Monday, May 27, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


BAC 2013: Doi candidati, eliminati pentru tentativa de frauda

Posted: 27 May 2013 10:18 AM PDT

BAC 2013. Peste 200 de candidati au sustinut, luni, proba scrisa la limba si literatura româna din cadrul bacalaureatului special pentru absolventii participanti la loturile nationale largite ce se pregatesc pentru olimpiadele si concursurile internationale, doi fiind
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

209 candidati au sustinut proba scrisa la Limba si literatura romana, din cadrul Bacalaureatului special 2013

Posted: 27 May 2013 08:37 AM PDT

Luni, 27 mai, a avut loc prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, susţinută de cei 209 candidaţi înscrişi pentru ediţia din acest an a Bacalaureatului pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale.

Destinatii EXOTICE pentru banchetul de clasa a XII-a. Unde petrec absolventii inainte de BAC

Posted: 27 May 2013 05:24 AM PDT

Multi absolventi de clasa a XII-a prefera sa petreaca banchetul de sfârsit de an în afara orasului. Este si cazul elevilor din Focsani care au platit câteva sute de euro pentru a sarbatori sfârsitul liceului în Bulgaria.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

150 de elevi in greva japoneza pe termen nelimitat

Posted: 27 May 2013 05:08 AM PDT

Presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Mures, Razvan Azamfirei, a anuntat ca în jur de 150 de elevi din liceele din tot judetul au intrat în greva japoneza pe termen nelimitat, în semn de solidaritate cu colegii carora nu li s-au decontat banii
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei: Gradinita OBLIGATORIE de la CINCI ANI

Posted: 27 May 2013 03:03 AM PDT

Învatamântul obligatoriu ar putea începe la cinci ani! Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, vrea ca, cel târziu în 2015, parintii sa fie obligati sa-si dea copiii la gradinita, în grupa mare, daca cei mici au
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Schimbari in structura urmatorului an scolar

Posted: 26 May 2013 08:17 PM PDT


A teacher writes on the blackboard durin

Schimbări în structura următorului an școlar. 

Numeroși părinți reclamă durata de acum a celui de-al doilea semestru, de mai bine de o jumătate de an.

Una dintre noutățile anului școlar 2013-2014 este împărțirea semestrelor în mod egal. Ministerul susține că în acest fel va exista un echilibru între timpul alocat studiului și cel destinat vacanțelor. Elevii se vor întoarce din vacanța de vară pe 16 septembrie și vor termina cursurile pe 20 iunie anul viitor.

Semestrul întâi se va încheia pe 31 ianuarie iar semestrul al doilea va începe pe 10 februarie. Un alt element de noutate în viitorul an școlar este că elevii vor avea liber și în a treia zi de Paște adică, și ziua de marți 22 aprilie 2014.

Noul an școlar va însuma 36 de săptămâni de cursuri. Excepție fac elevii de clasa a 8-a și a 12-a care vor intra în vacanță mai devreme pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională respectiv Bacalaureat.

Ministerul Educației precizează că programul "Școala altfel, Să știi mai multe să fii mai bun" va continua și anul viitor și va fi organizat în săptămâna 7 -11 aprilie.

The post Schimbări în structura următorului an școlar appeared first on Edu-News.ro.

Astazi incep inscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului

Posted: 26 May 2013 08:09 PM PDT


inscrieri-bacalaureat

Astăzi încep înscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului.

Pentru prima sesiune înscrierile vor dura până pe 31 mai.

Examenul de maturitate va debuta pe 10 iunie cu probele orale. Prima va fi la limba română. Apoi între  12 și 14 iunie elevii care termină liceul vor intra în sala de examen pentru proba de limbă maternă.

Între 17 și 21 iunie urmează evaluarea competențelor digitale. Proba la limba străină se va desfășura între 25 și 28 iunie.

Probele scrise vor avea loc în primele 3 zile ale lunii iulie. Prima este proba la limba și literatura română apoi limbă maternă și în fine, proba obligatorie a profillului.

Proba scrisă la alegere, a specializării se va da pe 5 iulie iar primele rezultate vor fi afișate 3 zile mai târziu pe 8 iulie.

Elevii care nu vor reuși să treacă de prima sesiune mai au o șansă la examenul din toamnă, pentru care înscrierile sunt programate între 15 și 19 iulie.

La nivel național, 200.000 de elevi sunt așteptați să se înscrie în acest an la examenul de bacalaureat.

The post Astăzi încep înscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment