Friday, November 15, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Premierul anunta majorarea subventiei pentru cazarea studentilor in camine

Posted: 14 Nov 2013 11:39 PM PST


subventie-camine

Veste bună pentru studenții români. Premierul anunță majorarea subvenției pentru cazarea studenților în cămine.

Victor Ponta a declarat că bugetul alocat Educației pentru 2014 prevede o majorare cu 10% a subvenției.

Potrivit acestuia, aproximativ 300 milioane de euro din fonduri europene vor fi realocate anul viitor pentru lucrări de infrastructură la școli.

Pe de altă parte, Ministrul Educației Remus Pricopie e de părere că bugetul pe anul 2014 înseamnă un pas înainte pentru Educație. Pricopie spune că există voința de a majora în continuare finanțarea sistemului, însă orice creștere se produce treptat, deși este firesc ca profesorii să își dorească mai mult.

El a explicat că majorarea de buget se va regăsi în salariile profesorilor debutanți, în veniturile tuturor cadrelor didactice care au câștigat în instanță despăgubiri pentru tăierile făcute de fostul Guvern, în modernizarea infrastructurii școlare, în susținerea olimpicilor sau în decontarea transportului elevilor și al cadrelor didactice.

The post Premierul anunță majorarea subvenției pentru cazarea studenților în cămine appeared first on Edu-News.ro.

Eurobarometru: Romanii - mai putin interesati de tehnologie, desi mai multi au studiat in ...

Posted: 14 Nov 2013 11:00 AM PST

Romanii sunt mai putin interesati de dezvoltarile din stiinta si tehnologie fata de media europenilor, desi 75 la suta au studiat stiinte naturale sau tehnologice in scoala sau universitate, fata de 47 la suta din cetatenii tuturor statelor membre, arata un sondaj Eurobarometru dat publicitatii joi si citat de Mediafax. In timp ce 40 la suta dintre europeni se considera informati privind dezvoltarile de stiinta si tehnologie, iar 53 la suta se declara interesati, romanii se considera informati ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment