Tuesday, August 20, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


EVALUARE NATIONALA. Pricopie: Elev cu 8.00 la clasa a luat 2.80 la evaluarea nationala

Posted: 20 Aug 2013 04:52 AM PDT

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat, marti, ca au existat diferente mari în privinta evaluarii de la clasa a elevului comparativ cu evaluarea nationala, înregistrându-se un caz în care un copil care avea nota 8.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SCHIMBARI importante in invatamant. Evaluari nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a

Posted: 20 Aug 2013 04:35 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, marti, la Eforie, ca începând din anul scolar 2013/2014 vor exista evaluari nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, el spunând ca este necesara o astfel de masura în conditiile
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Gradinitele estivale, a doua sansa la educatie pentru copiii defavorizati.

Posted: 20 Aug 2013 03:14 AM PDT

Copiii aflati in pragul saraciei, copiii romi si cei care sunt pe punctul de a abandona scoala primesc o noua sansa la educatie prin programe de invatare organizate in timpul verii. Gradinitele estivale, o initiativa a organizatiei "Salvati Copiii", urmaresc reducerea decalajului la invatatura pentru tinerii aflati in pragul excluziunii sociale. 740 de copii din medii defavorizate beneficiaza, pana la mijlocul lunii septembrie, de cursuri gratuite, in cele 37 de gradinite estivale din toata ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EVALUARE NATIONALA din clasa a II-a pana in clasa a VIII-a. ...

Posted: 20 Aug 2013 03:01 AM PDT

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a sustinut, marti, ca doar evaluarea perioadica este eficienta pentru a creste performantele din domeniul educatiei. Astfel, Pricopie a propus evaluari in clasa a II-a, a IV-a, a VI-a si a VIII-a, potrivit unui comunicat de presa al Ministerul Educatiei Nationale, remis redactiei. Ministrul a spus ca noul mod de evaluare va fi pe doua niveluri, la clasa si nationala, cu accentul pe evaluarea la clasa si va fi aplicat incepand cu anul scolar ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013: Totul despre sesiunea de toamna. Cand se afiseaza REZULTATE BAC 2013

Posted: 19 Aug 2013 11:58 PM PDT

BAC 2013. Sesiunea de toamna a examenului national de BACALAUREAT 2013, la care s-au înscris peste 87.000 de absolventi de liceu, începe luni cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei declanseaza o campanie impotriva coruptiei

Posted: 19 Aug 2013 07:14 PM PDT


campanie-anticoruptie

De la 1 septembrie, Ministerul Educației începe o campanie de informare în presă. Oficialii vor să promoveze în toată țara strategia anticorupție în acest domeniu.

Elevii vor fi informați că pot sesiza cazurile de mituire a profesorilor sau alte ilegalități cu ajutorul unei linii tel-verde anticorupție, dar și cu ajutorul internetului.

De asemenea, elevii și părinții vor afla ce drepturi au în relațiile cu funcționarii Ministerului Educației,  dar și pedepsele pe care le riscă dacă sunt tentați să “cumpere” rezultate bune la anumite materii.

Un spot video va promova ideea că “învățământul românesc nu este de vânzare”.

The post Ministerul Educației declanșează o campanie împotriva corupției appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment