Wednesday, October 30, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Participarea ministrului delegat Mihnea Costoiu la Future Communities//Open Innovation Fair 2013, targ de inovatie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunitatilor

Posted: 30 Oct 2013 05:29 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a participat miercuri, 29 octombrie, la Future Communities//Open Innovation Fair 2013, târg de inovaţie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităţilor, organizat de Fundaţia IREX şi Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) la Biblioteca Naţională a României, în perioada 30 pctombrie - 1 noiembrie.

Şcoli din Braila, in pragul falimentului

Posted: 30 Oct 2013 03:53 AM PDT

Banii alocati scolilor din Braila nu sunt suficienti, cele mai mari probleme fiind înregistrate în scolile cu mai putini copii si în care cadrele didactice au vechime, grade profesionale si gradatii.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Intalnirea ministrului delegat Mihnea Costoiu cu directorul pentru Educatie si Formare Profesionala in cadrul Directiei Generale Educatie si Cultura a Comisiei Europene, António Silva Mendes

Posted: 30 Oct 2013 02:06 AM PDT

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, s-a întâlnit marţi, 29 octombrie, cu António Silva Mendes, director pentru Educaţie şi Formare Profesională în cadrul Direcţiei Generale Educaţie şi Cultură a Comisiei Europene.

Elevii romani ar putea ramane fara vacanta de vara

Posted: 29 Oct 2013 02:39 PM PDT


Beach with smiling sun

Elevii români ar putea rămâne fără vacanța de vară. Asta în cazul în care propunerea mai multor parlamentari, care cer desființarea acesteia va fi acceptată în Parlament.

Aleși spun că vacanța de vară, de trei luni, este prea mare comparativ cu concediile pe care le au părinții, de două sau trei săptămâni.

Astfel, în această perioadă, copiii rămân foarte mult timp nesupravegheați, și își petrec foarte mult timp în fata televizorului, a calculatorului sau în anturaje periculoase.

Parlamentarii doresc ca, pe timpul verii, să nu se închidă școlile și să se organizeze cursuri cu caracter cultural-educativ.

Mai exact, drumeții, concerte sau chiar vizite în țări straine, din care copiii să învețe ceva util.

The post Elevii români ar putea rămâne fără vacanța de vară appeared first on Edu-News.ro.

Studentii vor intra in greva japoneza din 6 noiembrie

Posted: 29 Oct 2013 02:28 PM PDT


6 pentru educatie 01

Studenții afiliați Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România se alătură protestelor din învățământul preuniversitar și intră în grevă japoneză din 6 noiembrie. 

La Casa Universitarilor, studenți, elevi și rectori s-au întâlnit cu reprezentanți ai Ministerului Educației pentru a cere măsuri concrete.

În cadrul întâlnirii s-au discutat problemele sistemului de educație din România. Concluzia fiecărui reprezentant de sindicat sau organizație a fost aceea că rădăcina tuturor problemelor o reprezintă subfinanțarea crasă a educației din ultimii ani.

Oficialii din Minister spun că lucrează deja la bugetul pe anul viitor și că fundamentarea se va face pe 6% din PIB.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ anunțase un miting pentru data de 6 noiembrie. Dacă până la sfârșitul săptămânii vor primi asigurări de la guvernanți că finanțarea educației va fi suplimentată, mitingul ar putea fi anulat, spun sindicaliștii.

The post Studenții vor intra în grevă japoneză din 6 noiembrie appeared first on Edu-News.ro.

Procurorii si judecatorii le vor preda educatie civica elevilor

Posted: 29 Oct 2013 02:09 PM PDT


judecatorii-predau-elevilor

Procurorii și judecătorii le vor preda educație civică elevilor din clasele a VII-a si a VIII-a.

Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

Potrivit acestuia, vor fi predate noțiuni simple, de bază, legate de justiție. Orele de Educație civică fac parte dintr-un proiect comun al ministerelor Justiției și Educației.

Practic, elevii vor învăța ce înseamnă o normă, ce consecințe sunt pentru nerespectarea unor norme sau cum este organizată societatea.

Ministrul a precizat că profesorii vorbesc deja la cursuri despre aceste aspecte, însa elevii ar putea înțelege mai bine justiția și consecințele nerespectării unor reguli dacă învață noțiunile de la judecători și procurori.

Proiectul va începe după semnarea unui protocol între cele două ministere, iar judecătorii și procurorii care vor preda educația civică vor fi voluntari.

The post Procurorii și judecătorii le vor preda educație civică elevilor appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment