Tuesday, April 2, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


16.393 de cereri in prima zi din calendarul de inscriere in invatamantul primar (date valabile la ora 17.15)

Posted: 02 Apr 2013 07:59 AM PDT

Conform centralizării efectuate de Ministerul Educaţiei Naţionale, marţi, 2 aprilie, în prima zi de înscriere în învăţământul primar, au fost înregistrate 16.393 de cereri, dintre care 15.202 pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013 şi 1.191 de cereri pentru copiii care împlinesc 6 ani începând cu 1 septembrie 2013.

Prima scoala pentru copiii cu autism din Romania, inaugurata in toamna

Posted: 02 Apr 2013 05:19 AM PDT

Prima scoala din România pentru copiii care sufera de autism va fi inaugurata, în toamna acestui an, la Cluj-Napoca, urmând sa aiba sapte clase pentru învatamântul prescolar si primar si maximum 42 de elevi.  
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dupa 20 de ani, Facultatea de Jurnalism are, in sfarsit, un sediu.

Posted: 02 Apr 2013 04:13 AM PDT

Dupa mai bine de 20 de ani de functionare a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC), timp in care studentii au facut cursuri in sali subdimensionate sau inchiriate la universitati private, conducerea Universitatii din Bucuresti a anuntat ca FJSC va avea propriul sediu. Un protocol, prin care s-a decis ca FJSC sa aiba propriul sediu, a fost semnat, marti, de primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita, si rectorul Universitatii din Bucuresti, prof. dr. Mircea Dumitru, potrivit ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vosganian: Trebuie sa refacem manualul de geografie economica, sa ne ajute la dezvoltarea industriei

Posted: 02 Apr 2013 01:21 AM PDT

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat marti ca vrea sa refaca manualul de geografie economica si hartile economice ale României, disparute din scoli în ultimii ani, pentru a sti de unde trebuie pornit atunci când se doreste dezvoltarea
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

S-a dat startul la inscrieri pentru CLASA PREGATITOARE

Posted: 01 Apr 2013 10:28 PM PDT

Astazi se da startul înscrierii în clasa pregatitoare. Parintii care nu au apucat sa viziteze scolile si gradinitele unde se organizeaza clasa zero, mai pot face acest lucru în cursul acestei saptamâni.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Au INCEPUT inscrierile in CLASA PREGATITOARE.

Posted: 01 Apr 2013 07:39 PM PDT

Marti incep inscrierile in clasa pregatitoare. Parintii care nu au apucat sa viziteze scolile si gradinitele unde se organizeaza clasa zer, mai pot face acest lucru in cursul acestei saptamani. In clasa pregatitoare pot fi inscrisi toti copiii care implinesc varsta de 6 ani in acest an, potrivit Realitatea.net. Citeste si Tel Verde pentru clasa pregatitoare, deschisa de luni Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare si clasa I se va desfasura in perioada 2 - 22 aprilie, direct la ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parintii vor trebui sa isi dea acordul pentru vizitarea de catre elevi a expozitiei “The Human Body”

Posted: 01 Apr 2013 02:11 PM PDT


MD PICTURETHIS 09 KAPUSTIN

Părinții vor trebui să își dea acordul pentru vizitarea de către elevi a expoziției “The Human Body”, de la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

Ministerul Educației a solicitat, printr-o informare trimisă școlilor, să ceară acordul părinților în scris, în acest scop.

Decizia a fost luată întrucât există unele aspecte controversate, generate de tipul de exponate, precum și un posibil impact emoțional negativ pe are acestea îl pot avea asupra elevilor/copiilor.

În plus, copiii sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de părinți sau reprezentanții legali în cazul vizitării expoziției.

“The Human Body” include peste 200 de exponate constând în corpuri umane reale, fie intregi sau secțiuni, disecate pentru a se observa organele și țesuturile, și este deschisă până pe 30 iunie.

The post Părinții vor trebui să își dea acordul pentru vizitarea de către elevi a expoziției “The Human Body” appeared first on Edu-News.ro.

Pe 2 aprilie incep inscrierile la clasa pregatitoare si clasa I

Posted: 01 Apr 2013 01:59 PM PDT


inscrieri-clasa-pregatitoare

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare și clasa I se va desfășura în perioada 2 – 22 aprilie. 

Înscrierile se vor face direct la școală sau pe formularul online dacă unitatea respectiva și-a introdus toate datele în aplicația informatică.

Cererile vor fi procesate pe 23 aprilie, când va avea loc repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru.

Între 24 și 26 aprilie vor fi analizate cererile de înscriere la o altă școală decât cea de circumscripție, iar pe 29 aprilie vor fi afișate listele cu numele candidaților înmatriculați, locurile rămase libere, dar și listele cu cei care nu au fost înscriși.

A doua etapă va începe pe 7 mai, cu afișarea procedurii de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

De pe 8 până pe 17 mai, părinții ai căror copii nu au fost cuprinși în nicio școală la etapa anterioară sau care nu au participat pot depune cereri de înscriere.

Pe 24 mai se vor afișa listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare. Etapa a doua de înscriere se va finaliza pe 31 mai, cu soluționarea cazurilor copiilor care nu au fost înscriși în nicio școală.

The post Pe 2 aprilie încep înscrierile la clasa pregătitoare și clasa I appeared first on Edu-News.ro.

Elevii intra de vineri in vacanta de primavara

Posted: 01 Apr 2013 01:50 PM PDT


vacanta-de-primavara

Din 6 aprilie, elevii vor avea vacanța de primăvară, care durează până pe 14 aprilie.

Cursurile vor fi reluate luni, 15 aprilie, și vor dura până pe 21 iunie.

Vacanța de vară începe pe 22 iunie și se încheie pe 15 septembrie.

Tezele din semestrul al II-lea al anului școlar 2012-2013 se susțin, de regulă, până la data de 25 mai.

Până vineri, elevii  participă la activități educative extracurriculare și extrașcolare în programul "Să știi mai multe, să fii mai bun!", program cunoscut anul trecut ca „Săptămâna altfel”.

În această perioadă  elevii vor merge la muzee, la teatru, la film, în excursii și vor discuta liber în clasă pe diverse teme.

The post Elevii intră de vineri în vacanța de primăvară appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment