Thursday, February 10, 2011

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Fătuloiu: Acţiunile recente din vămi, rezultatul analizei făcute la preluarea mandatului în MAI

Posted: 08 Feb 2011 07:26 AM PST

Fostul secretar de stat din MAI, Dan Fătuloiu, a declarat marţi în faţa Tribunalului Bucureşti, unde a fost audiat ca martor în dosarul lui Cătălin Chelu, că acţiunile recente din vămile Siret şi de la frontiera de Vest sunt rezultatul unei analize pe care a iniţiat-o la
Citește mai departe...


Ecaterina Andronescu, obligată să opteze între rectorat şi Parlament

Posted: 08 Feb 2011 10:17 AM PST

Intrarea în vigoare a Legii educaţiei îi obligă pe cei patru rectori parlamentari Nicolae Robu, Ecaterina Andronescu, Şefan Drăgulescu şi Florian Popa să opteze în cel mult o lună pentru una dintre funcţii, anunţă Mediafax.
Citește mai departe...



Peste 1.500 de cadre didactice universitare, pensionabile prin noua lege a educaţiei

Posted: 08 Feb 2011 10:35 AM PST

Peste 1.500 de cadre didactice universitare şi de cercetare vor fi pensionate prin noua lege a educaţiei, care prevede retragerea acestora din activitate la împlinirea vârstei de 65 de ani, susţin mai mulţi rectori, potrivit Mediafax.
Citește mai departe...



Învăţământ obligatoriu de la 6 ani, bacalaureat cu mai multe probe. Vezi prevederile Legii Educaţiei

Posted: 08 Feb 2011 02:08 PM PST

Introducerea clasei pregătitoare în învăţământul primar şi aplicarea costului standard per elev şi a principiului "finanţarea urmează elevul" intră în vigoare din 2012, iar examenul de bacalaureat va fi susţinut conform prevederilor din noua Lege a educaţiei din 2016.
Citește mai departe...



Bătăile între elevi, un sport practicat în şcolile din România VEZI VIDEO

Posted: 08 Feb 2011 11:51 PM PST

Zilele trecute a fost prezentat cazul unor elevi bătuţi crunt de către alţi colegi de-ai lor, într-o şcoală din Bucureşti. Imaginile au apărut în presă după ce au fost postate pe YouTube.
Citește mai departe...



FLSI: Intrarea în vigoare a Legii educaţiei duce la distrugerea iremediabilă a sistemului

Posted: 09 Feb 2011 02:35 AM PST

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) susţine că intrarea în vigoare de miercuri a Legii educaţiei duce la distrugerea iremediabilă a sistemului de educaţie, urmând a fi reduse 15.
Citește mai departe...



Copiii geniali ai lumii VEZI TOP

Posted: 09 Feb 2011 03:16 AM PST

De-a lungul timpului multe persoane au  reuşit să intre în istoria omenirii prin talentul şi inteligenţa lor, dar dacă ne referim la capacităţile speciale ale copiilor acestea depăşesc orice aşteptări. Un top 10 al celor mai geniali copii din lume a fost realizat recent de odee.com .
Citește mai departe...



O învăţătoare a fost lovită şi înjurată de un elev din Dâmboviţa

Posted: 09 Feb 2011 09:45 PM PST

A lovit şi a înjurat o învăţătoare! Un elev de 11 ani dintr-o şcoală din Găeşti, judeţul Dâmboviţa a devenit principala problemă a cadrelor didactice dar şi a colegilor. Conducerea şcolii spune că băiatul  de clasa a cincea este un caz pentru care nu are prea multe soluţii.
Citește mai departe...



Media la purtare ar putea condiţiona acordarea alocaţiei. "O idioţenie", spun părinţii

Posted: 10 Feb 2011 12:16 AM PST

Elevii care nu reuşesc să obţină cel puţin media 8 la purtare vor rămâne fără alocaţia pentru susţinerea familiei. Guvernul a decis că sprijinul financiar va fi acordat familiilor care încurajează participarea copiilor la actul educaţional.
Citește mai departe...



ASUR a iniţiat campania "Stop îndoctrinării religioase în şcoli"

Posted: 10 Feb 2011 03:44 AM PST

Prevederile legii 1/2011 în privinţa predării religiei în şcoli vin în contradicţie cu Constituţia României, cu legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu codul muncii şi chiar şi cu legea cultelor, susţine Asociaţia secular-umanistă din România (ASUR).
Citește mai departe...



No comments:

Post a Comment