Wednesday, March 3, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Bătălie aprigă pe locurile din clasa I

Posted: 03 Mar 2010 10:59 AM PST

Părinţii viitorilor boboci au venit deja cu actele la şcoli. De altfel, şi ministerul Educaţiei le recomandă părinţilor să-şi înscrie copiii cât mai curând, ca să se ştie exact unde este nevoie de suplimentari de posturi.

Alternativa la lecitină

Posted: 03 Mar 2010 06:57 AM PST

Neurobiologii de la University of California au oferit prima evidenţă concretă a faptului că învăţarea menţine sănătatea creierului şi stimularea mentală ar putea limita efectele îmbătrânirii asupra memoriei, anunţă Science Daily. Folosind o nouă tehnică de vizualizare pentru studiul memoriei, cercetătorii au aflat că învăţarea stimulează receptorii neuronali care ajută celulele creierului să funcţioneze la nivelul optim. Receptorii sunt activaţi de o proteină (BDNF - brain-derived neurotrophic factor) care facilitează creşterea şi diferenţierea conexiunilor sau sinapselor, responsabile pentru comunicarea neuronală.BDNF, factorul neurotrofic derivat, este cheia formării amintirilor. Procesul este legat de ritmurile de învăţare ale creierului, numite theta ritmuri, vitale codării noilor amintiri.Theta ritmurile implică numeroase reacţii sincron ale neuronilor la o rată de la 3 la 8 ori pe secundă. Aceste ritmuri au fost asociate cu un mecanism celular care stă la baza învăţării şi memoriei. Theta ritmurile încetinesc pe măsură ce omul îmbătrâneşte. Menţinerea activităţii la nivel cerebral poate păstra semnalizarea neuronală BDNF la un nivel constant, fapt ce ar putea limita declinul proceselor cognitive şi pierderile de memorie.  

Cei mai buni la fizică

Posted: 02 Mar 2010 11:09 AM PST

Rezultate de exceptie la concursul internaţional de matematică şi fizică pentru elevii bucureşteni. Competiţia "Romanian Master of Sciences" a fost organizată de Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu".

Europa 2020: socoteala lui Barroso nu se potriveşte cu cea a esticilor

Posted: 03 Mar 2010 10:15 AM PST

3% din PIB pentru cercetare şi dezvoltare, abandon şcolar sub 10%, mai puţin de 20 de milioane de cetăţeni săraci şi o creştere economică anuală de 2% sunt obiectivele viitorului deceniu, aşa cum le-a anunţat Comisia Europeană în programul „Europa 2020", criticat însă de Germania şi noile state membre, precum şi de ecologişti.

Bătaie între două eleve de clasa a VII-a filmată şi postată pe internet - VIDEO

Posted: 03 Mar 2010 09:40 AM PST

Conducerea Şcolii "Nicolae Simache" din Ploieşti a declanşat, miercuri, o anchetă, după ce pe un site au fost postate două filmuleţe în care două eleve de clasa a VII-a de la unitatea de învăţământ apar bătându-se şi înjurându-se, înregistrările fiind realizate de un coleg al acestora.

Rezumat: Rapid - Unirea Urziceni 1-1

Posted: 03 Mar 2010 09:32 AM PST

Rezumat: Rapid - Unirea Urziceni 1-1Rapid a remizat 1-1 pe teren propriu cu Unirea Urziceni. Deşi au deschis scorul repede, elevii lui Nae Manea n-au reuşit să-şi păstreze avantajul şi să răzbune înfrîngerea din tur. La Rapid a debutat şi Gauracs în minutul 60.

Copil de 7 ani, controlor de trafic pe aeroportul JFK din New York

Posted: 03 Mar 2010 09:28 AM PST

Copil de 7 ani, controlor de trafic pe aeroportul JFK din New YorkCand copiii nu-s la scoala, iar sefii nu sunt atenti, se pot intampla lucruri stupefiante. Si nu oriunde, ci pe un ditamai aeroportul precum JFK din New York.

A inceput inscrierea copiilor in clasa I. Scolile se "bat" pe elevi

Posted: 03 Mar 2010 09:23 AM PST

A inceput inscrierea copiilor in clasa I. Scolile se Lupta pentru un loc bun in clasa intai este mai crancena ca niciodata. Pe de o parte parintii care stau cu ochii pe invatatoarele cu recomandari si experienta au dat navala la scolile de renume in prima zi in care se fac oficial inscrieri.

Un volum despre revolta din aprilie 2009 din R. Moldova, lansat la Sibiu

Posted: 03 Mar 2010 09:12 AM PST

Un volum despre revolta din Republica Moldova din aprilie 2009 va fi lansat, sâmbătă, la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu, în prezenţa autoarei, Stela Popa, o jurnalistă moldoveancă.

Două eleve care s-au bătut în şcoală, sancţionate, împreună cu colegul care le-a filmat (VIDEO)

Posted: 03 Mar 2010 08:53 AM PST

La şcoală, ca pe ringul de box. Un nou meci s-a consumat într-o şcoală generală din Ploieşti. Două eleve...

FOTO Dinamoviştii le-au făcut o surpriză reprezentantelor sexului frumos!

Posted: 03 Mar 2010 08:46 AM PST

După ce la ora prânzului dinamoviştii au fost invitaţii lui Vasile Turcu la restaurantul acţionarului, în această seară elevii lui Cornel Ţălnar le-au făcut o surpriză doamnelor şi domnişoarelor prezente la Pizza Hut Dorobanţi. În jurul orei 18:00, Bratu&co. şi-au făcut...

Aderaţi!

Posted: 03 Mar 2010 08:36 AM PST

Vă rog să citiţi acest articol al Tudorinei (sufletul din spatele Blogului Medusei). Cine are cont pe Facebook poate să se alăture celor care protestează utilizând acest link. Cine nu are, poate să scrie direct la Tudorina sau aici. A adera la acest grup nu înseamnă doar un protest împotriva transformării victimei în vinovat; înseamnă mai mult. Universităţile româneşti şi institutele de cercetare sunt adesea populate cu falşi specialişti. Aceştia reproduc propria...

V. Ciutacu: "Mi-am dorit să vin la facultate în Bucureşti pentru a merge pe stadion la Dinamo!"

Posted: 03 Mar 2010 07:30 AM PST

V. Ciutacu: Dinamovist înfocat, Victor Ciutacu, redactorul şef al Jurnalului Naţional a povestit de ce este suporter al alb-roşilor. Ciutacu a dezbvăluit cînd a fost pentru prima dată pe stadion şi care sînt amintirile de atunci.

Protestul profesorilor din Galaţi: nu trec note în catalog

Posted: 03 Mar 2010 07:07 AM PST

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) le-a recomandat profesorilor din judeţul Galaţi să nu mai treacă nici o notă în catalog începând de săptămâna aceasta, în semn de protest faţă de refuzul primăriilor de a plăti drepturile salariale câştigate de cadrele didactice în instanţă.

VIDEO Două eleve de clasa a VII-a s-au bătut în clasă din cauza unui penar.

Posted: 03 Mar 2010 07:01 AM PST

Incidentul a avut loc acum două zile într-o şcoală din Ploieşti. Un coleg de clasă al celor două eleve a filmat incidentul şi l-a postat pe internet. Culmea e că el s-a ales cu scăderea notei la purtare, iar cele două bătăuşe doar cu o mustrare din pareta unui dintre profesori. Inspectoratul Şcolar Judeţean a deschis o anchetă în acest caz.

Primaria sectorului 3 va cheltui mai mult pe lazi stocare si elemente decorative decat pe gradinite

Posted: 03 Mar 2010 05:04 AM PST

Primaria sectorului 3 va cheltui anul acesta peste 20 de milioane de lei pe "lazi stocare si elemente decorative" si 10 milioane pentru fântâni arteziene, în timp ce pentru construirea a opt gradinite noi sunt alocati 19 milioane d

Păcurar: "Dacă o batem luni pe Craiova, sunt şanse mari să retrogradeze"

Posted: 03 Mar 2010 05:02 AM PST

Mijlocaşul echipei Pandurii Tîrgu-Jiu, Alex Păcurar, mizează pe un succes în confruntarea de luni, cu Universitatea Craiova, şi crede că elevii lui Mark Wotte ar putea juca de la anul în eşalonul secund în

O fata de 16 ani, din Timisoara, e de negasit de zece zile

Posted: 03 Mar 2010 04:14 AM PST

Disperarea pentru o mama din Timisoara, care de zece zile nu mai stie absolut nimic de fiica ei de 16 ani. Fata a plecat intr-o dimineata, ca de obicei, spre scoala, dar de atunci nimeni nu a mai vazut-o.

Iubim sportul

Posted: 03 Mar 2010 04:00 AM PST

Colegiul Tehnic Decebal din Drobeta Turnu Severin este unul dintre cele mai vechii institutii de invatamant din Severin inceputurile lui datand din anul 1894.Scoala are un numar de 1067 de elevi cuprinsi in clasele 6-13 si 70

Primul liceu în campania “Fotbalul s-a născut în curtea şcolii”

Posted: 03 Mar 2010 04:00 AM PST

Gazeta şi Coca-Cola au ales primul liceu în care va ajunge acţiunea “Fotbalul s-a născut în curtea şcolii”. Din cele 15 licee înscrise pînă acum, Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa a fost ales

Primăria sectorului 3 va cheltui mai mult pe lăzi stocare şi elemente decorative decât pe grădiniţe

Posted: 03 Mar 2010 03:57 AM PST

Primăria sectorului 3 va cheltui anul acesta peste 20 de milioane de lei pe "lăzi stocare şi elemente decorative" şi 10 milioane pentru fântâni arteziene, în timp ce pentru construirea a opt grădiniţe noi sunt alocaţi 19 milioane de lei, potrivit bugetului Consiliului Local.

FOTO / Jucătorii echipei naţionale au fost azi la biliard

Posted: 03 Mar 2010 02:45 AM PST

Elevii lui Răzvan Lucescu au zăbovit astăzi timp de două ore într-un club din Timişoara, unde au jucat biliard, a informat trimisul gsp.ro. Pe drumul către club, fotbaliştii au dat autografe cîtorva amatori.A plouat

Cristian Haţu, SAR: În unele licee particulare din România, notele se cumpără

Posted: 03 Mar 2010 02:33 AM PST

"În liceele şi şcolile particulare din România, vin copii din familii înstărite. De multe ori notele sunt cumpărate pentru că părinţii acestor vor nu doar ca să înveţe copiii lor dar şi să aibă note bune", a spus la Realitatea FM Cristian Haţu, expert în Educaţie al Societăţii Academice din România.

8.600 de locuri de munca disponibile, doar 700 pentru absolventii de facultate

Posted: 03 Mar 2010 02:10 AM PST

 8.600 de locuri de munca disponibile, doar 700 pentru absolventii de facultate Angajatorii au declarat la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) 8.600 de locuri de munca disponibile in saptamana 26 februarie - 4 martie, din care doar 715 se adreseaza absolventilor de studii superioare. (continuare) (Articol din sectiunea Recrutare si evaluare angajati)

Vezi aici ce sanse mai ai sa te angajezi

Posted: 03 Mar 2010 02:10 AM PST

Pe o piata a muncii in continua contractie inca de anul trecut, gasirea unui job a devenit o proba dificil de trecut. Fie ca sunt proaspat absolventi de facultate, fie ca si-au pierdut jobul odata cu venirea crizei, numarul celor care isi cauta activ un loc de munca prin intermediul site-urilor de recrutare a crescut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Profesoara gasita decedata in podul unui liceu a murit de hipotermie

Posted: 03 Mar 2010 02:07 AM PST

Profesoara gasita decedata in podul unui liceu a murit de hipotermieSe complica si mai mult cazul profesoarei din Brasov, gasita fara viata, la aproape doua luni dupa disparitie, in podul liceului. Legistii au anuntat miercuri cauza decesului: hipotermie.

FOCUS: Nouă "elevi canini" se antrenează, la Sinaia, pentru salvarea victimelor din avalanşe - GALERIE FOTO

Posted: 03 Mar 2010 01:46 AM PST

Şapte ciobăneşti germani şi doi labradori se şcolesc la Sinaia cu un instructor francez de la Jandarmeria din Gramat, pentru salvarea victimelor din avalanşe, iar vineri îi aşteaptă examenul de absolvire.

Nouă "elevi canini" se antrenează la Sinaia (Video: Jandarmeria - Centrul Montan Sinaia)

Posted: 03 Mar 2010 01:46 AM PST

Şapte ciobăneşti germani şi doi labradori se şcolesc la Sinaia cu un instructor francez de la Jandarmeria din Gramat, pentru salvarea victimelor din avalanşe, iar vineri îi aşteaptă examenul de absolvire.

Trei hackeri, acuzaţi că au infectat 13 milioane de PC-uri, arestaţi în Spania

Posted: 03 Mar 2010 01:26 AM PST

Poliţia spaniolă a arestat, marţi, trei persoane suspectate că se aflau în spatele reţelei botnet Mariposa, care a infectat peste 13 milioane de calculatoare cu un virus, furând mai multe numere de carduri de credit. Mariposa (fluture, în limba spaniolă) este o reţea botnet* care a infectat 13 milioane de calculatoare, din 190 de ţări, aparţinând unor agenţii guvernamentale, şcoli sau instituţii financiare. De asemenea, aceasta a infectat ...

"Sportivii pe care îi admirăm"

Posted: 03 Mar 2010 01:15 AM PST

Elevii Liceului cu Program Sportiv Bistriţa apreciaza initiativa ziarului Gazeta Sporturilor de a organiza meciuri de fotbal intre selecţionatele liceelor şi echipa Gazetei Sporturilor. Unul din motivele pentru care ne-am bucura de

"Mama", o Ediţie de Colecţie cu CD

Posted: 03 Mar 2010 01:12 AM PST

luni, 8 martieMama, cea mai dragă fiinţă a fiecărui om. De 8 martie, Jurnalul Naţional vă oferă o Ediţie de Colecţie dedicată Mamei, iar împreună cu ediţia şi un CD cu cele mai frumoase cântece din folclorul

Basescu: Administratia centrala a fost adesea o frana in evolutia economica

Posted: 03 Mar 2010 01:02 AM PST

Administratia din Romania a facut progrese, dar mai are pasi importanti de parcurs in vederea eficientizarii, a precizat, miercuri, presedintele Traian Basescu, la Astana, la o intalnire cu profesorii si studentii de la Academia de Administratie Publica de pe pe langa Presedintia Kazahstan, informeaza Agerpres. ...

Ce scoate şcoala românească? 5% elevi de vârf, 95% "absolvenţi de zonă gri"

Posted: 02 Mar 2010 10:48 PM PST

Manuale cu zeci de formule în fiecare pagină, exerciţii greoaie din care majoritatea elevilor nu înţeleg nimic şi formarea de competenţe doar la nivel declarativ. Aşa arată şcoala românească după 20 de ani de experimente ale miniştrilor educaţiei şi combinarea unor sisteme al căror efect principal este supraîncărcarea programei şcolare potrivit unui raport al Societăţii Academice Române, citat de "Gândul".

S-a sinucis, terorizat de amenintarile iubitei lui, o eleva de clasa a IX-a

Posted: 02 Mar 2010 10:33 PM PST

S-a sinucis, terorizat de amenintarile iubitei lui, o eleva de clasa a IX-aUmbra mortii a indoliat o familie din comuna Persinari, de langa Targoviste. Doi parinti sunt sfasiati de durere de cand au aflat ca fiul lor de 19 ani si-a pus capat zilelor. Era speriat de amenintarile cu moartea facute chiar de iubita lui, spun rudele.

<p>Ziua de Cluj: Ceas solar si petrecere eco la Saptamana Verde</p>

Posted: 02 Mar 2010 10:17 PM PST

“Nu trebuie sa fii extraterestru ca sa fii verde!”. Acesta este sloganul celei de-a patra editii a evenimentului ecologist Green Week (Saptamana Verde), ce se desfasoara, in aceste zile, la Cluj. Saptamana verde este initiata de studentii din organizatia BEST, sustinuti de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN) si Primaria Cluj-Napoca. Astfel, in cursul zilei de azi va avea loc o conferinta cu tema “Dezvoltare urbana ecologica” (de la ora 14.00, in Aula Domsa,...

Daniela Crudu a fost animatoare în club, în liceu (poze)

Posted: 02 Mar 2010 06:45 PM PST

Inainte de a deveni cunoscută, in perioada in care era la liceu şi era blondă, Crudu "işi făcea de cap" prin cluburi sau se unduia provocator pe canapele. Unul din fanii actualei vedete de la Antena 1 este prinţul Andrei Raţiu, cel care a postat pe profilul său de hi5 mai multe fotografii cu Daniela Crudu. Intr-una din poze, asistenta matinalilor Răzvan şi Dani se unduieşte pe o canapea roşie, iar in alta işi pune in… sursa: ziaremondene.ro

Eleva olimpica hartuita de profesoara

Posted: 02 Mar 2010 06:45 PM PST

Sursa: www.femeiasecolului21.ro Scrisoarea deschisa a unei eleve care s-a hotarat sa rupa tacerea: "Sunt Ivan Elena Angelica, elevă in clasa a XI-a E la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" Bucureşti şi, inainte de a preciza obiectul protestului meu, vă rog sa imi dati voie sa prezint cateva date autobiografice: am fost admisă la Colegiul Economic "V.Madgearu" cu cea mai mare medie (9,91), iar in timpul anilor de liceu am reuşit performanţa de a incheia anii

Sportul l-a salvat de saracie - Morosanu:&nbsp;"Strangeam bani cu prietena mea sa ne luam biscuiti"

Posted: 02 Mar 2010 06:30 PM PST

"Moartea din Carpati" a povestit la Acasa cat de mult i s-a schimbat viata datorita sportului. "Eram un student care manca saorma apoi am ajuns sa arunc cu bani in lautari"

V. Ciutacu: "Mi-am dorit să vin la facultate în Bucureşti pentru a merge pe stadion la Dinamo!"

Posted: 02 Mar 2010 02:30 PM PST

V. Ciutacu: Dinamovist înfocat, Victor Ciutacu, redactorul şef al Jurnalului Naţional a povestit de ce este suporter al alb-roşilor. Ciutacu a dezbvăluit cînd a fost pentru prima dată pe stadion şi care sînt amintirile de atunci.

100.000 €, găsiţi de o viitoare poliţistă

Posted: 02 Mar 2010 02:00 PM PST

SUCEAVA. O studentă în anul trei la Facultatea de Poliţie, aflată în stagiu de practică la Inspectoratul Judeţean Suceava, a găsit, la sfârşitul săptămânii trecute, o sacoşă cu 100.000 de euro, bani pe care i-a predat ulterior superiorilor ei.

Cum va inscrieti in programul "Loteria Vizelor SUA".

Posted: 02 Mar 2010 02:00 PM PST

Programul de imigrare "Diversity Visa" (DV) mandatat de Congresul SUA este administrat pe o baza anuala de catre Departamentul de Stat. Potrivit legislatiei SUA, in fiecare an fiscal se pun la dispozitie maximum 55.000 de vize DV persoanelor din tari cu rate mici de imigrare in SUA, printre care si Romania. Conditii de baza: Pentru a putea aplica trebuie sa aveti diploma de bacalaureat ori doi ani de experienta, dobandita in ultimii cinci ani intr-o ocupatie care presupune calificarea pentru ...

Atentie la scolile auto fara autorizatie! Permisele obtinute sunt ilegale

Posted: 02 Mar 2010 01:55 PM PST

Atentie la scolile auto fara autorizatie! Permisele obtinute sunt ilegaleFiti atenti la ce scoala de soferi va inscrieti, daca vreti cu adevarat sa obtineti permisul auto. De la 1 ianuarie 2010, toti cei care aveau sediul pe la parterul blocurilor nu mai au voie sa functioneze.

Ce scoate şcoala românească: 5% elevi de vârf, 95% „absolvenţi de zonă gri“. Comentează aici

Posted: 02 Mar 2010 01:30 PM PST

Elevii români sunt pur şi simplu bombardaţi cu informaţii pe care nu le pot corela, ceea ce face ca în România să se înregistreze o situaţie inversă faţă de cea întâlnită în vestul Europei. Societatea civilă cere scuturarea manualelor şi diminuarea curriculei. Cum învaţă elevii din restul Europei

"Scoala de corectie" pentru profesori! Lovita cu caietul in cap de o eleva

Posted: 02 Mar 2010 12:11 PM PST

Nesimtirea unor elevi a depasit demult pragul oricarei urme de bun simt si educatie. Dovada si imaginile alaturate, trimise de un utilizator al www.stirileprotv.ro, care a surprins o scena absolut degradanta pentru dascalul aflat la catedra.

Stirile ProTV de la ora 19.00 cu Andreea Esca - 02.03.2010

Posted: 02 Mar 2010 11:06 AM PST

Trupul fara viata al unei profesoare de istorie, disparuta la sfarsitul lui 2009 a fost gasit, in podul unui liceu din Brasov.

Conform unui studiu, bărbaţii fideli au un IQ mai mare decât cei care îşi înşeală ...

Posted: 02 Mar 2010 11:04 AM PST

Satoshi Kanazawa, psiholog la Şcoala de Economie şi Ştiinţe Politice din Londra a efectuat un studiu în urma căruia a rezultat că şansele ca partenerul să îşi înşele jumătatea scad invers proporţional cu valorea coeficientului său de inteligenţă. Kanazawa a oferit şi două exemple în acest sens: Tiger Woods face parte din categoria celor care îşi înşeală partenera de viaţă (sunt celebre aventurile extraconjugale ale jucătorului de ...

VIDEO Mihaela Rădulescu: "Mai vreau un copil pentru că sunt o mamă capabilă".

Posted: 02 Mar 2010 10:38 AM PST

"Mi-am dovedit mie că sunt o mamă capabilă, adică lângă unul poţi să mai pui oricând încă unul" a spus Mihaela la Antena 1. Cât despre televiziune, Mihaela afirmă că nu are cum să revină full-time pentru că se axează mai mult pe viaţa pe care acum o trăieşte la Monaco alături de băieţelul ei, Ayan. "M-am mutat în altă parte, am un copil la şcoală nu pot să joc ping-pong cu viaţa mea sau chiar a copilului" a mai ...

Băsescu a invitat Kazahstanul să deschidă o catedră de limbă kazahă la o universitate românească

Posted: 02 Mar 2010 10:23 AM PST

Preşedintele Traian Băsescu i-a făcut omologului său kazah, Nursultan Nazarbaev, invitaţia ca într-una dintre universităţile de tradiţie din România să se deschidă o catedră de limbă kazahă, dedicată inclusiv viitorilor specialişti români care vor lucra în Kazahstan.

Familia actorului Toni Tecuceanu vrea dreptate!

Posted: 02 Mar 2010 10:07 AM PST

Familia actorului Toni Tecuceanu vrea dreptate!Familia lui Toni Tecuceanu a făcut o plângere penală împotriva Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, spitalul unde actorul a fost internat şi a şi decedat. Totodată, managerul institutului, profesorul Adrian Streinu-Cercel, este dat în judecată. Familia cere daune de un leu. Familia actorului doreşte să aibă acces la dosarul medical al acestuia, despre care s-a spus că ar fi decedat din cauza gripei porcine. Fratele actorului a solicitat...

Scandalul alocatiilor: mii de elevi nu si-au primit banii de luni de zile

Posted: 02 Mar 2010 09:52 AM PST

Scandalul alocatiilor: mii de elevi nu si-au primit banii de luni de zileMii de liceeni din toata tara nu si-au mai primit alocatia de stat de luni bune. Cu totii au ajuns la varsta majoratului si, desi in mod normal inca beneficiaza de acest ajutor, fiind elevi, din cauza birocratiei sunt lasati pe dinafara.

O lectura interesanta!

Posted: 02 Mar 2010 09:46 AM PST

Am citit, recent, un articol, in Noua Revista a Drepturilor Omului (nr 1/2010), articol semnat de profesorul Corneliu-Liviu Popescu, intitutulat “Germenii modelului politic interbelic de tip fascist in regimul politic roman contemporan _prezidential, direct si populist”. Un articol care m-a infiorat. Autorul este unul din cei mai buni specialisti din Romania in domeniul drepturilor omului, [...]

Manualele de matematică, prea dificile pentru elevi

Posted: 02 Mar 2010 08:38 AM PST

Societatea Academică Română (SAR) trage un semnal de alarmă în privinţa manualelor de matematică din învăţământul preuniversitar în raportul "Ieşirea şcolii din mediocritate".

Cristina Spătar vrea să fie prezentatoare tv cu diplomă.

Posted: 02 Mar 2010 07:47 AM PST

Cristina îşi doreşte o carieră în televiziune, iar cum domeniul nu este unul accesibil tuturor, cântăreaţa s-a înscris la una dintre cele mai prestigioase şcoli de profil, unde le va avea profesoare pe Teo Trandafir şi Alessandra Stoicescu. Ea a moderat în trecut o emisiune la Naţional TV, intitulată "Secrete", aşa că nu este o începătoare. Cu toate acestea, şi-a dorit de multă vreme să urmeze cursuri de profil şi pentru acest lucru s-a ...

Un nou scandal in educatie: Ministerul vrea sa treaca clasa a IX-a de la invatamantul liceal la ...

Posted:

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, spune insa ca aceasta masura va bulversa invatamantul liceal. Melania Mandas Vergu, consilierul ministrului Educatiei sustine ca astfel elevilor le va fi mai usor sa termine invatamantul obligatoriu, informeaza Realitatea.net. ...

Inscrierile copiilor pentru clasa I incep pe 3 martie

Posted:

Inscrierea copiilor in clasa I pentru anul scolar 2010-2011 va incepe pe 3 martie si se va incheia pe 3 mai 2010, a anuntat purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu, citat de Agerpres. ...

Manualele ar putea fi schimbate din anul scolar 2011-2012

Posted:

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a spus ca schimbarea atat de necesara a manualelor va fi rezultatul unui nou curriculum, iar aceasta modificare este preconizata pentru cel tarziu anul scolar 2011-2012. ...

Planuri pentru o lege noua a invatamantului: ore mai putine, materii cumulate

Posted:

Ministerul Educatiei lucreaza in aceasta perioada la o lege care ar urma - printre altele -  sa reduca numarul de ore petrecute de elevi la scoala, sa pregateasca introducerea unor materii cumulative, precum stiintele, si sa impuna profesori mai bine pregatiti.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, precizeaza, pentru Romania libera, ca prin noua lege isi propune sa obtina stabilitatea sistemului de invatamant. ...

Funeriu: Citesc in fiecare zi cate un manual de scoala, multe sunt un foarte bun somnifer

Posted:

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat marti, in timpul dezbaterilor din comisia de invatamant, ca prioritatea sa "zero" este reforma curriculara, dar prefera sa nu vorbeasca despre reforma pana ce nu o infaptuieste, potrivit Newsin.

"Da, reforma curriculara este prioritatea zero. ...

Rezidentiatul, organizat in sase centre universitare

Posted:

Concursul de rezidentiat se va desfasura, anul acesta, cel mai probabil pe 21 noiembrie, informeaza Ministerul Sanatatii, citat de Agerpres. ...

Inscrierile la clasa I vor incepe pe 3 martie

Posted:

Inscrierea copiilor in clasa I pentru anul scolar 2010-2011 va avea loc in perioada 3 martie - 3 mai 2010, a declarat miercuri pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu. ...

Romanul Daniel Breaz, cel mai bun cercetator din lume la teoria geometrica a functiilor

Posted:

Un profesor al Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Daniel Breaz, va primi, in luna mai, titlul de cel mai bun cercetator din lume intr-un domeniu al matematicii - teoria geometrica a functiilor -, cercetatorul roman fiind selectat din aproape 4.500 de matematicieni din intreaga lume, potrivit Mediafax.

Profesorul universitar dr. ...

Funeriu: Noua lege a educatiei s-ar putea aplica de la inceputul anului scolar 2010 - 2011

Posted:

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminica, la Pitesti, ca daca Parlamentul se va mobiliza noua lege a educatiei va putea fi aplicata de la inceputul anului scolar 2010 - 2011, transmite Mediafax. ...

Olimpiade nationale in vacanta scolara

Posted:

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si inspectoratele scolare judetene vor organiza in vacanta intersemestriala (30 ianuarie - 7 februarie) faza nationala a cinci olimpiade scolare, informeaza un comunicat de presa remis joi Agerpres. ...

Inscrierile la IVA continua pana la 1 februarie 2010

Posted:

Studentii la arhitectura se pot inscrie la International VELUX Award pana la 1 februarie 2010, accesand website-ul www.iva.velux.com.

Organizatorii vor raspunde oricaror intrebari si vor oferi clarificari pana la 1 martie 2010, urmand ca participantii inscrisi sa trimita lucrarile lor pana la data de 3 mai 2010. ...

Statul le va da miere elevilor din scolile private

Posted:

Membrii comisiilor reunite de buget-finante au adoptat vineri cu 22 de voturi pentru, 7 impotriva si 8 abtineri un amendament prin care este finantata acordarea mierii de albine si pentru elevii din invatamantul privat din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata acordate bugetelor locale.

Potrivit

Universitatile de elita ale Frantei se revolta impotriva politicii educationale a lui Sarkozy

Posted:

Universitatile de elita care ii pregatesc pe viitorii oameni politici si manageri de top ai Frantei si-au exprimat deschis revolta impotriva guvernului presedintelui Nicolas Sarkozy, refuzand ordinele de a admite mai multi studenti provenind din randurile clasei muncitoare sau din randul populatiei de imigranti, relateaza cotidianul britanic The Times, consultat de Agerpres. ...

Funeriu: OUG 114/2009 va fi aplicata in functie de cifra de scolarizare

Posted:

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa monitorizata de Mediafax, ca masurile pentru aplicarea Ordonantei de Urgenta 114/2009 vor fi luate in functie de cifra de scolarizare si a reasigurat ca nici un post nu va fi pierdut pana la 31 august 2010. ...

Vacanta de iarna a elevilor incepe cu o saptamana mai devreme

Posted:

Vacanta de iarna va incepe pe 14 decembrie si nu pe 21, asa cum era stabilit, iar la sfarsitul lunii noiembrie elevii vor avea un week-end prelungit, din cauza zilelor de concediu fara plata pe care profesorii si le vor lua in perioada mentionata, a anuntat, vineri, Ministerul Educatiei, citat de NewsIn. ...

Tineri matematicieni

Posted:

Peste 22.000 de elevi din toate clasele s-au inscris pe cele doua site-uri care ii ajuta pe scolari sa aprofundeze matematica prin jocuri si concursuri. Este vorba de site-urile www.carepecare.ro si www.viitori olimpici.ro, lansate de Intuitext.
Carepecare.ro se adreseaza indeosebi scolarilor din ciclul primar si, analizand numarul elevilor inscrisi, se remarca faptul ca interesul copiilor pentru competitie creste cu varsta. ...

Concurs pentru jurnalisti

Posted:

Studentii la jurnalism, dar si tinerii ziaristi cu varsta intre 17 si 35 de ani sunt provocati de Uniunea Europeana sa participe la concursul Premiul European pentru Tinerii Jurnalisti, organizat pentru al treilea an consecutiv.
Competitia, organizata de Directia Generala pentru Extindere a Comisiei Europene, ii va recompensa pe cei mai buni jurnalisti europeni care abordeaza tema extinderii europene intr-o maniera creativa si interesanta. ...

No comments:

Post a Comment