Tuesday, January 14, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Mircea Cartarescu a obtinut premiul Tormenta pentru cea mai buna carte straina

Posted: 14 Jan 2014 09:44 AM PST


premiul-la-tormenta-mircea-cartarescu

Mircea Cărtărescu a obținut premiul Tormenta pentru cea mai bună carte străină.

Mai exact, pentru ediția spaniolă a volumului „Nostalgia”.

„Un tur de forță narativ surprinzător, afrodiziac, impresionant din punct de vedere literar, semnat de unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai literelor europene actuale”, se arată în descrierea volumul „Nostalgia” de pe site-ul editurii Impedimenta.

Premiul Tormenta pentru cea mai bună carte străină este acordat de revista online de critică literară La tormenta en un vaso, inițiată și coordonată de Care Santos, scriitoare și critic literar.

Premiul a fost decernat începând din 2007, iar printre câștigătorii edițiilor anterioare se numără Alice Munro și Cormac McCarthy. Finaliștii din 2013 au fost, alături de Mircea Cărtărescu, Richard Ford și John Irving.

The post Mircea Cărtărescu a obținut premiul Tormenta pentru cea mai bună carte străină appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei a gasit solutia antispaga in scoli

Posted: 14 Jan 2014 08:03 AM PST


spaga-in-scoli

Ministerul Educației a găsit soluția antișpagă în școli.

Este vorba de un cod de etică ce va fi realizat până la 15 iunie, iar cadrele didactice care îl încalcă ar urma să fie sancționate.

Practic, cei care nu-l vor respecta vor fi excluși din învățământ.

Codul are prevederi clare în privința strângerii de bani în școli. Astfel, este interzis unui cadru didactic să solicite bani sau cadouri pentru ca elevii să nu fie evaluați corect.

Același cod interzice strângerea de sume pentru protocol. De asemenea, profesorii nu au voie să facă meditații contracost cu elevii din propriile clase.

În ultimele săptămâni  Ministerul Educației a primit aproximativ 300 de sesizări legate de fapte de corupție în învățământ.

The post Ministerul Educației a găsit soluția antișpagă în școli appeared first on Edu-News.ro.

Conturile liceului cu predare in limba romana din Tiraspol, INGHETATE. Basescu cere INTERVENTII

Posted: 14 Jan 2014 03:10 AM PST

Presedintele Traian Basescu solicita misiunii OSCE în Republica Moldova si tuturor celorlalte institutii responsabile sa intervina pentru a asigura accesul tuturor elevilor la libera alegere a limbii române ca limba de studiu, urmare a "presiunilor
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Peste 70% din scolile din Romania nu sunt asigurate cu un sistem de paza.

Posted: 14 Jan 2014 12:42 AM PST

Peste 70% din scolile din Romania nu sunt asigurate cu un sistem de paza, ceea ce poate duce la cresterea numarului de incidente in unitatile de invatamant, se arata intr-un raport al prezenta, marti, intr-o conferinta de presa. "Peste 90% din infractiunile sesizate, in 2013, s-au comis in interiorul scolilor si doar 10% in afara acestora. Printre principalele cauze care au dus la savarsirea acestor fapte este si gradul redus de asigurare cu paza al unitatilor de invatamant. 78% dintre scolile ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorul acuzat ca lua bani pentru motivarea absentelor, cercetat pentru purtare abuziva.

Posted: 13 Jan 2014 09:39 PM PST

Profesorul de sport de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Pascani, acuzat de parinti ca cerea bani pentru a invoi elevii de la ore, a ajuns pe mana anchetatorilor. Acesta este cercetat acum pentru purtare abuziva, potrivit digi 24. Cadrul didactic a ajuns in atentia conducerii liceului la sfarsitul lui 2013, cand parintele unei eleve din clasa a IX-a a cerut mutarea fiicei sale in alta clasa. Citeste si: Scandal la o gradinita din Clinceni: Parintii au sesizat nereguli privind colectari de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Scandal la o gradinita din Clinceni: Parintii au sesizat nereguli privind colectari de bani.

Posted: 13 Jan 2014 09:01 PM PST

Un nou caz de colectari abuzive de bani a fost semnalat la gradinita numarul 1 din Clinceni. Mai multi parinti ai caror copii vin la aceasta gradinita au sesizat inspectoratul scolar Ilfov ca la unitatea de invatamant ar fi mai multe nereguli. Principala problema o reprezinta cotizatiile anuale cerute parintilor si conditionate de cadre didactice, conform b1tv. Citeste si: Nou scandal in scoli: Invatatoare de la Scoala Centrala, reclamata la Politie 'In primul an au fost ceruti 75 de lei ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment