Monday, November 18, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevi din Bucuresti devin producatori de jocuri in competitia Ubisoft IT&Creativity

Posted: 18 Nov 2013 08:43 AM PST


concurs-ubisoft

Joc sau afacere? Liceenii din București au arătat că se pot pricepe la ambele cu imaginație, muncă în echipă și spirit antreprenorial concepând propriul board game în cadrul competiției IT&Creativity.

Proiectul este susținut de Ubisoft în parteneriat cu Junior Achievement România.

Echipa câștigătoare vine din partea Liceului Bilingv Miguel de Cervantes cu un joc care recreează atmosfera unor filme ca Nașul. Acesta oferă jucătorilor ocazia de a intra în rolul unor familii italiene și de a folosi gândirea strategică și puterea de a lua decizii în situații dificile pentru a supraviețui.

Propunerile de pe locul 2, respectiv 3 au fost Omicron, un joc de strategie politică internațională propus de elevi de la Liceul Internațional de Informatică, Liceul Economic Virgil Madgearu și Liceul Nicolae Iorga, și HexTowers (Colegiul Spiru Haret), un joc intuitiv, dar complex pentru cei pasionați de jocuri precum Go.

Toate echipele participante au oportunitatea de a transforma ideea într-un prototip de produs până în martie 2014, cu ajutorul consultanților voluntari de la Ubisoft.

Cele mai bune concepte de lansare a unui joc ca produse reale vor concura cu produse și servicii dezvoltate de echipe de elevi din toată țara în cadrul programului de antreprenoriat Junior Achievement România, cu șansa de a se califica la finala Company of the Year Europe 2014 de la Tallinn (Estonia), sau de a câștiga resurse pentru lansarea produsului.

The post Elevi din București devin producători de jocuri în competiția Ubisoft IT&Creativity appeared first on Edu-News.ro.

Cercetatorii romani vor beneficia de fonduri nerambursabile de la norvegieni

Posted: 17 Nov 2013 11:45 PM PST


fonduri-cercetatori-romani

Cercetătorii români vor beneficia de fonduri nerambursabile în valoare de 20 de milioane de euro.

Beneficiarii direcți sunt instituțiile naționale de cercetare, precum și partenerii din mediul economic care se încadrează în categoria IMM-urilor.

Fondurile sunt asigurate de Norvegia, Islanda și Liecthenstein. Norvegia este principalul contributor al programului, cu o contribuție de 97%.

Banii vor fi utilizați pentru implementarea de proiecte în domenii precum științe sociale și umaniste, energie regenerabilă, sănătate și alimentație sănătoasă și managementul protecției mediului.

România a cheltuit aproximativ 0,5% din PIB pe cercetare-dezvoltare în 2012, de patru ori mai puțin decât media europeană.

The post Cercetătorii români vor beneficia de fonduri nerambursabile de la norvegieni appeared first on Edu-News.ro.

Studentii pregatesc noi actiuni de protest.

Posted: 17 Nov 2013 07:39 PM PST

Studentii sustin ca vor declansa noi proteste daca autoritatile nu gasesc solutii pentru problemele sistemului de educatie din Romania. "Ziua internationala a studentului este marcata si in acest an de o subfinantare puternica a educatiei. Romania aloca din nou un PIB record (de mic) educatiei si nu isi asuma masuri de natura sa imbunatateasca semnificativ calitatea sistemului de educatie si posibilitatea tinerilor din familii cu venituri mici de a urma o facultate", declara reprezentantii ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment