Monday, April 22, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cluj: Profesor de la UBB, acuzat de o fosta doctoranda ca i-ar fi plagiat in intregime ...

Posted: 22 Apr 2013 07:06 AM PDT

Un profesor universitar de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universitatii Babes-Bolyai" (UBB) este acuzat de o fosta doctoranda ca i-ar fi plagiat in intregime lucrarea de doctorat pe care acesta a coordonat-o si ar fi publicat o carte, alaturi de altii, potrivit Mediafax. Valeria Gidiu, fost doctorand la UBB, a declarat, luni, ca a depus o plangere la Rectoratul UBB, in atentia Comisiei de Etica a universitatii, dar si la Decanatul FSEGA si ca cere ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PROPUNERI-ŞOC pentru toti profesorii din Romania. Hadar vrea sa revolutioneze invatamantul

Posted: 21 Apr 2013 11:26 PM PDT

Presedintele Sindicatului Alma Mater a dezvaluit noul sau proiect pentru Educatie. Anton Hadar doreste ca "acordul social pentru Educatie" sa fie votat prin referendum si sa penalizeze, totodata, profesorii fara performante.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania a facut furori la Campionatul Mondial Scolar de Fotbal

Posted: 21 Apr 2013 03:07 PM PDT


echipa-de-baieti-de fotbal-scolar-Romania
Echipa masculină de fotbal școlar a României, coordonată de Federația Sportului Școlar și Universitar a Ministerului Educației Naționale, s-a clasat pe locul trei între țările care au participat la Campionatul Mondial Școlar de Fotbal.

Evenimentul s-a desfășurat la Bordeaux, Franța, în perioada 14-22 aprilie.

Echipa de băieți a României a reușit să depășească echipa Franței, pe care a învins-o cu 3-2 în Finala Mică.

Printre scorurile înregistrate de echipa școlară de fotbal românească în cadrul Campionatului Mondial menționăm: România – Belgia 7-1, România – Brazilia 3-1, România – Ungaria 2-2, România – Grecia 3-0.

România a fost reprezentată atât de echipa de băieți, formată din elevi ai Colegiului Tehnic Auto din Craiova, cât și de o echipă de fete, eleve ale Școlii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu" din Cluj. Fetele au reușit să ocupe poziția a 12-a între țările participante.

The post România a făcut furori la Campionatul Mondial Școlar de Fotbal appeared first on Edu-News.ro.

O gravida-robot ajuta studentii de la Medicina sa asiste la nasteri

Posted: 21 Apr 2013 01:50 PM PDT


gravida-robot

Studenții la Medicină din Timișoara au făcut cunoștință cu Noelle, gravida-robot. Aceasta este cea mai nouă tehnologie educațională în materie de obstetrică și ginecologie din lume.

Viitorii medicii au ocazia să învețe să asiste la naștere pentru că robotul imită perfect starea unei gravide aflate în travaliu.

Noelle are puls, senzori și memorie, astfel încât poate fi programată să simuleze o naștere normală, ori diverse complicații.

Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara vor să înființeze primul “Centru de Simulare în Medicină” din vestul țării și speră să poată să cumpere robotul anul viitor, cu fonduri europene. Noelle costă 150.000 de euro.

The post O gravidă-robot ajută studenții de la Medicină să asiste la nașteri appeared first on Edu-News.ro.

SIMULARE BACALAUREAT 2013. Liceenii din Capitala sustin maine prima proba, cea la alegere

Posted: 21 Apr 2013 12:07 PM PDT

Elevii de clasa a XII-a din Capitala sustin luni prima proba la simularea bacalaureatului, cea la alegere din cadrul filierei, profilului si specializarii, acesta fiind al doilea test de verificare a cunostintelor înaintea examenului din vara.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment