Tuesday, November 16, 2010

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Băsescu: Nu aş vrea să se cadă în plasa de a crede că limba maghiară este obiectivul Legii educaţiei

Posted: 11 Nov 2010 04:01 AM PST

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu ar vrea ca cineva să "cadă în plasa" de a crede că învăţământul în limba maghiară este obiectivul Legii educaţiei asupra căreia Guvernul a încercat să-şi asume răspunderea, ci crearea de competenţe şi
Citește mai departe...



Lăzăroiu: Unii oameni din sistemul universitar au un comportament mafiot

Posted: 11 Nov 2010 10:03 AM PST

Consilierul prezidenţiale Sebastian Lăzăroiu a lăudat legea educaţiei propusă de Daniel Funeriu. Lăzăroiu i-a criticat pe opozanţii proiectului de lege,  mai ales pe cei din sistemul universitar despre care a spus că au "un comportament mafiot".
Citește mai departe...



Motivarea CCR: Angajarea răspunderii a declanşat un conflict între puteri

Posted: 12 Nov 2010 01:10 AM PST

Curtea Constituţională a prezentat, astăzi, motivarea deciziei prin care angajarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei a fost declarată neconstituţională. Potrivit Curţii, "nu există motivare pentru asumare, iar angajarea a declanşat un conflict între puteri".
Citește mai departe...



Geoană: Voi solicita premierului retragerea procedurii de angajare pe Legea Educaţiei

Posted: 12 Nov 2010 02:42 AM PST

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, apreciază că motivarea deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea asumării răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei nu este victoria sa, şi nici a Opoziţiei, ci a unui "minim bun simţ democratic", şi anunţă
Citește mai departe...



Încă un tribunal declară ilegală tăierea salariilor cu 25%. Cum comentaţi?

Posted: 12 Nov 2010 05:24 AM PST

Tribunalul din Călăraşi este a doua instituţie care dă aviz favortabil cadrelor didactice în procesul cu statul, din punctul de vedere al Legii Educaţiei. Profesorii care au câştigat procesul sunt afiliaţi ai FSLI şi Spiru Haret.
Citește mai departe...



Profesoara care a făcut greva foamei nu i-a răspuns la SMS ministrului Educaţiei

Posted: 15 Nov 2010 05:00 AM PST

Cristiana Anghel, învăţătoarea din Caracal care a stat 70 de zile în greva foamei protestând faţă de tăierea lefurilor, vrea să repare impoliteţea pe care a făcut-o faţă de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, când nu i-a răspuns la SMS.
Citește mai departe...



Senatul a aprobat studiul de impact pe Legea educaţiei solicitat de Olguţa Vasilescu

Posted: 15 Nov 2010 05:42 AM PST

Biroul Permanent al Senatului a aprobat luni solicitarea senatorului PSD Lia Olguţa Vasilescu, de organizare a unui studiu de impact asupra efectelor şi oportunităţii aplicării Legii educaţiei, cu şapte voturi "pentru" şi cinci "împotrivă", a anunţat chestorul
Citește mai departe...



30 de copii, suspecţi de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la grădiniţă

Posted: 15 Nov 2010 12:18 PM PST

30 de copii au ajuns la spital, cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat alimente la o grădiniţă din Hârşova. Direcţia de Sănătate Publică Constanţa verifică dacă aceasta este cauza îmbolnăvirii micuţilor.
Citește mai departe...



Magazin cu etnobotanice şi jucării erotice lângă un liceu din Capitală

Posted: 15 Nov 2010 01:07 PM PST

La două minute de Şcoala Centrală este deschis non-stop un magazin 2 în 1: sex shop şi... spice shop. Prefectul Capitalei cere verificări şi la aceste magazine cu altfel de vise.
Citește mai departe...



Toalete mizerabile la Universitatea Politehnică din Bucureşti VIDEO

Posted: 15 Nov 2010 01:29 PM PST

Spaţii ce ar trebui să strălucească de curăţenie s-au transformat în adevărate focare de infecţie în unele unităţi de învăţământ de la noi din ţară.
Citește mai departe...



No comments:

Post a Comment