Tuesday, October 19, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Funeriu: Nu discut cu liderii studenţilor teleghidaţi politic, nu pot fi parteneri de discuţie

Posted: 18 Oct 2010 11:11 AM PDT

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, după întâlnirea cu sindicatele de la Ministerul Muncii, că a discutat cu reprezentanţii de la două organizaţii studenţeşti despre amendamentele la Legea educaţiei, dar că refuză să discute cu "liderii studenţilor
Citește mai departe...



Profesorii au protestat pentru a treia zi în faţa Ministerului Educaţiei

Posted: 18 Oct 2010 11:39 PM PDT

Profesorii au protestat marţi, din nou, la Ministerul Educaţiei, după ce luni au stat ore bune, în ploaie, în faţa instituţiei fără să obţină vreun rezultat. La Minister niciun protestar nu a fost chemat la negocieri.
Citește mai departe...



Peste 300 de elevi din judeţul Hunedoara au renunţat la şcoală, anul trecut

Posted: 19 Oct 2010 12:14 AM PDT

Au renunţat la şcoală! Peste 300 de elevi din judeţul Hunedoara au abandonat cursurile în anul şcolar precedent. Cei mai mulţi erau la liceu. Spre suprinderea psihologilor, abandonul şcolar este mai frecvent în mediul urban.
Citește mai departe...



Primăria Simeria a dat în judecată Guvernul

Posted: 19 Oct 2010 12:39 AM PDT

Este pentru prima dată când primăria unui oraş din România cheamă executivul în instanţă din cauza problemelor din învăţământ.
Citește mai departe...



Mai multe grădiniţe din Sectorul 3 sunt nefuncţionale din lipsă de personal

Posted: 19 Oct 2010 12:41 AM PDT

În timp ce în unele grădiniţe, copiii se înghesuie în clase mici sau nu sunt primiţi din lipsă de locuri, altele stau goale deşi arată impecabil. Autorităţile spun că lipsa de personal este de vină pentru această situaţie.
Citește mai departe...



Mai multe şcoli din Timişoara au rămas fără căldură

Posted: 19 Oct 2010 01:49 AM PDT

În pragul iernii mai multe şcoli şi licee din Timişoara au rămas fără căldură. Instituţiile de învăţământ au reuşit să plătească facturile până acum, dar furnizorul de gaz cere plata unei garanţii care să-l asigure în cazul unor eventuale datorii de acum încolo.
Citește mai departe...



Senatul face din cazărmile armatei grădiniţe şi cămine

Posted: 19 Oct 2010 04:48 AM PDT

Senatul a aprobat marţi o propunere legislativă prin care cazărmile şi alte utilizăţi dezafectate aparţinând Ministerului Apărării vor trece în patrimoniul consiliilor locale, respectiv CGMB, putând fi folosite, la cerere, ca spaţii de învăţământ sau cămine.
Citește mai departe...



Hadăr: Doctoranzii ar putea primi "spor de excelenţă" pentru performanţă

Posted: 19 Oct 2010 05:36 AM PDT

Sindicaliştii din Educaţiei s-au întâlnit cu Ministrul Muncii pentru a discuta despre salarii. Preşedintele FNS Alma Mater, Anton Hadăr, a declarat că în urma discuţiilor cu ministerul Muncii au obţinut salarizarea diferenţiată pentru anumite categorii de cadre didactice.
Citește mai departe...



FSLI o roagă pe învăţătoarea aflată în greva foamei să renunţe la protest

Posted: 19 Oct 2010 06:22 AM PDT

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) o roagă pe învăţătoarea Cristiana Anghel, aflată în a 58-a zi de greva foamei, să renunţe la această formă de protest, care îi pune viaţa în pericol.
Citește mai departe...



Guvernul îşi cumpără liniştea la moţiunea de cenzură cu 18 milioane de euro

Posted: 19 Oct 2010 11:06 AM PDT

Cu numai o zi înainte de citirea moţiunii de cenzură depusă de partidele de opoziţie împotriva Guvernului Boc, Executivul a făcut o infuzie de capital, deocamdată pe hârtie, în special în judeţele pedeliste şi udemeriste.
Citește mai departe...



No comments:

Post a Comment