Thursday, October 31, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ONG-uri, despre Halloween-ul in scoli: "Elevii romani sunt implicati in lumea satanismului"

Posted: 31 Oct 2013 08:59 AM PDT

Aproape 30 de ONG-uri cer Ministerului Educatiei sa ia masuri pentru oprirea manifestarilor organizate în scoli cu ocazia "sarbatorii sataniste" Halloween, pe motiv ca acestea ar leza sanatatea si dezvoltarea armonioasa a copiilor, amenintând sa dea
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bursa de proiecte – sansa de afirmare a studentilor antreprenori

Posted: 31 Oct 2013 08:46 AM PDT


bursa-proiecte

„Ideile tale inovativ-antreprenoriale pot prinde viață!" – astfel poate fi rezumat proiectul "Bursa de proiecte" pentru mii de studenți, din patru centre universitare din țară.

Un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013,  Investește în oameni, "Bursa de proiecte"  le oferă studenților antreprenori din București, Suceava, Ploiești și Constanța șansa de a-și vedea ideile de business implementate.

Ajutor pentru definirea ideii de business, suport pentru dezvoltarea planului de afaceri și facilitarea legăturii cu posibili finanțatori din mediul de afaceri.

Trei sisteme software dezvoltate pentru interconectarea universităților și 4 laboratoare echipate în universitățile partenere au venit in ajutorul celor peste 4000 de studenți implicați în proiect. Participanți la cursurile din universități sau înscriși cu idei de proiecte pe platforma online, studenții au avut oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile inovativ-antreprenoriale și de a se pregăti pentru un viitor antreprenorial. Studenții, principalii beneficiari ai proiectului, au primit suport și îndrumare din partea cadrelor didactice, întreaga activitate a grupelor de proiecte formate fiind monitorizată de la faza de inițiere, continuând cu etapele de implementare, interacțiune cu mediul economic, până la faza de valorificare.

După finalizarea proiectului, laboratoarele „Bursa de Proiecte" din cele patru centre universitare vor continua să găzduiască și să susțină studenții cu spirit antreprenorial care vor să-și pună ideile în practică.

"Bursa de proiecte" este un proiect co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni", derulat sub egida Ministerului Educației Naționale, în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea Ovidius din Constanța, Novensys Corporation (partenerul IT) și Gold Agama Consulting (partenerul de comunicare). Proiectul se înscrie pe Axa prioritară 1 – "Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și societății bazate pe cunoaștere", în Domeniul Major de Intervenție 1.2 – „Calitate în învățământul superior".

The post Bursa de proiecte – șansa de afirmare a studenților antreprenori appeared first on Edu-News.ro.

Gradinitele de stat, conditii ca la privat

Posted: 31 Oct 2013 07:55 AM PDT

Multi parinti renunta la gradinitele private si îsi transfera copiii la cele de stat, unde gasesc aceleasi conditii bune de predare, fara sa scoata însa aceiasi bani din buzunar.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De la 6 pana la 18 ani, elevii vor lua lectii despre legislatie, principii juridice si drepturi civice, de la procurori si judecatori

Posted: 31 Oct 2013 03:05 AM PDT

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologie, Mihnea Costoiu, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, preşedintele Consiliul Superior al Magistraturii, Oana Andreea Schmidt-Hăineală şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu - Mihail Niţu, au semnat joi, 31 octombrie, un Protocol de colaborare.

Elevii vor lua lectii in domeniul juridic de la procurori si judecatori

Posted: 31 Oct 2013 02:40 AM PDT

Elevii cu vârste cuprinse între 6 si 18 ani vor lua lectii despre despre legislatie, principii juridice si drepturi civice de la procurori si judecatori, în urma semnarii joi a unui protocol între reprezentantii Ministerului Educatiei si cei ai
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii din anii terminali vor face pregatire speciala pentru examenele nationale

Posted: 30 Oct 2013 02:27 PM PDT


pregatire-examene-nationale

Elevii din anii terminali de la gimnaziu și liceu vor începe pregătirea pentru examenele naționale după terminarea semestrului al II-lea, în cadrul unor clase de pregătire pentru examenele naționale.

Mai mult, orele suplimentare vor putea fi folosite de profesorii care nu și-au completat normele didactice.

Ministerul Educației a anunțat că, pentru perioada 16 iunie – 20 iunie 2014, conducerile școlilor vor atribui profesorilor care predau la clasa a VIII-a și care nu au norma didactică completă sarcina de a pregăti elevii pentru Evaluarea Națională, precum și pentru admiterea în clasa a IX-a, la liceu.

De asemenea, în perioada 2 iunie – 20 iunie 2014, liceenii vor face ore de pregătire pentru Bacalaureat 2014.  Profesorii de specialitate se vor implica în organizarea și desfășurarea probelor de aptitudini și a probei de verificare a cunoștințelor de limbi moderne sau materne

Elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 13 iunie 2014, iar Evaluarea Națională va începe pe 23 iunie.

Cei din clasa a XII-a vor termina cursurile pe 30 mai, iar examenul de BAC va  începe pe 10 iunie.

The post Elevii din anii terminali vor face pregătire specială pentru examenele naționale appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment