Thursday, April 15, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevele lui Băban au nevoie de o victorie la malul Dunării

Posted: 15 Apr 2010 08:45 AM PDT

Sala Danubius din Brăila va găzdui sâmbătă dimineaţă începând cu ora 11.00 confruntarea din cadrul etapei cu numărul 22 a Ligii Naţionale de handbal Feminin dintre Dunărea (locul şase) şi Baia Mare (locul patru).


Fără bani, dar cu sete de trofee

Posted: 15 Apr 2010 08:39 AM PDT

După senzaţionala performanţă reuşită de elevii lui Dragan Petricevici, câştigarea Cupei României la baschet, în sfârşit, vin veşti bune şi pe plan financiar în ceea ce-i priveşte pe baschetbaliştii timişoreni.


Florin Piersic s-a inscris la Facultatea de Psihologie de la Univ. "Petre Andrei"

Posted: 15 Apr 2010 07:16 AM PDT

Actorul Florin Piersic s-a inscris miercuri, in anul intai la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, el completand formularul de inscriere la Decanatul facultatii, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Standardul de cost pe elev la liceele de muzică, dublat

Posted: 15 Apr 2010 06:37 AM PDT

Guvernul a alocat 65 de milioane de lei pentru cantinele şi căminele liceelor, iar restul de 80 milioane de lei sunt destinaţi finanţării suplimentare a şcolilor de arte şi meserii, a învăţământului vocaţional şi a programului Step-by-Step.


iQuest lanseaza programe de internship de vara

Posted: 15 Apr 2010 06:15 AM PDT

Furnizorul german de solutii si servicii IT iQuest a anuntat lansarea programelor de internship pentru perioada verii. Programele se adreseaza studentilor din anii doi si trei din Cluj si Brasov, inscrisi la Facultatea de Matematica si Informatica a


Mariana Bitang vrea ca elevii să aibă măcar o zi pe săptămână de sport

Posted: 15 Apr 2010 06:05 AM PDT

Consilierul de stat la Administraţia Prezidenţială, Mariana Bitang, a criticat la dezbaterea parlamentară de azi privind modernizarea sportului românesc, proiectul legii educaţiei, arătând că sportul a dispărut total din


Guvernul a alocat 145 de milioane de lei pentru învăţământul vocaţional

Posted: 15 Apr 2010 05:43 AM PDT

Guvernul a alocat 65 de milioane de lei pentru cantinele şi căminele liceelor, iar restul de 80 milioane de lei este destinată finanţării suplimentare a şcolilor de arte şi meserii, a învăţământului vocaţional şi a Programului Step-by-Step. Citește mai departe...


Mariana Bitang vrea ca elevii să aibă o zi de sport pe săptămână

Posted: 15 Apr 2010 05:33 AM PDT

Consilierul de stat la Administraţia Prezidenţială, Mariana Bitang este nemulţumită de legea Educaţiei şi mai ales de numărul redus de ore de sport din şcoli. Citește mai departe...


Bitang: Sportul de performanţă are un buget înfiorător de sărac

Posted: 15 Apr 2010 05:17 AM PDT

Consilierul de stat la Administraţia Prezidenţială Mariana Bitang a criticat la dezbaterea parlamentară privind modernizarea sportului românesc proiectul legii educaţiei. Aceasta a arătat că sportul a dispărut total din preambulul acestei legi, "ca formă de modelare complexă a unui elev".


18,2 tone DEEE, colectate în şcoli în prima lună din "Vânătoarea de monştri"

Posted: 15 Apr 2010 04:50 AM PDT

Elevii implicaţi în proiectul "Vânătoarea de monştri" au colectat, în prima lună de campanie, 18,2 tone de deșeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), ceea ce reprezintă o medie de peste 200 de kilograme colectate în fiecare şcoală.


Florin Piersic, din nou student

Posted: 15 Apr 2010 04:32 AM PDT

Florin Piersic, din nou studentDorul de studenţie l-a făcut pe actorul Florin Piersic să se întoarcă pe băncile facultăţii! La 74 de ani, Florin Piersic este student în anul I la Facultatea de Psihologie şi Ştiintele Educaţiei din cadrul unei universităţi particulare din Iaşi.


<p>Peste 18 tone de deseuri electronice, colectate de elevi</p>

Posted: 15 Apr 2010 04:26 AM PDT

Elevii implicati in proiectul „Vanatoarea de monstri” au colectat, in prima luna de campanie, 18,2 tone de deseuri electronice si electrice (DEEE), media pe scoala fiind de 200 de kilograme. Cele mai bune rezultate s-au inregistrat in Grupul Scolar Industrial Tehnofrig din Cluj Napoca, unde elevii au strans 2.341 kilograme de DEEE-uri, urmat de Grupul Scolar Matei Basarab din Craiova, cu 2.030 kilograme si Liceul de Informatica Stefan Odobleja din Craiova, unde s-au colectat...


Mariana Bitang vrea ca elevii să aibă o zi pe săptămână de sport

Posted: 15 Apr 2010 03:58 AM PDT

Consilierul de stat la Administraţia Prezidenţială Mariana Bitang a criticat, joi, la dezbaterea parlamentară privind modernizarea sportului românesc, proiectul legii educaţiei, arătând că sportul a dispărut total din preambulul acestei legi, "ca formă de modelare complexă a unui elev".


Profesorii buzoieni, obligaţi să recupereze materia

Posted: 15 Apr 2010 02:39 AM PDT

Cadrele didactice din Buzău, care au fost în grevă aproape o lună, au încetat acţiunile protestare în 12 aprilie şi s-au întors la ore. Mai mult, profesorii sunt obligaţi să recupereze materia pierdută, în mod eşalonat, de luni până vineri. Restanţele de plată pentru lunile februarie şi materie, aferente profesorilor, vor fi date în această lună.


Un student, lovit brutal de poliţişti în SUA - VEZI VIDEO

Posted: 15 Apr 2010 02:32 AM PDT

În timp ce se bucurau pentru victoria echipei lor, după un meci de baschet, studenţii Universităţii din Maryland sunt înconjuraţi de poliţişti călare. Unul dintre ei este bătut de către doi poliţişti. Citește mai departe...


Mai multe locuri la doctorat, în anul şcolar 2010-2011

Posted: 15 Apr 2010 02:32 AM PDT

Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, cifrele de şcolarizare pentru anul şcolar şi universitar 2010-2011, pentru învăţământul preuniversitar şi superior de stat. Numărul locurilor în grădiniţele de stat în anul şcolar 2010-2011 este de 660.000, iar cel al locurilor în învăţământul liceal, clasa a IX-a, învăţământ de zi, este de 210.000, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor.


Liceul român din Tighina riscă să fie închis din nou

Posted: 15 Apr 2010 01:30 AM PDT

"La 31 martie 2010, Centrul de Igienă şi Epidimiologie din or.Tighina, din ordinul autorităţilor separatiste, a înaintat o prescripţie prin care a înştiinţat că activitatea liceului cu predare în grafia latină din or.Bender, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun", aflat sub jurisdicţia autorităţilor constituţionale ar putea fi sistată după data de 15 aprilie 2010", se spune în declaraţia Asociaţiei Promo Lex.


Salariile judecătorilor în Moldova sunt de peste o mie de dolari pe lună, declară Ministrul ...

Posted: 15 Apr 2010 01:30 AM PDT

Cu venituri de peste o mie de dolari, judecătorii sunt cea mai privilegiată categorie de salariaţi. Cel puțin așa susține ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, care a fost invitatul emisiunii Fabrika de la PublikaTV. Afirmaţia a venit în contextul discuţiei despre noua lege care obligă judecătorii să denunţe încercările de influenţare pe care le fac diverse persoane asupra lor. Ministrul Justiţiei a ţinut să precizeze că de la instanţa de fond şi până la Curtea...


Florin Piersic - student la 74 de ani

Posted: 15 Apr 2010 12:35 AM PDT

Actorul Florin Piersic s-a inscris in anul intai la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii "Petre Andrei" din Iasi, anunta Agentia Mediafax."Eu vreau sa ma pregatesc pe bune la aceasta facultate. Am facut asta pentru ca aici am gasit o atmosfera placuta, cu studenti care pur si simplu m-au primit precum suporterii pe Hagi.


iQuest oferă studenţilor un internship cu posibilitatea angajării

Posted: 15 Apr 2010 12:17 AM PDT

Compania iQuest, furnizor german de soluţii şi servicii IT, cu experienţă europeană de peste 12 ani, a anunţat lansarea programelor de internship pe perioada verii prin care studenţii vor avea posibilitatea de a învăţa de la cei mai buni profesionişti din domeniu. Practica de vară se adresează studenţilor din anii doi şi trei din Cluj şi Braşov, înscrişi la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, la Universitatea...


Tăriceanu: Cer daune de 100.000 de lei, şi nu 1 leu, pentru a nu da impresia că vreau doar să dau de lucru judecătorilor

Posted: 14 Apr 2010 11:57 PM PDT

Duelul premierilor continuă, iar miza este pe măsură: reabilitarea imaginii publice şi un bonus de 100.000 de lei. Suma cerută de Tăriceanu premierului Boc reprezintă daume morale pentru prejudiciul de imagine care i-ar fi fost adus. "Am copii care se duc la şcoală, copiii ceilalţi urmăresc ce se întâmplă la televizor. Copiii mei nu sunt foarte încântaţi când primesc observaţii legate de tatăl lor", adaugă, spre justificarea demersului său, fostul premier.


Două talente de la "grădiniţa" din Giuleşti, evacuate de la Pro Rapid!

Posted: 14 Apr 2010 11:42 PM PDT

Ioan Andone a adus cu el la Rapid propria-i filosofie de antrenorat, care este bazată pe o pregătire fizică spartană, dar care îi afectează personal pe unii jucători. Andone programează două antrenamente pe zi, unul dimineaţa şi unul seara, între care jucătorii nu mai au voie să...


Vezi ce companii fac cele mai multe angajări în acest an!

Posted: 14 Apr 2010 10:50 PM PDT

Vrei sa fii consultant la KPMG sau PricewaterhouseCoopers? Ţi-ai dori o carieră în industria auto, în IT sau într-o bancă? Eşti student şi vrei să faci practică într-o multinaţională? Îţi poţi îndeplini toate aceste dorinţe consultând oferta pe care marile companii ţi-o pun la dispoziţie la târgul "Angajatori de Top", informează incont.ro.


Iliescu: Nu am fost coleg de facultate cu Gorbaciov, ci cu Li Peng, fostul premier chinez

Posted: 14 Apr 2010 02:17 PM PDT

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, miercuri, că nu l-a cunoscut pe Mihail Gorbaciov în timpul studenţiei de la Moscova, dar a adăugat că a avut totuşi în facultate un coleg de grupă ajuns ulterior celebru: pe fostul premier chinez Li Peng, pe care l-a reîntâlnit în 2009.


VIDEO La 74 de ani, Florin Piersic este student în anul I la Psihologie! Vezi AICI ...

Posted: 14 Apr 2010 02:00 PM PDT

Florin Piersic a lăudat mereu Iaşi-ul în care ştie că a copilărit deşi nu îşi mai aminteşte multe lucruri despre Iaşiul copilăriei sale. Şi pentru că îl consideră un oraş al culturii, l-a ales ca şi locul în care să fie student. "Eu vreau să mă pregătesc pe bune la această facultate. Am făcut asta pentru că aici am găsit o atmosferă plăcută, cu studenţi care pur şi simplu m-au primit precum suporterii pe Hagi. Sigur că nu voi putea ...


"Vreau sa fiu pilotul presedintelui!".

Posted: 14 Apr 2010 02:00 PM PDT

La 18 ani, Alecsandra Bianu, din Braila, este cel mai tanar pilot brevetat in Romania, avand 45 de ore de zbor la mansa avioanelor. Eleva a Liceului cu Program Sportiv, ea considera ca zborul o reprezinta si ca este un vis din copilarie pe care acum il traieste cu ochii deschisi. "M-am gandit ce vreau sa fac cu viata mea, pentru a avea un viitor cat mai bun, dar nu m-a atras nimic in mod deosebit, mai ales ceva tipic femeilor. Intotdeauna am avut atractie fata de imposibil, iar aviatia imi ...


Invatacel la 74 de ani! Florin Piersic, din nou student

Posted: 14 Apr 2010 01:34 PM PDT

Invatacel la 74 de ani! Florin Piersic, din nou studentNiciodata nu e prea tarziu, si-a spus actorul Florin Piersic care va fi din nou student. La cei 74 de ani ai sai s-a hotarat sa se initieze in tainele psihologiei.


Cifra de şcolarizare: Aceleaşi locuri în grădiniţe, cu 31.000 locuri mai puţin în gimnaziu şi liceu

Posted: 14 Apr 2010 12:08 PM PDT

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, cifrele de şcolarizare pentru anul şcolar şi universitar 2010-2011, datele arătând că în grădiniţe vor fi 660.000 de locuri, la fel ca în acest an, în schimb la gimnaziu şi liceu vor fi în total cu 31.000 de locuri mai puţin.


Proiecte Cubesat- Experimentul E-St@r

Posted: 14 Apr 2010 12:02 PM PDT

E-St@r sau in traducere libera "Educational SaTellite @ politecnico di toRino" este unul din satelitii Cubesat care a fost acceptat impreuna cu Goliat-ul romanesc la bordul rachetei europene Vega in zborul ei inaugural care va avea loc la sfarsitul anului 2010.


Metronomul Mediaşului 142 de meciuri jucate în jumătate de deceniu!

Posted: 14 Apr 2010 11:50 AM PDT

Ovidiu Hoban este elevul care spune mereu prezent la strigarea catalogului de către "profesorul" Cristi Pustai, atât la antrenamente cât şi la meciuri.


Florin Piersic, student la 74 de ani. Actorul s-a înscris la Psihologie în Iaşi

Posted: 14 Apr 2010 11:20 AM PDT

Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi are, de miercuri, un nou student. Este de vorba despre actorul...


Primăria mun. Chișinău a oferit câte 10 mii de lei celor mai buni trei pedagogi

Posted: 14 Apr 2010 10:48 AM PDT

Cei mai buni pedagogi ai municipiului Chișinău au fost premiaţi astăzi,14 aprilie, în incinta Liceului Teoretic "Mihai Viteazul".Pentru premiul III s-au oferit 3 mii lei, pentru locul II- 5 mii lei. Trei profesoare au cîştigat premiul mare, ce a constituit 10 mii de lei, echivalent cu 5 salarii medii. Grosu Ludmila, educatoare la instituţia preşcolară N 136, Daniela Vacarciuc, pedagog în cadrul liceului teoretic "Vasile Alecsandri" şi Daniela Stati, profesoară de la liceul "Mihai...


Duminica, zi de doliu national in memoria victimelor de la Smolensk

Posted: 14 Apr 2010 10:15 AM PDT

Duminica, 18 aprilie, va fi zi de doliu national in memoria victimelor de la Smolensk, urmand ca la sediile institutiilor administratiei, ale partidelor, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant, la punctelor de frontiera si la misiunile...


Andronescu: Profesorii titulari nu isi vor pierde locurile de munca

Posted: 19 May 2009 11:09 AM PDT

Posturile detinute de profesorii titulari nu vor fi puse in pericol, daca programa scolara va fi redusa incepand cu anul viitor. Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a afirmat ca interesul elevului trebuie sa fie pus pe primul loc, in planul de restructurare a invatamantului, informeaza Amos News. "Nu sunt probleme cu posturile. In sistemul de invatamant sunt 34.000 de suplinitori, 12.000 de necalificati, 6.700 de profesori pensionari care fac plata cu ora, deci nu se pune problema ca cineva care e titular, activ, sa isi piarda locul de munca", a declarat Andronescu. In acelasi timp, profesorii au acuzat ministerul ca doreste reducerea posturilor, prin restructurarea invatamantului. "Nu este firesc sa avem clase sub efectiv si profesori necalificati care sa predea. Mi-as dori sa dimensionam clasele astfel incat sa avem la toate clasele profesori calificati", a adaugat ministrul Educatiei. Ecaterina Andronescu a precizat ca doreste sa reduca numarul orelor de sport, limbi straine si chimie, incepand cu anul viitor, pentru ca programa scolara sa ajunga la 30 de ore pe saptamana.


Andronescu a discutat cu sindicatele despre descentralizare

Posted: 19 May 2009 11:09 AM PDT

Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu a anuntat marti, dupa intalnirea cu liderii sindicali ca s-a discutat propunerea unei ordonante de urgenta prin care sa se reglementeze anumite drepturi ale cadrelor didactice, dar si despre descentralizare. "Vor fi precizate drepturile salariale ce se cuvin absolventilor de licenta Bologna pentru invatamantul primar, conditiile in care se realizeaza transferarile si pretransferarile intre mediul urban si cel rural, intre cicluri, cu conditia sa indeplineasca studiile", a explicat Andronescu. Ministrul a mai precizat ca s-au discutat si principiile descentralizarii si, in acest sens, va fi redactat un document pe marginea caruia se va dezbate la urmatoarea intalnire. "Am discutat si principiile descentralizarii. Sambata a fost o sedinta de Guvern care a avut drept obiectiv discutarea descentralizarii in domeniile importante. Am convenit ca noi, Ministerul, sa realizam un document scris pana joi, iar in intalnirea noastra de joi sa discutam acest document", a mai spus Ecaterina Andronescu.


Romania, la Expozitia Internationala de Educatie de la Beijing

Posted: 12 May 2009 11:09 AM PDT

Comisia de Educatie a Municipalitatii Beijing va organiza, in perioada 13 - 15 iunie, Expozitia Internationala de Educatie Beijing (BIEE 2009). La eveniment ar putea sa isi expuna oferta educationala si Romania, informeaza site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), arata Agerpres. Promovand tematica 'Deschiderea spre Dezvoltare si Cooperare', expozitia va avea un program vast de evenimente culturale si forumuri de cooperare si negociere, conferinte si seminare, inclusiv Conferinta Internationala de Cooperare si Dezvoltare in domeniul Educatiei.


Scolarii au nevoie de mai multe ore de somn dimineata

Posted: 12 May 2009 11:09 AM PDT

In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca copiii au nevoie de mai multe ore de somn dimineata pentru a avea un randament si o concentrare mai buna la scoala, deoarece creierul lor functioneaza diferit de cel al adultilor, sunt mult mai activi dupa orele pranzului. Se pare ca ora ideala pentru a incepe cursurile este 11.00 dimineata, anunta profesorul Russell Foster, de la sectia de Neuorologie a Universitatii Oxford, anunta The Telegraph. Astfel ca multi copii merg la culcare mai tarziu pentru ca asa este programat ritmul lor biologic nu pentru ca sunt lenesi. Astfel ca ritmul biologic al copiilor este decalat cu doua ore fata de cel adultilor. In urma acestui studiu cercetatorii recomanda ca elevii sa invete dupa masa, nu de la primele ore ale diminetii, astfel ca rezultatele la invatatura ale acestora se vor imbunatati simtitor. De asemenea acelasi studiu arata ca de cele mai multe ori elevii isi imbunatatesc notele daca spun o minciuna.


Lectii de virtute pentru elevi la Facultatea de Filosofie

Posted: 28 Apr 2009 11:09 AM PDT

Pentru un numar restrans de liceeni bucuresteni, saptamana de scoala numara sase zile, iar sambata lor incepe la 8 dimineata si cuprinde materii precum filosofia, logica si limba greaca. In fiecare sambata, intre 8 si 17, intr-un amfiteatru de la etajul intai al cladirii Facultatii de Filosofie, din zona Grozavesti, cativa tineri dezbat problema virtutii, pe baza unor texte citite cu o seara inainte. Se aud nume grele, precum Platon sau Socrate, nume ce par intrate deja in vocabularul de zi cu zi al discipolilor de 16-17 ani. Cei aproximativ 20 de elevi au ales sa participe la cursurile oferite de Centrul de Excelenta (mai simplu, CEX), cursuri care incep, la ora 8, cu seminarul de logica si se incheie, cateodata, chiar la 6 seara. Unii se pregatesc deja pentru admiterea la facultate, altii participa doar pentru ca sunt interesati de subiect. Centrul de Excelenta a aparut in anul 2001, datorita unui act normativ ce stipula infiintarea a noua centre regionale pentru tinerii capabili de performanta. Profesorului Gabriel Sandoiu, de la Colegiul National Sfantul Sava, i s-a propus sa se ocupe de acest proiect. "Mi s-a spus limpede ca inca nu sunt bani, dar probabil ca o sa vina, ceea ce mi s-a parut OK. Intre timp, nu au venit si probabil ca nici nu o sa vina", crede profesorul. In afara cursului de filosofie, s-a desfasurat, timp de doi-trei ani, unul de fizica, insa, din cauza lipsei de bani, acesta din urma a fost intrerupt. Ceea ce s-ar putea traduce si prin avantaje. "Unde sunt bani, sunt si probleme de oameni adulti, pe care eu nu le inteleg", mai spune profesorul Sandoiu, convins, pe de alta parte, ca profesorii care nu sunt platiti nu vor mai veni sa predea "de dragul gloriei". Si Nora Grigore, doctoranda in anul I in cadrul Facultatii de Filosofie, pe care am gasit-o predand de la 8 la 9 un seminar de Logica, crede ca exista "avantaje nebanuite" ale faptului ca munca celor de acolo este pro bono. "Exista un climat de lucru mult mai curat si destins: nefiind nimic de castigat afara de stiinta, suntem ocoliti de profitori, incompetenti si trisori. In fond, de ce sa trisezi sau sa pui pile, daca nu e nimic de castigat?". Prima data, cursurile s-au tinut intr-o sala din Colegiul Gheorghe Lazar. Conducerea acestui liceu a cerut insa chirie, astfel ca, dupa doar un an, cursurile s-au mutat la Scoala Centrala, iar la scurt timp CEX-ul a ramas din nou pe drumuri. Salvarea a venit, in cele din urma, din partea Facultatii de Filosofie. Activitatea didactica incepe in prima sambata din octombrie si se sfarseste in ultima din mai. Invitatia pentru a lua parte la cursuri este deschisa oricui, dar numai cei care trec examenele pot intra si raman in catalogul oficial. Liceenii amatori, indiferent de varsta, trebuie sa dea un examen scris de admitere, care consta in trei intrebari, si anume comentarea unui text, un exercitiu simplu de logica si un eseu liber pe o tema data. "Este un test de aptitudini si atitudini pe care noi incercam sa le masuram cum ne pricepem, iar daca vreunul dintre candidati are si cunostinte, apreciem asta, dar nu este o conditie necesara", spune profesorul Sandoiu. De obicei, la examen se inscriu aproximativ 60-70 de elevi in fiecare an. Cei admisi intra in catalogul oficial. Pe parcursul anului, ei mai sustin doua teste eliminatorii, pentru ca, la sfarsit, in urma testului din mai, sa primeasca o diploma onorifica. Mai pot intra in catalogul oficial si cei care trec de faza pe sector a olimpiadei de filosofie sau logica.


Andronescu: Nu am redus numarul orelor de sport

Posted: 21 Apr 2009 11:09 AM PDT

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a precizat, vineri, ca numarul de ore de sport la elevii de liceu nu a fost redus. Potrivit explicatiilor ministrului, o ora va ramane in programa scolara, iar doua vor fi alocate activitatilor scolare extracurriculare pe echipe. "De la trei ore de sport, cate aveau elevii de liceu inainte, in trunchiul comun va ramane o singura ora, iar celelalte doua ore nu vor fi eliminate, ci vor fi trecute la activitati extra-curriculare si vor fi cuprinse in norma profesorilor, a spus Ecaterina Andronescu. "S-a inteles ca am redus numarul orelor de sport, ceea ce este incorect. (...) Ramane in trunchiul comun o ora de educatie fizica al carui continut se desfasoara potrivit continutului normal al unei lectii de sport si trec doua ore in activitatea extracurriculara, care se normeaza profesorilor de educatie fizica. Le vom cere elevilor sa-si exprime optiunea si sa constituie echipe ale scolii", a declarat Ecaterina Andronescu. Ministrul Educatiei motiveaza schimbarea prin faptul ca modul in care se desfasoara orele de sport in licee este nesatisfacator, ducand la tot mai putini elevi performanti si prin necesitatea dezvoltarii spiritului competitional al elevilor. "Este absolut necesar sa dezvoltam spiritul competitional al elevilor din licee. (...) Profesorii au un numar de doua ore pe saptamana sa dezvolte activitati extracurriculare sportive sau artistice, ei vor avea aceste optiuni. Vrem sa reintroducem competitiile sportive scolare si competitiile de performanta intre cluburile scolare", a precizat ministrul Educatiei. Mariana Bitang, consilierul prezidential pe probleme de promovare a sportului, a sustinut ideea promovarii competitiilor pe echipe. "Pentru noi este extrem de importanta reintroducerea competitiilor scolare. Am convingerea ca vom reinfiinta candva acea mare competitie care a adus atatea beneficii sportului de performanta, respectiv "Daciada", pe mine nu ma deranjeaza aceasta denumire, desi stiu ca unii sunt mai sensibili la trecut", a declarat Mariana Bitang.


Desenele animate ii fac pe copii sa fie agresivi

Posted: 21 Apr 2009 11:09 AM PDT

Agresivitatea copiilor poate creste daca se uita la emisiuni de desene animate, arata un studiu al cercetatorilor din Iowa. Se pare ca cei mici identifica personajele de desene animate cu actorii de film, iar majoritatea emisiunilor de desene animate contin mai multa violenta decat filmele destinate adolescentilor, arata The Telegraph. Psihologii au analizat programe indragite de fetite in varsta de 10 si 11 ani, printre care Lost, Buffy The Vampire Slayer, American Idol, Scooby-Doo si Pokemon. S-a descoperit ca desenele animate contineau mai multe incidente agresive decat programele pentru adolescenti. "Exista dovezi potrivit carora violenta animata are un efect asupra copiilor", potrivit autorilor studiului, citati de Daily Mail. Jocurile video pentru copii, care contin personaje animate, au efecte similare asupra copiilor ca si emisiunile televizate.


CASTIGATORII OLIMPIADEI NATIONALE DE ASTRONOMIE SI ASTROFIZICA DE LA SUCEAVA

Posted:

Aproape 40 de elevi premiati la cea de-a VIII-a editie a Olimpiadei Nationale de Astronomie si Astrofizica – 2010.Olimpiada Nationala de Astronomie si Astrofizica (ONAA) s-a desfasurat la Suceava in perioada 6-10 aprilie 2010. La cele doua categorii, ...


OANA BADEA: NICIUN PROFESOR NU VA FI CONCEDIAT

Posted:

Dintr-o declaratie facuta de Oana Badea, secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului(MECTS) rezulta ca reducerea celor 15.000 de posturilor din unitatile scolare nu vizeaza niciun profesor. De asemenea, aceasta a mai ...


BIHOR: ELEVII DE LA 52 DE SCOLI VOR FACE NAVETA

Posted:

Inspectoratul Scolar Judetean Bihor a hotarat ca din toamna, 52 de scoli sa intre in restrangere de activitate timp de un an.Numarul mic de elevi a fost motivul care a stat la baza luarii deciziei, unitatile scolare pierzand astfel personalitatea ...


SAPTAMANA NATIONALA A VOLUNTARIATULUI LA FETESTI

Posted:

In rolurile principale: Voluntarii plin de spirit civic si implicare din cadrul organizatiei Gessia Mileniului III si Grupului Scolar de Industrie Alimentara Fetesti.Saptamana Nationala a Voluntariatului de anul acesta are ca si program:Bratara ...


LANSAREA CAMPANIEI "TINERII DEZBAT" 2010

Posted:

Lansarea Campaniei "Tinerii Dezbat" are loc pe 15 aprilie 2010, ora 11.00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare. La eveniment va participa secretarul de stat in MECTS, doamna Oana Badea precum si reprezentanti diplomatici, participanti ai ...


STANDARDELE DE COST PENTRU INVATAMANTUL VOCATIONAL S-AU MODIFICAT

Posted:

Guvernul Romaniei a aprobat hotararea de modificare si completare a HG 1.618/2009 privind finantarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, finantate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/prescolar pentru anul 2009. Potrivit ...


CIFRELE DE SCOLARIZARE PENTRU ANUL SCOLAR 2010 - 2011

Posted:

Au fost aprobate noile cifre de scolarizare pentru anul scolar si universitar 2010 - 2011, pentru invatamantul preuniversitar si superior de stat. Numarul locurilor in gradinitele de stat in anul scolar 2010-2011 este de 660.000, iar cel al locurilor in ...


GREVA GENERALA IN INVATAMANT PE 22 APRILIE

Posted:

Joi, 22 aprilie 2010, sindicatele din invatamant vor intra in greva generala si ii sfatuiesc pe profesorii din comisiile de la BAC sa nu intre la examene.Conform calendarului examenului de Bacalaureat 2010, pe 19 aprilie elevii claselor a XII-a sustin ...


GREVA GENERALA DIN INVATAMANTUL BUZOIAN S-A INCHEIAT

Posted:

Vineri, 9 aprilie 2010, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, a declarat ca dascalii buzoieni au hotarat sa opreasca greva si sa mearga, incepand de luni, 12 aprilie 2010, la ore."Ne indreptam spre solutionarea ...


MECTS A ORGANIZAT INCA O DEZBATERE PUBLICA PE TEMA LEGII EDUCATIEI

Posted:

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a organizat in data de 8 aprilie, la Biblioteca Centrala Universitara (Sala de Consiliu), o noua dezbatere publica asupra proiectului Legii Educatiei Nationale. Au fost prezenti ...


TNO PREZINTA ATELIERUL INTERACTIV "POVESTE DE PRIMAVARA"

Posted:

Weekend cu povesti de primavara, in cadrul atelierului interactiv organizat la Studioul pentru Copii.Atelierul interactiv "Poveste de primavara" are loc in zilele de Sambata, 10 aprilie – 18.30 si Duminica, 11 aprilie – 18.30 in Foaierul TNO "Ion ...


CONSTANTA DA STARTUL CUPEI LICEELOR LA STREET DANCE - EDITIA IV!

Posted:

Duminica, 11 aprilie, incepand cu orele 15:00, Constanta da startul celei de-a IV a editii a Cupei Liceelor la Street Dance. 11 trupe, 5 invitati-surpriza si un MC veritabil promit o atmosfera incendiara la prima etapa locala a celei mai asteptate ...


ECATERINA ANDRONESCU: BUGETUL ALOCAT EDUCATIEI ESTE MULT SUBFINANTAT

Posted:

In urma dezbaterilor de miercuri, 7 aprilie 2010, fostul ministru al educatiei, Ecaterina Andronescu i-a reprosat actualului ministru ca noul prioect al legii educatiei nationale nu este realist si este abordat pur politic.De asemenea, potrivit ...


YOUTHBANK BUCURESTI LA PRIMA RUNDA DE FINANTARI: 30.000 DE LEI PENTRU INITIATIVELE LICEENILOR

Posted:

Liceenii bucuresteni au anul acesta la dispozitie suma de 30.000 de lei pentru a dezvolta proiecte educationale, cultural-artistice, sociale sau ecologice prin intermediul programului YouthBank Bucuresti, implementat pe plan local si national de ...


DECLARATIA ORGANIZATIILOR UMANIST SECULARE FATA DE PROIECTUL DE LEGE AL EDUCATIEI NATIONALE

Posted:

Noul proiect de Lege a Educatiei Nationale reprezenta o buna ocazie de a raspunde gravelor disfunctionalitati ale educatiei religioase in Romania. Investigatiile facute de organizatiile noastre si date publicitatii de-a lungul timpului au probat ...


Profesorii pensionari vor fi inlocuiti cu debutanti

Posted:

Pentru a reduce cheltuielile din educatie, Ministerul Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului a hotarat sa concedieze aproximativ 15.000 de cadre didactice. Astfel se face ca in anumite scoli, profesorii concediati, in special, pensionari vor fi ...


SENATUL A RESPINS MOTIUNEA SIMPLA PE EDUCATIE

Posted:

Plenul Senatului Romaniei a respins in sedinta din 7 aprilie, cu 65 de voturi impotriva si 51 de voturi pentru, motiunea simpla "Educatia - de la supravietuire la colaps", semnata de 41 de parlamentari PNL si PSD. In interventia pe care a avut-o in ...


MINISTRUL FUNERIU ABSENT DE LA DEZBATERILE LEGII EDUCATIEI

Posted:

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu a absentat de la dezbaterile cu sindicatele din invatamant vizand controversata lege a educatiei nationale, conform NewsIn.Sindicalistii prezenti la dezbateri s-au declarat nemultumiti de actualul proiect de lege a ...


1.500 DE PROFESORI BUZOIENI PROTESTEAZA IN STRADA

Posted:

Aproximativ 1.500 de profesori sunt asteptati, miercuri, 7 aprilie 2010, la un miting in Piata Dacia din Buzau. Acestia protesteaza deoarece nu li s-au acordat sporurile salariale castigate in instanta.Este a noua actiune de acest gen la care profesorii ...


REPREZENTANTII MINISTERULUI EDUCATIEI SE INTALNESC CU SINDICALISTII

Posted:

Reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) se intalnesc miercuri cu reprezentantii sindicatelor din invatamant si cu cei ai asociatiilor de parinti. Intalnirea va avea ca tema proiectul noii legi a educatiei ...


Manualele scolare: O problema pentru elevi

Posted:

Manualele scolare pentru clasele primare reprezinta o mare problema, afirma invatatorii si parintii. Acestia acuza faptul ca elevii sunt bulversati de aceasta problema a manualelor scolare.Elevii intalnesc des probleme la matematica gresite, care n-au ...


10 MOTIVE PENTRU CA LEGEA EDUCATIEI NATIONALE SA NU FIE ADOPTATA

Posted:

Legea Educatiei Nationale aflata la finalul dezbaterii publice nu trebuie adoptata in aceasta formula deoarece contine elemente grave, nefundamentate pedagogic, politic, financiar si logistic.Am semnat Pactul pentru educatie si am sustinut public ...


IN JOIA MARE, ELEVII DIN LICEUL "OCTAV ONICESCU" DONEAZA PENTRU BANCA DE ALIMENTE

Posted:

Crucea Rosie Romana – Filiala Sector 4 si Colegiul National Octav Onicescu din Bucuresti, organizeaza joi, 1 aprilie 2010, incepand cu ora 9:30 o actiune de colecta de produse neperisabile pentru proiectul Banca de alimente al Crucii Rosii Romane. ...


INCEPE CUPA LICEELOR LA STREET DANCE - EDITIA IV!

Posted:

Incepe cea mai asteptata competitie de street dance: Cupa Liceelor la Street Dance - editia IV!Cupa Liceelor la Street Dance - un eveniment devenit deja traditie, avand an de an sute de participanti si mii de spectatori, isi deschide portile si anul ...


ELEVII INTRA IN VACANTA DE PRIMAVARA

Posted:

Aproximativ 3.000.000 de elevi din invatamantul preuniversitar intra in vacanta de primavara incepand de sambata, 3 aprilie si pana duminica, 11 aprilie 2010.Cursurile semestrului al II-lea se vor relua luni, 12 aprilie 2010 si se vor termina vineri, 11 ...


ANDRONESCU: TITULARIZAREA ERA UN PLUS DE STABILITATE PENTRU UN CADRU DIDACTIC

Posted:

Noul proiect al legii educatiei 2010 a starnit controverse in randul elevilor, al angajatilor din educatie si� parintilor. In cadrul unei dezbateri publice privind legea educatiei propusa de ministrul Funeriu, organizata marti, 30 martie 2010, in judetul ...


3.000 DE TINERI AU PARTICIPAT LA CARAVANA EDUCATIONALA GUERILLA VERDE

Posted:

Saptamana aceasta au avut loc la Braila, Constanta si Bucuresti ultimele proiectii ale celei de a treia editii a caravanei educationale de film eco, Guerilla Verde. Caravana a pornit din Bucuresti pe 23 martie si a continuat cu Pitesti, Ploiesti, Galati, ...


No comments:

Post a Comment