Sunday, March 3, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


O posibila solutie pentru furtul academic

Posted: 03 Mar 2013 09:19 AM PST


solutie_pentru_furtul_academic

Asociația „Grupul de Reformă și Alternativă Universitară" (GRAUR) a propus Ministerului Educației înființarea unei arhive electronice a operelor publicate, pentru prevenirea plagiatului.

E vorba de realizarea unei arhive electronice naționale, unde să fie depuse formele electronice ale tuturor lucrărilor realizate, verificarea lor și eliberarea unui certificat de autenticitate, potrivit unor proceduri elaborate de specialiști.

Acțiunea vizează prevenirea plagiatului în rândurile absolvenților de învățământ superior, dar și al doctoranzilor și profesorilor.

În România, eforturile combaterii plagiatului în mediul universitar s-au concretizat în 2012, prin lansarea  "Indexului Operelor Plagiate în România", aflat pe site-ul plagiate.ro. Aceasta este unica bază de date din România cu lucrări plagiate.

The post O posibilă soluție pentru furtul academic appeared first on Edu-News.ro.

Rezultatele slabe la BAC ar putea transforma liceele tehnologice in scoli profesionale

Posted: 03 Mar 2013 06:48 AM PST


Rezultatele_slabe_la_BAC_ _ar_putea_ transforma_ liceele_ tehnologice_ în_școli_profesionale

Rezultatele slabe la BAC ar putea transforma liceele tehnologice în școli profesionale.
Foto: evz.ro

Rezultatele slabe la BAC ar putea transforma liceele tehnologice în școli profesionale. 

Anunțul a fost făcut de Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației într-o conferință la Botoșani.

Aceasta a precizat că “realitatea examenului de bacalaureat a arătat că în liceu nu poți corecta toate lacunele cu care copiii vin din gimnaziu. De aceea, atenția inspectoratelor școlare trebuie să fie îndreptată către ciclul primar, astfel încât să nu se mai repete situația de la evaluarea de clasa a VIII-a și, sigur, de la examenul de bacalaureat”.

Fostul ministru al Educației a anunțat că susține contractarea unor împrumuturi de la Banca Mondială pentru finalizarea campusurilor școlare începute în urmă cu cinci ani. Ecaterina Andronescu a declarat că demersurile au fost demarate, iar Banca Mondială și-a dat acordul de principiu pentru finanțarea acestor investiții.

Vă reamintim că Ecaterina Andronescu a modificat legislația la finalul anului trecut astfel încât liceele cu o rată de promovare sub 15% la Bacalaureat 2013 să nu mai fie sancționate.

The post Rezultatele slabe la BAC ar putea transforma liceele tehnologice în școli profesionale appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment