Friday, July 2, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu

Posted: 01 Jul 2010 11:10 AM PDT

Vacanţa a început şi pentru absolvenţii de gimnaziu care, deşi nu mai aveau cursuri, nu s-au putut bucura cu adevărat de vară. Abia acum au aflat dacă au intrat la liceu şi mai ales la care anume. Repartizarea computerizată a avut loc acum câteva ore, iar cei interesaţi au aflat deja de pe Internet unde merg din toamnă. Repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu era programată pentru mâine. Ministerul i-a scutit pe elevi de încă o zi de emoţii şi a organizat acţiunea azi. În urma primei repartizări computerizate şi-au găsit loc la liceu 99,35% din elevii care au completat fişe de înscriere. 45 dintre ei au intrat cu notă maximă. Ceea ce înseamnă că la tezele cu subiect unic, la evaluarea naţională şi în toţi cei patru ani de studiu, au obţinut nota 10. O performanţă pe care oficialii din minister nu vor să o treacă cu vederea.


Bacalaureatul rămâne la fel

Posted: 01 Jul 2010 11:44 AM PDT

Veşti bune pentru elevii care dau bacalaureatul anul viitor. Ministrul Educaţiei intenţionează să păstreze, pentru examenul maturităţii, forma din acest an. Practic, probele orale, trei la număr vor fi susţinute tot în timpul anului şcolar iar cele scrise în vară. Daniel Funeriu declară că a promovat în Guvern o ordonanţă prin care reglementează aceste lucruri tocmai pentru a exista o continuitate. Pe de altă parte, bacalaureatul din acest an nu este scutit de probleme. După ce la un liceu din Podul Turcului DNA a declanşat o anchetă, la un centru de examen din Cluj au fost descoperite 41 de lucrări identice. S-a început o verificare internă iar ministrul promite măsuri dure împotrivă celor vinovaţi.


Ultima probă la Bac. Rezultatele parţiale, afişate duminică

Posted: 01 Jul 2010 10:21 PM PDT

Liceenii susţin, vineri, ultima proba a Bacalaureatului. Elevii dau examenul la materia aleasă în funcţie de profilul absolvit. Rezultatele parţiale vor fi afişate dumincă, iar în aceeaşi zi se pot depune şi contestaţiile. Media de la Bacalaureat se va calcula doar pe baza notelor obţinute la cele trei probe scrise. Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu a anuntat că anul viitor, Bacalaureatul va păstra forma de anul acesta: probele orale vor fi susţinute tot în timpul anului şcolar, iar cele scrise, în vară.


Fraudă la Bacalaureat: 42 de lucrări identice

Posted: 02 Jul 2010 04:55 AM PDT

Patruzeci şi două de lucrări de bacalaureat la limba romană au fost anulate, la Cluj pentru că sunt... identice. Tezele provin din acelaşi centru de examinare. Centrul de Bacalaureat unde au fost descoperite lucrările se află la Grupul Şcolar "Alexandru Borza". Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului şcolar din Cluj, lucrările anulate pot fi xerocopii ale aceleiaşi lucrări. În prezent, cele 42 de lucrări sunt cercetate de o comisie a Inspectoratului Şcolar Clujean şi de procurori. La grupul şcolar au susţinut examenul aproape 500 de candidaţi de la trei licee. Şeful comisiei spune că la centru sunt înscrişi candidaţi din mai multe generaţii, unii chiar trecuţi de 40 de ani.


No comments:

Post a Comment