Thursday, June 4, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Parlamentul copiilor: Cu ce propuneri legislative vin elevii

Posted: 04 Jun 2015 09:49 AM PDT

Camera Deputatilor organizeaza sâmbata, 6 iunie, începând cu ora 10.00, "Parlamentul copiilor", un eveniment care îsi propune sa ofere tinerilor posibilitatea de a întelege importanta rolului si functiilor Parlamentului,

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Comisie: Elevii sa poarte un semn distinctiv pentru fiecare scoala - uniforma, esarfa sau insigna

Posted: 04 Jun 2015 09:15 AM PDT

Deputatii din Comisia de invatamant au aprobat un proiect de lege privind siguranta in scoli, care prevede, intre altele, ca elevii vor trebui sa poarte un semn distinctiv pentru fiecare scoala, fie uniforma, esarfa sau insigna, acesta urmand sa fie stabilit de Consiliul de Administratie al scolii. Precizarile in acest sens au fost facute, pentru Mediafax, de deputatul PNL Florica Chereches, unul dintre initiatori.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Temele-cheie pe care s-a concentrat dezbaterea pentru noua Lege a Educatiei

Posted: 04 Jun 2015 08:13 AM PDT

Viziunea lui Sorin Cimpeanu in privinta noii Legi a Educatiei a condus la un consens: intreg sistemul de invatamant cere modernizarea curriculei scolare, astfel incat cunostintele acumulate de elevi la scoala sa raspunda cerintelor societatii actuale. Totusi, introducerea unui al treilea examen national si salarizarea profesorilor raman subiecte care separa apele.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

"Parlamentul copiilor", la Camera Deputatilor: Impadurirea Romaniei, pe lista initiativelor liceenilor bucuresteni

Posted: 04 Jun 2015 07:51 AM PDT

Aproximativ 250 de elevi de la 5 licee din Bucuresti sunt asteptati, sambata, la "Parlamentul copiilor", eveniment organizat de Camera Deputatilor, tematica "initiativelor legislative" ce urmeaza a fi dezbatute fiind variata, de la organizarea saptamanii "Şcoala altfel" la reimpadurirea Romaniei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BAC 2015. Cum vor fi supravegheati video si audio elevii care vor sustine de luni Bacalaureatul

Posted: 04 Jun 2015 06:41 AM PDT

bAC 215. Examenul de Bacalaureat 2015 incepe saptamana viitoare cu proba orala la Limba Romana, unde elevii primesc un text la prima vedere, avand doua subiecte de rezolvat. In ceea ce priveste pregatirile pentru examen, camerele video vor fi pastrate si anul acesta, iar 5% dintre acestea vor putea inregistra si audio, potrivit Ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Coalitia pentru Educatie. Zece ONG-uri din Invatamant se aliaza: Vrem sa participam la dezbaterile pentru noua Lege a Educatiei

Posted: 04 Jun 2015 05:41 AM PDT

Zece organizatii non-guvernalentale care actioneaza de ani de zile in sectorul Educatiei s-au aliat intr-o Coalitie pentru Educatie, pentru a oferi o voce comuna reprezentantilor din sistemul de invatamant. Formatiunea este entitate juridica si isi propune sa creeze „o scoala unde toti copiii, dar si profesorii sa poata veni mai fericiti si sa poata sa isi indeplineasca visul si adevaratul potential".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul a aprobat Strategia privind reducerea parasirii timpurii a scolii

Posted: 04 Jun 2015 05:18 AM PDT

Executivul a aprobat miercuri in sedinta de Guvern, Strategia privind reducerea parasirii timpurii a scolii, ce contine mecanisme si masuri care urmeaza sa fie implementate pana in 2020, in scopul reducerii procentului tinerilor cu varsta intre 18-24 de ani care au finalizat cel mult clasa a opta si nu urmeaza nicio alta forma de scolarizare sau formare profesionala.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei sustine repartizarea computerizata in liceu

Posted: 03 Jun 2015 12:55 PM PDT

   Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, miercuri, ca sustine repartizarea computerizata in liceu, promovarea evaluarii nationale cu cel putin media 5, dar si o evaluare la clasa a X-a, dupa modelul fostului examen de treapta, informeaza Mediafax.    Ministrul Sorin Cimpeanu a spus ca o noua lege a educatiei […] The post Ministrul Educatiei sustine repartizarea computerizata in liceu appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Profesorii ar putea sa primeasca salarii diferentiat

Posted: 03 Jun 2015 12:45 PM PDT

   Profesorii ar putea sa primeasca salarii diferentiat, cei cu rezultate bune si dezvoltare personala sa primeasca mai multi bani, a declarat, miercuri, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.    „Ne gandim la o salarizare diferentiata, cei cu rezultate bune si dezvoltare personala sa primeasca un plus la salariu”, a spus ministrul […] The post Profesorii ar putea sa primeasca salarii diferentiat appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

No comments:

Post a Comment