Friday, November 9, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Singurul targ de carte destinat exclusiv copiilor

Posted: 09 Nov 2012 05:55 AM PST

Singurul târg de carte destinat exclusiv copiilor, miniLibri, se desfasoara anul acesta între 7 si 9 decembrie la Plaza Mall. Ca de obicei, intrarea este libera pentru toti iubitorii de carte, între orele 10.00 - 22.00.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studiul „Remigratia copiilor romani", punct de plecare in elaborarea unor masuri pentru facilitarea reinsertiei elevilor reveniti din strainatate in sistemul national de invatamant

Posted: 09 Nov 2012 05:13 AM PST

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, domnul Stelian Fedorca, a participat vineri, 9 noiembrie, la dezbaterea prilejuită de lansarea studiului „Remigraţia copiilor români", realizat de Asociaţia Alternative Sociale din Iaşi, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Afacerilor Externe.


Ziua Curajului la Zilele Biz.

Posted: 09 Nov 2012 03:32 AM PST

Zilele Biz incep luni, 12 noiembrie, cu Ziua Curajului, zi dedicata antreprenorilor. Trei sesiuni de prezentari, 15 speakeri si peste 150 de antreprenori si manageri, specialisti din companii mari si start-up-uri in audienta va asteapta in prima zi a celei de-a 11-a editii a Zilelor Biz. Prima sesiune va debuta cu "Provocarile antreprenorilor romani", un studiu realizat in exclusivitate pentru Zilele Biz 2012 de compania de cercetare Unlock Market Research. "Pentru antreprenori criza nu a ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Invatatoarea care "scoate oameni din ei" prin TEROARE: "Bai fata eu te iau si te arunc pe geam!"

Posted: 08 Nov 2012 10:44 PM PST

Le-a spus parintilor în prima zi de scoala pentru copii lor ca "va scoate oameni din ei". Învatatoarea a omis însa sa le spuna si ce metode va folosi pentru a le educa copii.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitati din toata tara au fost amendate pentru nereguli

Posted: 08 Nov 2012 03:38 PM PST


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a făcut peste o sută de controale la universități, unde s-au constatat nereguli privind încheierea contractelor de studii. Au fost verificate listele tarifelor pentru cursuri și alte activități educaționale, dar și actele din care să rezulte obiectul de activitate a unităților de învățământ.

Astfel,  în Dolj  nu a fost găsit codul unic de înregistrare din care să rezulte obiectul de activitate pentru care unitatea de învățământ a fost autorizată să funcționeze. În Vaslui, Iași, Cluj, Bihor nu erau afișate listele cu tarifele aferente cursurilor și condițiile de plată, iar în Vrancea taxele percepute în anul școlar 2012-2013 pentru înscriere, școlarizare și reexaminare.

În universitățile verificate din județul Neamț nu erau înscrise taxele percepute la depunerea dosarului de înscriere. La universitățile din Brașov, inspectorii au găsit nereguli la contractele încheiate cu studenții. Mai exact, nu se menționa forma de învățământ la care a fost admis studentul și tarifele aferente anului de studiu respectiv.

În Iași, universitățile nu precizau condițiile de reziliere a contractului, iar la Suceava a modului de restituire a taxelor achitate în plus peste perioada de școlarizare. Probleme au fost și în Dâmbovița din cauza neindicării tuturor taxelor percepute stabilite prin hotărârea Senatului universității.

În București, unele universități au uitat să treacă în contracte clauzelor de reziliere sau de încetare a contractului.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 17 amenzi contravenționale, în valoare de 50.000 de lei, și 39 de avertismente.

Foto: telegraph.co.uk


Google si TVR au lansat o colectie de materiale video dedicata Revolutiei Romane din 1989

Posted: 08 Nov 2012 02:05 PM PST


TVR si Google au lansat joi, în parteneriat, o colecție online de materiale video și texte dedicată Revoluției din 1989. Aceasta este disponibilă pe platforma Google Cultural Institute.

Colecția se numește „Căderea Cortinei de Fier" și a fost creată prin colaborarea cu istorici, curatori de muzee și posesori de arhive care au folosit documente, materiale video și fotografii ale evenimentelor.

Platforma este disponibilă în mai multe limbi, inclusiv română. Astfel, toți cei care accesează platforma Google Cultural Institute pot citi texte, viziona fotografii având la dispoziție și date despre locul și contextul în care au fost făcute imaginile.

Google Cultural Institute este o platformă online lansată anul trecut, care prezintă expoziții ale marilor evenimente ale secolului al XX-lea.

Foto: Mediafax


No comments:

Post a Comment