Thursday, February 20, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Educatiei, anunt important despre MANUALELE ŞCOLARE

Posted: 20 Feb 2014 06:33 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat joi ca, dupa încheierea dezbaterii publice privind noile manuale, începe licitatia publica si, din acest moment, orice autor sau editura care doreste sa propuna un manual, trebuie sa treaca prin acest proces.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei vrea sa modifice Legea educatiei

Posted: 20 Feb 2014 05:12 AM PST


se-modifica-legea-educatiei

    Ministerul Educației vrea să modifice Legea educației.

     Șefii de la Educație propun printre altele, trecerea clasei a IX-a înapoi la liceu sau facilități pentru cadrele didactice în privința examenului de titularizare.

    Pe de altă parte, a fost supusă dezbaterii publice ideea ca începând cu 2015 grupa mare să devină obligatorie la grădiniță.

  Ministerul Educației mai are în plan asigurarea protecției cadrelor didactice de manifestări violente și propune măsuri ferme pentru situațiile în care profesorii săvârșesc un abuz. Mai exact, să permită fie excluderea definitivă din învățământ, fie posibilitatea de revenire în funcție de gravitatea faptelor.

   Remus Pricopie a declarat că modificările care vor fi aduse Legii educației vor fi discutate cu ministrul justiției, cu federațiile sindicale și se vor afla în concordanță cu prevederile Codului etic al Ministerului Educației, aflat în dezbatere.

The post Ministerul Educației vrea să modifice Legea educației appeared first on Edu-News.ro.

10,8% crestere a numarului de candidati romani pentru studii la universitati din Marea ...

Posted: 20 Feb 2014 03:53 AM PST

Institutii de invatamant de elita din Marea Britanie, Olanda, Franta, Elvetia, Germania, Spania, Grecia, vor vizita orasul Bucuresti pentru targul World Education in acest weekend. "Numarul candidatilor din Romania care doresc sa studieze in Marea Britanie a crescut cu 10,8%, a comunicat Svetlan Danev de la compania de consultanta educationala IntegralEdu, organizator al targului international World Education, care se va desfasura pe 22 si 23 Februarie la Hotel Athenee Palace Hilton din ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii care au Permisul ECDL scapa de proba competentelor digitale la BAC

Posted: 20 Feb 2014 01:16 AM PST


permisul-ecdl

   Elevii care au Permisul ECDL scapă de proba competențelor digitale la BAC.

   Astfel, liceeni își pot folosi permisul european de conducere a computerului pentru a nu mai susține această probă în cadrul examenului de maturitate.

   Statistica arată că mai mult de 30 000 de elevi și-au echivalat până în prezent proba de Competențe Digitale de la Bacalaureat cu Permisul ECDL.

   Au fost create două Profiluri ECDL destinate elevilor. E vorba de Permisul ECDL PROFIL START BAC (nivelul de competență digitală pe diploma de Bacalaureat "utilizator avansat") și Permisul ECDL PROFIL BAC (nivelul de competență digitală pe diploma de Bacalaureat "utilizator experimentat"), care pot fi dezvoltate apoi permanent.

  Programa pentru obținerea Permisului ECDL PROFIL BAC corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a si a X-a.

  Liceenii pot să se pregătească chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională.

The post Elevii care au Permisul ECDL scapă de proba competențelor digitale la BAC appeared first on Edu-News.ro.

Remus Pricopie si Mihnea Costoiu ii ureaza „La multi ani!” fostului ministru al Educatiei, Mircea Malita

Posted: 20 Feb 2014 12:29 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, îi urează „La mulți ani!" fostului ministru al Educaţiei, academicianul Mircea Malița, cu ocazia împlinirii onorabilei vârste de 87 de ani.

Mugur Isarescu primeste astazi titlul de Doctor Honoris Causa

Posted: 19 Feb 2014 11:25 PM PST


mugur-isarescu

   Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu primește astăzi titlul de Doctor Honoris Causa.

    Evenimentul va avea loc la ora 11.00, în Aula Magna a Universității București.

    Instituția de învățământ superior deschide astfel seria evenimentelor consacrate aniversării a 150 de ani de existență.

  Ceremonia este prima dintr-o serie de evenimente aniversare, ce va include conferințe naționale și internaționale, lansarea unui album istoric, o expoziție de fotografie, un festival de cultură, o paradă a absolvenților și evenimentul aniversar central din data de 16 iulie 2014.

The post Mugur Isărescu primește astăzi titlul de Doctor Honoris Causa appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment