Monday, September 9, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, sustine dezvoltarea actiunilor de voluntariat ale liceenilor, in vederea ajutorarii copiilor cu cerinte speciale

Posted: 09 Sep 2013 06:52 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi baroneasa Emma Nicholson de Winterbourne au convenit, în cadrul întâlnirii care a avut loc luni, 9 septembrie, la sediul MEN, crearea unui grup de lucru care să identifice posibilităţile de a accesa fonduri structurale pentru realizarea mai multor proiecte de voluntariat destinate elevilor români.

Medicii avertizeaza: Ghiozdanele pot dauna grav sanatatii

Posted: 08 Sep 2013 11:55 PM PDT

Ghiozdanele prea grele dauneaza sanatatii. În preajma noului an de studii, medicii trag un semnal de alarma si spun ca elevii cara prea multe kilograme, ceea ce le provoaca afectiuni ale coloanei vertebrale înca din clasele primare.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

NOUL AN ŞCOLAR. 7 sfaturi ca sa nu cheltui bani aiurea pe rechizite

Posted: 08 Sep 2013 11:46 PM PDT

Începutul noului an scolar se apropie cu pasi repezi si trebuie sa te gândesti înca de pe acum la interminabila sesiune de cumparaturi si la goana dupa rechizite.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Se schimba regulile dupa care vor fi admisi elevii la liceu

Posted: 08 Sep 2013 01:32 PM PDT


admitere-liceu

Se schimbă regulile după care vor fi admiși elevii la liceu.

Ministerul Educației a decis ca, din anul școlar 2013-2014, că ponderea mediei la Evaluarea Națională va crește la 75%, față de 50% cât a fost până acum. Iar cea a notelor din ciclul gimnazial pentru admiterea la liceu va fi redusă la 25%.

Măsura a fost luată în urma diferențelor mari între mediile obținute de elevi în timpul gimnaziului și cele de la Evaluarea Națională.

Cele mai multe situații relevă diferențe de 2 până la 2,5 puncte între felul în care au fost evaluați elevii pe parcursul gimnaziului și media de la evaluarea națională a acestora.

De asemenea, 35.000 de elevi, din totalul celor care au participat la Evaluarea Națională, nu au reușit să obțină minim 5.

The post Se schimbă regulile după care vor fi admiși elevii la liceu appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment