Tuesday, June 15, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Melania Mandas Vergu a părăsit ministerul Educaţiei în lacrimi

Posted: 04 Jun 2010 10:37 AM PDT

Melania Mandas Vergu a fost eliberată vineri din funcţia deţinută la Ministerul Educaţiei şi a părăsit instituţia cu lacrimi în ochi. "Presa a grăbit demiterea mea, iar o anchetă este absolut normală în cazul cheltuirii fondurilor europene" a spus fostul consilier. Ea precizează că se va ocupa de proiectul câştigat, dar va reveni şi la jurnalism.Decizia de revocare vine după ce presa a acuzat-o că este în stare de incompatibilitate întrucât gestiona, prin firma sa, un proiect european în domeniul educaţiei în valoare de 4.000.000 de euro. Fostul consilier a respins toate acuzaţiile aduse de jurnalişti.


Ora de Ştiri: Oportunităţile educaţionale ale programului Fulbright

Posted: 04 Jun 2010 12:21 PM PDT

Programul guvernamental de schimburi educaţionale Fulbright a împlinit 50 de ani de prezenţă în România. Peste 2.500 de bursieri români şi americani au participat în schimburile educaţionale şi culturale iniţiate de cele două guverne în universităţi prestigioase din România şi Statele Unite ale Americii. Programul a fost înfiinţat în 1946 la iniţiativa senatorului american J. William Fulbright pentru a promova cooperarea şi buna înţelegere între ţările lumii, prin intermediul schimburilor academice în domeniul educaţiei, culturii şi ştiinţei. Este considerat unul dintre cele mai importante şi vizionare programe educaţionale din întreaga lume. Prezent în 54 de ţări, programul Fulbright facilitează accesul la oportunităţi educaţionale de excepţie. În acest an universitar, au beneficiat de burse Fulbright 21 de români şi 19 americani.Dr. Keith Hitchins, unul dintre primii bursieri Fulbright americani, a fost invitatul Orei de Ştiri.


Ora de Ştiri: Trebuie să renunţăm la festivism! Natura suferă!

Posted: 05 Jun 2010 12:28 PM PDT

Ziua Internaţională a Mediului a fost marcată sâmbătă şi în România. Acţiunile de ecologizare desfăşurate în mai multe zone din ţară nu au însă efect pe termen lung. Oamenii trebuie să înceapă să trateze natura cu respect. Problema protecţiei mediului este dezbătută la Ora de Ştiri de invitaţii Monicăi Ghiurco - Cristian Grecu, preşedintele Asociaţiei Acţiunea Civică Directă, şi Gabriel Păun, preşedintele Asociaţiei Agent Green.


Pregătiri pentru Bookfest

Posted: 08 Jun 2010 03:34 AM PDT

Târgul de carte Bookfest îşi deschide porţile începând de mâine. Accesul vizitatorilor este liber. Cea de-a V-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se desfăşoară între 9 şi 13 iunie 2010, în pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17 ale Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti. Bookfest a devenit una dintre manifestările culturale cele mai importante pentru legătura dintre scriitori şi cititori.  


Bacalaureatul olimpicilor

Posted: 09 Jun 2010 02:26 AM PDT

A început sesiunea specială a bacalaureatului pentru elevii fruntaşi. Timp de 4 zile, 400 de olimpici din toată ţara vor susţine examenul la Slatina. Ieri au dat proba scrisă la Limba şi Literatura Română.


Bookfest 2010 şi-a deschis filele

Posted: 09 Jun 2010 09:07 AM PDT

Salonul Internaţional de Carte BOOKFEST 2010 şi-a deschis miercuri porţile şi ne pofteşte la citit până duminică. Unde? În pavilioanele 13, 17 ale Complexului Romexpo, din Bucureşti. Ediţia cu numărul 5 are şi o invitată specială: Spania. Evenimentul este organizat de Asociaţia Editorilor din România, iar TVR Cultural este coproducător.


Ultimul clopoţel!

Posted: 11 Jun 2010 10:04 AM PDT

A venit ultima zi de şcoală pentru mai bine de trei milioane de elevi. Pentru absolvenţii claselor a XII-a fost o despărţire emoţionantă de tot ceea ce înseamnă viaţa de liceu, deşi au avut parte de un an agitat, cu greve spontane, mitinguri şi probe noi la examene.


Mie îmi pasă!

Posted: 12 Jun 2010 12:15 PM PDT

Impresionaţi de situaţia dificilă în care trăiesc unii copii din Deltă, elevii Şcolii "Ienăchiţă Văcărescu" din Bucureşti le-au donat bani, haine şi jucării. Gestul lor este cu atât mai lăudabil, cu cât mulţi dintre ei provin la rândul lor din familii sărace. Generozitatea de care au dat dovadă a fost răsplătită de profesori cu diploma "Mie îmi pasă". Campania de donare a fost gândită de profesori ca o lecţie de responsabilitate socială, o lecţie la care copiii au fost receptivi. Chiar şi elevii care provin din medii defavorizate au vrut să-şi ajute colegii din Deltă. Faptul că s-au implicat fără rezerve a fost văzut ca un prim pas în propria integrare socială.


Ora de ştiri: Generozitate premiată cu diploma "Mie îmi pasă"

Posted: 12 Jun 2010 12:59 PM PDT

Invitata Orei de Ştiri: doamna profesoară Fotinica Gliga, de la Şcoala Ienăchiţă Văcărescu din Bucureşti; profesor itinerant.Impresionaţi de situaţia dificilă în care trăiesc unii copii din Deltă, elevii şcolii Ienăchiţă Văcărescu din Bucureşti le-au donat bani, haine şi jucării. Mulţi dintre ei provin la rândul lor din familii sărace. Generozitatea de care au dat dovadă a fost răsplătită de profesori cu diploma "Mie îmi pasă". Copiii care provin din medii favorizante, cu situaţie materială bună, nu sunt de multe ori capabili să facă astfel de gesturi. Este absolut esenţial să învăţăm copii să dăruiască.      


Stagiarii dau lovitura la Metropolis!

Posted: 14 Jun 2010 08:39 AM PDT

Ce pot să facă un nebun, un călugăr, o zvăpăiată şi câţiva funcţionari?Spectacole!Vorbim despre trei montări după textele lui Cehov, puse în scenă la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Reprezentaţiile fac parte din programul Stagiarii, care promovează tinerii absolvenţi specializaţi în arta teatrală.


No comments:

Post a Comment