Thursday, May 9, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


MEN piloteaza Evaluarea Nationala la finalul clasei a II-a pentru competentele de scris-citit si matematica

Posted: 09 May 2013 06:15 AM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale pilotează, în zilele de 9 şi 10 mai, Evaluarea Naţională la finalul clasei a II-a. Pentru examinarea competenţelor de scris-citit şi de matematică au fost selectaţi să participe aproximativ 2.000 de elevi din 86 de şcoli, din toate judeţele ţării, atât din mediul rural, cât şi din mediul urban.

Material de informare pentru elevii romani cu privire la activitatea Uniunii Europene

Posted: 09 May 2013 05:55 AM PDT

Elevii români pot afla de acum înainte într-un limbaj foarte accesibil ceea ce înseamna Uniunea Europeana si beneficiile apartenentei la aceasta pentru tara noastra prin intermediul materialului didactic auxiliar "EU for YOU! Asa
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum lupta actorul Ethan Hawke pentru educatia copiilor defavorizati.

Posted: 09 May 2013 04:15 AM PDT

Celebrul actor american Ethan Hawke va participa, in iunie, la o strangere de fonduri in sprijinul copiilor saraci din Romania, organizata de fundatia mamei lui, OvidiuRo, conform unui comunicat al organizatiei. Astfel, asociatia OvidiuRo, patronata de Leslie Hawke, isi propune sa stranga fonduri pentru continuarea programelor educationale destinate copiilor saraci, in cadrul unei gale organizate in 26 iunie, la Bucuresti, cand va avea loc si premiera celui mai recent film al actorului, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Doua noi cazuri de posibil plagiat in lumea academica romaneasca

Posted: 08 May 2013 07:45 PM PDT


suspiciuni de plagiat

Două noi cazuri de posibil plagiat în lumea academică românească au fost publicate pe integru.org.

Primul este prezentat ca un caz de lucrare de doctorat de tip plagiat „cut&paste".  Acuzată este Olesia Mihai, un lector al Universității „Al. I. Cuza", din Iași.  Al doilea o vizează chiar pe Liana Moș, decanul de la Medicină, de la Universitatea de Vest din Arad, dar și pe rectorul instituției.

În cazul Olesiei Mihai, cei de la integru.org își bazează acuzația de plagiat pe părerile primite de la patru experți independenți, profesori universitari americani, inclusiv de la autorul lucrării originale, care ar fi fost preluată aproape integral, sute de pagini, 98% spun ei, prin metoda copy-paste în lucrarea de doctorat a Olesiei Mihai.

Liana Moș ar fi copiat din cinci surse – publicații, prezentări și cursuri aparținând unor autori străini, lucrări publicate între 2003 și 2007, fără a cita niciuna din aceste surse de informare în compunerea articolului despre citokine și ateroscleroză, o maladie cardiovasculară.

The post Două noi cazuri de posibil plagiat în lumea academică românească appeared first on Edu-News.ro.

Institutele de cercetare raman in subordinea Ministerului Educatiei

Posted: 08 May 2013 07:33 PM PDT


remus-pricopie

Ministerul Educației a publicat organigrama de funcționare care prevede structura ministerului și trecerea institutelor naționale de cercetare în subordinea Educației.

Printre cele 46 de institute naționale de cercetare care se află acum în subordinea Ministerului Educației se numără Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserelor, Plasmei și Radiației, unde se construiește cel mai mare laser din lume în cadrul proiectului ELI-NP cu finanțare europeană de 83% din costurile de peste 350 de milioane de euro.

Institutele aflate în coordonarea sau în subordinea Academiei Române și a academiilor de ramură pot trece în coordonarea Ministerului Educației numai cu acordul Academiei Române și al academiilor de ramură.

De asemenea, Ministrul Educației, Remus Pricopie, va putea numi un nou secretar de stat pe preuniversitar, loc rămas vacant după eliberarea din funcție a lui Stelian Fedorca fiindcă Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil, la începutul lunii martie.

Potrivit presei locale, fostul inspector școlar general din județul Vâlcea, Florian Smeureanu, ar fi fost propus de PNL pentru funcția de secretar de stat pe preuniversitar în cadrul Ministerului Educației.

The post Institutele de cercetare rămân în subordinea Ministerului Educației appeared first on Edu-News.ro.

Universitatea Bucuresti, in primele 200 din lume la media si comunicare si limbi moderne

Posted: 08 May 2013 01:39 PM PDT


universitatea_ bucuresti

Universitatea București se află în primele 200 din lume la specializările limbi moderne și media și comunicare, transmite Mediafax.

În clasamentul general al tuturor instituțiilor de învățământ superior Universitatea București ocupă locul 601, fiind singura din România cotată în QS World University Rankings.

Universitatea București este descrisă drept una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din România și din Europa de Est în fișa de prezentare de pe topuniversities.com.

În funcție de specializări, în clasamentele pe 2013, UB se situează pe un loc între 151 și 200 la specializările media și comunicare, dar și la limbi moderne, menținându-și astfel poziția din 2012.

În topul mondial general, dominat de universități din SUA și Marea Britanie, UB este clasată, la nivelul anului 2012, pe poziția 601, după ce, timp de trei ani la rând, ocupase locul 501.

Locul I în lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universităție Cambridge (Marea Britanie) și Harvard (SUA).

The post Universitatea București, în primele 200 din lume la media și comunicare și limbi moderne appeared first on Edu-News.ro.

Elevii romani au urcat pe podium la Concursul international de limba latina

Posted: 08 May 2013 01:38 PM PDT


Lotul olimpic român de latină

Lotul olimpic român de latină, format din șase elevi, a obținut locul al II-lea pe națiuni la cea de-a XIV-a ediție a concursului internațional de limba latină, Certamen Ovidianum Sulmonense.

Evenimentul a avut loc în perioada 18 – 22 aprilie 2013, în localitatea italiană Sulmona.

Prestigioasa competiție, destinată liceenilor care studiază limba latină, a reunit 117 concurenți din 12 țări europene.

Lotul României a fost format din Anca Rujan, Oana Bujor, Raluca Antonia Vlaicu, Georgiana Nuțu, Emma Mihăescu și Cristi Georgian Cucu.

Rujan Anca a obținut premiul al II-lea și un premiu special pentru cea mai bună traducere din concurs.

The post Elevii români au urcat pe podium la Concursul internațional de limba latină appeared first on Edu-News.ro.

Incepe cea de-a doua etapa a inscrierilor in invatamantul primar

Posted: 08 May 2013 01:16 PM PDT


invatamant-primar

Cea de a doua etapă a înscririlor în învățământul primar se va desfășura în perioada 8 – 17 mai. 

Această etapă este destinată copiilor care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ după prima etapă de înscrieri, lista finală urmând să fie publicată pe 24 mai.

Listele copiilor înscriși în prima etapă a fost afișată pe data de 29 aprilie la sediul fiecărei unități de învățământ.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, în prima etapă a fost centralizat un număr de 163.743 cereri pentru anul școlar 2013-2014.

The post Începe cea de-a doua etapă a înscrierilor în învățământul primar appeared first on Edu-News.ro.

Elevii ploiesteni participa la programul national „ECO Educatia”

Posted: 08 May 2013 01:04 PM PDT


Ecotic

Ecotic și Junior Achievement România au ajuns și la Ploiești, programul național "ECO Educația".

Programul se va desfășura în anul școlar 2012-2013 și urmărește familiarizarea copiilor de clasa a III-a, a părinților și cadrelor didactice, cu beneficiile reciclării, prezentate într-o manieră simplă și interactivă.

Activitățile din cadrul programului vizează atât latura informativ-educativă cât și componenta practică, aceea de colectare selectivă a deșeurilor de baterii și acumulatori, în containerele puse la dispoziție de Ecotic Bat.

În perioada 28 ianuarie – 8 februarie, profesorii coordonatori care doresc să intre în acest program trebuie să trimită către organizatori o solicitare în acest sens, activitățile se vor desfășura în perioada 13 februarie – 22 martie, urmând ca în perioada 1-5 aprilie organizatorii să anunțe clasa câștigătoare în Programul ECO Educația. Cererile pot fi trimise pe adresa claudia.nicolae@ecotic.ro si / sau pe fax la nr 021.332.32.38 in perioada mentionata mai sus. Solicitarea de participare trebuie sa fie avizata de conducerea scolii prin semnatura si stampila.

Clasa care va reuși să colecteze cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii și acumulatori și care va avea activitatea cea mai intensă în program va beneficia de o vizită la o uzină de reciclare din România unde va putea urmări întreg procesul de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice.

The post Elevii ploieșteni participă la programul național „ECO Educația" appeared first on Edu-News.ro.

Peste 1.900 de cereri in etapa a doua de inscriere in clasa pregatitoare, pana miercuri seara.

Posted: 08 May 2013 11:00 AM PDT

Peste 1.900 de cereri au fost depuse pana miercuri la ora 20.00, in etapa a doua de inscriere in clasa pregatitoare, majoritatea fiind pentru copii care vor implini 6 ani pana la 1 septembrie 2013, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei, potrivit Mediafax. Din totalul celor 1.924 de cereri depuse miercuri, pana la ora 20.00, in a doua etapa, 1.536 sunt pentru copii care implinesc 6 ani pana la 1 septembrie 2013, iar alte 388, pentru copii care implinesc 6 ani dupa data ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment