Thursday, April 25, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei umbla din nou la programa scolara

Posted: 25 Apr 2013 10:39 AM PDT


programa-scolara

Ministerul Educației anunță noi schimbări în programa pentru elevii din clasele primare. Instituția a publicat, joi, planurile cadru finale cu toate materiile obligatorii care vor fi studiate la școală de elevii din clasele I-IV.

Copiii vor studia o limbă străină încă de la clasa pregătitoare iar cei din clasa a II-a vor avea încă o oră de matematică pe săptămână.

Limba modernă este introdusă de la clasa pregătitoare cu câte o oră pe săptămână, iar în clasele a III-a și a IV-a elevii vor face două ore pe săptămână.

În același timp dispare din orarul elevilor educația tehnologică. Îm schimb, materia Arte  vizuale și abilități practice  câștigă câte o oră pe săptămână.

Dispare și disciplina Educație pentru societate și apare Educația civică. Materia va fi predată din clasa a III-a.

Religia rămâne fără nicio modificare cu câte o oră pe săptămână de la clasa pregătitoare și până la clasa a IV-a.

Aceste planuri cadru se aplică începând din septembrie pentru clasa pregătitoare și clasa  I, începând cu anul școlar 2014-2015 la clasa a II-a și din anul școlar 2015-2016 pentru clasele a III-a și a IV-a.

The post Ministerul Educației umblă din nou la programa școlară appeared first on Edu-News.ro.

Veste proasta pentru elevi: O ora in plus la matematica, din clasa a II-a. Vezi si alte noutati

Posted: 25 Apr 2013 08:54 AM PDT

Ministerul Educatiei a publicat planul cadru final pentru învatamântul primar: Elevii vor studia Limba moderna începând cu clasa pregatitoare, la Matematica se adauga o ora în clasa a II-a
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elev lovit cu pumnul in fata de un tanar care a intrat in liceu in timpul unei pauze

Posted: 25 Apr 2013 04:47 AM PDT

Inspectoratul Şcolar Judetean Mehedinti a deschis o ancheta la Liceul "Decebal" din Drobeta Turnu Severin, unde un elev de clasa a IX-a a fost lovit cu pumnul în fata de un tânar de 20 de ani care a intrat în clasa în timpul unei pauze.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CLASA PREGATITOARE. Zeci de scoli din intreaga tara si-au suplimentat locurile

Posted: 25 Apr 2013 12:03 AM PDT

Zeci de scoli din întreaga tara si-au suplimentat locurile pentru clasa pregatitoare si pentru clasa întâi, dupa prima etapa de înscriere, fiindca ca numarul solicitarilor a depasit asteptarile.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii romani cred ca au calitati pentru a fi sefi

Posted: 24 Apr 2013 11:31 PM PDT


calitati-pentru-a-fi-sef

Potrivit unui studiu realizat de compania Deloitte, mai mult de două treimi dintre studenții intervievați au competențe înalte și foarte înalte privind delegarea și coordonarea muncii altora.

Totuși, aproape jumătate dintre ei admit că instituțiile de învățământ superior nu pregătesc studenții în mod corespunzător viitoarelor sarcini profesionale.

În cazul pregătirii pentru căutarea unui loc de muncă, șapte studenți din 10 sunt de părere că facultățile lasă de dorit la acest capitol.

Cei mai mulți dintre tinerii din facultăți consideră că, la alegerea unei slujbe, contează în primul rând ocazia de dezvoltare, învățare și acumulare de abilități noi.

Așteptările privind primul salariu net nu sunt deloc modeste. Aproape jumătate dintre studenți se gândesc la încasări de minimum 350 de euro pe lună. 3% așteaptă peste 950 de euro, în timp ce un student din 10 admite că va câștiga între 150 și 250 de euro.

Datele privind România fac parte din raportul “Primii pași pe piața muncii”, realizat de Deloitte în 11 țări, pe un eșantion de peste 4.000 de studenți sau absolvenți din instituții de învățământ cu profil economic, din marile orașe.

The post Studenții români cred că au calități pentru a fi șefi appeared first on Edu-News.ro.

Profesorii ar putea sa nu mai aiba voie sa faca meditatii cu elevii din aceeasi scoala

Posted: 24 Apr 2013 02:06 PM PDT


600-01184727

Profesorii ar putea să nu mai aibă voie să facă meditații cu elevii din aceeași școală. 

Măsura este prevăzută în noul proiect de Cod etic elaborat de Ministerul Educației.

În plus, dascălii nu vor mai avea voie să fie profesorii propriilor copii sau a rudelor până la gradul trei.  Excepție face situația în care  nu există un alt profesor care să predea materia respectivă.

Profesorilor le va fi interzis să vorbească elevilor obscen, vulgar sau aluziv chiar dacă vorbele sunt spuse în glumă.

Mai mult, dascălii nu vor mai avea voie să intermedieze cumpărarea de cărți, culegeri sau alte materiale didactice în școală.

Dacă se va aproba în forma actuală, profesorii care vor încălca aceste reguli riscă să își piardă chiar și locul de muncă.

 

The post Profesorii ar putea să nu mai aibă voie să facă meditații cu elevii din aceeași școală appeared first on Edu-News.ro.

Studentii vor putea participa gratuit la cursurile si examenele organizate de universitati europene

Posted: 24 Apr 2013 01:15 PM PDT


cursuri-gratuite-universitati-europene

Studenții vor putea participa gratuit la cursurile și examenele organizate de universități europene.

Acest lucru este posibil odată cu lansarea inițiativei paneuropeane MOOC (Massive Open Online Courses, cursuri online deschise și în masă).

În prezent, studenții au la dispoziție aproximativ 40 de cursuri, în 12 limbi diferite.

Cursurile acoperă domenii precum matematică, economie, competențe informatice,  comerț electronic,  schimbări climatice, patrimoniu cultural, responsabilitatea socială a întreprinderilor sau Orientul Mijlociu modern.

Acestea pot fi urmate fie într-o perioadă fixă, fie oricând, în ritmul propriu al studentului. În general, acestea cuprind între 20 și 200 de ore de studiu.

Toate cursurile pot fi recunoscute.  În urma absolvirii lor vei obține un certificat de absolvire, un atestat sau un certificat de credite care poate fi luat în considerare pentru obținerea unei diplome universitare. Pentru certificat vei scoate din buzunar între 25 și 400 de euro, în funcție de amploarea cursului (numărul de ore de studiu) și instituție.

Informații detaliate despre această inițiativă și despre cursurile propuse sunt disponibile pe site-ul www.openuped.eu.

The post Studenții vor putea participa gratuit la cursurile și examenele organizate de universități europene appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment