Wednesday, February 11, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii romani au inventat Insula „Euxinos“

Posted: 11 Feb 2015 10:19 AM PST

Un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanța va ajunge, în perioada 22-28 martie, la Colegiul Vanier din Montreal, Canada, pentru a prezenta în cadrul unei competiţii o insulă artificială amplasată în proximitatea litoralului românesc al Mării Negre, la 30 de km de ţărm, într-o zonă aleasă în mod special pentru anumite calităţi. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Metodologia de finantare a universitatilor, publicata in Monitorul Oficial

Posted: 11 Feb 2015 09:58 AM PST

Ordinul de ministru si metodologia de alocare a fondurilor bugetare pentru finantarea de baza si finantarea suplimentara a institutiilor de invatamant superior au fost publicate miercuri in Monitorul Oficial. Metodologia mentine sistemul de granturi, in baza carora institutiile vor stabili si cate locuri bugetate pot scoate la concurs pe fiecare facultate.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANALIZA Relansarea invatamantului romanesc

Posted: 11 Feb 2015 06:36 AM PST

Invatamantul, educatia si formarea profesionala, stau la baza unei piete a muncii de calitate, iar piata muncii de calitate este conditie esentiala pentru o economie competitiva, atractiva, cu productivitate mare, scrie profesorul Ştefan Vlaston pe blogul sau de pe adevarul.ro.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Comparatie intre Romania si Marea Britanie. Ce invata elevii de clasa a IV-a- noua programa scolara

Posted: 11 Feb 2015 05:06 AM PST

In Anglia, elevii invata de la 10 ani ce inseamna numerele negative si sa traseze forme geometrice pe grafice cu axe de coordonate. In Romania, la aceeasi varsta copiii invata sa calculeze schimburi monetare in lei si euro, ce este piramida, cilindrul.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liceenii scapa de o proba la BAC

Posted: 11 Feb 2015 03:33 AM PST

  Peste 40 000 de elevi si-au echivalat pana in prezent proba de Competente Digitale de la Bacalaureat cu ECDL – European Computer Driving Licence. Liceenii care detin ECDL PROFIL BAC nu mai sustin aceasta proba in cadrul examenului de maturitate.    Studiile practice arata ca tinerii nu detin competente […] The post Liceenii scapa de o proba la BAC .

Inscrierile in clasa 0 incep pe 16 februarie!

Posted: 11 Feb 2015 03:09 AM PST

         Ministerul Educatiei a emis un ordin privind calendarul si metodologia inscrierii in clasele 0 si I pentru anul scolar 2015-2016.    Astfel, pe 16 februarie toate scolile, gradinitele ;i inspectoratele trebuie sa afiseze numarul de locuri,  precum si programul evaluarii psihosomatice a elevilor.    Intre 18 […] The post Inscrierile in clasa 0 incep pe 16 februarie! .

No comments:

Post a Comment