Monday, August 19, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


BAC 2013. Ministerul Educatiei declanseaza o campanie impotriva coruptiei.

Posted: 19 Aug 2013 12:14 AM PDT

BACALAUREAT 2013. Ministerul Educatiei Nationale va derula in perioada 1 - 27 septembrie o campanie de informare prin intermediul difuzarii unor spoturi audio la posturile de radio, publicarii de materiale in presa scrisa, dar si online, in cadrul unui proiect ce are ca obiectiv diagnoza fenomenului de coruptie la nivelul invatamantului preuniversitar, informarea si formarea decidentilor in domeniul anticoruptiei si dezvoltarea unei strategii anticoruptie in educatie, informeaza ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BAC 2013. Incepe sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat.

Posted: 18 Aug 2013 09:03 PM PDT

Luni incepe sesiunea a doua a examenului de bacalaureat la care s-au inscris aproape 87.000 de candidati. Din cei 86.955 de candidati inscrisi la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, 58.291 (67 la suta) sunt din promotia curenta si 28.664 (33 la suta) din promotiile anterioare, conform datelor centralizate de inspectoratele scolare. CITESTE SI: BAC 2013. Aproape 87.000 de candidati inscrisi la a doua sesiune A doua sesiune a examenului de bacalaureat are loc in perioada ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nicio universitate romaneasca nu a patruns in clasamentul Shanghai 2013

Posted: 18 Aug 2013 07:18 PM PDT


topul-shanghai-al-universitatilor

Nicio universitate românească nu a pătruns în clasamentul Shanghai 2013.

La fel ca și anul trecut, universitățile care s-au clasat pe primele locuri sunt instituțiile de învățământ superior americane informează portalul Shanghai Ranking.

Astfel, primele trei locuri sunt ocupate de Harvard, Stanford și Berkeley. Pe locul al patrulea se situează Massachusetts Institute of Technology (MIT), în timp ce locul cinci este ocupat în 2013 de Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Clasamentul Shanghai este unul comentat în toată lumea, dată fiind metodologia utilizată și faptul că este privilegiată cercetarea în știintele exacte în detrimentul predatului, mult mai dificil de cuantificat.

Totodată, sunt luate în calcul numărul de premii Nobel atribuite foștilor elevi sau cercetătorilor, numărul de medalii Fields (echivalentul Nobelului în matematică) precum și numărul de articole publicate exclusiv în reviste anglo-saxone precum “Nature” și “Science”.

The post Nicio universitate românească nu a pătruns în clasamentul Shanghai 2013 appeared first on Edu-News.ro.

Sesiunea de toamna a BAC-ului incepe azi cu proba orala de limba romana

Posted: 18 Aug 2013 07:03 PM PDT


bacalaureat

Urmează o zi plină de emoții pentru peste 87 de mii de elevi.

Absolvenții care nu au promovat examenul de BAC se întorc în sălile de clasă pentru sesiunea din toamnă.

Prima probă pe care o vor susține absolvenții de liceu este cea de competențe orale la limba română. Aceasta se desfășoară astăzi și mâine și este urmată de cea de limbă maternă.

Pe 20 și 21 august, candidații vor susține proba de limbă străină, iar în 22 și 23 august le vor fi evaluate competențele digitale.

Probele scrise vor începe pe 26 august, cu limba română, și se vor încheia pe 30 august, cu proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate vor fi afișate în 2 septembrie, până la ora 12.00.

 Pentru a evita fraudele în București testarea se va organiza doar în școli de top care au avut rezultate foarte bune la examenul din vară.

The post Sesiunea de toamnă a BAC-ului începe azi cu proba orală de limba română appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment