Wednesday, May 15, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Victor Ponta: Vreau sa stiu, cand ne trimitem copiii la scoala, ca nu ni-i omoara nimeni

Posted: 15 May 2013 05:32 AM PDT

Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri ministrului Educatie, Remus Pricopie, si celui de Interne, Radu Stroe, sa ia masuri pentru a preveni cazurile de violenta în scoli.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VACANTA DE VARA MAI MARE, propunerea hotelierilor

Posted: 15 May 2013 02:18 AM PDT

Patronatele din turism cer extinderea vacantei de vara pentru elevi. Hotelierii propun, astfel, scurtarea anului scolar cu doua saptamâni, pentru ca elevii sa poata merge la mare la tarife reduse, în perioada 1 - 15 iunie.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Ai picat BAC-ul? Probele promovate se recunosc. TOT CE TREBUIE SA ŞTII DESPRE BAC

Posted: 15 May 2013 01:19 AM PDT

BACALAUREAT 2013 În perioada 27-31 mai se desfasoara înscrierea candidatilor la prima sesiune a BACALAUREATULUI 2013. Ministerul Educatiei a publicat metodologia de organizare si desfasurare a BACALAUREAT 2013.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Dezastru la SIMULARE. Nota PATRU, un vis pentru multi elevi

Posted: 14 May 2013 11:56 PM PDT

BACALAUREAT 2013  Bacalaureatul a devenit o misiune imposibila pentru majoritatea tinerilor. La cea de-a doua sesiune a simularii examenului, a plouat cu note de 1, 2 si 3.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EVALUARE NATIONALA 2013. Emotii pentru elevii de clasa a IV-a

Posted: 14 May 2013 10:37 PM PDT

Evaluarea elevilor la finalul anului de studiu continua miercuri cu probele destinate celor de clasa a IV-a, respectiv limba româna/limba materna (întelegerea textului scris) si matematica, notele nefiind trecute în catalog.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FALEMI si MARIUS URZICA au participat la LUMINA FOOTBALL CUP.

Posted: 14 May 2013 08:45 PM PDT

Vineri 10 mai s-a dat startul celei de-a X-a editii a campionatului scolar Lumina Football Cup. Prima etapa (10-11mai) vizeaza campionatul intern , in perioada 24-25 mai avand loc competitia internationala. Pentru prima etapa , cea interna, s-au inscris peste 300 de participanti . Meciurile s-au desfasurat pe terenurile special amenajate din Soseaua Garii Catelu nr. 1R, sector 3, unde se afla si sediul International School of Bucharest, gazda acestui turneu. Lumina Institutii de Invatamant ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un invatator din Suceava, acuzat de parintii elevilor de fanatism religios. Ce i-a pus sa faca

Posted: 14 May 2013 01:30 PM PDT

O situatie nefireasca privind înscrierile la clasa pregatitoare are loc la Şcoala Gimnaziala din comuna Botosana, judetul Suceava, motivul fiind constituit de refuzul vehement al parintilor de a-si înscrie copiii în învatamântul
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Gramatica limbii romane a fost publicata in engleza la editura Universitatii Oxford

Posted: 14 May 2013 01:03 PM PDT


gramatica-limbii-romane

La editura Universității Oxford a fost publicată, la sfârșitul lunii aprilie, prima Gramatică a limbii române tradusă în engleză.

Manualul era așteptat de specialiști de aproape doi ani și este considerată o premieră absolută în domeniu.

Potrivit academicienilor din România, limba română a născut un interes printre lingviștii străini din două motive. Primul, pentru că "pare ciudată", iar al doilea deoarece este considerată o etapă în deslușirea limbilor romanice.

În carte se găsesc note istorice despre cum mai multe evenimente au influențat caracterul limbii române, aducând diferite elemente. În plus, sunt comparate aspectele ce țin de latinitatea limbii române prin comparație cu celelalte limbi romanice.

The post Gramatica limbii române a fost publicată în engleză la editura Universității Oxford appeared first on Edu-News.ro.

Patronatele din turism cer incheierea anului scolar la 1 iunie

Posted: 14 May 2013 12:45 PM PDT


patronatele-din-turism

Federația Patronatelor din Turism și Servicii cere mărirea vacanței de vară a elevilor.

Mai exact, cursurile să se încheie la 1 iunie, fapt care ar permite multor familii cu copii să beneficieze de tarife reduse pe litoral.

“Este cunoscut faptul că turiștii cu familie vin pe litoral după ce copiii intră în vacanță, și tocmai de aceea propunem demararea unei colaborări între Ministerul Educației Naționale și autoritățile din turism pentru stabilirea unei strategii a programului de învățământ care să țină seama și de programul de vacanță al elevilor din perspectiva ofertei turistice”, a precizat Dan Matei Agathon, președintele Federației Patronatelor din Turism.

Vacanța de vară a elevilor începe pe 22 iunie și se încheie pe 15 septembrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Excepție fac elevii de clasa a VIII-a, care vor încheia cursurile la 14 iunie, precum și cei din clasele terminale ale învățământului liceal, care vor intra în vacanță la 1 iunie.

The post Patronatele din turism cer încheierea anului școlar la 1 iunie appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment