Tuesday, August 6, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Profesori de nota 1 la Titularizare la Constanta

Posted: 06 Aug 2013 02:41 AM PDT

Ieri s-au afisat rezultatele concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învatamântul preuniversitar, sesiunea 2013. Promovabilitatea, înainte de solutionarea contestatiilor, este de 80,46%.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania este prima tara din lume la Olimpiada Internationala de Geografie

Posted: 06 Aug 2013 01:46 AM PDT


olimpiada-internationala-de-geografie

România este prima țară din lume la Olimpiada Internațională de Geografie. Asta după ce elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la ediția de anul acesta a competiției. 

Liceenii laureați cu aur învață în Galati, Iași și Pitești. Este vorba despre Andra-Cosmina Albulescu de la Colegiul Național „Costache Negri" din Galați, Cosmina-Andreea Manea de la Colegiul Național „I. C. Brătianu" din Pitești și Theodor-Adrian Ivan de la Colegiul Național din Iași.

Medalia de argint i-a revenit lui Traian Tomenco, absolvent al Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din București.

La ediția de anul trecut, România a ocupat locul al doilea pe națiuni, cu două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Olimpiada Internațională de Geografie 2013 s-a desfășurat în perioada 30 iulie – 5 august, în Japonia, reunind participanți din 32 de țări.

The post România este prima țară din lume la Olimpiada Internațională de Geografie appeared first on Edu-News.ro.

Elevii romani au obtinut cinci medalii la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Posted: 06 Aug 2013 01:22 AM PDT


olimpiada-internationala-de-astronomie-si-astrofizica

Elevii români au obținut cinci medalii la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. Este cel mai bun rezultat al țării noastre din istoria participării la concursul internațional.

Cei cinci elevi au câștigat două medalii de aur, două de argint și una de bronz.

Denis Turcu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București, s-a clasat pe primul loc, în timp ce colega sa, Iustina Crăciun, a obținut premiul pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul competiției.

Medaliile de argint au ajuns la Andrei Alexandru Cuceu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din Capitală, și la Paul Andrei Drăghiș, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

Medalia de bronz a fost obținută de către Cătălina Mirițescu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

La competiție au participat peste 100 de concurenți din 20 de țări. Ediția de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de România, la Suceava.

The post Elevii români au obținut cinci medalii la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică appeared first on Edu-News.ro.

Viitorii profesori vor studia la fel de mult ca medicii!

Posted: 05 Aug 2013 11:55 PM PDT

Odata cu desfiintarea Departamentelor de Pregatire a Personalului Didactic, persoanele care vor dori sa urmeze meseria de profesor vor fi nevoite sa studieze pâna la opt ani ca sa stea la catedra.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PERFORMANTA: Romania, cel mai BUN rezultat din istoria participarii la Olimpiada de Astronomie.

Posted: 05 Aug 2013 09:37 PM PDT

Elevii romani au reusit cel mai bun rezultat din istoria participarii tarii noastre la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica: doua medalii de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz, informeaza Ministerul Educatiei, intr-un comunicat remis redactiei. Citeste si Romania, prima din lume la Olimpiada Internationala de Geografie Medaliile de aur au fost cucerite de Iustina Craciun si Denis Turcu, elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cel mai bun rezultat din istoria participarii romanesti la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica: cinci medalii (doua medalii de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz)

Posted: 05 Aug 2013 11:33 AM PDT

Echipa României, participantă la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, a obţinut cel mai bun rezultat din istoria participării la această competiţie: două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz.

No comments:

Post a Comment