Sunday, December 1, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministrul Educatiei a transmis public un mesaj cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Posted: 01 Dec 2013 06:38 AM PST


mesaj-1-decembrie-remus-pricopie

   Ministrul Educației a transmis public un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

   Remus Pricopie a scris pe a scris pe pagina sa de Facebook că „Educația și Cercetarea au devenit o sursă de mândrie națională și de promovare a țării noastre în lume", iar acesta este unul dintre motivele pentru care „românii trebuie să fie demni în Europa și în lume".

    Mai departe, oficialul a transmis mesajul oficial în calitate de ministru al Educației:

   "Cu ocazia Zilei Naționale a României le doresc tuturor românilor să fie mândri că s-au născut în această țară, să se simtă demni în Europa și în lume și să păstreze mereu în suflet valorile și principiile care au făcut ca România să fie astăzi unită și solidară în fața tuturor provocărilor.

   Astăzi, se împlinesc 95 de ani de la Marea Unire din 1918, un moment unic pentru noi, un moment care ne definește ca popor și care ne poziționează în mod clar și ferm pe harta lumii.

   Ne apropiem cu pași repezi de centenarul statului național, unitar român. Vom marca în curând 100 de ani de când ne-am luat destinul în propriile mâini și am decis ca, împreună, uniți sub același steag, aceeași limbă și aceleași idealuri să ne hotărâm singuri viitorul.

  Educația a avut, și atunci, și are, și acum, un rol extrem de important în construcția și consolidarea poporului și a statului român. Ea are menirea de a transmite din generație în generație limba română, de a ne învăța și de a ne aminti de strămoșii noștri, care au luptat pentru idealul național, de a ne arăta cine suntem, ce vrem și încotro ne îndreptăm ca societate.

   Educația transmite mai departe valorile poporului

  Educația transmite, mai departe, copiilor și nepoților noștri valorile în care noi, ca popor, credem, pregătindu-i astfel pentru o lume dominată de diversitate, o lume globală, în care nu granițele politice și nu ștampila de pe pașaport vor spune cine suntem și de unde venim. În această lume a secolului al XXI-lea, cea care va conta va fi identitatea culturală. În cazul nostru, această identitate are în spate secole de istorie și, în curând, 100 de ani de stat național, unitar.

   Educația și Cercetarea au devenit, în ultimii ani, domenii cu care România a început să iasă în lume. Acestea au devenit o sursă de mândrie națională și de promovare a țării noastre în lume. Avem elevi și studenți extraordinari, avem profesori de calitate, pasionați de ceea ce fac, avem cercetători de excepție, care își dovedesc valoarea în competiții internaționale de prestigiu.

   Elevii români au reușit, și anul acesta, să urce pe cele mai înalte trepte ale podiumului la concursurile și olimpiadele internaționale.

   Românii cu care ne mândrim

   Cercetătorii români au reușit să uimească lumea (este cazul echipei de la Cluj, care a creat sânge artificial, dar și a altor cercetători mai puțin prezenți în spațiul public, care reușesc să facă înaltă performanță, aici, în România), unii dintre ei fiind incluși chiar în topul celor mai influenți oameni din lume – așa cum este Ionuț Budișteanu).

   Un stat puternic se bazează pe o școală puternică. Aceasta este credința cu care guvernul actual încearcă să readucă educația acolo unde îi este locul. Așa cum înaintașii noștri au urmărit cu tenacitate realizarea idealului național și au luptat pas cu pas pentru ca astăzi să trăim într-o Românie unită, la fel trebuie să procedăm și noi: să consolidăm treptat, cu răbdare și perseverență, sistemul educațional, să redăm demnitatea cadrelor didactice și să desăvârșim astfel opera începută acum aproape un secol – o Românie puternică, demnă în lume, o Românie educată și o Românie mândră de ceea ce este, un loc în care fiecare cetățean își poate scrie propriul destin.”

The post Ministrul Educației a transmis public un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României appeared first on Edu-News.ro.

Enel Romania a acordat premiile „Play Energy“ si „We are Energy“.

Posted: 01 Dec 2013 03:57 AM PST

Enel Romania a premiat vineri castigatorii celei de-a 7-a editii a concursului national Play Energy si pe cei ai competitiei interne We are Energy. Cele doua proiecte promoveaza diseminarea cunostintelor si constientizarii cu privire la probleme de energie, implicand copiii si tinerii in descoperirea lumii stiintei si energiei. 'Play Energy' este un proiect educational dezvoltat de Enel la nivel international in 10 tari (Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, Romania, Rusia, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment