Friday, January 16, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cat de exagerata este decizia de a elimina porcul si carnatii din manualele scolare ca sa menajam islamistii

Posted: 16 Jan 2015 11:14 AM PST

In urma atentatelor din Franta, grija de a nu rani sensibilitatile comunitatilor musulmane si iudaice a determinat ca editura Oxford University Press sa le recomande autorilor de carti pentru copii si manuale scolare sa nu mai scrie povesti cu purcelusi sau sa faca referire la preparate din porc. Decizia editurii a revoltat societatea britanica si chiar reprezentantii comunitatilor islamice si evreisti au atras atentia ca este o exagerare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii isi pot contesta notele din catalog

Posted: 16 Jan 2015 03:33 AM PST

   Elevii nemultumiti de notele primite pot face contestatie. Asa arata noul regulament de organizare si functionare a unitatilor din invatamantul preuniversitar, publicat de Ministerul Educatiei.   Pana acum se puteau contesta doar notele de la examene. De acum insa, elevii ii pot cere profesorului ca, in termen de cinci zile, […] The post Elevii isi pot contesta notele din catalog .

Cea mai usoara limba straina. Care sunt cele mai usoare limbi straine de invatat, pentru romani

Posted: 15 Jan 2015 10:35 PM PST

Cea mai usoara limba straina pentru romani este, de fapt, cea mai apropiata gramatical si lexical de limba romana. Practic, noi prindem mai usor limbile romanice, care au la baza limba latina, si limbile fata de care suntem apropiati cultural, adica engleza si franceza, a explicat lingvistul Alexandru Nicolae de la Institutul de Lingvistica al Academiei Romane.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un studiu al CE dezvaluie o situatie ingrijoratoare in randul tinerilor din Romania

Posted: 15 Jan 2015 02:17 PM PST

Rata tinerilor de 18 - 24 de ani din România care nu studiază, nu urmează niciun curs de formare profesională şi nici nu sunt angajaţi este de 16 la sută, peste media UE de 13 la sută, arată un studiu al Comisiei Europene (CE), citat de Mediafax. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment