Tuesday, March 23, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Săndoi: "Mai rău de-atît nu se putea! Nu-mi amintesc o asemenea accidentare în România!"

Posted: 23 Mar 2010 09:00 AM PDT

Săndoi: Selecţionerul reprezentativei de tineret, Emil Săndoi, a comentat la emisiunea Al 12-lea Jucător vestea că Florin Costea va absenta de pe gazon cel puţin 8 luni după accidentarea suferită în partida cu Poli Iaşi. "Mai rău de-atît nu se putea, nu ştiu dacă a mai avut cineva în România problema pe care o are acum Florin Costea. Am discutat la telefon cu Mihai Costea, el îmi este elev la naţionala de tineret, şi mi-a povestit prin ce trece fratele lui. E cumplit, sper să-şi...


Sportul minţii intră în şcoli

Posted: 23 Mar 2010 08:59 AM PDT

Sportul minţii intră în şcoliRomânia se pregăteşete să devină o forţă mondială în şah... În viitorul nu prea îndepărat, şahul va fi materie opţională în toate şcolile din România. Ideea este analizată în această perioadă de reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai Federaţiei Române de Şah. O întâlnire pe această temă a avut loc recent, iar în urma discuţiilor purtate, s-a decis realizarea unei programe şcolare de predare a materiei şah, pornind de la programa aplicată în cadrul...


Bacul, „pseudo-examen”

Posted: 23 Mar 2010 08:44 AM PDT

Nici nu s-a lansat bine în dezbatere Legea educaţiei că au şi început să curgă primele critici, nemulţumiri, dar şi nelămuriri pe forumul site-ului www.unpasinainte.edu.ro.


Greve şi manifestaţii în Franţa, după înfrângerea electorală a partidului aflat la putere

Posted: 23 Mar 2010 08:05 AM PDT

O serie de greve perturbau transporturile, dar şi şcoli în Franţa, marţi, o zi de mobilizare sindicală asupra unor revendicări salariale, privind locurile de muncă şi pensiile, în urma înfrângerii suferite de dreapta, aflată la putere, în alegrile regionale.


Tot 15.000 de profesori vor fi daţi afară, la toamnă

Posted: 23 Mar 2010 07:25 AM PDT

În urmă cu o săptămână, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a aruncat vina pe presă că ar fi anunţat alarmist ştirea disponibilizării celor 15.000 de profesori şi că ar fi mai puţini. Astăzi însă a fost adoptată de Senat ordonanţa guvernului care prevede concedierea celor 15.000 de cadre didactice.


FOTO Studenţii s-au întrecut într-un concurs de rulat jointuri! VEZI AICI cele mai originale ...

Posted: 23 Mar 2010 07:09 AM PDT

Tavanul unei gradinite s-a prabusit! Copiii au scapat teferi

Posted: 23 Mar 2010 07:00 AM PDT

Tavanul unei gradinite s-a prabusit! Copiii au scapat teferiClipe de cosmar pentru copiii din gradinita comunei Carcea, judetul Dolj. Acestia au fost evacuati dupa ce s-a prabusit tavanul unei sali de curs, foarte aproape de ei.


Ordonanţa care prevede disponibilizarea a 15.000 de dascăli, adoptată tacit de Senat

Posted: 23 Mar 2010 06:46 AM PDT

Ordonanţa Guvernului care prevede disponibilizarea a 15.000 de profesori din toamnă a fost adoptată tacit...


Opt copii din China, omorâţi de un medic

Posted: 23 Mar 2010 06:13 AM PDT

Opt elevi care studiau la o şcoală din China au fost ucişi şi alţi cinci au fost răniţi de către un medic ce fusese concediat de la dispensarul la care lucra din cauza unor probleme psihice, informează AFP.


<p>Brasovul iese la curatenie de ziua orasului</p>

Posted: 23 Mar 2010 06:04 AM PDT

Voluntarii organizatiei 34Life, impreuna cu studentii Universitatii Transilvania, vor sarbatori 775 de ani de la atestarea documentara a Brasovului printr-o actiune de ecologizare a Colinei Universitatii, care va avea loc pe 27 martie. “Datorita indiferentei, ignorantei sau rau vointei aceasta mostenire seculara este in pericol. Inauguram seria actiunilor dedicate atestarii documentare cu ecologizarea Colinei Universitatii, locul din care poti avea o priveliste atotcuprinzatoare...


RoboChallenge, la Facultatea de Electronică pe 24 martie

Posted: 23 Mar 2010 05:59 AM PDT

RoboChallenge, concurs anual de robotică organizat de Facultatea de Electronică, va avea loc pe 24 martie, ora 16.00, în sala A01.


Da, a putut! După ce a lucrat la campania lui Obama, o româncă a colaborat cu Francisc Ford ...

Posted: 23 Mar 2010 05:54 AM PDT

Nu are foarte mulţi ani în spate, iubeşte regia, deşi a absolvit literatura, nu a crescut în grădini cu trandafiri, ci într-un apartament, numai cu mama sa. Este vorba despre Oana Marian, o româncă ce a absolvit celebra Universitate Yale şi care, adtorită ambiţiei, a avut ocazia să lucreze cu legende vii. A înecput cu mici scurtmetraje, a continuat cu "Tinereţe fără tinereţe" şi a trecut la CV participarea la producţia "Terminator 4". "Am avut ...


Femeile renunta primele la sex, intr-o relatie!

Posted: 23 Mar 2010 05:41 AM PDT

Femeile renunta primele la sex, intr-o relatie!Un studiu din anul 2006, efectuat de oamenii de stiinta de la o universitate din Germania, efectuat pe 530 de barbati si femei, a scos la iveala faptul ca femeile isi pierd interesul pentru sex mult mai rapid decat barbatii, in primii 4 ani de relatie.


Ovidiu Herea: "Nu Manea e vinovat pentru eşecul cu Vaslui"

Posted: 23 Mar 2010 05:16 AM PDT

Ovidiu Herea: Contestat de fani, Nicolae Manea este apărat de jucători. "Toţi sîntem vinovaţi", spun giuleştenii după două eşecuri consecutive, 0-1 cu Vaslui şi acasă cu Astra. Tragedia ar fi alta pentru elevii lui Manea: încă un sezon fără meciuri în cupele europene


Guvernul ia bani din bugetul pe trimestrele urmatoare pentru a majora salariile profesorilor

Posted: 23 Mar 2010 05:03 AM PDT

 Guvernul ia bani din bugetul pe trimestrele urmatoare pentru a majora salariile profesorilor Guvernul va majora fondul de salarii aferent primului trimestru pentru cadrele didactice care nu au primit salarii majorate cu 17%, urmand sa elaboreze un act normativ prin care sa fie reglementate unitar drepturile salariale, a declarat Gheorghe Gherghina, secretar de stat in Ministerul Finantelor. (continuare) (Articol din sectiunea Salarizare, compensatii si beneficii)


"Ni l-au furat pe Liviu Ganea"&nbsp;O poveste uluitoare despre cum a fost "racolat" Ganea de la Constanta!

Posted: 23 Mar 2010 04:54 AM PDT

Trimis de Dinamo la Ploiesti, Liviu Ganea este unul dintre golgeterii campionatului. A fost adus in Stefan cel Mare de la Scoala de Fotbal "Gica Popescu", insa multe lume nu stie ca Ganea a inceput fotbalul la Constanta.


Credite bancare pentru studenţi în Legea educaţiei

Posted: 23 Mar 2010 04:49 AM PDT

Aşa cum se întâmplă în alte ţări ale lumii, creditul bancar pentru studenţi va fi introdus şi în România, arată site-ul www.unpasinainte.edu.ro, lansat de Ministerul Educaţiei pentru dezbaterea Legii educaţiei.


MASACRU într-o şcoală primară! Opt elevi au fost ucişi de un psihopat!.

Posted: 23 Mar 2010 04:29 AM PDT

Masacrul s-a produs într-o şcoală primară din provincia chineză Fujian. Criminalul, în vârstă de 40 de ani, lucra la o clinică din apropierea instituţiei de învăţământ. În urma rănilor provocate, trei copii au murit pe loc, cinci au decedat la spital, iar alţi cinci au putut fi salvaţi. Poliţiştii au decshis o anchetă în acest caz.


Educatie de criza: MBA sau certificare internationala in finante?

Posted: 23 Mar 2010 04:25 AM PDT

 Educatie de criza: MBA sau certificare internationala in finante? Cat de mult impresioneaza pe timp de criza un master de business? Sunt absolventii programelor de MBA avantajati in ochii angajatorilor? Dar cei care au obtinut certificari internationale precum CIMA sau ACCA, ale caror costuri ajung pana la 15.000 de euro? (continuare) (Articol din sectiunea Invatare si dezvoltare, cariera)


Buzău: Aproximativ 700 de cadre didactice au prostestat în faţa Inspectoratului Judeţean Şcolar

Posted: 23 Mar 2010 04:22 AM PDT

Aproximativ 700 de dascăli din Buzău au protestat, marţi dimineaţă, în faţa sediului Inspectoratului Judeţean Şcolar, unde au scandat lozinci împotriva Guvernului, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna trecută şi pentru că nu se aplică majorările salariale câştigate în instanţă.


Buzău: Aproximativ 700 de cadre didactice au prostestat în faţa Inspectoratului Judeţean Şcolar - VIDEO

Posted: 23 Mar 2010 04:22 AM PDT

Aproximativ 700 de dascăli din Buzău au protestat, marţi dimineaţă, în faţa sediului Inspectoratului Judeţean Şcolar, unde au scandat lozinci împotriva Guvernului, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna trecută şi pentru că nu se aplică majorările salariale câştigate în instanţă.


Jandarmii au intervenit in fata profesorilor la Buzau

Posted: 23 Mar 2010 04:17 AM PDT

Jandarmii au intervenit in fata profesorilor la BuzauUPDATE: Cateva zeci de cadre didactice care au protestat in curtea Inspectoratului Scolar Judetean Buzau au incercat sa forteze intrarea in sediul instituţiei, care avea toate usile incuiate. Au intervenit jandarmii.


OUG 114/2009 privind disponibilizările din învăţământ merge catre Cameră prin adoptare tacită

Posted: 23 Mar 2010 04:15 AM PDT

Plenul Senatului nu a reuşit nici să adopte, nici să respingă OUG 114/2009 pentru că nu s-au întrunit voturile de lege organică, după o oră şi jumătate de dezbateri şi după ce s-a adoptat un amendament care ar fi corectat prevederea disponilizărilor din învăţământ, OUG fiind adoptată tacit.


Petrescu: "În 3 ani o duc pe Kuban în Europa, pentru asta muncesc aici"

Posted: 23 Mar 2010 04:15 AM PDT

Antrenorul lui Kuban Krasnodar, Dan Petrescu, se declară mulţumit de valoarea lotului pe care îl are la dispoziţie şi spune că elevii săi vor trebui să se lupte pentru a prinde un loc pe foaia de meci la jocul cu Avangard Kursk


Profesorii au ieşit din nou în stradă. Ambuscadă la Inspectoratul Şcolar de la Buzău

Posted: 23 Mar 2010 04:04 AM PDT

Dascălii continuă să iasă în stradă, în ciuda anunţului de luni al Guvernului potrivit căruia salariile...


Profesorii au ieşit din nou în stradă. Ambuscadă la Inspectoratul Şcolar Buzău

Posted: 23 Mar 2010 04:04 AM PDT

Dascălii continuă să iasă în stradă, în ciuda anunţului de luni al Guvernului potrivit căruia salariile...


Două poveşti cutremurătoare, acelaşi destin! Abandonate de părinţi, două minore se ...

Posted: 23 Mar 2010 04:00 AM PDT

Larisa, în vârstă de 13 ani, a ajuns la centru după ce mama ei a plecat în Italia, iar tatăl s-a stabilit în Bucureşti, unde munceşte pe unde apucă. Mai întâi a stat la o mătuşa, dar obişnuia să fure bani din casă , refuza să meargă la şcoală şi a ameninţat că se aruncă de la balcon, aşa că a fost adusă la Centru. "A vrut să se arunce de la etajul 4, îmi lua bani din casă pe ascuns şi nu vroia să meargă la şcoală şi ...


UPDATE: Jandarmii au intevenit in fata profesorilor la Buzau

Posted: 23 Mar 2010 03:39 AM PDT

UPDATE: Jandarmii au intevenit in fata profesorilor la BuzauUPDATE: Cateva zeci de cadre didactice care protesteaza in curtea Inspectoratului Scolar Judetean Buzau au incercat sa forteze intrarea in sediul instituţiei, care are toate usile incuiate. Au intervenit jandarmii.


De ce a bătut vântu' în redacţia de la Caţavencu

Posted: 23 Mar 2010 03:15 AM PDT

E unul dintre fondatorii Academiei Caţavencu, dar s-a ţinut departe de recentul conflict de acolo. Liviu Mihaiu explică de ce "s-au rupt" de fapt caţavencii, în ce relaţii e cu mogulul Vântu şi ce are de gând cu


Masacru la o şcoală din China: Opt copii au fost ucişi de un medic cu probleme psihice

Posted: 23 Mar 2010 02:33 AM PDT

Tragedie într-o şcoală din China. Opt elevi au fost ucişi şi alţi cinci au fost răniţi de către un medic...


Un medic a ucis 8 copii într-o şcoală din China

Posted: 23 Mar 2010 02:32 AM PDT

Opt copii de la o şcoală din China au fost ucişi şi cinci au fost răniţi de un medic ce fusese concediat de la dispensarul unde lucra din cauza unor probleme psihice.


Profesorii, învăţătorii şi educatorii din Arad, în grevă de două ore

Posted: 23 Mar 2010 02:11 AM PDT

Aproximativ 6.000 de salariaţi din şcolile din judeţul Arad, majoritatea profesori, învăţători şi educatori, au intrat, astăzi, în grevă de avertisment. Acţiunea de protest va dura două ore, timp în care dascălii nu le vor preda elevilor, potrivit Mediafax.


Haos in Educatie! Statul dat in judecata de jumatate dintre profesori!

Posted: 23 Mar 2010 02:07 AM PDT

Haos in Educatie! Statul dat in judecata de jumatate dintre profesori!Marirea salariilor cu 50%, promisa si aprobata de Parlament, dar niciodata aplicata este pe cale sa dea nastere celei mai mari crize din sistemul de invatamant romanesc! Jumatate dintre cei 275.000 de profesotri din Romania au dat in judecata statul.


Jumătate dintre profesori au cerut in instanţă majorarea salariilor cu 50%

Posted: 23 Mar 2010 01:36 AM PDT

Restanţele salariale câştigate de către bugetari în instanţă pe parcursul acestui an sunt eşalonate la plată pe o perioadă de trei ani, în intervalul 2011-2013.


Directoarea unei grădiniţe bătea copiii şi îi punea să îşi mănânce voma!.

Posted: 23 Mar 2010 01:27 AM PDT

Colegii de muncă se temeau la rândul lor de directoare, dar asistenta ei a sunat la Protecţia Copilului după ce a văzut cum se comporta Laura cu copiii. Într-o zi aceasta a obligat un copil să mănânce şi pentru că bebeluşul nu mai putea, l-a îmbrâncit de la masă şi l-a ţinut ţintuit la podea, punându-şi piciorul pe el. Ancheta făcută de cei de la Protecţia Copilului a scos la iveală că directoarea îi lăsa neschimbaţi de scutecele ...


Aproximativ 300 de profesori din Timiş s-au aflat în grevă de avertisment

Posted: 23 Mar 2010 01:21 AM PDT

Aproximativ 300 de profesori din judeţul Timiş, afiliaţi la sindicatul "P.P. Neveanu", s-au aflat, marţi dimineaţă, în grevă de avertisment de două ore, însă aceştia au intrat în clase şi au supravegheat elevii.


Top 10 romane SF: fremenii şi insectoizii din biblioteca noastră (Curiozitati)

Posted: 23 Mar 2010 12:57 AM PDT

Top 10 romane SF: fremenii şi insectoizii din biblioteca noastră (Curiozitati)Zburăm cu avionul, ne deplasăm pe sub pământ sau pe sub ape, comunicăm pe calea aerului şi folosim o mulţime de obiecte care ne uşurează munca sau ne distrează. Asta facem noi, oamenii obişnuiţi. Cercetătorii dezvoltă însă lucruri şi mai avansate, pe care într-o bună zi le vom manevra la fel de uşor ca pe o banală telecomandă. Cine sunt artizanii cărora trebuie să le mulţumim pentru că am depăşit nivelul de oameni ai cavernelor şi am ajuns să trăim într-o lume...


Elevi înjunghiaţi în şcoală

Posted: 23 Mar 2010 12:44 AM PDT

Opt copii au fost ucişi şi cel puţin cinci răniţi într-o şcoală primară din provincia Fujian, din sudul Chinei, relatează BBC.


Să fie veselie

Posted: 23 Mar 2010 12:04 AM PDT

Circa 50 de fani ai dinamoviştilor au luat cu asalt ieri stadionul „Florea Dumitrache", acolo unde elevii lui Ţălnar au efectuat recuperarea după meciul cu Oţelul. Ultraşii aveau de gând chiar să pună la cale o mică serbare câmpenească, însă, la rugăminţile staff-ului, s-au...


Americanii isi pregatesc copiii pentru piata muncii inca de la 2-3 anisori

Posted: 22 Mar 2010 11:59 PM PDT

Americanii isi pregatesc copiii pentru piata muncii inca de la 2-3 anisoriNu e niciodata prea devreme sa incepi pregatirea pentru admiterea la facultate sau pentru interviul de angajare.


Aproximativ 6.000 de salariaţi din şcolile arădene au intrat în grevă de avertisment

Posted: 22 Mar 2010 11:51 PM PDT

Aproximativ 6.000 de salariaţi din şcolile din judeţul Arad, majoritatea profesori, învăţători şi educatori, au intrat în grevă de avertisment, marţi dimineaţă, la începerea cursurilor, iar acţiunea de protest va dura două ore, timp în care dascălii nu le vor preda elevilor.


VIDEO&nbsp;Stelistii gafeaza in aparare si la antrenamente!&nbsp;:)

Posted: 22 Mar 2010 11:00 PM PDT

Steaua are in continuare probleme cu apararea. Un joc-scoala intre jucatorii lui Stoichita a fost decis in urma unei gafe la antrenamentul de luni.


Lecţii online de curent continuu, curent alternativ şi electronică la CircuiteElectrice.ro

Posted: 22 Mar 2010 05:34 PM PDT

Lecţii online de curent continuu, curent alternativ şi electronică la CircuiteElectrice.roEste practic un întreg supliment la manual de fizică tradus (în mod legal) dintr-o carte străină de Mihai Olteanu la CircuiteElectrice.ro. Merită studiat mai ales de cei care recapitulează sau învaţă fizica pentru bacalaureat, sau de studenţii de la fizică sau electronică. Lectură plăcută!


Jumătate dintre profesori au dat în judecată MECTS pentru plata drepturilor conform Legii 221

Posted: 22 Mar 2010 05:00 PM PDT

Aproximativ jumătate dintre cadrele didactice au dat în judecată Ministerul Educaţiei pentru a primi majorările salariale conform Legii 221/2008, iar cei care au obţinut deja hotărâri judecătoreşti favorabile lor vor primi banii eşalonat.


6000 de angajaţi ai şcolilor din Arad sunt în grevă de avertisment

Posted: 22 Mar 2010 05:00 PM PDT

6000 de angajaţi ai şcolilor din judeţul Arad au intrat astăzi în grevă de avertisment. Acţiunea va dura două ore, iar în acest timp dascălii nu le vor preda elevilor, informează Mediafax.


MECTS: Procesele profesorilor vizează angajatorul, adică şcoala, autoritatea locală sau inspectoratul

Posted: 22 Mar 2010 03:05 PM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, precizează că procesele prin care profesorii au vrut să recupereze restanţele salariale conform Legii 221/2008 au început încă din 2009, în perioada mandatului Ecaterinei Andronescu şi vizează angajatorul, adică şcoala, autoritatea locală sau inspectoratele.


Drepturile cetăţenilor europeni, studiate în şcoală.

Posted: 22 Mar 2010 03:00 PM PDT

Euroalesul PD-L Petru Luhan (foto) face un apel către ministrul educaţiei ca în viitoarea lege a învăţământului să fie introdusă ca materie şi un curs în care să li se explice elevilor ce drepturi au ca şi cetăţeni europeni. El spune că astfel de ore se predau deja în şcolile din unele state ale UE.


Păcatul lui Toja! VEZI de ce l-au înjurat fanii Stelei pe columbian la meciul cu Mediaş!

Posted: 22 Mar 2010 02:15 PM PDT

Mai mulţi fotbalişti ai Stelei sunt bănuiţi de fanii echipei din Ghencea că, după meciul cu Dinamo, au făcut schimb de tricouri cu elevii lui Cornel Ţălnar, iar acestea au ajuns în posesia suporterilor dinamovişti, care se pare că le-au ars. Juan Toja a avut duminică seară parte de...


Porumboiu: "Am câştigat cu şansă! Puteam să şi pierdem!"

Posted: 22 Mar 2010 01:27 PM PDT

Adrian Porumboiu i-a felicitat pe jucătorii Vasluiului după victoria cu Rapid (1-0), dar recunoaşte că moldovenii ar fi putut foarte bine să şi piardă partida. Patronul Vasluiului se gândeşte deja la partida din Cupă, cu FC Braşov, şi spune că are aşteptări mari de la elevii lui...


Stiri educatie

Posted:


DESCHIDEREA COMPETITIEI "CUPA 1" - EDITIA A IX-A (Video)

Posted:

Marti, 23 martie 2010, Competitia sportiva Cupa 1 si-a deschis portile celei de-a IX-a editii.In deschidere a avut loc un meci demonstrativ de fotbal, care s-a desfasurat la Scoala Nr. 45, in doua reprize a 15 minute, intre echipa Cupa 1 Star si echipa ...


MITING FSLI IN FATA MINISTERULUI EDUCATIEI

Posted:

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant organizeaza un miting in fata Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, astazi intre orele 11.00 si 13.30.Potrivit federatiei, mitingul va avea loc, deoarece, costul standard/elev nu a fost ...


PROFESORII ARADENI AU INTRAT IN GREVA DE AVERTISMENT

Posted:

Aproximativ 6.000 de profesori din scolile din judetul Arad au intrat in greva de avertisment, marti dimineata, intre orele 8.00 si 10.00. De asemenea, cadrele didactice nu vor tine cursuri elevilor in aceasta perioada, urmand sa recupereze orele ...


CONCURS DE ESEURI IN LIMBA ENGLEZA, PREMIAT CU TABERE DE VARA LA OXFORD

Posted:

Un nou concurs de eseuri in limba engleza a fost lansat de centrul "Shakespeare School" pentru elevii cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani, respectiv 15-19 ani. Concursul va avea premii substantiale, constand in scoli de vara timp de doua saptamani in ...


PROFESORII BUZOIENI ISI VOR PRIMI SALARIILE ESALONAT

Posted:

Profesorii din Buzau isi vor primi salariile castigate in instanta esalonat, conform legii salarizarii unice, a declarat consilierul ministrului Educatiei, Melania Vergu.Aurel Cornea, Presedintele FSLI declara ca Ministerul Educatiei a stiut de problema ...


PROTESTUL NOTELOR INCALCA REGULAMENTUL SCOLAR

Posted:

Protestul notelor incalca regulamentul scolar, declara reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuresti, dupa ce incepand de luni liderii sindicali din educatie au apelat la aceasta masura extrema.Decizia liderilor celor trei sindicate din educatie de a ...


PROFESORII NU MAI TREC NOTELE IN CATALOG

Posted:

Sindicalistii din educatie s-au intalni in numeroase randuri cu membrii Ministerului Educatiei pentru a cauta solutii pentru problemele profesorilor. Cu toate acestea, nu s-a ajuns la niciun compromis iar cadrele didactice isi mentin actiunile de ...


SCOALA CENTRALA DIN BUCURESTI IMPLINESTE 159 DE ANI

Posted:

Scoala Centrala din Bucuresti implineste 159 de ani de existenta, educatie si cultura.Vineri, 19 martie 2010, ora 17.00, la sala Amfiteatru a Scolii Centrale din strada Icoanei nr. 3-5, Primarul Neculai Ontanu va premia o parte dintre directorii care au ...


Top 10 modificari in anul scolar propuse de Legea Educatiei 2010

Posted:

Noul proiect al Legii Educatiei, propus de Ministrul Daniel Funeriu, a intrat incepand de joi, 18 martie 2010, in dezbatere publica. Legea Funeriu aduce schimbari majore atat pentru elevi, profesori si chiar pentru parinti. Ehipa Calificativ.ro iti ...


LEGEA EDUCATIEI: BACALAUREAT CU 3 PROBE DE COMPETENTE SI 2 SCRISE

Posted:

Absolventii de liceu primesc diploma de absolvire, foaia matricola si portofoliul educational, care atesta finalizarea studiilor liceale si care confera dreptul de acces, in conditiile legii, in invatamantul postliceal, precum si dreptul de sustinere a ...


LEGEA EDUCATIEI: ADMITEREA LA LICEU SE VA FACE IN CLASA A X-A

Posted:

Continuarea studiilor din invatamantul gimnazial in invatamantul liceal este asigurata pe baza unui proces de consiliere si orientare scolara si profesionala. Numarul de locuri alocate clasei a X-a este cel putin egal cu cel al absolventilor clasei a ...


LEGEA EDUCATIEI: EVALUAREA NATIONALA SE VA DA LA SFARSITUL CLASEI A IX-A

Posted:

La finalul clasei a IX-a, in baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, se va realiza o evaluare nationala transcurriculara obligatorie a tuturor elevilor. Rezultatele evaluarii se exprima printr-un ...


LEGEA EDUCATIEI NATIONALE: PARINTII VOR PRIMI UN PORTOFOLIU CU NOTELE COPIILOR

Posted:

Noua Lege a Educatiei Nationale a adus schimbari si in modalitatea de evaluare a elevilor la clasa. Echipa Calificativ.ro va prezinta structura si caracteristicile evaluarilor scolare in scoala generala se stabilesc dupa cum urmeaza:a) La finalul clasei ...


LEGEA EDUCATIE: IN MEDIE 25 DE COPII INTR-O CLASA

Posted:

Noua Lege a Educatiei, intrata in dezbatere publica joi, 18 martie 2010, aduce schimbari majore in invatamantul preuniversitar. Echipa Calificativ.ro iti prezinta cele mai importante punctele din Legea Educatiei privind numarul de elevi dintr-o clasaIn ...


LEGEA EDUCATIEI: STRUCTURA INVATAMANTULUI PROFESIONAL

Posted:

Noua Lege a Educatiei, intrata in dezbatere publica joi, 18 martie 2010, aduce schimbari majore in invatamantul preuniversitar. Echipa Calificativ.ro iti prezinta cele mai importante punctele din Legea Educatiei privind structura invatamantului ...


LEGEA EDUCATIEI: STRUCTURA INVATAMANTULUI DE ARTA SI SPORTIV

Posted:

�Noua Lege a Educatiei, intrata in dezbatere publica joi, 18 martie 2010, aduce schimbari majore in invatamantul preuniversitar. Echipa Calificativ.ro iti prezinta cele mai importante punctele din Legea Educatiei privind structura invatamantului de ...


LEGEA EDUCATIEI: STRUCTURA INVATAMANTULUI PRIMAR SI GIMNAZIAL

Posted:

Noua Lege a Educatiei, intrata in dezbatere publica joi, 18 martie 2010, aduce schimbari majore in invatamantul preuniversitar. Echipa Calificativ.ro iti prezinta cele mai importante punctele din Legea Educatiei privind structura invatamantului primar si ...


LEGEA EDUCATIEI: ELEVII CU PERFORMANTE POT PROMOVA 2 ANI DE STUDII INTR-UN AN SCOLAR

Posted:

Noua Lege a Educatiei, intrata in dezbatere publica joi, 18 martie 2010, aduce schimbari majore in invatamantul preuniversitar. Echipa Calificativ.ro iti prezinta cele mai importante punctele din Legea Educatiei pentru elevii:1. Elevii cu performante ...


SPECTACOL CARITABIL PENTRU O ELEVA DE 16 ANI

Posted:

Spectacol caritabil organizat in scopul ajutorarii unei eleve de 16 ani ramasa orfana si fara adapost in urma unei explozii. Sa o ajutam, sa ii dam o speranta!Sambata 20 martie 2010 ora 19:00 - spectacol umanitar prezentat in cadrul proiectului Noe ...


MINISTRUL FUNERIU SE VA INTALNI CU OMOLOGUL SAU DIN MOLDOVA

Posted:

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Petru Funeriu, se va intalni vineri, 19 martie, la sediul MECTS, cu omologul sau din Republica Moldova, domnul Leonid Bujor.In cadrul intrevederii vor fi discutate probleme de interes ...


FUNERIU: INVATAMANTUL OBLIGATORIU VA INCEPE DE LA GRADINITA

Posted:

Joi, 18 martie 2010, intr-o emisiune televizata, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului , Daniel Funeriu, a vorbit despre felul in care noua Lege a Educatiei a fost gandita.Invitat la o emisiune de la B1 TV, ministrul Educatiei a spus ...


TRUPA DE TEATRU AS A COLEGIULUI NATIONAL "GHEORGHE LAZAR" IMPLICATA IN PROIECTUL "NOE SALVEAZA O VIATA"

Posted:

Trupa de teatru AS a Colegiului National "Gheorghe Lazar" s-a implicat in proiectul "Noe salveaza o viata", initiat de trupa de teatru Arca lui noe, care consta in prezentarea a doua spectacole caritabile, in scopul ajutorarii unei eleve de 16 ani, ...


LEGEA EDUCATIEI A INTRAT IN DEZBATERE PUBLICA

Posted:

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a lansat joi, 18 martie 2010, in dezbatere publica noul proiect de lege al educatiei nationale, prezentand cateva dintre principiile fundamentale pe care se axeaza acesta.In ceea ce priveste invatamantul ...


Greva generala in invatamant incepand cu 22 aprilie

Posted:

Joi, 18 martie 2010, reprezentantii sindicatelor din educatie au anuntat ca incepand cu 22 aprilie, vor declansa greva generala in cazul in care nu reusesec sa ajunga la nicio intelegere cu memebrii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului Si ...


ANDREI MARGA: PROIECTUL NOII LEGI A EDUCATIEI ESTE PETICIT SI FARA VIZIUNE

Posted:

Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Andrei Marga, sustine ca proiectul noii Legi a Educatiei are lacune mari, este anacronic in raport cu ce se intampla in Europa si defazat in raport cu nevoile Romaniei."Unii care au facut anumite fragmente din noul ...


PRIMARIA SECTORULUI 1 LANSEAZA A IX-A EDITIE A CUPEI 1

Posted:

Primaria Sectorului 1 va deschide marti, 23 martie, cea de-a IX-a editie a competitiei sportive scolare Cupa 1, in cadrul unui meci demonstrativ de fotbal. Locul de desfasurare va fi sala de sport a Colegiului National Ion Luca Caragiale.Meciul va fi ...


LISTA SCOLILOR SUCEVENE INCHISE INCEPAND CU ANUL SCOLAR 2010-2011

Posted:

In urma deciziei ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, de a comasa clasele pentru a reduce cheltuielile din invatamant, din anul scolar 2010-2011, mai multe scoli din intreaga tara vor fi desfiintate. �Din cauza acestei hotarari, in judetul Suceava vor ...


PROTESTELE PROFESORILOR AFILIATI FSLI CONTINUA

Posted:

Protestele profesorilor afiliati Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) se prelungesc si joi, 18 martie 2010 intre orele 13.00 - 14.00. Manifestarile se vor desfasura in fata prefecturilor din judetele Bistrita-Nasaud si Calarasi, potrivit ...


"PRIETENII MEI DE LA ADOR"-UN PROIECT PRIN CARE ELEVII DE LICEU VIN IN SPRIJINUL TINERILOR CU SINDROM DOWN

Posted:

In sala "Traian Mosoiu" a Primariei Oradea a avut loc conferinta de final a proiectului de responsabilitate sociala "Prietenii mei de la ADOR". ECDL ROMANIA a sustinut proiectul in calitate de partener, descurajând discriminarea In ceea ce ii priveste ...


CONFERINTA PE TEMA DEZBATERII PUBLICE A PROIECTULUI NOII LEGI A EDUCATIEI

Posted:

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Petru Funeriu, va sustine astazi, 18 martie, cu incepere de la ora 16.00, o conferinta de presa cu prilejul lansarii in dezbatere publica a noului proiect al Legii Educatiei. Evenimentul ...


LICEENII URCA PE SCENA TES PENTRU COLEGII LOR DIN YOUTHBANK

Posted:

Mare anunt, mare comedie! Teatrul Evreiesc de Stat (TES) deschide portile si pregateste scena pentru un Vis de vara al liceenilor bucuresteni.Echipa YouthBank va invita vineri, 19 martie, incepand cu ora 19.00, la Teatrul Evreiesc de Stat pentru un ...


GALA BALURILOR 2010 ALEGE O LOCATIE ULTRA-FRESH: JET SET EVENTS HALL!

Posted:

Gala Balurilor 2010, mega-evenimentul anului destinat liceenilor, isi schimba locul de desfasurare, optand pentru cea mai "tanara" locatie de evenimente din Bucuresti: Jet Set Events Hall - deschisa oficial pe 19 februarie 2010. Cei 20.000 W si aproape ...


FUNERIU: NUMARUL CONCEDIERILOR DIN EDUCATIE VA FI SEMNIFICATIV MAI MIC

Posted:

In urma unei intalniri dintre ministrul Daniel Funeriu, si� reprezentantii sindicalistilor din educatie, care au protestat in fata Prefecturii Iasi, acesta a declarat ca desi initial au fost estimate 15.000 de disponibilizari in invatamant se pare, ...


LEGEA FUNERIU INTRODUCE PREGATIREA OBLIGATORIE A UNUI PROFESOR TIMP DE 6 ANI

Posted:

Dupa ce a hotarat ca in noua lege educatiei sa apara invatamantul obligatoriu pana in clasa a zecea, reintroducerea admiterii la liceu, sustinerea a doar doua probe scrise in cadrul examenului de bacalaureat si scoaterea titularizarii, ministrul ...


REVOLUTIA ECO

Posted:

Pe 19 martie 1953, ceremonia decernarii Premiilor Oscar a fost transmisa pentru prima data live. Pe 19 martie 2010, tot live, are loc al doilea eveniment� Revolutia ECO. Acesta sustine sloganul "Lumea nu dispare cand inchidem ochii" in fata unui ...


ELEVII DIN GIURGIU VOR PUTEA INVATA LIMBA CHINEZA

Posted:

Marti, 16 martie 2010, ambasadorul Republicii Populare Chineze, Liu Zengwen, a venit in Romania si s-a intalnit� la sediul Primariei Giurgiu cu reprezentantii autoritatilor locale si judetene . Principalul scop al acestei intrevederi a fost ...


PROTESTELE PROFESORILOR SE EXTIND

Posted:

Neplata salariilor, comasarea claselor, reducerea numarului de cadre didactice din invatamant, sporurile salariale neacordate sunt doar o parte dintre motivele pentru care profesorii apartinand sindicatelor afiliate Federatiei Educatiei Nationale (FEN) ...


PENTRU LICEENII RESPONSABILI, DE LA IRESPONSABILII DIN TRUPA TAXI

Posted:

Unii sunt adolescenti, au idei si incearca sa devina cetateni responsabili. Se numesc YouthBank.Ceilalti nu mai sunt chiar adolescenti, au angoase si se gandesc ca nu prea au sanse sa devina cetateni responsabili, daca nu au facut-o pana acum. Se numesc ...


CE INVATA ELEVII - ROMANIA NU ARE ECONOMIE DE PIATA SI SE CHINUIE SA INTRE IN UE

Posted:

Multe dintre manualele folosite de elevii din clasele I-IV nu sunt corelate cu realitatile si sunt depasite. Preocupati mai mult sa comaseze sau sa restructureze scoli si directori, celor abilitati de la Ministerul Educatiei se pare ca nu le mai pasa de ...


PROFESORII BUZOIENI INCEP PROTESTELE

Posted:

Marti, 16 martie 2010, profesorii buzoieni incep protestele, nemultumiti ca nu si-au primit decat o treime din banii pe luna februarie. Hotararea de inchidere a celor 160 de unitati scolare, ca semn de protest, a fost luata luni de sindicalistii din ...


GREVA INCHIDE APROXIMATIV 200 DE SCOLI DIN BUZAU

Posted:

Profesorii care nu si-au primit banii din Buzau nu vor mai intra la cursuri: aproape 200 de scoli vor fi inchise pana vineri.Aproape 5.000 de profesori din invatamantul preuniversitar sunt nemultumiti ca nu si-au mai primit banii si au decis sa intrerupa ...


FEDERATIA SINDICALA "SPIRU HARET" SUSTINE GREVA GENERALA

Posted:

Dascalii care fac parte din Federatia Sindicala "Spiru Haret" sustin declansarea grevei si boicotarea examenelor nationale, ca forme de protest fata de problemele din sistem.Sindicalistii vor sesiza si CEDO in legatura cu problemele din sistemul ...


No comments:

Post a Comment