Friday, June 25, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ora de ştiri: Generozitate premiată cu diploma "Mie îmi pasă"

Posted: 12 Jun 2010 12:59 PM PDT

Invitata Orei de Ştiri: doamna profesoară Fotinica Gliga, de la Şcoala Ienăchiţă Văcărescu din Bucureşti; profesor itinerant.Impresionaţi de situaţia dificilă în care trăiesc unii copii din Deltă, elevii şcolii Ienăchiţă Văcărescu din Bucureşti le-au donat bani, haine şi jucării. Mulţi dintre ei provin la rândul lor din familii sărace. Generozitatea de care au dat dovadă a fost răsplătită de profesori cu diploma "Mie îmi pasă". Copiii care provin din medii favorizante, cu situaţie materială bună, nu sunt de multe ori capabili să facă astfel de gesturi. Este absolut esenţial să învăţăm copii să dăruiască.      


Stagiarii dau lovitura la Metropolis!

Posted: 14 Jun 2010 08:39 AM PDT

Ce pot să facă un nebun, un călugăr, o zvăpăiată şi câţiva funcţionari?Spectacole!Vorbim despre trei montări după textele lui Cehov, puse în scenă la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Reprezentaţiile fac parte din programul Stagiarii, care promovează tinerii absolvenţi specializaţi în arta teatrală.


Începe înscrierea la liceu

Posted: 17 Jun 2010 04:13 AM PDT

Înscrierea la liceu a intrat în linie dreaptă. De joi, timp de o săptămână, absolvenţii claselor a VIII-a trebuie să completeze, împreună cu părinţii, formularele pentru a participa la repartizarea computerizată. În acest an, media pentru admitere este formată din notele obţinute la tezele cu subiect unic, cele de la testările naţionale şi din media celor patru ani de gimnaziu. În funcţie de media finală, elevii sunt sfătuiţi să se înscrie la mai multe licee pentru a fi siguri că îşi găsesc un loc. Repartizarea computerizată va avea loc la începutul lunii viitoare.


Facultăţi "la modă": de voie, de nevoie, ingineria revine! Apar inginerul antreprenor şi inginerul medical!

Posted: 17 Jun 2010 12:07 PM PDT

Admiterea la liceu nu mai este o chestiune subiectivă de câţiva ani deja. Calculatorul este cel care repartizează copiii, în funcţie de notele din gimnaziu şi de cele obţinute la testările naţionale. Urmează însă surprizele admiterii la facultate. Cu mici excepţii, tinerii absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi să se orienteze spre domeniile consacrate deja cu o concurenţă ridicată la concursul de selecţie care va începe peste exact o lună. Spre ce facultăţi se vor îndrepta absolvenţii de liceu şi cum ar putea influenţa criza opţiunile candidaţilor - explică la Ora de ştiri Ecaterina Andronescu, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti


Opţiuni pentru liceu, opţiuni pentru viitor

Posted: 18 Jun 2010 11:20 AM PDT

Au la dispoziţie peste 650 de locuri în liceele bucureştene, iar pentru că le pot ocupa fără admitere s-au înghesuit să profite de ocazie. Sunt elevii romi, absolvenţi de gimnaziu, care în aceste zile primesc, în cadrul unor şedinţe publice, repartiţiile la liceu. Ei s-au orientat către cele teoretice sau economice de top.


De două ori la coadă pentru înscrierea la liceu

Posted: 19 Jun 2010 05:22 AM PDT

Nervi întinşi la maximum în cea de-a treia zi de înscrieri la liceele din Capitală a elevilor din provincie. Părinţii viitorilor boboci sunt supăraţi că trebuie să vină de două ori în Bucureşti: o dată la înscrieri şi a doua oară să verifice dacă datele introduse în calculator sunt identice cu cele completate de ei. Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi- sunt judeţele de unde provin cei mai mulţi dintre elevii care s-au înscris pentru a urma cursurile unui liceu din Capitală. În prima zi, au completat fişele peste 800 de candidaţi iar în a doua mai bine de 500. Sâmbătă, în a treia zi, au revenit la rând şi cei care s-au înscris în prima zi.


Istorie prin film, geografie prin film, cultură prin film

Posted: 20 Jun 2010 09:39 PM PDT

La un liceu din Londra, profesorii s-au gândit să-i înveţe pe elevii lor cât mai multe despre ţările frământate de conflictele pe care le văd în fiecare zi la televizor, în programele de ştiri. În spatele ştirilor este un program de informare prin intermediul filmelor artistice. Elevii nu numai că învaţă astfel mai multe despre statele lumii, dar dobândesc şi o cultură cinematografică.


Se răpesc copii!

Posted: 21 Jun 2010 12:00 PM PDT

Curioşi şi lipsiţi de experienţă, copiii pot fi uşor de păcălit de persoane străine, care îi pot răpi. Aşa s-a întâmplat anul trecut, când neatenţia părinţilor aflaţi în concediu, a avut drept rezultat dispariţia a mai mult de 150 de copii. Măsura de protecţie constă în respectarea unor reguli. O spun atât poliţiştii, cât şi specialiştii de la Centrul Focus, care se ocupă de copiii dispăruţi.


S-a deschis Universitatea Copiilor

Posted: 21 Jun 2010 12:31 PM PDT

De astăzi şi copiii pot urma cursurile Universităţii din Bucureşti. Este adevărat, chiar dacă anul universitar, dar şi cel şcolar s-au încheiat, copiii curioşi cum se desfăşoară activitatea academică universitară pot afla şi chiar participa la aceasta. Durata seminariilor este mai restrânsă şi adaptată ritmului cunoaşterii celor mici. Totul în cadrul proiectului Universitatea Copiilor, care se desfăşoara de astăzi şi până pe 2 iulie.


Greul în Educaţie începe în toamnă

Posted: 25 Jun 2010 10:17 AM PDT

Bacalaureatul care începe luni se va desfăşura normal, în ciuda nemulţumirilor profesorilor. Din toamnă, însă, o mulţime de catedre vor rămâne în aer. Liderii sindicali susţin că mulţi profesori vor părăsi sistemul, din cauza salariilor tot mai mici, iar noul an şcolar va începe cu proteste.Liderii sindicali ai dascălilor spun că decizia de astăzi a Curţii Constituţionale ar trebui să producă schimbări în Guvern.


No comments:

Post a Comment