Friday, March 26, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Proiectul privind regionalizarea a trecut tacit de Senat. Ponta susţine că vina aparţine senatorilor PDL

Posted: 26 Mar 2010 09:47 AM PDT

Liderul PSD, Victor Ponta, îi acuză pe senatorii PDL că sunt responsabili pentru faptul că proiectul legii privind regionalizarea a trecut tacit de Senat, Ponta spunând că prin aceeaşi metodă PDL a trecut prin Parlament şi legea care prevede desfiinţarea a 15.000 de posturi în educaţie.


(Video) Să vezi şi să nu crezi! Valeriu Pasat iniţiază referendum republican ...

Posted: 26 Mar 2010 08:33 AM PDT

Referendum republican pentru predarea obligatorie în şcoli a "Bazei Ortodoxiei". Aceasta este iniţiativa fostului ministru al Apărării şi ex-director al SIS, Valeriu Pasat, lansată azi, 26 martie, în cadrul unei conferinţe de presă. „94% din cetăţenii ţării sunt creştin-ortodocşi şi de aceea predarea religiei în instituţiile de învăţământ preuniversitare trebuie să fie obligatorie", spune Pasat.


Cererile elevilor pentru achiziţia unui calculator, depuse până pe 21 aprilie

Posted: 26 Mar 2010 08:31 AM PDT

Potrivit premierului Emil Boc, studenţii şi elevii cu venituri mici pot depune până pe 21 aprilie cereri pentru a primi ajutorul de 200 de euro acordat de stat la achiziţionarea unui calculator, iar de la 1 august pot fi cumpărate calculatoarele.


Să vezi şi să nu crezi! Valeriu Pasat iniţiază referendum republican “religios”. ...

Posted: 26 Mar 2010 07:00 AM PDT

Referendum republican pentru predarea obligatorie în şcoli a "Bazei Ortodoxiei". Aceasta este iniţiativa fostului ministru al Apărării şi ex-director al SIS, Valeriu Pasat, lansată azi, 26 martie, în cadrul unei conferinţe de presă. „94% din cetăţenii ţării sunt creştin-ortodocşi şi de aceea predarea religiei în instituţiile de învăţământ preuniversitare trebuie să fie obligatorie", spune Pasat.


Primar şi şofer pe microbuz

Posted: 26 Mar 2010 06:55 AM PDT

Cum ne mai gestionăm bugetul pe timp de criză? Primarul din Gura Caliţei, Gabriel Bîtculescu, duce la şcoală copiii din comună, în fiecare zi, pentru că nu are bani, dar nici pe cine să angajeze ca şofer.


Preda: Liderii de sindicate vor să fie vedete tv

Posted: 26 Mar 2010 06:34 AM PDT

Deputatul democrat-liberal Cezar Preda consideră că transformarea Buzăului în vârf de lance al mişcării sindicale din educaţie se datorează dorinţei unor lideri de sindicat locali de a deveni vedete de televiziune.


„Refuz să iau parte la o asemenea mascaradă”

Posted: 26 Mar 2010 06:19 AM PDT

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declină invitaţia făcută de Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, de a participa la dezbaterea cu tema "Legea educaţiei naţionale - un pas înainte în România", organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului care va avea loc luni, 29 martie 2010 la Palatul Parlamentului.


<p>Micile imbunatatiri pot transforma scolile in mari exemple de cladiri sustenabile</p>

Posted: 26 Mar 2010 06:14 AM PDT

Lumina electrica pe baza de senzori, ventilarea pasiva, termoizolarea si pubelele de colectare selectiva sunt cateva dintre imbunatatirile relativ simplu de implementat in scoli pentru a le transforma in cladiri sustenabile, model si pentru restul cladirilor publice, sustin specialistii. Aceste imbunatatiri ar trebui sa inceapa cu reabilitarea termica a scolilor, astfel incat consumul de energie sa scada, considera conf. univ. dr. ing. Catalin Lungu, vicepresedinte al Asociatiei... citiţi mai...


La mulţi ani, Cristian Ţopescu!.

Posted: 26 Mar 2010 05:36 AM PDT

Astăzi, unul dintre cei mai cunoscuţi ziarişti sportivi ai României, Cristian Ţopescu împlineşte 73 de ani. Cristian Ţopescu s-a născut în 1937 la Bucuresti şi a absolvit Academia Naţională de Educatie Fizică şi Sport - promoţia 1970. Jurnalistul este tatăl a trei copii: Cristian (32 de ani), Cristina (48 de ani) şi Sebastian (12 ani).Vocea lui Cristian Ţopescu (foto) a însoţit performanţele echipei naţionale de la Campionatul Mondial din Italia '90,...


Triunghiuri matematico-politice

Posted: 26 Mar 2010 05:32 AM PDT

Triunghiuri matematico-politiceCa romanii se pricep la fotbal si la politica nu-i un secret, dar ca elevii au ajuns sa deprinda tainele matematicii, in functie de partidele din parlament, parca-i prea de tot.


Ponta nu merge la dezbaterea pe educaţie, afirmând ca nu vrea să participe la "o mascaradă"

Posted: 26 Mar 2010 05:04 AM PDT

Preşedintele PSD Victor Ponta anunţă că nu va merge la dezbaterea din Parlament pe subiectul Educaţiei, deoarece nu poate lua parte la o "mascaradă", el transmiţându-i lui Daniel Funeriu că PSD va discuta cu el "după ce îşi va da demisia, recunoscând astfel că este depăşit de situaţie".


Viorel Moldovan: "Am strans randurile intr-un moment dificil

Posted: 26 Mar 2010 03:15 AM PDT

După 1-0 pe teren propriu cu FC Vaslui, în manşa tur a semifinalei Cupei României la fotbal, antrenorul lui FC Braşov, Viorel Moldovan, a declarat că elevii săi "au strâns rândurile într-un moment dificil", după trei înfrângeri consecutive în campionat.


Studentii germani pregatesc un Ford Focus RS pentru cursa de 24h de la Nurburgring

Posted: 26 Mar 2010 03:00 AM PDT

In Stiri autoUn grup de studenti de la Universitatea de Stiinta Aplicata din Germania pregatesc un Ford Focus Rs pentru cursa de 24 h de la Nurburgring.daca ti se pare promitator, vino pe masini.ro pentru a citi restul


Copil autist, olimpic la patru materii

Posted: 26 Mar 2010 02:34 AM PDT

Deşi este bolnav de autism, un elev de 15 ani din Constanţa şi-a uimit profesorii, dar şi colegii. Numai în acest an, băiatul a participat, cu rezultate marcante, la patru olimpiade judeţene, potrivit Libertatea.


Peste 32.000 de profesori au câştigat majorarea salariului în instanţă

Posted: 26 Mar 2010 01:54 AM PDT

Ministerul Educaţiei trebuie să plătească în 2010 prima tranşă a majorării salariale câştigată în instanţă de 32.000 de dascăli care au obţinut o sentinţă definitivă în 2009.


I-au ciucănit!

Posted: 26 Mar 2010 01:25 AM PDT

Sport Club a cucerit aseară al 12-lea titlu naţional din istoria clubului, după ce a învins-o, în meciul 6 al finalei, pe Steaua Rangers cu 6-3 (3-2, 2-0, 1-1). La două luni după ce s-au impus la Bucureşti în faţa rivalilor roş-albaştri, cucerind Cupa României, elevii lui Ulf...


Multinaţionalele reîncep angajările! Vezi aici cum arată candidatul ideal!

Posted: 26 Mar 2010 01:17 AM PDT

Vrei să lucrezi la Coca-Cola, Dacia, Nestle, Microsoft sau Michelin? Eşti student şi vrei să intri într-un program de internship într-o multinaţională? Ai mai multe şanse dacă participi la târgul de joburi "Angajatori de Top", care va avea loc în aprilie.


Un elev autist din Constanţa este olimpic la patru materii

Posted: 26 Mar 2010 01:12 AM PDT

Deşi este bolnav de autism, un elev de numai 15 ani din Constanţa şi-a uimit profesorii şi colegii. Numai...


VIDEO ÎNFIORĂTOR! Desfigurat de o tumoare de 23 de kilograme.

Posted: 26 Mar 2010 12:57 AM PDT

Băiatul este cunoscut ca "omul-elefant" din cauza unei tumori care iniţial a cântărit 23 de kilograme. Huang Chuncai a fost diagnosticat la vârsta de 4 ani cu neurofibromatoză, o disfuncţie genetică a sistemului nervos, care afectează dezvoltarea ţesuturilor. Din cauza bolii, Huang a fost nevoit să renunţe la şcoală şi să se retragă la ţară. Pentru că situaţia materială nu a fost una tocmai bună, familia nu a putut să-l opereze pe ...


Multinationalele reincep angajarile! Vezi cum arata candidatul ideal!

Posted: 26 Mar 2010 12:48 AM PDT

Vrei sa lucrezi la Coca-Cola, Dacia, Nestle, Microsoft sau Michelin? Esti student si vrei sa intri intr-un program de internship intr-o multinationala? Ai mai multe sanse daca participi la targul de joburi "Angajatori de Top", care va avea loc in aprilie.


Multinationalele reincep angajarile! Vezi cum arata candidatul ideal!

Posted: 26 Mar 2010 12:41 AM PDT

Multinationalele reincep angajarile! Vezi cum arata candidatul ideal!Vrei sa lucrezi la Coca-Cola, Dacia, Nestle, Microsoft sau Michelin? Esti student si vrei sa intri intr-un program de internship intr-o multinationala?


<p>Evenimentul Zilei: Cand pasiunea intalneste responsabilitatea</p>

Posted: 25 Mar 2010 11:42 PM PDT

La inceputul lunii februarie un tanar german de origine sarba a castigat concursul de logo ecologic al Uniunii Europene. De la 1 iulie, simbolul creat de el si votat online de 130.000 de oameni, va figura obligatoriu pe toate produsele ecologice preambalate din statele membre si care respecta standardele necesare. Dusan Milenkovic s-a nascut in 1978 in Remscheid, Germania si si-a descoperit pasiunea pentru desen din scoala. A urmat cursuri de media design intre 2000 si 2003 la...


<p>Monitorul de Vrancea: Deseuri colectate de elevii Grupului Scolar Forestier </p>

Posted: 25 Mar 2010 11:32 PM PDT

Elevii claselor a IX-a, a XI-a si a XIII-a de la Grupul Scolar Forestier „G.G. Longinescu“ au fost, zilele trecute, in zona Barierei de la Odobesti pentru a igieniza liziera de salcimi. Pregatiti de actiune cu manusi si saci menajeri, adolescentii au strins gunoaiele aruncate la intimplare de trecatori dar au si infrumusetat putin zona, plantind flori. Si curtea unitatii de invatamint unde studiaza a fost ecologizata de elevi in speranta ca ceilalti colegi vor lua aminte si vor...


<p>Monitorul de Vrancea: Donatii pentru spatiul verde</p>

Posted: 25 Mar 2010 11:31 PM PDT

Un grup de elevi de la Colegiul National „Unirea“ din Focsani, iubitori ai naturii, s-a implicat intr-o ambitioasa activitate de stringere de fonduri pentru achizitionarea de arbori. „Si leul este verde“ este numele actiunii de voluntariat pe care elevii au demarat-o. Scopul este acela de a stringe fonduri pentru a cumpara copaci, ce urmeaza a fi plantati in toate zonele municipiului Focsani unde spatiul verde lipseste. Gestul lor a fost apreciat de oameni, care s-au...


Programul „200 de euro un calculator” de elev nevoiaş demarează din aprilie. Vezi aici calendarul depunerii cererilor

Posted: 25 Mar 2010 05:00 PM PDT

Guvernul a prezentat, ieri, calendarul programului prin care elevii şi studenţii cu venituri reduse vor să-şi cumpere calculator, beneficiind de un ajutor de 200 de euro din partea statului.


Multinaţionalele reîncep angajările! Vezi cum arată candidatul ideal!

Posted: 25 Mar 2010 05:00 PM PDT

Vrei să lucrezi la Coca-Cola, Dacia, Nestle, Microsoft sau Michelin? Eşti student şi vrei să intri într-un program de internship într-o multinaţională?


Sindicatele din Educatie ameninta cu mai multe proteste

Posted: 25 Mar 2010 03:45 PM PDT

Sindicalistii din Educatie au declarat, la finalul întâlnirii de la Palatul Victoria, ca protestele vor lua amploare pentru ca reprezentantii Executivului nu au venit cu solutii, si au calificat discutiile ca pe un "dialog al surzilor", scrie NewsIn. "N


INSTANTANEUL ZILEI

Posted: 25 Mar 2010 03:45 PM PDT

Sindicalisti din Educatie au protestat ieri în Bucuresti, nemultumiti de scaderea salariilor prin aplicarea Legii unice, de comasarea unor scoli, de disponibilizarile din sistem care ar urma sa aiba loc din septembrie, dar si pentru ca nu au fost consultati la Legea educati


Ora Pământului - Baia Mare stinge becul - liceul Nichita Stanescu

Posted: 25 Mar 2010 03:45 PM PDT

Ce-mi place când copiii se adună să schimbe ceva în societatea noastră! Mai bine de 20 de elevi de clasa a VIII-a de la Scoala "Nichita Stanescu" din Baia Mare au demarat o campanie de constientizare a cetatenilor asupra pericolului pe care il reprezinta lipsa resurselor. Pentru ca planeta sufera din cauza consumului excesiv de electricitate, [...]


Iat-o pe fata cu cele mai lungi picioare din România.

Posted: 25 Mar 2010 03:00 PM PDT

Daniela Aciu, o superbă tânără de 19 ani, este femeia cu cele mai lungi picioare din România. Manechinul din Zalău are 1,84 m şi picioarele ei măsoară “doar” 1,24 m. Elevă în clasa a XII-a, Daniela e nerăbdătoare să termine liceul şi să devină celebră în lumea modellingului internaţional. Citiţi mâine, în Libertatea, povestea tinerei care a înnebunit lumea modei cu picioarele ei.


Secretarul de Stat Oana Badea participă, în municipiul Constanţa, la dezbaterea proiectului Legii Educaţiei Naţionale

Posted: 26 Mar 2010 10:51 AM PDT

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, doamna Oana Badea, va participa vineri, 26 martie 2010, la dezbaterea pe marginea proiectului legislativ în domeniul educaţiei.În prima parte a zilei, Secretarul de stat va participa la evenimentele prilejuite de „Zilele porţilor...


LANSAREA CAMPANIEI "PRIMAVARA EUROPEANA"

Posted:

Androulla Vassiliou, comisarul pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, si Stavros Lambrinidis, vicepresedintele Parlamentului European, vor lansa maine, la Bruxelles, campania "Primavara Europeana" 2010.Campania, care se va derula pana pe 30 ...


IN SCOLILE DIN ROMANIA S-A DUBLAT CONSUMUL DE DROGURI

Posted:

Consumul de droguri se extinde in unitatile scolare din capitala si nu numai. Astfel se face ca in Romania, conform ultimelor studii, in ultimii 4 ani consumul de droguri s-a dublat in scoli. Acelasi studiu, mentionat de cotiadianul Adevarul, ofera ...


ISJ CONSTANTA GAZDUIESTE DEZBATEREA PROIECTULUI LEGII EDUCATIEI NATIONALE

Posted:

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, doamna Oana Badea, va participa vineri, 26 martie 2010, la dezbaterea pe marginea proiectului legislativ in domeniul educatiei.In prima parte a zilei, Secretarul de stat va participa la evenimentele prilejuite ...


No comments:

Post a Comment