Tuesday, June 25, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


BACALAUREAT 2013: Peste 800 de liceeni n-au stiut sa deschida computerul

Posted: 25 Jun 2013 08:21 AM PDT

Sute de absolventi de liceu au luat ZERO puncte la proba de competenta digital. Profesorii nu au putut sa le dea cerificatul de competenta pentru ca nu au stiut sa deschida computerul!
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O profesoara universitara din Arad a fost batuta de catre un fost student

Posted: 25 Jun 2013 07:35 AM PDT

Politia a descins în Complexul M dupa ce un fost student a agresat un cadru universitar chiar în biroul acestuia si i-a furat telefonul.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

REZULTATE BACALAUREAT 2013. Rezultate finale la proba de evaluare a competentelor digitale

Posted: 25 Jun 2013 05:36 AM PDT

Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) a finalizat raportul statistic privind desfasurarea probei de evaluare a competentelor digitale (proba D) din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat 2013 (17-21 iunie).
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EVALUARE NATIONALA 2013. DESCARCA BAREMUL pentru PROBA SCRISA la Limba si Literatura Romana

Posted: 25 Jun 2013 05:30 AM PDT

EVALUARE NATIONALA 2013. Ministerul Educatiei a afisat baremul pentru subiectele la proba scrisa de limba si literatura româna.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EVALUARE NATIONALA 2013. "Corect este "Ce faci, papusa?". Profesoara care tine lectii pe Facebook

Posted: 25 Jun 2013 04:59 AM PDT

EVALUARE NATIONALA 2013. Ramona-Elena Chifan este de patru ani profesoara de Limba si literatura româna, precum si de Limba engleza la Scoala Gimnaziala Ciurea (din comuna Ciurea), judetul Iasi.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De Ziua Mondiala Antidrog, studenti si elevi de liceu expun cea mai mare panza pictata din Europa cu mesaje impotriva violentei si impotriva drogurilor

Posted: 25 Jun 2013 02:35 AM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Palatul Naţional al Copiilor şi Asociaţia Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) organizează miercuri, 26 iunie, cea mai mare expoziţie antiviolenţă şi antidrog din Europa.

EVALUAREA NATIONALA 2013. Timis. Aproape 140 de elevi au absentat la prima proba.

Posted: 25 Jun 2013 01:44 AM PDT

137 de elevi din judetul Timis care s-au inscris pentru sustinerea examenului de Evaluare Nationala au absentat, marti, la prima proba, cea la limba si literatura romana, iar un alt candidat a fost eliminat din examen intrucat avea telefonul mobil la el, informeaza Mediafax. Inspectorul scolar general adjunct al judetului Timis, Aura Danielescu, a declarat ca marti, in cadrul primei probe a Evaluarii Nationale, cea scrisa la limba si literatura romana, au absentat 137 de candidati. "137 de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Candidatii la BAC sustin proba orala la limba straina

Posted: 25 Jun 2013 12:57 AM PDT


bac-proba-orala

Candidații la BAC susțin de marți și până vineri, 28 iunie, proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat vor începe pe 1 iulie cu limba și literatura română. Pe 2 iulie urmează  proba la limba maternă și pe 3 iulie  proba obligatorie a profilului.

Proba scrisă la alegere, a specializării se va da pe 5 iulie iar primele rezultate vor fi afișate 3 zile mai târziu pe 8 iulie

Elevii care nu vor reuși să treacă de prima sesiune mai au o șansă la examenul din toamnă, pentru care înscrierile sunt programate între 15 și 19 iulie.

Pentru susținerea examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie s-au înscris 187.898 de elevi.

The post Candidații la BAC susțin proba orală la limba străină appeared first on Edu-News.ro.

Au inceput emotiile pentru elevii de gimnaziu

Posted: 24 Jun 2013 11:46 PM PDT


evaluarea-nationala

Au început emoțiile pentru elevii de gimnaziu. 

Școlarii care au absolvit clasa a VIII-a susțin marți proba la Limba și Literatura Română, miercuri – la Limba și Literatura Maternă, iar joi – pe cea la Matematică.

Evaluarea Națională se desfășoară într-o singură sesiune. Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Național de Evaluare și Examinare și permit rezolvarea în 120 de minute.

Pentru al doilea an consecutiv, elevii susțin probele în săli de examen supravegheate cu camere video. Cei care sunt prinși în sală cu copiuțe, mijloace electronice de calcul sau cu telefoane mobile, sunt dați afară din examen și li se acordă nota 1 la proba respectivă, indiferent dacă au copiat sau nu.

Afișarea rezultatelor are loc sâmbătă, 29 iunie. Tot atunci  pot fi depuse și eventualele contestații.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 3 iulie.

Între 5-9 iulie, elevii vor completa fișele de înscriere pentru liceu, iar prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a va avea loc pe 16 iulie.

Admiterea la liceu se face în baza mediei obținute din rezultatele la probele scrise ale Evaluării Naționale și media generală de absolvire a claselor V-VIII.

The post Au început emoțiile pentru elevii de gimnaziu appeared first on Edu-News.ro.

EVALUAREA NATIONALA 2013. Elevii sustin marti proba scrisa la LIMBA ROMANA. Vezi subiectele.

Posted: 24 Jun 2013 10:18 PM PDT

Absolventii de clasa a VIII-a vor sustine, marti, examenul scris la Limba si literatura romana, in cadrul Evaluarii Nationale, informeaza rtv.net. Acesta este al doilea an in care elevii vor sustine probele in sali de examen supravegheate cu camere video. Daca elevii vor intra in sala de examen cu copiute, cu mijloace electronice de calcul sau cu telefoane mobile sunt dati afara din examen si li se acorda nota 1 la proba respectiva, indiferent daca au copiat sau nu. Calendar Evaluarea ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment