Thursday, May 30, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Inveti pentru examene? Specialistii iti recomanda cele mai bune metode

Posted: 30 May 2013 06:33 AM PDT

Un grup de psihologi din SUA a analizat metodele folosite de elevi si studenti pentru a recapitula materia în perioada examenelor si a stabilit eficienta acestora.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

MEN a deblocat un total de 50 de milioane de lei pentru decontarea transportului elevilor

Posted: 30 May 2013 04:26 AM PDT

În urma discuţiei de joi, 30 mai, dintre premierul Victor Ponta, ministrul Educației Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, s-au identificat soluţii pentru suplimentarea fondului destinat plăţii transportului elevilor navetişti, cu încă 20 de milioane de lei.

BAC OLIMPICI 2013. SUBIECTELE la LIMBA ŞI LITERATURA ROMANA, MATEMATICA ŞI ISTORIE

Posted: 30 May 2013 04:21 AM PDT

Miercuri, 29 mai, sesiunea speciala a examenului de bacalaureat national a continuat cu proba scrisa, la alegere, în conformitate cu filiera, profilul si specializarea urmate.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

InventVoda, proiectul inedit initiat de doi liceeni: "Şi romanii fac lucruri extraordinare!"

Posted: 30 May 2013 01:12 AM PDT

Doi liceeni vor promova online inventii si initiative românesti. Tinerii au câstigat un concurs de proiecte si spun ca vor sa demonstreze ca si românii fac lucruri extraordinare.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Viitorii studenti vor plati taxe mai mari daca nu prind un loc la buget

Posted: 29 May 2013 08:08 PM PDT


viitori-studenti

Viitorii studenți vor plăti taxe mai mari în cazul în care nu vor prinde un loc subvenționat de la bugetul de stat. Și asta pentru că mai multe universități din țară au decis să mărească taxele.

La Universitatea de Medicină “Carol Davila”, taxa de studiu a crescut de la 6.000 la 9.000 de lei, potrivit Rtv.net

Cei care vor să studieze medicină în limba engleză la Universitatea din Oradea vor plăti o taxă de 18.000 de lei, cu aproape 10.000 de lei mai mult față de anul trecut.

Și la ASE vor crește taxele de anul viitor, de la 3000 la 3.500 de lei pentru un an universitar.

The post Viitorii studenți vor plăti taxe mai mari dacă nu prind un loc la buget appeared first on Edu-News.ro.

Copiii care nu au prins loc la gradinita ar putea beneficia de serviciile unei bone

Posted: 29 May 2013 07:50 PM PDT


bone-pentru-copii

Copiii care nu au prins loc la grădiniță ar putea beneficia de serviciile unei bone. Asta datorită unui proiect de lege ce va fi inițiat până la sfârșitul lunii.

Tamara Ciofu, inițiatorul legii, spune că 150.000 de copii nu au locuri în grădinițe în acest moment. Cei mici ar putea primi însă bone sau babysitters.

Indemnizația acestora ar urma să fie plătită parțial din bugetul primăriilor și parțial de familie, în funcție de venitul lunar al părinților. În plus, familiile aflate într-o situație de nevoie socială sau cele care primesc ajutor social vor primi serviciul de babysitting gratuit.

De asemenea, proiectul legislativ vrea să reglementeze meseriile de bone și babysitter, care, potrivit specialiștilor, sunt diferite.

Astfel, dacă activitatea de babysitting se desfășoară exclusiv la domiciliul copilului, o bonă poate avea grijă de copii la ea acasă. Diferența este că la locuința ei, dădaca poate primi mai mulți copii care provin din familii diferite, fiind astfel împărțit efortul financiar.

Deși pentru a angaja o bonă în condițiile actuale, e nevoie de cel puțin un venit mediu, nici grădinițele nu sunt foarte ieftine.  Pentru a trimite un copil la o grădiniță de stat părinții trebuie să scoată lunar din buzunar 300 lei, în timp ce o grădiniță privată costă, în medie, 1.000 de lei pe lună.

The post Copiii care nu au prins loc la grădiniță ar putea beneficia de serviciile unei bone appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment