Tuesday, July 23, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


REZULTATE DEFINITIVAT 2013. Vaslui: Peste jumatate dintre profesori nu au promovat

Posted: 23 Jul 2013 09:11 AM PDT

REZULTATE DEFINITIVAT 2013. Peste jumatate din cei 168 de candidati din judetul Vaslui care au sustinut examenul de definitivat nu au promovat, cele mai mici note înregistrându-se la educatie fizica, unde doar un singur profesor a obtinut nota 8, transmite
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

REZULTATE DEFINITIVAT 2013 EDU.RO. Situatie DRAMATICA in Bihor: o singura nota de 10

Posted: 23 Jul 2013 07:11 AM PDT

REZULTATE DEFINITIVAT 2013. Putin peste jumatate dintre dascalii bihoreni care au sustinut examenul de definitivat au promovat, un singur candidat - o educatoare - primind nota 10, în timp ce 12 profesori au luat note mai mici de cinci, transmite corespondentul Mediafax.
Citește mai departe...     

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum explica FSLI rezultatele SLABE ale dascalilor la examenul de definitivat.

Posted: 23 Jul 2013 04:08 AM PDT

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) considera ca rezultatele la examenul de definitivat sunt previzibile, avand in vedere faptul ca in ultimii 23 de ani politica guvernelor fata de salarizarea din invatamant a fost "iresponsabila", transmite Mediafax. Reprezentantii FSLI sustin ca salariile foarte mici din acest domeniu au facut ca, an de an, numarul tinerilor cu vocatie pentru meseria de dascal, care sa se indrepte catre invatamant, sa scada, astfel ca au patruns in sistem ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DEFINITIVAT 2013. Timis. Putin peste jumatate dintre dascali au promovat examenul.

Posted: 23 Jul 2013 01:39 AM PDT

Putin peste jumatate dintre dascalii din Timis care au sustinut examenul de definitivat l-au promovat, informeaza Mediafax. Unii au primit note de 2 si 3, chiar daca aveau note maxime la cele doua inspectii obligatorii, in timp ce 17 s-au retras, dupa ce au vazut subiectele de la proba scrisa. Potrivit rezultatelor de la examenul de definitivat prezentate, marti, de Inspectoratul Scolar Judetean Timis, din cei 204 candidati carora li s-au evaluat lucrarile, 116 au promovat, respectiv putin ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DEFINITIVAT 2013. Promovabilitate de 39,48 la suta, in judetul Suceava.

Posted: 23 Jul 2013 01:30 AM PDT

Promovabilitatea la proba scrisa a examenului de definitivat este de 39,48 la suta in judetul Suceava, informeaza Mediafax. Doar un singur profesor a obtinut nota 10 la Istorie, in timp ce cea mai mica nota, 1,90, a fost obtinuta de un candidat la disciplina Mecanica. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Laura Hacman, a declarat ca la examenul de definitivat s-au inscris 271 de cadre didactice stagiare din care 20 au absentat, unul a fost eliminat, iar 17 s-au ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii care au dat definitivatul afla astazi rezultatele

Posted: 23 Jul 2013 01:16 AM PDT


rezultate-definitivat

Profesorii care au dat definitivatul află astăzi rezultatele. E vorba de peste 7.000 de cadre didactice din toată țara.

Anul trecut s-au prezentat la concurs aproximativ  5.400 de candidați. Dintre aceștia doar 25 au obținut nota 10. 38 la sută din profesori au luat note între 7 și 8, 19% între 8 și 9 și doar 8% între 9 și 10.

Tot anul trecut, după afișarea rezultatelor au fost depuse peste 1.000 de contestații.  Cele mai multe cereri de recorectare au fost pentru lucrări la limba și literatura română.

Profesorii vor putea depune contestații astăzi și mâine.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă. Anul acesta, nota minimă de promovare este 8.

The post Profesorii care au dat definitivatul află astăzi rezultatele appeared first on Edu-News.ro.

Ce spune Pricopie despre definitivat.

Posted: 23 Jul 2013 12:53 AM PDT

Ministrul Educatiei Remus Pricopie a declarat ca ponderea celor care au promovat definitivatul, de 47,83 la suta, inseamna ca acesta este un examen serios, exigent, asa cum trebuie sa fie si i-a felicitat pe cei aproape 3.200 de candidati care au promovat, transmite Mediafax. "Anul acesta, la examenul de definitivat a crescut media de promovare de la 7 la 8. Am facut acest lucru pentru ca este important sa avem profesori bine pregatiti. 47,83 la suta promovati insemana ca definitivatul este un ...

DEFINITIVAT 2013. Arad. Jumatate dintre dascalii care au sustinut definitivatul NU l-au luat.

Posted: 23 Jul 2013 12:14 AM PDT

Jumatate dintre dascalii aradeni care au sustinut examenul de definitivat nu au promovat, informeaza Mediafax. Unii au primit note de 2 si 3, desi aveau note maxime la cele doua inspectii obligatorii, in timp ce aproape 20 s-au retras din proba scrisa pentru a nu le fi evaluate lucrarile. Potrivit rezultatelor de la examenul de definitivat prezentate, marti, de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arad, dintre cei 208 de candidati carora li s-au evaluat lucrarile, numai 104 au promovat, adica ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Aproape 50% dintre candidati au promovat examenul national de definitivare in invatamant.

Posted: 22 Jul 2013 11:15 PM PDT

Din totalul de 7.400 candidati prezenti la proba scrisa pentru examenul de definitivare in invatamantul preuniversitar, 6.651 de candidati au finalizat aceasta proba si 3.181 (47,83%) au promovat, informeaza un comunicat al Ministerului Educatiei Nationale (MEN), remis Romania Libera, in urma centralizarii rezultatelor partiale, inainte de contestatii. Cel mai ridicat procent de promovare s-a inregistrat in judetul Gorj - 76,47% -, iar cel mai scazut procent, in judetul Caras-Severin - 29,33%. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Olimpicii romani au reusit o noua performanta la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada

Posted: 22 Jul 2013 07:25 PM PDT


medalii-la-olimpiada-tuymaada

Olimpicii români au reușit o nouă performanță la a 19-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, ce se desfășoară în perioada 17-24 iulie 2013, în Rusia.

Aceștia au obținut nouă medalii de aur, la informatică, matematică, fizică și chimie. În total, olimpicii se întorc acasă cu 13 medalii. Este cel mai bun rezultat din ultimii ani.

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada,sunt următoarele:

1. Chimie: două medalii de aur – Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a/Colegiul Național „Sfântul Sava" din București), Cristian David Călin (clasa a XI-a/Colegiul Național „Costache Negruzzi" din Iași, medaliat cu argint anul trecut) și o medalie de argint – Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Ion C. Brătianu" din Pitești).

2. Matematică: trei medalii de aur – Simona Diaconu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București), Ioan Laurențiu Ploscaru (clasa a IX-a/Colegiul Național „Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea) și Paul Gabriel Muscă (clasa a XI-a/ Liceul Internațional de Informatică din București), respectiv o medalie de bronz – Andreea Măgălie (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București, medaliată cu argint la ediția precedentă).

3. Informatică: trei medalii de aur – Rareș Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Național „Liviu Rebreanu" din Bistrița, laureat cu aur și anul trecut), Valentin Marius Hârșan și Marius Gavrilescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

4. Fizică: o medalie de aur - Ioan Ignat (clasa a X-a/ Colegiul Național „Mircea cel Bătrân" din Constanța, posesor al unei medalii de aur și la ediția din 2012) și două medalii de argint – Raul Alex Pipis (clasa a XI-a/Colegiul Național „Iancu de Hunedoara" din Hunedoara) și Horia Petru Nicolăescu (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București.

La Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada au participat peste 150 de concurenți din România, Federația Rusă, Bulgaria, Serbia și Macedonia.

The post Olimpicii români au reușit o nouă performanță la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment