Friday, July 19, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Sindicatele din invatamant ameninta cu proteste dupa inceperea anului scolar

Posted: 19 Jul 2013 06:12 AM PDT


protest-FSLI

Sindicatele din învățământ amenință cu proteste după începerea anului școlar.

În acest sens, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a depus vineri, la Guvern, memorii individuale și colective din partea a peste 20.000 de salariați din învățământ, precum și o scrisoare adresată premierului Victor Ponta.

Sindicaliștii FSLI solicită respectarea Legii educației. Mai exact,  acordarea, începând cu anul 2014, a minimum șase la sută din PIB pentru Educație și a minimum unu la sută pentru Cercetare.

FSLI mai solicită adoptarea, în regim de urgență, a unei legi de salarizare pentru educație. Astfel salariile să crească substanțial,  meseria de dascăl să devină motivantă și tinerii performanți să fie atrași către cariera didactică.

Sindicaliștii mai cer ca în alegerea directorilor unităților de învățământ, rolul determinant să revină colectivului unității, și nu partidelor politice.

Printre solicitări se numără și introducerea examenelor de admitere la liceu și în învățământul superior și regândirea de urgență a programelor școlare și a sistemului de evaluare a elevilor.

The post Sindicatele din învățământ amenință cu proteste după începerea anului școlar appeared first on Edu-News.ro.

Marile spitale ar putea trece, din toamna, in subordinea universitatilor de medicina

Posted: 19 Jul 2013 02:22 AM PDT


spitale-in-subordinea-universitatilor

Marile spitale ar putea trece, din toamnă, în subordinea universităților de medicină anunță Evenimentul Zilei.

Inițiativa a venit de la Iași, unde rectorul UMF, Vasile Astărăstoae, a solicitat trecerea a cinci spitale în subordinea instituției. Astfel, rectorii le vor conduce și chiar îi vor putea demite pe directori.

Taxele studenților s-ar putea transforma în investiții în spital. Veniturile ar putea fi rotunjite și din atragerea de fonduri europene sau prin proiecte de cercetare.

De asemenea, rectorul și Senatul universității vor face planul de management și strategia de dezvoltare a spitalului, fără să mai fie nevoie de ordine de ministru.

Dintre unitățile medicale bucureștene, Spitalul Universitar e în cărți să fie luat sub aripa UMF „C.Davila".

Și Facultatea de Medicină din Galați ar putea prelua unele spitale.

The post Marile spitale ar putea trece, din toamnă, în subordinea universităților de medicină appeared first on Edu-News.ro.

Profesorii AMENINTA cu proteste dupa inceperea ANULUI ŞCOLAR. ...

Posted: 19 Jul 2013 01:21 AM PDT

FSLI a depus vineri, la Guvern, memorii individuale si colective din partea a peste 20.000 de salariati din invatamant, precum si o scrisoare adresata premierului Victor Ponta, prin care avertizeaza ca nerezolvarea problemelor va duce la proteste dupa inceperea anului scolar, informeaza Mediafax. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) i-a atras atentia premierului Victor Ponta, in scrisoarea deschisa, asupra problemelor cu care se confrunta sistemul de invatamant si a propus ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DEFINITIVAT 2013. Profesorii s-au speriat de SUBIECTELE LA PROBA SCRISA. Multi au iesit din sala

Posted: 18 Jul 2013 11:53 PM PDT

DEFINITIVAT 2013. Peste 200 de candidati s-au înscris pentru sustinerea examenului scris de definitivat de anul acesta, care s-a desfasurat ieri, 18 iulie, la Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" din Vaslui.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PERLELE PROFESORILOR la definitivat. Sunt mai ceva ca ale ELEVILOR

Posted: 18 Jul 2013 11:42 PM PDT

Nu doar elevii din Timis au scris prostii la examene. A fost si rândul celor 241 de profesori din judetul Timis, care îsi dau definitivatul în învatamânt.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DEFINITIVAT 2013. Cati profesori au fost dati AFARA pentru COPIAT.

Posted: 18 Jul 2013 08:56 PM PDT

DEFINITIVAT 2013. 16 profesori din cei aproximativ 7.400 de candidati care au sustinut, joi, examen de definitivat in invatamant au fost dati afara pentru ca au incercat sa copieze, arata un comunicat al Ministerului Educatiei, remis redactiei. Citeste si DEFINITIVAT 2013. Aproape 8.000 de profesori sustin, joi, proba scrisa 93% dintre candidatii inscrisi pentru sustinerea examenului s-au prezentat in sali, adica 7.400 de profesori (din 7.889). Dintre acestia, 684 s-au retras: din motive ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment