care prevede instituirea accesului gratuit pentru tinerii sub 14 ani la competiţiile sportive interne.
Citește mai departe...



PDL a plasat o sereistă în frunte BCU, susţine un site apropiat PNL

Posted: 17 Nov 2010 05:13 AM PST

Pedelista Mireille Rădoi este de marţi noul director al Bibliotecii Central Universitare. Rădoi a fost şefă de promoţii la Academia Naţională de Informaţii, din cadrul SRI.
Citește mai departe...



CCR a dezbătut sesizarea premierului privind conflictul dintre Parlament şi Guvern

Posted: 17 Nov 2010 10:33 PM PST

Premierul Emil Boc, preşedintele Senatului, Mircea Geoană şi şefa deputaţilor, Roberta Anastase au participat la şedinţa CCR. Judecătorii au dezbătut sesizarea făcută de premier cu privire la existenţa unui conflict între Guvern şi Parlament.
Citește mai departe...


Guvernul va diminua bugetele la 16 instituţii, inclusiv la Ministerul Educaţiei

Posted: 18 Nov 2010 01:31 AM PST

Guvernul va diminua bugetele la 16 instituţii, inclusiv la Ministerul Educaţiei, şi va aloca fonduri suplimentare în principal pentru plata alocaţiilor sociale, conform proiectului celei de-a doua rectificări bugetare din acest, potrivit Mediafax.
Citește mai departe...



Sindicaliştii despre rectificare: Este încă o dovadă de dispreţ faţă de profesori

Posted: 18 Nov 2010 04:28 AM PST

Sindicaliştii din Educaţie spun că proiectul celei de-a doua rectificări a bugetului de stat pe 2010 reprezintă "încă o dovadă de dispreţ al guvernului faţă de angajaţii din învăţământ", demonstrând totodată că ministrul Funeriu "sacrifică viitorul copiilor
Citește mai departe...



Articolul privind studiul în limba minorităţilor din Legea educaţiei va fi dezbătut duminică

Posted: 18 Nov 2010 04:49 AM PST

Comisia pentru învăţământ din Senat va dezbate duminică articolul din Legea educaţiei privind studiul istoriei şi geografiei în limba maternă pentru elevii care aparţin unei minorităţi, urmând ca raportul asupra actului normativ să fie înaintat plenului la începutul
Citește mai departe...



Ambasadorul SUA, îngrijorat de starea Educaţiei şi a instituţiilor sanitare din România

Posted: 18 Nov 2010 09:54 AM PST

Ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, joi seara, la Antena 3, că este îngrijorat de starea Educaţiei şi a instituţiilor de sănătate din România, în schimb, despre sistemul judiciar, criticat adesea, a spus că "începe să se reformeze".
Citește mai departe...



Sindicaliştii au primit asigurări că profesorii îşi vor lua salariile, după rectificarea bugetară

Posted: 19 Nov 2010 12:17 AM PST

Rectificarea bugetară pune pe jar sindicatele. După ce reprezentanţii profesorilor au avertizat că e posibl ca o parte dintre profesori să rămână fără bani de sărbatori în urma tăierilor din bugetul Educaţiei, sindicaliştii au cerut vineri explicaţii celor de la Ministerul
Citește mai departe...



Comisia de învăţământ vrea să finalizeze Legea Educaţiei până săptămâna viitoare

Posted: 19 Nov 2010 04:07 AM PST

Senatorii din comisia de învăţământ se reunesc vineri pentru a continua discuţiile pe marginea Legii educaţiei. Asta în condiţiile în care vinerea, în mod uzual, parlamentarii au activităţi în circumscripţiile pe care le reprezintă.
Citește mai departe...



Ministrul Sănătăţii le promite rezidenţilor salarii mai mari

Posted: 21 Nov 2010 02:23 AM PST

Ministrul Sănătăţii le promite rezidenţilor salarii mai mari chiar cu 70 la sută. Celor care nu au promovat concursul de rezidenţiat, Cseke Attila le propune să ajute medicii din secţii sau să facă gărzi, ca să acopere deficitul din spitale.
Citește mai departe...



No comments:

Post a Comment