Friday, May 10, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Remus Pricopie a vizitat copiii romi de la Şcoala gimnaziala nr.1 din Frumusani, Calarasi

Posted: 10 May 2013 05:09 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, preşedintele Fundaţiei Soros, George Soros şi mai mulţi reprezentanţi ai ONG-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul educaţiei au vizitat vineri, 10 mai, Şcoala gimnazială nr. 1 din comuna Frumuşani, judeţul Călăraşi.

EVALUARE NATIONALA 2013. Doar un sfert din elevi au obtinut note peste 5 la matematica

Posted: 10 May 2013 04:12 AM PDT

Doar un sfert din elevii constanteni de clasa a VIII-a au obtinut note peste 5 la proba de matematica din cadrul celei de-a doua simulari a Evaluarii Nationale, dar 70 la suta dintre ei au promovat proba la limba si literatura româna.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Constanta: 25% dintre elevii de clasa a VIII-a au obtinut 5 la matematica, la simularea ...

Posted: 10 May 2013 12:45 AM PDT

Doar 25% dintre elevii din Constanta au obtinut nota 5 la matematica, dar 70% au promovat la limba si literatura romana, la simularea Evaluarii Nationale, relateaza Mediafax. Aproximativ 6.000 de elevi de clasa a VIII-a din scolile constantene au sustinut, in perioada 23 - 25 aprilie, probele din cadrul celei de-a doua simulari a Evaluarii Nationale si, conform datelor centralizate de catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Constanta, doar 25,5 la suta dintre candidati au obtinut note peste ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

QS: Patru institutii de invatamant superior din Romania, in topul mondial general al universitatilor

Posted: 10 May 2013 12:19 AM PDT

Compania Quacquarelli Symonds (QS) precizeaza ca topul mondial general al universitatilor include patru institutii de învatamânt superior din România, care, în ierarhia aferenta anului 2012, se afla pe locul 601 din 700.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Doar patru universitati din Romania sunt in topul mondial

Posted: 09 May 2013 01:29 PM PDT


top-universitati

Compania Quacquarelli Symonds (QS) inlcude în topul mondial general al universităților patru instituții de învățământ superior din România.

Este vorba despre Universitatea București, Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea “A. I. Cuza” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.

Pe de altă parte, în clasamentele pe 2013 în funcție de specializări (QS World University Rankings by Subject), Universitatea București  se numără printre primele 200 din lume la două specializări – limbi moderne și, respectiv, media și comunicare.

 La cele două specializări menționate, Universitatea București se află pe un loc situat între 151 și 200, menținându-și astfel poziția din 2012.

Topul mondial general este dominat de universități din SUA și Marea Britanie.

Astfel, locul I în lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universitățile Cambridge  și Harvard.

The post Doar patru universități din România sunt în topul mondial appeared first on Edu-News.ro.

Mesajul ministrului Educatiei Nationale, Remus Pricopie, cu ocazia Zilei Europei

Posted: 09 May 2013 01:04 PM PDT

Sărbătorim astăzi Ziua Europei, moment de celebrare a unităţii, a coeziunii, a dialogului şi a colaborării în vederea atingerii binelui comun. Este un moment în care cele 27 de state membre ale Uniunii Europene reafirmă faptul că ceea ce le uneşte este mult mai puternic decât ceea ce le diferenţiază.

No comments:

Post a Comment