Tuesday, November 13, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei premiaza olimpicii romani medaliati la concursurile scolare internationale (miercuri, 14 noiembrie, Palatul Victoria, ora 13.30)

Posted: 13 Nov 2012 07:38 AM PST

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, doamna Ecaterina Andronescu, va participa miercuri, 14 noiembrie, la festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut medalii sau distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale în anul şcolar 2011-2012, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor şcolare de unde provin elevii premiaţi.


FSLI: Bacalaureatul profesional, o carpeala de moment

Posted: 13 Nov 2012 07:19 AM PST

Bacalaureatul profesional este necesar, însa el este rezultatul unei solutii de moment, a unei "cârpeli" care va trebui regândita, astfel încât sa se ajunga la bacalaureatul diferentiat, a declarat marti presedintele
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea din Bucuresti, evaluata de Asociatia Europeana a Universitatilor

Posted: 13 Nov 2012 04:01 AM PST

Universitatea din Bucuresti va fi evaluata în perioada 18-21 noiembrie de Asociatia Universitatilor Europene, au declarat reprezentantii institutiei de învatamânt superior.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ziua Viziunii la Zilele Biz.

Posted: 12 Nov 2012 08:44 PM PST

Zilele Biz continua marti, 13 noiembrie, cu Ziua Viziunii, zi care aduce in prim plan studii de caz atat din corporatii cu strategii inovatoare, cat si din randul start-up-urilor ingenioase, care compenseaza lipsa resurselor financiare cu idei creative. Prima sesiune reuneste specialisti in domeniul IT&C, oameni care decid astazi felul in care vom folosi tehnologia maine, dar si un studiu realizat in exclusivitate pentru Zilele Biz de catre ISRA Center, despre noile surse de inovatie din ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Proiect de lege pentru salarizarea personalului din invatamant

Posted: 12 Nov 2012 02:38 PM PST


Ministerul Educației va elabora până pe 31 martie 2013 un proiect de lege pentru salarizarea personalului din învățământ. 

În viitoare lege vor fi reglementate o serie de drepturi pentru profesori.  Este vorba despre acordarea unui salariu de bază mamei pentru nașterea fiecărui copil dar și  a unei indemnizații de cel puțin trei salarii de bază pentru salariații care se pensionează. În plus, cadrele didactice calificate  vor primi 100 de euro, pentru  achiziționarea de cărți sau programe educaționale, manuale școlare, reviste de specialitate și auxiliare didactice.

Reprezentanții ministerului Educației vor să pună la punct și regulamentul privind locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiții de muncă, precum și condițiile de acordare a acestora.

Foto: corbisimages.com


Copiii ai caror parinti muncesc in strainatate pot primi alocatie europeana

Posted: 12 Nov 2012 01:21 PM PST


Copiii ai căror părinți lucrează legal în străinătate pot primi alocație europeană. Singura condiție este ca minorii să renunțe la alocația oferită de statul român.

Alocațiile europene sunt de câteva ori mai mari decât cele pe care copiii le primesc în România. În timp ce la noi se acordă 200 de lei pentru copiii până la 2 ani și 42 de lei pentru cei peste 2 ani, în Germania ajutorul este de 184 de euro. Iar în Austria depășește 100 de euro pentru un copil.

În cazul în care doar un părinte lucrează în afara țării, copilul va primi alocația din România, iar statul străin va plăti ajutorul prevăzut de legea locală, din care se scade suma primită în țară. Dacă ambii părinți se află în străinătate, alocația din țară nu se mai acordă deloc.

Pot beneficia de alocațiile europene doar cei care au obținut contractele de muncă prin agențiile județene de ocupare a forței de muncă.

 

 


Ordonanta privind bacalaureatul profesional intra la Guvern miercuri

Posted: 12 Nov 2012 12:57 PM PST


Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anuntat, luni, că în ședința de Guvern de miercuri va fi prezentată Ordonanța de Urgență privind bacalaureatul profesional.

Noul tip de BAC constă în trei probe de competențe. E vorba de un proiect și o probă practică, precum și un examen scris la educația antreprenorială. Proiectul și proba practică se vor da în funcție de profilul urmat de elev.

În plus, dacă cineva care susține bacalaureatul profesional vrea să meargă spre învățământul superior și se răzgândește în aceeași sesiune, după o sesiune sau două sesiuni de bacalaureat, el se poate întoarce, poate susține probele scrise de la bacalaureatul național și, după aceea, are acces spre învățământul superior.

Ideea BAC-ului profesional a fost promovată de actualul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, mai ales după afișarea rezultatelor de la examenul de bac din prima sesiune, când rata de promovare a fost de 44%.


Cati bani vor primi olimpicii romani

Posted: 12 Nov 2012 12:35 PM PST

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MCTS) a stabilit noile valori ale premiilor acordate elevilor care au câstigat olimpiade si concursuri internationale organizate în tara sau în strainatate valabile în anul 2012,
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Peste 118.500 de elevi iau bursa “Bani de liceu”

Posted: 12 Nov 2012 12:31 PM PST


De programul național social “Bani de liceu” vor beneficia, în anul școlar 2012-2013, aproximativ 118.500 de elevi, anunță Ministerul Educației.  Cei mai mulți sunt la școala profesională. 

Bursa e în valoare de 180 de lei și se acordă numai elevilor care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie este mai mic sau egal cu 150 de lei.

Cele mai multe burse, respectiv 10.439, vor fi alocate elevilor din județul Suceava. În topul celor mai multe burse este și judetul Iasi, cu 9.149 ajutoare de acest fel.

La polul opus, cu cele mai puține burse sunt judetele Ilfov (689) și Covasna (873). Celelalte judete au între 1.000 și aproape 6.000 de burse.

Bursele vor fi acordate retroactiv, începând cu luna septembrie 2012.


No comments:

Post a Comment