Friday, February 22, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Premii mai mari pentru elevii olimpici

Posted: 22 Feb 2013 09:09 AM PST

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a lansat vineri în dezbatere publica un proiect de Hotarâre de Guvern prin care propune acordarea unor premii mai mari pentru elevii care obtin distinctii la olimpiadele internationale.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Patriarhia Romana: Legislatia europeana, in favoarea mentinerii orei de religiei in scolile publice

Posted: 22 Feb 2013 05:22 AM PST

Patriarhia Româna sustine ca legislatia româna si practica europeana sunt în favoarea mentinerii orei de religie în scolile publice.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Care credeti ca a fost cel mai performant ministru al educatiei din ultimii 22 de ani?

Posted: 22 Feb 2013 12:30 AM PST


studiu_snspa

Daniel Funeriu este considerat “cel mai performant ministru al Educației din ultimii 22 ani”, dar și “cel mai puțin performant ministru”.

Rezultatele fac parte dintr-un studiu realizat de SNSPA, potrivit căruia la întrebarea “Care credeți că a fost cel mai performant ministru al educației din ultimii 22 de ani?” – 25% dintre cei chestionați au răspuns Daniel Funeriu, 16% – Ecaterina Andronescu și tot 16% Andrei Marga.

La intrebarea “Care credeți că a fost cel mai puțin performant ministru al educației din ultimii 22 de ani?” – 22% dintre respondenți l-au indicat tot pe Funeriu, 18% pe Andronescu și 7% pe Marga.

Cercetarea a fost realizată în sistemul universitar pe un eșantion de cadre didactice universitare. 28% dintre respondenți sunt profesori doctori, 27% sunt conferențiari doctori, 27% sunt lectori doctori, 12%, asistenți doctori și 6%, doctoranzi.

Datele au fost adunate în perioada 11-21 ianuarie. Volumul eșantionului a fost de 1.121 de profesori din mediul universitar.

The post Care credeți că a fost cel mai performant ministru al educației din ultimii 22 de ani? appeared first on Edu-News.ro.

Burse mai mari pentru olimpicii romani

Posted: 21 Feb 2013 04:57 PM PST


burse_olimpici

Elevii români care vin acasă cu medalia de aur sau premiul I de la olimpiadele școlare internaționale vor primi, de la 1 februarie 2013 burse mai mari. 

Mai exact, aceștia vor primi, de la 1 februarie  750 de lei, iar de la 1 iulie 800 de lei lunar.

Bursele de merit olimpic internațional se acordă elevilor care la olimpiadele internaționale se clasează pe unul dintre primele trei locuri, indiferent de disciplina de învățământ. Bursa se acordă lunar pentru o perioadă de 12 luni.

Noile cuantumuri aprobate de minister sunt:

a) începând cu data de 1 februarie 2013:

  • medalia de aur sau premiul I – 750 lei;
  • medalia de argint sau premiul al II-lea – 563 lei;
  • medalia de bronz sau premiul al III-lea – 375 lei;

b) începând cu data de 1 iulie 2013:

  • medalia de aur sau premiul I – 800 lei;
  • medalia de argint sau premiul al II-lea – 600 lei;
  • medalia de bronz sau premiul al III-lea – 400 lei.

Ministerul Educației a publicat  și cuantumurile premiilor pentru recompensarea elevilor premiați la Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internațională de Limbă Maghiară, Olimpiada Internațională de Limbă, Comunicare și Literatura Română, Olimpiada Internațională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaționale de Limbă Latină Sulmona și Venosa, Olimpiada Internațională de Limbă Turcă, Olimpiada Internațională de Matematică pentru Eleve, Turneul Internațional de Informatică-Shumen acordate de Ministerul Educației Naționale, în anul 2012.

Acestea sunt:

  • premiul I: 4.310 lei
  • premiul II: 3.670 lei
  • premiul III: 2.860 lei
  • mentiune: 2.480 lei

The post Burse mai mari pentru olimpicii români appeared first on Edu-News.ro.

Competitie si incredere, o poveste de succes

Posted: 21 Feb 2013 12:45 PM PST


Bogdan

Câștigarea unei competiții te poate duce mai departe decât îți poți imagina. Bogdan Arosculesei este câștigătorul din 2012 a concursului național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. Un tânar creativ, dar ușor timid și nu foarte optimist, care parcă a prins aripi odată ce i-a fost recunoscută valoarea, iar acum are planuri mari pentru viitor.

Competițiile îi motivează pe tineri și le confirmă talentele în care cred, mai ales când miza este mare și este vorba de un concurs național. Aceasta este și experienta lui Bogdan Arosculesei, câștigătorul ediției din 2012 a concursului național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. Bogdan este elev în clasa a 12-a la liceul Spiru Haret din București și este pasionat de limba engleză și de jocuri video, iar anul trecut a câștigat marele premiu, o tabară de engleza în Marea Britanie, la celebra universitate Cambridge.

Câștigarea concursului a fost o experiență incredibilă pentru Bogdan și datorită premiului, dar mai ales pentru plusul de încredere în sine pe care l-a dobândit. Un licean timid și nu foarte optimist, s-a trezit deodată în fața unui val de laude și aprecieri venit în special din direcția cea mai vizată: părinții lui. „Cel mai important în experiența concursului a fost că am crescut în ochii părinților. A fost prima oară când m-au încurajat, când am simțit că îmi recunosc valoarea și când i-am văzut cu lacrimi în ochi.", povestește Bogdan despre emoțiile din timpul anunțării premiilor.

 De fapt, premierea a fost începutul unui proces prin care Bogdan a trecut în întreaga experiență Essay Competition. „Ai crede că nu se schimbă foarte multe în două săptămâni, dar m-am întors de la Cambridge mult mai responsabil și mai matur. Am prins curaj să îmi urmez pasiunea și să ma înscriu la o facultate din străinătate, la o specializare care nici nu există în România – grafica pentru jocuri video."

Așadar, câștigarea concursului i-a schimbat perspectivele și i-a dat încrederea să-și îndeplinească visul. Acest lucru li se poate întâmpla și altor tineri care îndrăznesc să își pună creativitatea la încercare și să participe într-un concurs care le poate deschide multe drumuri. Totul începe cu un pas simplu, un eseu în limba engleză înscris la Shakespeare School Essay Competition pe site-ul www.shakespeare-school.ro. Important este să îndrăznești!

The post Competiție și încredere, o poveste de succes appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment