Thursday, February 21, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ANCHETA LA CONSTANTA in cazul elevilor care au dansat in stilul HARLEM SHAKE

Posted: 21 Feb 2013 10:59 AM PST

Conducerea Liceului "I.N.Roman" din Constanta a deschis o ancheta dupa ce pe internet a aparut un filmulet în care mai multi elevi ai unitatii danseaza înntr-o sala de clasa, în timpul unei recreatii, în stilul Harlem Shake, un dans
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Intalnirile bilaterale ale ministrului delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica cu omologii europeni, in cadrul Consiliului de Competitivitate

Posted: 21 Feb 2013 06:58 AM PST

Ministrul Delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, domnul Mihnea Costoiu, a avut, la Bruxelles, în zilele de 18 şi 19 februarie, un set de întâlniri bilaterale, cu omologi din Uniunea Europeană și membri ai Comisiei Europene.

DEFINITIVAT 2013: Ministerul Educatiei a publicat pe internet modele de subiecte

Posted: 21 Feb 2013 06:27 AM PST

Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) a publicat pe internet modele de subiecte pentru examenul national de definitivare în învatamânt din acest an.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mircea Malita: Schimbarile in educatie nu trebuie sa se vada, altfel intram in zazania ...

Posted: 21 Feb 2013 05:30 AM PST

Fostul ministru al Invatamantului din anii '70, Mircea Malita, considera ca schimbarile in educatie nu trebuie sa se vada, pentru ca altfel "intram in zazania universala" si atentioneaza ca trasaturile scolii trebuie sa fie seriozitate, disciplina si claritatea obligatiilor, potrivit Mediafax. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, i-au acordat joi, la sediul MEN, academicianul ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei Nationale a premiat activitatea de excelenta depusa in slujba sistemului national de invatamant de fostul ministru al Invatamantului, Mircea Malita

Posted: 21 Feb 2013 04:36 AM PST

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, și ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, i-au acordat fostului ministru al Învățământului, academicianul Mircea Malița, Diploma de excelență pentru contribuțiile deosebite aduse învățământului românesc.

Burse de studiu pentru vegetarieni - cum au grija universitatile din strainatate de studenti.

Posted: 21 Feb 2013 03:53 AM PST

Universitatile din toata lumea resimt, in ultimul timp, presiuni ale mediului extern, de naturi diferite, care le-au afectat numarul de studenti. Competitia globala internationala a crescut, iar, in ultimii ani, taxele de scolarizare au devenit putin accesibile persoanelor cu posibilitati financiare reduse de contextul crizei economice. Asadar, tot mai multe dintre universitati depun eforturi mai mari sa atraga aplicanti prin diferite metode, cum ar fi vizitele in orasele lor natale sau in ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Invatatorii, REVOLTATI: Prea mult SPORT, prea putina MATEMATICA.

Posted: 20 Feb 2013 07:47 PM PST

Asociatia Generala a Invatatorilor critica scaderea numarului de ore de limba Romana si matematica, MODIFICARE prevazuta in proiectul de plan-cadru pentru invatamantul primar. Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica plan-cadrul care cuprinde materiile obligatorii si optionale, precum si numarul de ore alocat fiecarei materii pe saptamana, pentru elevii din clasa pregatitoare si ciclul primar. Citeste si Pricopie: Intentionez sa introducem in scoli teatrul si educatia prin film, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Angajatorii au evitat si in 2012 sa recruteze tineri absolventi

Posted: 20 Feb 2013 03:42 PM PST


Angajatorii au evitat și în 2012 să recruteze tineri absolvenți Foto: bard.edu

Angajatorii au evitat și în 2012 să recruteze tineri absolvenți
Foto: bard.edu

Potrivit unei statistici realizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, absolvenții cu diplomă universitară au întâmpinat cele mai mari mari dificultăți la angajare în 2012. 

Datele ANOFM arată că județele în care absolvenții de facultate și-au găsit cel mai greu de lucru au fost Călarași, Ialomița și Vrancea.

Probleme la angajare pe acest segment s-au întâlnit și în județele Brăila, Tulcea și Giurgiu. 

Deși firmele care angajează proaspăt absolvenți beneficiază de o subvenționare a salariului din partea statului, puțin angajatori au recrutat tineri. Statistica arată că doar 5.400 de absolvenți au fost angajați prin această măsură, reprezentând 66% din cifra totală estimată de autorități.

The post Angajatorii au evitat și în 2012 să recruteze tineri absolvenți appeared first on Edu-News.ro.

Sesiunea speciala a BAC-ului se va desfasura in perioada 18 – 31 mai

Posted: 20 Feb 2013 03:14 PM PST


bac_2013

Potrivit Ministerului Educației, sesiunea specială a BAC-ului se va desfășura în perioada 18 mai – 31 mai 2013.

Aceasta este organizată pentru elevii din clasele a XII-a sau a XIII-a care participă la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale, care sunt programate în perioada sesiunii normale a examenului.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Educației, la sesiunea specială de bacalaureat din 2012 au fost înscriși 880 de candidați. Promovabilitatea a fost de 35%.

The post Sesiunea specială a BAC-ului se va desfășura în perioada 18 – 31 mai appeared first on Edu-News.ro.

Cursurile de teatru ar putea fi introduse in scoli

Posted: 20 Feb 2013 02:33 PM PST


cursuri_de_teatru_in_scoli

Ministrul Educației vrea să introducă în școli cursuri opționale de teatru și educație prin film
Foto: southwestchildrenstheatre.com

Ministerul Educației intenționează să introducă noi materii în școli. Printre acestea se numără cursurile de teatru, limbi străine și educația prin film.

Potrivit ministrului Educației, Remus Pricopie, măsura vine în contextul în care în prezent sistemul de învățământ românesc se confruntă cu un dezinteres al elevilor față de școală, procent crescut al abandonului școlar, la care se adaugă rezultatele slabe obținute de tineri la învățătură.

“Vor fi activități pe bază de opțiune, nu poți să obligi toți copiii să facă teatru. Voi da mai multe detalii când voi finaliza acest proiect”, a spus Pricopie.

Anunțul vine la scurt timp după ce Ministerul Educației a pus în dezbatere publică Proiectul-cadru pentru învățământul primar, care urmărește creșterea numărului de ore de educație fizică.

The post Cursurile de teatru ar putea fi introduse în școli appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment